lassandebiztosan

2013. december 3., kedd

Könnyes búcsúm az sztk-s fogorvostól...

Kár, hogy nálunk nem ez a divat...
forrás: http://www.pinterest.com/pin/166633254933462696/
Nem is én lennék, ha a fogaim rendbetétele egyszerűen menne! :( Áááááá!!! Megőrülök!!! És most, ahogy írok, és visszagondolok a tegnapi történtekre, már érzem, hogy megy föl a pumpán és szétvet az ideg.
Egy kis előzmény: terhesség után szétmentek a fogaim, rohamosan elkezdtek romlani, gondoltam betömetem őket, nem várom meg, hogy fájjanak is. Felkerekedtem hát, és meglátogattam a doktor urat. Sajnos sok szuvas fogam van, és elkezdte őket tömni. VALAKI, AKI ÉRT HOZZÁ, ÁRULJA MÁR EL, HOGY MIÉRT KELL EGYESÉVEL TÖMNI, miért nem lehet egy vagy két látogatás alatt megcsinálni mindet??? Ez nem csak ennél a dokinál van így, máshonnan is hallottam már, és roppant kíváncsi vagyok rá, hogy ez mééé jóóó? 
Szerintem már akkor ott kellett volna hagynom az egészet a csudába, mikor olyan fehér tömést rakott a fogamba, amit ott szidott, hogy milyen régi, nem tudja felkenni, így szar, úgy szar, ki van a micsodája, hogy megrendelte, de még nem tudta beszerezni. De ha ilyen szar az anyag, akkor miért nem mondta, hogy jöjjek vissza máskor. Meg is lett az eredménye, az első nekifutással nagy nehezen betunkolt szar ki is esett még ott. Így újra megpróbálkozott vele, és kemény 1 hétig a helyén is maradt a tömés... Tegnap örültem volna, ha harmadjára is megpróbálja, de nem így történt. Jah, még egy kis előzmény: múlt héten is mentem, de már nem volt ott a doktor úr. (Ez a momentum a későbbiekben is kulcsfontosságú lesz)

A délutáni rendelések kiírás szerint 13:00-19:00-ig tartanak. Mikor múltkor már csak az asszisztens hölgy volt ott, 17:15-re értem oda. Nem is kaptam fel a vizet, hogy nincs ott, há' gondoltam én kis naiv liba, hogy biztos valami fontos dolga akadt. Tegnap 16:45-re ott voltam. 17:00 környékén nyílik az ajtó, jön ki egy páciens, ezelőtt egy picivel az asszisztens is kilibbent, és kérdezte, hogy vár -e még valaki hozzájuk, mert megy el a doktor úr. Én mondom szeretnék befáradni. Így is tettem, és kb. 3 perc alatt úgy felbaszódtam, hogy nem igaz. Doki már vette le a köpenyét, rám néz, és egyre vörösödő fejjel kérdezi, hogy: "Minek gyütt?" Gondoltam magamban, hogy krumpliért, mondjuk... Tudni kell az úrról, hogy alap hangulatában sem egy halk, csilingelő hangú egyénről van szó. Mikor még a régi szép időkben mondta, hogy öblítsek, általában összefostam magam, mert tényleg elég határozott hangja van. Miután közöltem, hogy szeretném folytatni a töméssorozatot, még vörösebb lett, és elkezdett velem üvölteni, hogy: "Ma márpedig nem fog csinálni semmit, megy el, nem érdekli, mé' nem jött előbb?" (De olyan hangnemben ám, hogy én a kutyámmal sem beszélnék így, ha lenne...) Mondom: "Azért nem, mert így alakult a napom, és egyébként meg az van kiírva az ajtó mellé, hogy 19:00-ig van rendelés; és egy 2,5 éves felügyeletét is meg kell oldanom" (lehet, hogy eszetekbe jut, hogy miért nem viszem magammal, de annyit elárulok, hogy a leányzó attól dührohamot kap, mikor a zebránál várjuk a zöld jelzést, majd kiesik a babakocsiból, úgy dobálja magát, nem hinném, hogy nyugodt maradna a várakozás és a kezelés alatt...). Erre mondja az asszisztens, hogy jöjjek vissza szerdán hamarabb. Én meg erre azt feleltem, hogy: "Köszönöm szépen, hogy már másodjára is feleslegesen jöttem el, a VISZOLLÁTÁSRA!" Ekkor már én sem fogtam vissza magam, és valószínűleg hangosabban búcsúztam el tőlük. Felcseszett aggyal loholok ki, mire hallom, hogy a doki üvölt, hogy: "Jöjjön vissza, megcsinálom, jöjjön mááááár vissza!", még a várakozókat is megkérdezte, hogy hová tűntem, de ezután már hallótávon kívülre kerültem, és az utcára szerencsére nem jött utánam, nem lettem volna boldog, ha megkapja azt az örömöt, hogy bőgni lát...
De most tényleg ekkora szemétség kicsit több, mint 2 órával a rendelési idő vége előtt menni??? Vagy akkor miért nem írják ki, hogy 17-ig van doki??? Jah, erre azért van egy ötletem, na mindegy... És oké, nem tudtam, de akkor miért nem lehetett mondjuk felvilágosítaniuk, hogy mikor menjek? Soha, egyetlen szóval nem tájékoztattak, hogy csak 5-ig van rendelés, pedig a legelső alkalomkor, távozás előtt még direkt rá is kérdeztem, hogy kell -e mondjuk időpont vagy valami...

