lassandebiztosan

2014. április 28., hétfő

Gyerekszoba dilemma

Az úgy volt, hogy mikor birtokba vettük a lakást, akkor olyan jó állapotban volt, hogy kár lett volna kifesteni meg ilyenek, így maradt minden olyan, amilyen (meg miből sem lett volna, hisz azért a lakásvásárlás járulékos költségei se semmik...). És bár egy korosabb hölgytől vettük, a színekkel sem volt gondunk. Jó, a retró konyhabútor piros karika fogantyújait azért átfestettem, mert az számomra brutális (anyáméknál is ilyen van és hát nem annyira jó emlékeket ébreszt fel bennem...)

De elérkeztünk oda, hogy festeni kell, lelaktuk a kéglit. És itt jön a nagy kérdés, hogy vajon milyen színű legyen a leányzó szobája? Azt hittem, hogy könnyebb lesz eldöntenem, de tévedtem. Szőnyeget is szeretnénk cserélni és annak is összhangban kellene lennie a fallal. Most amúgy az ablakos és az azzal szemközti fal sötétnarancs, míg a másik két fal világosabb, sárgásabb árnyalatú. (Ja, nem nyertünk egyébként a lottón, csak elméletileg lesz egy kis örökség, és abból tervezgetünk.)

Még azt sem sikerült eldöntenem, hogy egyszínű legyen vagy se... Annyi minden tetszik, hogy nagyon nehéz választani... Bújom a netet inspirációkat kutatva. Mondjuk ez jó, mert legalább addig sem a f*szságaimon töprengek... :D

Szívem szerint szürke-rózsaszín irányba mennék. De közben tetszik a pasztell zöld fal + sötétlila szőnyeg kombó is, és a fordítottja is, szóval teljesen tanácstalan vagyok...

Forrás: Pinterest Ez a színkombináció áll hozzám a legközelebb, talán úgy, hogy a fal ilyen zöld, a szőnyeg pedig lila.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

11 megjegyzés:

  1. Nekem a zöld, rózsaszín még mindig nagyon bejön. Lillának vaníliával van kombinálva a szobájában. Kevés rózsaszín, és sok zöld meg vanília.A lilás is tök jó. A szürke nekem kicsit komoly gyerekszobának. Tök jó így tervezgetni. :-)

    VálaszTörlés
  2. Bogdánné Bácskai Éva2014. április 28. 13:16

    A zöld-rózsaszín-vanília jó ötletnek tűnik, pedig én nem is szeretem a rózsaszínt, de így szép :-)
    Azon is elgondolkoznék, hogy vajon a gyereknek melyik használna jobban. Ugye nagyon fontosak neki a vizuális ingerek, és a zöld elméletileg nyugtató hatású.
    Fogalmam nincs, van-e valami autistákra vonatkozó, színekkel kapcsolatos vizsgálat, vagy akár csak más szülők tapasztalatai.

    VálaszTörlés
  3. Hú mi most vagyunk túl ezen a mizérián.Ha megengeded megosztanám személyes tapasztalataimat. Nekünk a színkeverés (a számítógépes)még soha nem jött be. Még köszönőviszonyban sem volt a mintával.Most az Obi saját márkás színes festékével és a Dulux-al próbálkoztunk.Az obi-s tök jó volt.könnyű kenni, kiadós, és pont olyan a szín mint a mintán.A Dulux-ról már nem tudok ennyi jót mondani, de azért az sem lett annyira gáz.Szóval ne gondold hogy onnantól kezdve hogy
    eldöntötted a színt már minden simán megy:)). Egyébként szerintem is tök jó móka tervezgetni és megvalósítani. Hajrá!

    VálaszTörlés
  4. Hű, nem könnyű, mert valóban a festék nem biztos, hogy olyan lesz,mint a mintán. Ezen mi is túl vagyunk már, pár éve vettünk egy olyat,amit helyben kevertettünk be, mondván, az biztos jó lesz, ha már olyan drága...nem igy lett. Aztan már a mostani lakásban nem akartunk megjárni még egyszer, igy Héra kevert festékeket vettünk,na azok pont olyanok lettek,mint a mintán voltak feltüntetve. Előtte azért nem árt alapozóval átkenni a falakat a biztos hatás érdekében. A szinek közül a lila tetszik, a szürke nem annyira, de jó ötlet, h a szobába kombinálni fogod a szineket, szönyeg, függöny nem kell amugy sem, h a fal szinében legyenek. Ez nagyon jól hat szerintem a lélekre, mert vidám és máris jókedvre derit, ha belépsz. Mi is ezért választottunk vidám,frissitő szineket minden szobába, hogy jó érzés legyen benne lenni :) Sok sikert a választáshoz!

