lassandebiztosan

2013. október 20., vasárnap

Megállás nélkül köhög :(

 Holnap megyünk a dokihoz, mert eszméletlenül köhög szegény. Még hallgatni is sok és rossz. :( Tényleg alig van szünet. Hogy fájhat már a hasa is. Az orrszívást továbbra sem állja, meg az itthon fellelhető Abroxolt is csak lefogással tudjuk beadni még mindég. :( És már majdnem lázas is.
 És tök ideges vagyok, mert holnap délelőtt nekem van időpontom orvoshoz, így anyu jön át vigyázni rá, és ő nem arról híres, hogy talpraesett, és gyors reakcióidejű... Azért ráparancsoltam, hogy hozza már el a telefonját, ugyanis hiába mobil, nem szokta magával vinni, nehéz elérni... Mondom ha ne adj' Isten történne valami, csak nem hátrány, ha van nála telefon. Remélem nem kell sokat várni, mert idegbajt kapok. (Még jó, hogy a pszichiátriára megyek, ha megvadulok a várakozástól, biztos adnak valami jó kis cuccot :D :P )
 Kár, hogy délután rendel a gyerekorvos. Amúgy mikor máskor kezdődött volna az egész köhögősdi, mint szombat reggel... De ügyelethez meg nem tartom elég betegnek, de közben meg lehet, hogy az, de nem vagyok doki, nem tudom eldönteni. Szegény, volt, hogy majdnem be is hányt. Ennyire még sosem volt göthös. Emlékszem, mikor arról meséltünk a sógoréknak, hogy szívás, hogy Dévényre kell menni, mire ők: legalább nem beteges. Sajnos már ez sem mondható el róla. :/ De kicsiként tényleg csak párszor volt megfázva, pedig nem is anyatejes volt (és ugye a védőnő fölöslegesen ránk ijesztett, hogy majd mindig beteg lesz, mert tápos).
 Azt olvastam, hogy a köhögésre a párás levegő a jó, de nekünk nincs készülékünk, így a délutáni alvásához lábasban forraltam vizet, és azzal párásítottam. o.O És természetesen mikor fogy el a kamillatea? Persze, hogy vasárnap, így kibicikliztem a Tesco-ba is. De legalább mozogtam. Amúgy alig iszik, alig eszik, viszont történt egy áttörés: hajlandó megenni végre a mézet. Eddig az ellen is tiltakozott.
 Remélem mielőbb meggyógyul szegénykém!!! :(

24 megjegyzés:

  1. Ha van algopyrin otthon, adhatsz neki a meleg tea mellé, melegen betakargatva elalvás előtt, hátha segít, nekünk szokott! Bár írtad, hogy nehéz, de hátha segít!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De az algopyrin az nem tabletta? Vagy össze kell törni? Most nurofent kapott.

      Törlés
    2. De igen! Ha lenyeli vízzel, akkor nem kell, de lehet törni, akár pornak is! De felet!! Nekünk nem igazán szokott a nurofen hatni! Anyukán régi receptje, mindig ezzel gyógyított, és én is az enyémeket! Bár, szerencsére ritkán betegek, de sajnos akkor meg nagyon! Mielőbbi gyógyulást!

      Törlés
    3. De nem keserű? Ő még nem tudja lenyelni innivel. És a leányzóm olyan, mint a macska, nem lehet becsapni, hogy majd belekeverem valamibe, egyből kiszúrják...

      Törlés
    4. Kati: Ha valami keserűt kell beadni ami tabletta, 2 kanállal összefogom és porrá lehet törni, aztán meg valami édes joghurtba belekeverem, de csak egy kanálnyival. Az enyém megette még úgyis, hogy tudta, gyógyszer van benne.

      Törlés
  2. Jah, gyógyulgassatok hamar, és persze jó ha látja orvos ha nem javul, csak hátha addig is javulna valamit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem kifekszi végre, szerintem a múltkoriból nem gyógyult ki teljesen és visszaesett, mert ugye sajtkukac, és betegen is rohangált, de ma azért sokszor ledőlt. Fura is volt ilyet látni. Én valamiért a köhögésnél érzem úgy,hogy akkor irány a doki. Az valahogy olyan ijesztő, és nyugodtabb vagyok, ha meghallgatják a tüdejét.

      Törlés
  3. Nekünk a párásításhoz valami gyógyszertári mentolos cuccot írt anno a doki néni. A baby luuf Lillánál bevált köhögésre. Vagy köhögés csillapító kúp?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holnap rákérdezek erre a gyógyszertári valamire. A baby luuf-ot nálad olvastam, ha jól emlékszem 1 évvel ezelőtt, és be is szereztem akkor, nagyon jó kis kence. Mikor vettem, pont nem volt a gyógyszertárban, de rámsóztak egy olyat, amiről csak itthon derült ki, hogy 3 éves kor alatt nem szabad használni, így azt mi kenjük magunkra, neki meg beszereztem a baby luuf-ot. Kúpunk nincs, eddig szerencsére még sosem köhögött ennyire, megúsztuk egy kis köhécseléssel.

      Törlés
  4. Jobbulást, jobbulást!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Fekvő helyzetben kopkopkop, nem köhög, és még csak egyszer kelt fel teát inni.

      Törlés
    2. Nálunk meg hurutos köhögés van! De csak épp annyira beteg, hogy oviba ne tudjon menni, úgyhogy gondolhatod milyen kis ördögfióka! :)

      Törlés
  5. Jobbulást nektek! Nekünk nagyon bevált köhögésre a Stodal homeos szirup. És vaóban nagyon jó a Baby Luuf ! Próbálj neki adni reggel és este fél-fél ampulla Calcimuscot és tegyél bele annyi Fenistil cseppet, ahány kiló a leányzó! Kitartás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A Stodalt még nem próbáltuk, köszi a tippet. (Hallottam már róla, és jók a homeós dolgok). A Fenistil cseppet sok blogban olvastam, de nekünk még sosem ajánlotta a doki, de lehet, hogy azt is ki kellene próbálni.

      Törlés
  6. Baby luuf nálunk is csodaszer, már a nagyokra is azt kentem. Siminél a lándzsás útifű szirup jött be köhögésre. Azért is gazdaságos, mert ugyanazt a cuccot az egész család szedheti, csak más az adagolás. Én az ilyeneket szeretem, mert annyi gyerekem van annyi korosztályban, meg még mi ketten, ugye, hogy sokkal egyszerűbb az ilyen dolgokat itthon tartani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én gyerekként imádtam a lándzsás útifű szirupot, anyu nem győzte adni a repetát. :) Nem tudom, ez a kis békabocskor bevenné -e, de legközelebb lehet, hogy ambroxol helyett inkább ezt veszünk.

      Törlés
  7. Én úgy tudom nem mindegyik köhőgésre jó a párásító...
    Nálunk a családnál bevált: citromos, mézes, forró tea.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, majd rákérdezek a dokitól. Az én logikám szerint a száraz köhögésre jó, de nem mernék rá megesküdni.
      A citrommal, meg úgy az összes déligyümölccsel gondja van, ki mennyiségben is kiszimatolja. :) De legalább már a mézet megeszi.

      Törlés
    2. Kati: Igen, jó a logikád :-), száraz köhögésre jó a párásítás
      http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=5324

      Törlés
    3. Hú, akkor jó, mert bevallom, nem olvastam utána, hogy melyikre jó.

      Törlés
    4. Kati: Én is csak most néztem meg :-)

      Törlés