lassandebiztosan

2013. december 7., szombat

Ha ritkábban jönnék, akkor ő a ludas :D

Mondjuk holnap jön anyu meglesni az új családtagot, szóval akkor lehet, hogy kikunyizok egy kis blogolós időt, hogy leírjam, hogy hogy került ide ez a kisfickó. :) A napjaim a tervek szerint jó pár hétig kutyavizelet és - ürülék takarításból, macskától való megóvásból fognak állni (míg nem hat az oltóanyag, addig azt hallottam érdemesebb NEM levinni...és hát a drága "elsőszülöttem", vagyis a macskám sem pont kirobbanó örömmel fogadta a babaebet), viszont a leányzó meglepően jól reagált rá, rengeteget kacagott, rohangásztak együtt és hasonló mókák voltak megfigyelhetőek. :)


21 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos :) Könnyű beilleszkedést az új család tagnak és jó sok ideget meg türelmet neked :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ránk fér rendesen a türelem, nem gondoltam volna, hogy az eleje ilyen nehéz. Pár hónap és jobb lesz. :D

      Törlés
  2. De édes!:-) Sok mókát vele!!!
    És le a kalappal előtted, hogy bevállalod őt, hogy nincs kert, de gondolom mindent megér, ha mosolyogni látod Hannit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon cuki. :) Sokszor megnevettetett a kis büdöse, de azért még sok a tanulnivaló, sosem volt még kutyám, és hát a panel nem könnyíti meg, rengeteget kell takarítani a végtermékeket. o.O

      Törlés
  3. De aranyos ki jószág! Bizony, van vele sok gond, de ha a leányzót kizökkenti a saját kis világából, már megérte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első nap sokszor kizökkentette, de most elkezdett a lány félni tőle... Majd bővebben is kifejtem, nem adjuk fel. :)

      Törlés
  4. Istenem de cuki :)))))) Tomin én is észrevettem, hogy a kutyákkal működik valami kis titkos összeesküvés, ami senki mással nem, más állatokkal sem. Nemtom mit tudnak ezek a kis szőrgombócok :) Kutyát elég ha meglátja már nevet rajta, simogatja, tök idegen kutyákat is.
    Tomi anyukája

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én leányzóm, mikor toltuk babakocsiban, a kutyaugatástól nagyon fél/ félt, most meg elkezdett egy kicsit a kutyától is, mert ugye ugrál, viszont játékból ugatott a kutyuládé (nincs még neve), és azon meg annyit kacagott, és olyan mélyről jövő, igazi kuncogás volt, hogy öröm volt hallani. :)

      Törlés
    2. Remélem szépen rendben összeszoknak majd. Most még tuti váratlan minden amit a kutyi csinál.

      Törlés
  5. Jaj, hát ez a kutyus, nagyon cuki!!! :D Neve van már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs még, férjem ajánlatai: Májló, Maszat, de nem tudom... Nekem valahogy semmi találó nem jut eszembe.

      Törlés
  6. Édes a kiskutyus! Milyen fajta, lehet róla tudni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az anyukája pontosan így nézett ki:
      http://www.kutya-tar.hu/fajtak/kis-angol-terrier
      A menhelyen meg az állatorvosnál is Jack Russel-nek mondták. Remélem nem lesz azért németjuhász méretű!!! o.O

      Törlés
  7. Aranyos! Örülök, hogy a lánykád is jól fogadta a jövevényt! :) Semmiképp ne vidd le addig ameddig nem kapja meg a 2-3 oltását! Fertőzést kaphat, ha mégis leviszed, bár nem törvényszerű, de ha már van, szerintem ne kockáztass!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első nap nagyon jóban voltak, második nap azért már zavarta az ugrálás, sírt is, de majd csak megszokja. Én sem merek kockáztatni, kár, hogy a menhely nem kezdte el az oltássort, így pénteken kapta meg a parvot, 3 hét múlva a kombit, és akkor még meg kell várni a 3.-at is??? Én ezt nem is tudtam egyébként, csak mielőtt hazahoztuk volna, utánanéztem a neten, és kissé megdöbbenve (elszomorodva) olvastam. De nem szeretném veszélybe sodorni; így is tökre izgulok, mert ugye akár cipőtalpon is be lehet hozni... :/

      Törlés
    2. Remélem hamar összeszoknak, és elfogadja Hancsi is a kutyit!