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek veled. :) Szerintem is kissé komor tud lenni a szürkés, de közben meg azért fogott meg, mert szerintem elég merész.
    Azért is tetszik most nagyon ez a tervezgetés, mert nálunk ez kimaradt, hisz mikor született, 1 szobásban laktunk, aztán később már volt külön szobája, de azt nem formálhattuk a saját ízlésünkre, most meg ugye kár lett volna a tiszta falat csak azért kifesteni, mert nem tetszik a színe... De most bepótolom a tervezgetést. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem sem a kedvencem a rózsaszín, (sőt, mikor még kőkemény rocker voltam, akkor el nem tudtam volna képzelni, hogy mondjuk megtűrjem a közelemben ezt a színt :D, most meg már van rózsaszín körömlakkom is, valahogy amióta lányos anyuka lettem, nem viszolygok tőle)
    A mostani szín azért sem tetszik, mert nagyon intenzív narancssárga, az meg elég pörgetős, és hát alapból is pörög rendesen, ezért is gondoltam a zöldre (meg azért is, mert az a kedvenc színem). :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod. Én még nem sokszor festettem, de imádom egyébként, alig várom. :) Férjem is azt mondta, hogy a kikevertetés az nem valami jó. Meg a festék paszta vagy mi sem. (Nem minden esetben lehet jól elkeverni és az nem túl szép). Mikor a kis önkormányzati lakásunkat festettük, akkor úgy csináltuk, hogy ha jól emlékszem Polifarbe Platinumot kevertünk diszperzitbe, és az tökéletesen elkeverődött, bár a színt meg kellett gondolni, sötétebbet kellett venni, mint amilyen falat szerettünk volna, de így elég gazdaságos volt. Szerintem most is ezt a módszert fogjuk alkalmazni.

    VálaszTörlés
  8. Nekem is szimpatikusabb a gyárilag előre kikevert. Mondjuk mi úgy spórolunk, hogy sötétebb árnyalatot veszünk és diszperzittel hígítjuk. Alapozóra én is gondoltam, mert a sötétnarancs az jócskán sőtét, és nem ártana legalább arra, de az Ember valamiért hevesen ellenáll az alapozókkal, de hátha megfűzöm. Egyszer meg is szívtam miatta, mert egy natúr fa bútort festettem le vízbázisú lakkal fehérre... Alapozó nélkül, mert aszonta, az hülyeség. Ne tudd meg, már hülyét kaptam, mire fehér lett. 6 rétegre volt szükség, mindig megvárni, hogy megszáradjon az előző, fúúú. De végül csak fehét lett. :) http://lassandebiztosan.blogspot.hu/2013/02/singer-korai-na-meg-gyakori.html (Itt van egy kép a végeredményről.)
    Most én is a lila felé hajlok. :)

    VálaszTörlés
  9. Polifarbe gyári kevert! Pont olyan lett, mint a mintán. Egyik halványlilás (Csillagvirág a fantázianeve), a másik Bodza ez olyan krémesbarnás, a kedvencem, a sötét fal pedig Buzogány, ilyen melegsötétbarna. Mi ezeket választottuk, természetesen a lányzóé a lilás. Fehér bútorral tökkéletes, (egyszerű ikejás) rajta lilás kis öntapadós madárkákkal. a függöny meg fehér alapon lilás, rózsaszínes pillangók. Biztosan tuti jól menne hozzá a zöld!

    VálaszTörlés
  10. Ja, és a mintalapok szerint lehet arányban hígítani fehérrel (pl. Bodzánkat hígítottuk 1:3ban). Hígatani fehér Héra diszperzittel hígítottuk.

    VálaszTörlés
  11. Úgy imádom a színek fantázianeveit és nálunk nagyon bevált a polifarbe (a szobánk színe a trombitavirág nevet viselte). (Mennyivel másabb, mintha csak számok lennének megadva, egy ideje a Moyra körömlakkoknál is vannak nevek, szerintem ez tök jó)
    A lila-fehér is nagyon tetszik, annál a vizsgálóhelynél volt ilyen színkombináció, ahol először mondták azt, hogy nem vagyunk őrültek és nem képzelődünk, hogy van valami a csajszival. Ilyen levendulás árnyalat. Tele kézműves dolgokkal. Meg ami nagyon megfogott, hogy volt egy sima nagyobb méretű gally fehérre festve. De olyan vintage stílusban. Áh, oda voltam érte...
    Biztos nagyon szép a gyerekszobátok!

    VálaszTörlés