Erősen gondolkodom, hogy forduljak -e betegjogi képviselőhöz, mert tényleg durva volt az a hangnem. Arról nem is beszélve, hogy jól megszívtam, mivel ugye kipotyogott a tömés, így csak a luk van, ami gondolom könnyebben fog tovább romlani, mintha a régi , fúrás nélküli lukam lenne. Na ez a mondat így egy kicsit furán hangzik. :D

Miközben meg írom ezeket a sorokat, kaptam egy hívást, hogy lehet, hogy lesz kutyánk. :D ??? :O ??? o.O Szeretnék kutyát, elméletileg az autikra is jó hatással vannak, de a macskákra meg annyira nem, szegény Móki, jaj, nem tudom, mi legyen...

28 megjegyzés:

  1. Jó a kép! :-) Ha rossz a tömés hiába csinálja újra és újra. Időpont nincs előre? Nem kell egyesével tömni. Rossz fogorvos :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs előre időpont. És az is "jó" az egészben, hogy a metsző és a szemfog közt történt a szar tömés, szóval szép lesz a mosolyom, ha nem sikerül összehoznom, hogy legalább a kifúrtat betömessem maszeknál. De azon kívül is van még csomó fogam, szóval el vagyok keseredve, kár, hogy nincs már Mónika vagy Balázs show, lassan mehetnék szereplőnek. :( Jó, annyira azért nem rossz a helyzet, de ha nem lesznek betömve, akkor pár év múlva szétmennek...Most erősen gondolkodom a PayPal ötleteden.

      Törlés
  2. Szia Kati!

    Küldtem neked egy kézikönyvet, megkaptad?

    Egyébként a kutyát jó ötletnek tartom, a fogorvos miatt meg ne bánkódj, majd találsz jobbat és normálisabbat! Nekem az egyik fogdokim koronát akart húzni arra a fogamra, aminek a gyökerénél volt egy "cuki" gyulladás. Még jó, hogy kettétört és másik fogdoki szedte ki, meg nem költöttem rá több ezret... Tudod, mindennek oka van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik címemre küldted? Nem találom.

      Az igen, akkor neked is volt "szerencséd" kifogni a fogorvost... :(
      Kutya egyelőre nincs, pedig jó lenne, de sok minden szól sajnos ellene is.

      Törlés
    2. A j..27 gmail-esre. November 19-én. Ha nem ment át, hova küldjem?

      Törlés
    3. Megérkezett, csak elkerülte a figyelmem, ne haragudj!!! Mármint úgy történt, hogy telón olvastam, és mondom majd később letöltöm gépre, de elmaradt. :( De nagyon szépen köszönöm, hasznosnak tűnik, most le is töltöttem, és a tartalomjegyzéket átböngésztem.

      Törlés
    4. Örülök, hogy akkor rendben átért. Remélem, hasznos lesz. :)

      Törlés
    5. Mindenképp az lesz, és még egyszer szeretném megköszönni, hogy ennyi mindent kaptam Tőled!!! Óriási segítség!

      Törlés
    6. Jaj, igazán nincs mit. Momentán ennyivel tudok segíteni, és ha tudok, annak már örülök. :)

      Törlés
    7. Aranyos vagy, köszönöm! :)

      Törlés
  3. Ha jól tudom azért kell egyesével, mert szájzárat kaphat akinek kettő, vagy több ilyet kell csinálni! Ugyanez a húzásnál is így van! Bár lehet mégsem jól tudom? Nekem ezt mondták, de mindenütt így van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szájzárat??? Jézusom. :O De ez mitől? Attól, hogy sokáig van nyitva a száj?

      Törlés
  4. Szia!
    Írtam neked egy mailt. Érdeklődöm, hogy megkaptad-e? (nem volt benne semmi extra, csak telefonról küldtem, és ott mostanság mindenem elveszik az étterben...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, nem veszett el szerencsére, megkaptam, most olvastam. Válaszolok is majd, és köszi. :)

      Törlés
  5. Én is hallottam, hogy jó hatással van a kutya az autikra, terápiás céllal is szokták használni.
    De akkor a macska is jó hatással van rá vagy nem? Mert pl. a ló is. Na jó, lovatok ne legyen. :-D
    Nem tudtál volna valami szebb képet iderakni, úgy megijedtem. :-O
    Nagyon gáz a fogorvosod. :-( Én is kifogtam egy körzetes barmot, aki olyan lekezelő volt mindig. Beléptem és akkor olyan fejet vágott, hogy na bazdmeg megint dolgoznom kell, mert jött egy hülye. Öröm volt 15-ször menni zsinórba. Csak kurva luxusnak érzem, hogy egy tömésért magánba menjek és fizessek 5000-et vagy nem is tudom mennyit.
    Mondjuk az sokat megér, ha embernek tekintenek.
    De akkor kihez fogsz járni?
    Nem értem miért nem töm be egyszerre több fogat. Más orvos meg igen. Akkor biztos nem lenne tilos, csak neki ez a munkamódszere.
    Nagyon gáz ez az egész. :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is rossz ötlet a ló. :D Vagy egy póni? A macska szerintem azért nem alkalmas autiknak terápiára, mert ugye a macska olyan, hogy ha úri kedve olyan, akkor megengedi, hogy megsimogassák. A mi macskánk olyan, hogy engem kinevezett az anyjának, ("szopizni" is szokott...), ő az én matrica babám, ha nem alszik, akkor követ, meg esténként legtöbbször rajtam/mellettem/alattam alszik. :D Szóval ő rajtam kívül más simogatását, szeretetét nem keresi, egy kutya meg ugye nem ilyen, ők nyomulósabbak.

      Bocs, hogy megijedtél a képtől. :/ Nemrég láttam valami tabus műsorban, hogy egyes helyeken ez a szexi, valami spéci növényt rágicsálnak, és állítólag szuvasodás ellen is jó.

      Én is a pénz miatt szerettem volna megoldani sztk alapon, de tényleg olyan volt ez a koma is, mint a tiéd, hogy szinte depresszióba zuhant, mikor beléptem. Lehet, hogy ha pénzesnek tűnnék, vagy az első alkalommal csúszott volna a boríték, akkor másképp bántak volna velünk... Fogalmam sincs, hogy kihez fogok menni, sajnos körzetekre van bontva, és nem tudom, hogy lehet -e váltani, de szerintem csak fű alatt. Én arra gondolok, hogy lehet, hogy a finanszírozás szempontjából nekik így éri meg, mert lehet, hogy a fejpénzt alkalmanként és nem pedig fogakként kapják. Vagy nem tudom. De egy hozzászóló szájzárról is írt, nem tudom. De tényleg az a fura, hogy más meg töm egyszerre többet.

      Törlés
  6. nekem egyszer azt mondták azért tömnek egyszerre egyet, mert ha vmelyikkel baj lenne, akkor tudják pontosan, h melyikkel. ha többet tömnek egyszerre és neked elkezd fájni az állkapcsod, nem fogják tudni melyik fog okozza a bajt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm. Na egyszer hátha kiderül, hogy melyik verzió az igaz, elég sok variációt összeszedtünk, kár, hogy nincs fogorvos ismerősöm, megkérdezném.

      Törlés
  7. de egy bunkó
    nem tudsz (a saját érdekedben) másikat felkeresni az SZTK-ban?
    Ráadásul épp egy fogorvos, akitől amúgy is parázik mindenki, és ő így viselkedik...........
    Nem tudom, elérnél-e valamit, ha a betegjogi képviselőhöz fordulnál. Ezek összetartanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon durva élmény volt... :( Nem tudom, elméletileg csak ahhoz lehet menni, akihez tartozunk, de majd kiderítem, hogy nem -e van valami kiskapu. Na igen, nagyon védik a mundérböcsületet... Ennél komolyabb ügyekből is legtöbbször azt kerekítik ki, hogy a beteg volt a hibás...

      Törlés
  8. Ugyan nem vagyok fogorvos, ( az sem :-) de sokat jártam fogászatra és az egy oldalon, egymáshoz közel lévő fogakat legalább kettőt meg szoktak csinálni egyszerre, mert lehet hogy 1 érzéstelenítő is elég. Szájzárat 1 injekciótól is lehet kapni, ha beletrafál az orvos olyan helyre. Ritka különben. Persze hogy nekem már volt. 1 fognál. 3-nál meg nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az érzéstelenítést fel sem ajánlotta egyszer sem... Pedig pont a két fog köztinél nem bántam volna, mert az rohadtul fájt.
      Ez a szájzár nagyon durván hangzik!!! És akkor egy csomó ideig nem tudtad becsukni a szád??? :O

      Törlés
  9. A fogorvost én sem szeretem :-)

    Régebb óta olvasom a blogodat, és szerintem nagyon jól kezeled a kislányoddal kapcsolatos problémákat. Én halássérült vagyok (meg kb. anyukád kortársa :-) ), és tudom, hogy az én anyámnak is nagy lelki traumát okozott az állapotom, de végül megbékült vele.

    Kati, a kutyát és a macskát össze lehet szoktatni :-)
    Van egy barátnőm, vidéken lakik, neki összesen 12 macskája és 3 kutyája van, a cicákból 5 jár be a lakásba, meg a 3 kutya. Ráadásul az egyik kutyát az eredeti gazdája kifejezetten macskaűzésre kapatta, mégis sikerült megnevelni.

    Nekem 2 kutyám és egy macskám van, mind bent vannak velem (de udvarra kijárósak) és semmi baj nincs közöttük. A cica szeret az egyik kutyával aludni, az meg csócsálja a macska fején-nyakán a szőrt, mintha vakargatná :-)

    Másik barátnőmnél is több cica van és egy skót juhász, mind kertbe kijárós lakásjószág, és általában imádják egymást :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem jól csinálni, remélem idővel sikerül nekem is megbékélnem a helyzettel!

      12 macska? Az igen! :) Köszi, hogy leírtad ezeket a pozitív macska-kutya viszonyokat, mert majd ha tényleg oda jutunk, hogy lesz kutya, akkor nem fogok annyira rettegni attól, hogy nem fog összejönni az összeszoktatás. De édesek lehetnek, mikor a kutyád rágicsálja a cicát. :)))

      Törlés
    2. Ezen az oldalon mentett jószágok vannak (az ideiglenes befogadónál), kicsit visszalapozva láthatod, ahogy a 6-7 kutya, plusz 5-6 macska milyen jól megosztozik a fekvőhelyeken :-)

      http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=25918&x_p=1

      Én ott nem fórumozok, összesen talán 4-5 megszólalásom van, a Lili nevű kutyával kapcsolatban, aki 2 hete került a befogadóhoz.
      Az elhalt gazdái netes barátaim voltak (pontosabban a baráti körömhöz tartoztak), és ezért kísérjük figyelemmel a további életét. Nagyon aggódtunk, mert kis híján elaltatták, az utolsó pillanatban sikerült elhelyezni. Sajnos különböző - részben anyagi - okokból a baráti körből senki nem tudta befogadni (ivaros szuka volt, és az én egyik kutyám ivaros kan, hasonló a probléma a 12 macskás barátnőnél is, és egyikünknek sincs pénze momentán a szükséges orvosi kezelésekre, a többieknél pedig az egészségi állapot, vagy pl. munkahelyi lekötöttség, netán a távolság volt az akadály), egy teljes napig aggódtunk az életéért, mert az utolsó este tudtuk csak meg, hogy MÁSNAP el akarják altatni...