      Elvileg meg kellett volna kezdeni az elsőt születése után kellett volna odaadni, de mindenképp azelőtt, hogy elhozod! (Legkorábban 6-8 hetesen!) Nálunk meg kellett várni a második kombit, ismétlő oltást, s utána is kb asszem 2 hetet, még hatását kifejti! Igen lábbelivel is bevihetitek, javasolt nem odaengedni, mert valóban, szinte egyenlő azzal, mintha levinnéd! Mi leraktuk az előszobába a cipőt, papucsot, és oda nem mehet ki most se, így védve volt, mert ha csak kiszabadult, azonnal célba vett minden papucsot, cipőt!

      Törlés
    3. Igen, sajnos ez az oltásos dolog jobb lett volna, ha időben elkezdődik. :( Sajnos olyan a lakás, hogy a bejárattól nem tudom elrekeszteni, de a cipők nincsenek elől, és hátha megússzuk. Az elején olyan ideges voltam, mert kicsit ment a hasa, és a szaga is olyasmi volt, mint a parvos fosi, azt álmodtam, hogy valóban elkapta, szóval eléggé ez járt/jár a fejemben. Most férjem fényképezett a sintértelepen, és még jó, hogy beugrott, hogy be ne tegye a lábát a lakásba abban a cipőben.

      Törlés
    4. Lesz hasmenés, legalábbis nálunk voltak, sokszor még ma is szokott, bár már egy éves is elmúlt! Nem tudom mit eszik, de szerintem a táp jót tesz, benne van minden fontos, a miénk mellé házi koszton él, amit nem eszik egyáltalán (Ami ritka nálunk), ez kettő jobban rendbe tartja nálunk a gyomrát/emésztést! Kérdezz rá a dokitoktól, szerintem az a legbiztosabb, mindenki mást mond!

      Törlés
    5. Sokat kakil a drágám, de nagy szerencsémre már a nagydolgot a taposón végzi, és ez azért is mázli, mert neki is sokszor latyakosabb a kakija. Szárazat és konzervet kap, házi kosztot, ami fűszeresebb nem merek adni, mert mi van, ha meghajtja. De nézegettem ilyen kutyakaja recepteket, néha lehet, hogy kotyvasztok neki.

      Törlés
  8. De aranyos, tényleg :-)

    Hát, amíg nem fejlődik ki a védekező képessége, addig tényleg jobb nem levinni. Esetleg próbaképpen alomra szoktatható.
    A kislányoddal kapcsolatban: majd akkor kell vigyázni, amikor igazán játszani kezdenek (a kézrágcsálásra gondolok főleg, eleinte nem tudja még a kutyus szabályozni az erősséget), hogy a tűéles tejfogak karcolásai miatt ne haragudjon meg a kutyusra. Nekem sokszor volt a karom olyan, mint a kottapapír, de ez nem zavart :-)

    A cica majd megbékül, de még sokszor fel fogja szerintem pofozni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelenleg mindenfelé ürít, van neki kitéve doboz, abba dobáltam a pisis papírt, amivel felitattam, de nem hatódott meg.
      Igen, már meg is kezdődött az ugrálás, és első nap még kuncogott rajta a leány, de másnap már sírt is. :( Várom, hogy nagyobb legyen, bár mikor játszik, akkor veszettül cuki. Annyira bízom benne, hogy sikerül jólnevelt ebet faragni belőle, tök fura lesz, hogy egy valaki legtöbbször hallgatni fog rám. :D

      Eddig mindennap kapott sallert szegénykém. :O

      Törlés