lassandebiztosan

2012. augusztus 30., csütörtök

A nagy titok...

 ...amiről eddig csak sejtelmesen írogattam (hogy nehogy elkiabáljam) az az, hogy egy óriási fába vágtuk a fejszénket, és mertünk egy nagyot álmodni, és megpróbáljuk elintézni, hogy legyen egy saját otthonunk.

Úgy kezdődött, hogy természetesen hol máshol kutakodtunk volna először, mint a neten. Egy ingatlan iroda ajánlatából ki is szemeltünk 2 áldozatot. Bementünk, és mondtuk, hogy kéne kecó, segíjjetek mán. Azt mondták, jó' van. Ez volt egy pénteki napon, és kedden (mert hétfő aug. 20-a volt) már szemre is vételeztünk 3 kéglit.
Az első, az nem semmi volt, 4 millió 800 ezerért árulta a hölgyemény, akinek a lakása nem egy tipikus domesztosz reklámba illő volt. Gusztustalan volt. Az ajtókon olyan réteg szenny, hogy nem igaz, a WC-csésze törött, a fürdőszoba fala fekete a penésztől, a csempék fele hiányzott, a szobák linóleumosak... A falak úgy tűntek, hogy nemrég lehettek rendbe téve, bele sem merek gondolni, előtte milyen volt...

A második lakáshoz már kissé félve közeledtünk, de miután bementünk, leesett az állunk. Pont az ellentéte volt az előzőnek, és majd 1 millióval olcsóbbér', mint a putrit árulták. Gyönyörű, és azonnal szerelembe estem. Falak festettek, ez már piros pont. Tapétázni ugyanis nem tudok, de festeni viszont ííííímádok! De még egy darabig nincs rá szükség, mert tiszta minden a falakkal együtt. A padlószőnyeg is tetszik, hidegburkolat van a szobákon kívül mindenütt, egyszerűen főnyeremény. Néha már attól féltem, hogy nem -e valami turpisság miatt ilyen olcsó egy ilyen jó állapotú lakás, de úgy tűnik, ilyenről nincs szó. Még redőny is van. :) És az eladónak van macskája, akinek úri cicabútora, és füve is volt. :) Őt nem láttuk, mert az enyémhez hasonlóan idegenek érkezésekor elnyeli a föld. A nő előtt próbáltuk palástolni azt, hogy menyire tutkó kecó, és hogy milyen jó lenne, ha a miénk lenne. És van FŰRDŐKÁD!!! Ahol most élünk, zuhanytálca van, ami nyáron jó is, viszont a téli nagy lubickolások hiányoztak nagyon...

A 3. megtekintett lakás nem volt valami bizalomgerjesztő, sok munka lett volna vele. Valamivel olcsóbb volt, mint az álom otthon, de a rendbetétele elég sok pénzt igényelt volna, és a radiátorok is le voltak szerelve...

Agyaltunk bőszen, de annyit nem, mert ilyen árért ilyen lakást ritkán kapni, szóval lecsaptunk rá. Igen ám, de ekkor jött a barátunk, az óútépé... Először is egy tapír nő leb*szott, mert rossz gombot nyomtam meg. Vicces volt, mert mondta, hogy akármelyiket taperolhatom. Mondom jó lesz nekem az első. Erre nekiesett a torkomnak, hogy pont az első kivételével kellett volna választanom. Mondom nekem a bármelyikben az első is benne van, de mindegy, biztos én vagyok a hülye... Aztán jól belesz*rtak a palacsintánkba, ugyanis mi úgy terveztük, hogy havi 20 ezres törlesztővel ki tudnánk békülni. Ez nem jött össze, mert le lettünk minősítve, és nyomorult 200 ezer híja volt neki, hogy átmenjünk a rostán. Helyette egy olyan konstrukciót ajánlottak, aminél havi 37-38 körüli a törlesztő, de egy idő után kevesebb lesz, szóval belevágtunk. Nehéz lesz mocskosul, de ha most nem csapunk bele, később még ennyi esélyünk sem lenne.

Már megvan az adásvételi, és várjuk a pénzünket, és annál is jobban a költözést. :) Fingom sincs, milyen lehet egy saját otthon, de reményeink szerint f*sza!!! :))))

Zárszóként pedig annyit, hogy nagy könnyebbség, hogy irodán keresztül vesszük a lakást, mert főleg a hitelügyintéző óriási terhet, ideget vett le a vállunkról, mindent intéznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése