lassandebiztosan

2013. december 31., kedd

Szilveszteri futás

Indultam, lefutottam (2,2 km), most meg szenvedek, de azért jó volt. Szerintem ez a sokat akar a szarka tipikus esete. o.O Ugyanis úgy fáj a térdem, hogy majd beszarok... :S Nem is a mai futás volt a ludas, hanem az, hogy a nulláról hirtelen akartam feljebb jutni, nem voltam elég fokozatos, és most megfizetek érte. Amúgy ezért is mérem, hogy mennyit futok, mert közben nem érzi az ember, és sokszor olyan jól tud esni a testmozgás, hogy előfordul, hogy többet vállalok, mint amennyit a testem bír. Tegnap is lefutottam a 2,5 km-ert, javítottam fél percet, büszke is voltam magamra, izomláz nuku, ki sem fulladtam a végére (bagós koromban ezt el sem tudtam volna képzelni), úgy voltam vele, hogy simán fog menni a mai is. Ment is volna, de már futás előtt is sajgott a térGYem, be sem melegítettem rendesen, és annyira fájt közben is, hogy átfutott az agyamon félúton, hogy feladom. Már csillagokat láttam. :( De azért csak sikerült lefutnom, és még utolsó sem lettem. :) Nekem ennyi bőven elég.

Volt tombola is, amiben a rajtszámmal lehetett részt venni, de nem nyertem. Régen az iskolai farsangokon sem nyertem sosem. (Skandin játszunk minden héten, de most nem volt annyi pénzünk, hogy feladjuk a szelvényt, de megoldottuk, neten keresztül el lett intézve. Szerintem ha nem tettük volna meg a számokat, akkor most biztos kihúzták volna, amilyen szerencsítlenek vagyunk. :P)

Most úgy megyek, mint aki befosott, guggolásból csak kapaszkodva tudok felállni; de bízom benne, hogy ez csak átmeneti dolog, és nem áll az álmaim megvalósításának útjába!

Mondtam Embörnek, hogy fényképezzen már le, mikor befutok a célba. :)

Adtak finom menzás teát. (Mi lehet a titkuk, nekem még sosem sikerült olyanra...)

10 megjegyzés:

  1. Szuper! Leyél büszke magadra! Én ma nem bírtam rávenni magam, helyette sétáltunk egyet családilag. Boldog Új Esztendőt kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Nektek is nagyon boldog új évet kívánok!

      Törlés
  2. Ügyes voltál!
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  3. Király vagy! (A menzás tea titka engem is mindig érdekelt. :) )
    Amikor én elkezdtem futni, akkor a nagy lelkesedésben szétcsesztem a vádlimat és a lábfejemet (felülről!), 3 hétig menni sem tudtam, csak sántikálva! Szóval sejtem... A térd amúgyis nagyobb baj, úgyhogy szigorúan fokozatosan csináld és óvatosan. Mert, ha azt szétcseszed, hogy lesz ebből félmaraton??? ;)
    És BUÉK persze!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Ha rálelek a titkos receptre, akkor mindenképp közkinccsé fogom tenni.
      Annyira megnyugtattál, hogy te is széthajtottad magad az elején, és ez nem állt a futás útjába. Már jobb egy fokkal, de a lépcsőn kapaszkodva tudtam csak lemenni, és én is sántítok, férjem meg olyan izé, sokszor poénkodik azzal, hogy miben sántikálsz. :D Innentől szerintem visszaveszek az arcomból és majd csak 1 km-t fogok kocogni, ha fáj, akkor meg pihentetem.
      Nektek is BUÉK! :)

      Törlés
  4. Szégyenlem magam, nemhogy nem futottam, hanem 1 hete csak zabálok :-( Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan, ne szégyelld magad, kellenek ilyen korszakok is, annál jobban fog esni, mikor majd újrakezded! :)

      Törlés
  5. Ügyes voltál :-)
    Bár én tudnék futni, de valami baj van a technikámmal, konkrétan, járás közben is a sarkamra lépek, futás közben meg pláne, és zötyög az agyam vagy mi, de már gyerek koromban is mindig zúgott a fejem futás után, mint amikor az ember jól beveri valahová.

    Ami a menzás teát illeti: szerintem ki kéne próbálnod a legeslegolcsóbb konzumteából jóóól beáztatva (azaz nem csak forrázva) és azt jóóól felhígítva, tablettás citrompótlóval és reeengeteeeg cukorral...

    Egyébként tényleg jó volt annak idején, de ma valószínűleg eldobnám a poharat, ha valaki azzal kínálna :-)

    Kívánom, hogy az új év sikeresebb legyen az előzőnél, Cuki látványosan fejlődjön, Fickó továbbra is hasznos családtag legyen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Sajnálom, hogy nálad utána ilyen fejzúgás van, nem lehet jó és teljesen megértem, hogy nem futsz.

      Úúú, tényleg, a citrompótló. De rég ittam vele teát, de most kedvet kaptam hozzá, hátha sikerül kikísérletezni a menzás tea titkát. :) Én továbbra is szeretem, emlékszem, műanyag bögrékben adták, amiknek szét volt rágva a széle. Na az undi volt, de a tea isteni. Legtöbbször töörtyűkrémes kenyeret adtak hozzá. A tejbegríz már majdnem menzás nálunk.

      Köszönjük a jókívánságokat, neked is boldog új esztendőt!

      Törlés