lassandebiztosan

2013. október 25., péntek

Télleg mozognom köll!

 Ma maszekoltunk az Embörrel (síremléket mostunk fel, nem egy könnyű munka, fájnak az ízületeim, bedagadtak az ujjaim, de mindezek ellenére is olyan kellemes fáradtság van rajtam + még a körmöm sem tört be), és ez is ráébresztett, hogy márpedig rá kell magam venni egy kis mozgásra heti pár alkalommal, mert sokat dob a hangulatomon, ha fizikailag lefárasztom magam. Már Móni is javasolta, és tényleg erőt kell vennem magamon, nincs mese. Szerintem elkezdeni lesz nehéz, aztán már jó lesz. :)
 Lehet, hogy régebben azért nem voltam lelkileg ennyire ingatag, mert sokat mozogtam. Sporttagozatos osztályba jártam, plusz mindenféle délutáni edzéseken vettem részt: falmászás, atlétika edzés, szertorna (azt a rohadt spárgát sehogy se tudtam megcsinálni, pedig mindent beleadtam, otthon is sokat lazítottam, de nem ment..., pedig az összes bátorságomat összeszedve még bukfenceztem is a gerendán).

 Elárulok egy kis titkot, amitől tökre izgatott vagyok: november 11-én egy kis meglepivel fogok jönni, nagy erőkkel készülök rá. ;)

 A csütörtöki fejlesztésről is muszáj vagyok írni, ha már a mozgás ennyi endorfint felszabadított bennem és ennyire pozitív lettem hirtelen. Szóval imádom az új gyógypedagógust. Olyan lelkes, kedves, és nagyon rá tud hangolódni a Cukira. Még zsinóros dolgokat is előkészített, nyugtató gyanánt. Végül szinte csak azzal volt elfoglalva a leányzó, semmibe nem lehetett bevonni, de akkor is nagyon jól esett, hogy ilyen figyelmes volt, mert előzőleg mondtam, hogy sokszor hurcibál zsinóros, lóbálható dolgokat. Ha ő is el akar valamikor menni máshová dolgozni, akkor hülyét kapok!!! Ő is várja nagyon a leletet, hogy mit javasolnak benne, és mondta, hogy ha megérkezik, akkor hívjam fel, és az őszi szünetben az alapján állítja majd össze a programot. És csinálni fog kártyákat is, amik a fejlesztés részeit fogják majd lefordítani a kisasszonynak. Ez is tök jó, mert nem az, hogy lusta vagyok, de nagyon szimpatikus, hogy ezeket megcsinálja. És tényleg minden rezdülését figyeli a gyeröknek, erre példa, hogy van egy montessori torony, ami annyival bonyolultabb, mint az itthonink, hogy ide bármilyen sorrendben fel lehet húzni a bigyókat, és hát próbáltuk rávenni, hogy méretileg jó sorrendbe pakolássza. Nem igazán érdekelte, hogy mit is szeretnénk tőle, de a gyógypedagógus fogta a ceruzákat, és lerajzolta. (Az előző fejlesztő meg egy virág rajzolásnál is vinnyogott, hogy jujjj, én nem tudok rajzolni...) Így sem rakta sorba, de a figyelme azért fel lett keltve, és idővel biztos megérti a vizuális segítséggel, hogy mit akarunk tőle. :)
 Azért a negatív énem is hangot adott magának csütörtökön, mert bármennyire is aranyos a gyógypedagógus, azért mégis szar látni, hogy mennyire nem tud együttműködni a Cuki, mennyire nem akar részt venni semmiben. és mennyire sokszor volt az ő kis világában.

 A kövi vidámság okozója az, hogy végre megtaláltam a nekem tetsző bloghátteret. Csomó időm ráment a keresgélésre, de nem találtam olyat, ami jó lett volna. Így csináltam egyet magamnak, és ezt a sajátoménak érzem, és éljen továbbra is a PhotoScape! :) 

A másik blogboldogság, hogy rájöttem, hogy hogyan lehet az oldalsávban elhelyezni kis képeket úgy, hogy lehessen rájuk kattintani és egymás mellett legyenek. Izgi!!! Jó, lehet, sokan furcsálljátok, hogy mit lehet örülni pár nyamvadt kis ikonnak, de nekem ez azért is nagy boldogság, mert általában az életemben a dolgok nem úgy történnek, ahogy eltervezem, így óriási megelégedéssel tölt el, mikor pár HTML-kóddal sikerül elérnem azt, amit szeretnék. :) Vidámság és őrület!!! Na persze nem magamtól vagyok ám ilyen blogzseni, teljesen erre a bejegyzésre hagyatkoztam:
http://www.hernewleaf.com/2012/01/31/primp-my-blog-how-to-add-social-media-buttons-to-your-sidebar/

A lényeg, hogy ha valaki szeretne ilyen szociál média izéket kihelyezni, akkor meg kell nyitni azt a modul hozzáadást, hogy HTML/JavaScript és oda behelyezni  a következő kódot személyre szabottan:

<a href="a kattintásra előugró oldal URL-je"target="_blank">
<img src="a megjelenítendő kép internetes címe"></a>

Elsőre nagyon kínai volt, de pár próbálkozás után azért csak sikerült. Egymás mellé lehet helyezni folyamatosan a kívánt mennyiségű képet. Nekem ezek a dolgok is nagy sikerélmények. :) 

19 megjegyzés:

  1. Ezeket jó volt olvasni :)
    Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Néha azért előfordul, hogy nem csak a negatív dolgok ömlenek ki belőlem. :) Háta egyre több ilyen lesz!

      Törlés
  2. Még mindig támogatom biza! :) Egy idő kell, amíg belerázódik az ember (és persze kitartás, mert a kezdeti lelkesedés hamar el tud szállni), de utána kb. csak sikerélmény az egész. Hajrá! ;)
    A gyp meg király! (Ez az, amelyik elsőre erőszakosan tűnt?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ú, képzeld, ma meg elfogyott a kenyér, így el kellett mennem egy mindig nyitva levő pékségbe, és régen morogtam volna egy ilyen dolog kapcsán, most viszont tökre örültem, mert jól esett a biciklizés is. :)
      Nem, ő nem az erőszakos, hanem aki elsőre is szimpatikus volt.

      Törlés
  3. Én is a múlt héten jutottam el oda, hogy mozogni kell és én hülye még a blogomban is megígértem, Jaj, jaj! Most meg már be kell tartanom az ígéretemet. Ha ilyen netes segítségre van szükséged, szólj, van némi közöm hozzá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azért ígérgetek óvatosan, hogy ne kérjenek számon. ;)
      Az volt a mázlim, hogy a google segítségével könnyen megtaláltam a megoldást, de ha elakadok, szólok. :)

      Törlés
    2. Kati: Azért ígértem meg a blogon, hogy valamivel megzsaroljam saját magam :-) Így raktam rendet a múltkor is, amikor felraktam a rendetlenséget a lakásról!

      Törlés
    3. A rendetlenséges fényképekkel ne tudd meg, hogy mekkora örömöt és megnyugvást okoztál nekem!!! :)

      Törlés
  4. Egy 6 és 9 évessel már én is leülnék beszélgetni. Sokkal jobb nekik is, ha nem a bizonytalanság van bennük, hanem kicsit megértik a szitut.
    Miért pont nov. 11-én??? :-D
    Én leborulok azok előtt, akik eljárnak futni, sportolni...stb. Menthetetlenül lusta vagyok és nem is szoktam szépíteni, hogy nincs időm, lehetőségem...blabla. Lusta vagyok. Ennyi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan meg kellene ejteni a beszélgetést, de jajjj... Kicsit azért tartok tőle, de össze kell szednünk a bátorságunkat. Velük szerintem könnyebb dolgunk lesz, mint a szüleikkel...
      Hát, ez a dátum dilim elég régi keletű, még gimis koromra nyúlik vissza, mikor is mindig le akartam szokni a cigiről, és olyan dátumokat adtam meg magamnak, mint pl.: 2003.05.03., szóval hogy legyen a benne valami kis furiság egy kis csavar, valami könnyen megjegyezhetőség. És elég furi, hogy a leány is hasonlókor született:11/04/11, ezért döntöttem úgy, hogy a blogjáték is kezdő és záró dátuma is hasonló lesz. :) Amúgy a blogszülinapon akartam, de mikor ránéztem, kiderült, hogy az már elmúlt. o.O :D
      Na ez a bajom, hogy én is iszonyú lusta vagyok... ;)