      Szóval, Lilikével eléggé szerencsétlenül kezdődött a dolog, mert nem volt macskához szocializálva, és sajnos az ideiglenest nem tájékoztatták erről (meg más fontos dologról sem, pl. az elhúzódó álvemhességről), ezért az első este megölt egyet a cicák közül. Akkor a tudtára adták, hogy ez nem OK, és azóta semmi gond, együtt alszik velük.
      Remélem, ez továbbra is így marad.

      Csak azért írom ilyen részletesen, mert a fórumon beszéltek róla, és hogy lássad, összeszoktathatók még ilyen gázos kezdet után is. Persze ez a cicától is függ, de a legtöbb macska gyorsan rájön, hogy a kutyában beépített fűtőtest van :-)

      Szerintem ha aktuális lesz, olyan kutyát keressél, aki ideiglenes befogadónál van, és ott szocializálták cicákhoz, gyerekekhez.
      Közvetlenül a gazdától nem biztos, hogy jó ötlet felnőtt, több éves kutyát elhozni, mert nem tudni, milyen nevelést kapott.

      Próbáljál a környéketeken a fentihez hasonló ideiglenes befogadókat keresni, a neten, hogy láthassad, miként dolgoznak, hogyan bánnak, beszélnek a náluk lévő kutyákról, macskákról. Szerintem ők többet és ügyesebben, jobban foglalkoznak velük, mint a legtöbb gazda.

      Törlés
    3. :( Ez a hirtelen altatás annyira ismerős. Jaj, nagyon mély sebek szakadnak fel, mikor visszagondolok a menhelyes 1 évemre, mert képzeld el, hogy kezdő munkásként vittem át a vödörnyi kutyaszart a menhely mellett lévő gyepmesteri telepre (közös kukába gyűjtöttük), és néztem a láncos kutyákat, hogy jé, mennyien alszanak. Aztán sajnos gyorsan rájöttem, hogy örökre elaludtak, és onnantól már tudtam, hogy ha a sintértelepen vonyítanak a kutyák, akkor sokan közülük kivégzésre kerülnek. :'( A szívem szakadt ketté mindig, és ez is egy ok volt, hogy otthagyjam a menhelyt, mert bár a menhelyen tényleg csak a menthetetlen kutyák voltak elaltatva, akkor is elviselhetetlen volt végighallgatni a szomszédban lezajlottakat, és fájt, hogy nem tehettünk semmit. Mert itt úgy van, ha örökbefogadnak a menhelyről,akkor egyből vesznek át a gyepiről kutyát a felszabadult helyre, mert a sintértelepen ugye sokszor csak 14 napig maradhatnak életben... De ha nem visznek ki a menhelyről kutyát, akkor egyszerűen egy bizonyos kutyalétszám után már nem tud a menhely sem átvenni. És ez nagyon nehéz dolog, mindig egy kissé belehaltam a gyepis altatásokba. :(

      Hú, ez a macskagyilkosság nagyon durva és elszomorító, mert korrekt tájékoztatás mellett nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna. :(

      Végül képzeld, már egy kutyó szunyókál a lábamnál, ugyanis egy véletlen kapcsán beleszerettem egy menhelyi ebbentyűbe, 8 hetes ?kis?baba. :))) A macskám teljesen bedepizett, és egyszer meg is pofozta a kutyát, még vonyított is szegénykém. Nagyon bízom benne, hogy idővel a cicám nem érzi majd magát trónfosztottnak, és meglátja a beépített fűtőtestet az új családtagban. :)

      Törlés
  10. Hát, nekem tömtek egyszerre kettőt (két őrlőt), de soha többet. Magán volt, jó ember, jó orvos (nem ilyen f...), én kértem, mondta, semmi akadálya, de a dupla injekciótól úgy éreztem, mintha nőtt volna még egy fejem, a szám berepedt, fájt az állkapcsom, majd' elszédültem a buszon....stb. Szóval csak saját felelősségre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez a doki egyszer sem ajánlotta fel az érzéstelenítést...
      Nem lehetett kellemes a dupla injekció/tömés!!! :( Szörnyű fogorvoshoz járni! :/

      Törlés