      Törlés
  5. Végre egy pozitív poszt! Nagyon örülök neki :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ritka, mint a fehér holló, de azért néha előfordul az ilyesmi is. ;)

      Törlés
  6. Halihó!
    Megvan már a leletetek a vadasból? Csütörtökön voltunk megint, totál szét van csúszva a doki"nénink", azt se tudja mit csinál épp. szerintem elúszott egy csomó mindennel. Viszont emlegetett titeket, én meg nevettem magamban (nem mutattam jelét, hogy tudom kiről beszél). Mondta hogy van egy másik pici páciense egy 2,5 éves kislány, és hogy vittetek videókat és ez mennyire szuper, úgyhogy csináljak neki én is videóösszeállítást, mert ez rengeteget segít. Szóval diagnosztikai módszer lettetek :D
    Tomi anyukája

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nemrég szaladtam le a postaládához, még nem érkezett meg, pedig már úgy várjuk. Ha ezen a héten sem jön meg, akkor ismét boldogítani fogjuk őket telefonon. :P
      Ezek szerint tényleg ugyanaz a doktornőnk. :) Ez nem semmi azért, milyen kicsi a világ. Örülök, hogy nem nézett bennünket őrülteknek a videók miatt, sőt akkor valószínűleg hasznát is vette. Nektek majd még vissza kell mennetek? Diagnózist kaptatok valamit?
      Jaj, megőrjít ez a várakozás már, mondjuk 1 éve sejtjük, de valahogy már elfogyott a türelmünk. De köszi, hogy megírtad, hogy el van csúszva a doktornő, gondolom a táppénz alatt összesűrűsödtek a melói. Mondjuk nem is mi lennénk, ha egy leletet is simán és gyorsan megkapnánk. :D Nálunk minden bonyolult...

      Törlés
    2. Szerintem nekünk valószínűleg területileg is ők az illetékesek, mert bp-iek vagyunk. Úgyhogy menni kell most 13.-án is, megint csak férjem meg én, most is úgy voltunk, aztán rákövetkező alkalom gyerek is.
      Diagnózist nem, csak annyi került a papírra hogy ASD gyanú. Van valami teszt amit nagyobb gyerekeken szoktak végezni a diagnózishoz, most azt próbálják majd a fiamra formálni, ha sikerül. Szerintem a konkrét diagnózis még nagyon sok idő.
      Zaklasd őket szerintem nyugodtan telefonon, rengeteg idő eltelt már...

      Törlés
    3. Értem. Akkor még nektek is van pár körötök... Szerintem szerencséjük, hogy nem vagyunk területileg közel, mert már biztos, hogy az asztalt csapkodnánk, ugyanis össze-vissza beszélnek, hazudoznak, és már nagyon unom... Hamarosan bővebben kifejtem, mert szerintem kissé vérlázító.

      Törlés
    4. Huhhh, kíváncsian várom miket mondtak...Szegénykéim....Az a fura, hogy nekem tényleg annyira pozitívan emlegetett a dokinő titeket, hogy szintén baromi érdekes eset, hogy ti is mennyire korán odakerültetek, és ők ennek mennyire örülnek, meg hogy a videók is milyen jók, mert ilyen pici gyerekeket ritkán van szerencséjük elemezni, és ezért örülnek nagyon az én fiamnak is, meg várnának tőlünk is videókat. Nem értem mi a fenét kavarnak...

      Törlés
  7. Én is tudok az ilyen apróságoknak örülni. :) a volt főnököm mindig is csodálkozott rajta...
    A körmödről jutott eszembe: az Astort próbáltad már? Az essence pattog le a körmömről :(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem férjem nem érti, hogy hogyan tudok ennyire elalélni pár képtől. :) Még sosem volt Astor lakkom. Hány rétegben kented fel? Nekem 3-ban bírni szokta. Igaz, pár nap múlva elkezd picit pattogni, de majdnem 1 hétig bírja.

      Törlés