lassandebiztosan

2013. december 29., vasárnap

Futás

Úgy érzem menni fog a szilveszteri futás, ugyanis tegnap futottam kocogtam 2,5 km-t, itt a bizonyíték :)



Tudom, nem egy világrekord, de örülök, hogy sikerült 9 kört kocognom, nemrég még a 800 m-től is képes voltam kidögleni. Számolni közben utálok, mert elvonja a figyelmem, szeretem ilyenkor teljesen kikapcsolni az agyam, így vittem magammal szemceruzát és azzal huzigáltam a strigulákat a megtett köröknél a kezemre. :D

Az Endomondo olykor nagyon érdekesen mér... Tegnap elég jól csinálta, lehet, hogy hülyeség, de most ellenkező irányba futottam mint eddig. Lehet, köze nincs ahhoz, hogy viszonylag pontos volt, de sose tudni. Már annyira felhúzott múltkor, hogy össze-vissza mér, hogy a Google térképen cérnával lemértem. :D Így azért tudom legalább, hogy 1 kör kb mennyi.

Olyan megszállott lettem, hogy még 24-én és 26-án is lementem. o.O Remélem most már nem hagy alább a lelkesedésem, és szeptemberben sikerül a félmaraton!

Amúgy rájöttem, hogy nem nagyon szeretek futni, közben sokszor érzem azt, hogy mi a fenéért csinálom, őrült vagyok, de miután végeztem, felszabadulnak az örömhormonok és nagyon jól érzem egy darabig magam. És kellemes a lelkemnek, hogy ha apránként is, de azért napról napra egyre többet tudok kocogni és egyre kevésbé nyúlok ki a végére. :)

A térdeim viszont nem a régiek, remélem, hogy csak szokatlan nekik a terhelés, és nem az öregedés jele, hogy fájdogálnak. Nem betonon futok, pont azért, hogy kíméljem őket. A kék nyilas pályán szoktam kocogni és ez nagyon állat ám, pár éve csinálták, és ilyen fekete gumiaszfalt vagy mi a tökömmel van burkolva, olyasmi szerintem, mint ami egyes játszótereken van. És ha még ez nem lenne elég, elárulom, hogy emelkedőket és lejtőket is csináltak bele. :)


14 megjegyzés:

  1. Próbáld meg a sportypalt is. úgy vettem észre ez jobban mért. Ha azzal sem megy jól akkor van egy sportstracker nevezetű is. A térd mizéria az kicsit korral is járhat, de ha teheted próbáld meg bemelegíteni a térdeidet. Napi néhány guggolás nekem szokott segíteni de mindig nagyon óvatosan kell kezdjem ha egy ideig nem csináltam egyebet csak ültem és dolgoztam.
    Én is neki kéne fogjak szaladgálni :D még nem vettem rá magam, pedig itt akár az udvaron is szaladhatnék akkora a hely :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippeket, megnézem majd ezeket a programokat is. Jó, nem életbevágó, hogy méterre pontosan mérjen, de azért jobb lenne szemceruza nélkül is tudni, hogy mennyit futottam. :)
      Durva ez a térdes dolog, nekem futás előtt nem volt, remélem elmúlik. Vagy megszokom.
      De jó neked, hogy nagy udvarod van! :) (Még pár éve az volt a tervünk hogy kiköltözünk tanyára, de végül panellakók lettünk...)
      Volt, hogy szerettem volna hozzászólni a blogodhoz (a kutyás bejegyzéshez konkrétan), de eltűnt. Be kell jelentkezni, vagy regisztrálni? Vagy hogy? :O

      Törlés
    2. igen, vannak bejegyzések amelyekhez be kell regisztrálni és belépni, de azok általában csak a "lelkidumák" vagy ocsmány hangon való fröcsögéseim. A kutyás bejegyzésről nem tudom, meg fogom nézni és visszatérek a válasszal.

      Törlés
    3. Olvasni tudtam, csak a hozzászólásom elszállt, ahogy elküldtem és nem írt ki semmit, hogy moderálásra vár, vagy valami, és hosszút írtam, és már nem volt kedvem újraírni. De a lényeg az volt, hogy összességében osztom a véleményed.

      Törlés
  2. Huuuu, de ügyes vagy, aztamindenit!!!! Hát engem már a futás gondolata is fáraszt. Pedig olyan sokszor elgondoltam, hogy majd fogok futni.. vagy hogy milyen jó is lenne, mert mennyire hasznos, de a lustaság mindig úrrá lesz rajtam. Szóval le a kalappal előtted, hogy te csinálod, és ilyen nagy terveid vannak. Csak így tovább, menni fog ez!!! Eny (Zoé blog)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elhatározás az nem könnyű, talán nehezebb, mint maga a futás, nemrég elkezdtem, aztán egy csomó ideig le sem mentem. :D De most motivál a szilveszteri futás meg a félmaraton. :)
      Te sportolsz vagy sportoltál? Azért kérdezem, mert izmosnak tűnsz a képeken. Vagy olyan mázlista vagy, hogy ez alkati nálad?

      Törlés
  3. Clear night? :D
    Sejtettem, hogy valami hasonlót fogsz írni Endomondóról. Nekem a múltkor bemérte, hogy átfutottam a tavon. Átlósan. ;) Jó vagyok, na! :D
    (Apjuk éppen úgy véli lehetséges, androidos telón jobban mér, az enyém meg ugye csak egy vacakocska.)
    De azért jó vagy ám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, akkor neked különleges képességed is van, a vízen futás az azért nem semmi! :D
      A férjemé sem androidos, lehet, hogy az a baj. Na de majd próbálgatok és elméletileg nemsokára kapok telefont, és akkor majd azt is szem előtt tartom, hogy melyiken fut jobban a futó program. :) Amúgy esküszöm maradnék a gombos telómnál, ha nem buzultam volna bele ezekbe az alkalmazásokba.
      Köszönöm, igyekszem jó lenni. Tényleg, Te nem gondoltál még valami félmaratonra vagy egészre? Neked simán menne.

      Törlés
    2. Köszönöm a bizalmat. :) Megmondom őszintén nem is tudom, jelenleg eszeveszett jó negyedmaratoni futónak tartom magam. :D De ha te egyszer eljutsz oda és lefutod, esküszöm én is megcsinálom! :P
      Ma pl. tököltem, hogy "jajj, menni vagy nem menni" aztán ahogy olvastam a válaszod fellelkesedtem. Szóval neked köszönhetem a mai 10 (tíííííz) kilométeremet! (Amúgy 6-8-at futok, de olyan jól ment ma, hogy mondom legyen akkor kerek! ) Nahajrááá! :)

      Törlés
    3. Mért nem megyünk együtt? ;) Ha a térdem rendbe jön és bírom feltornázni a teljesítményem, akkor én mindenképp megyek. Elvisszük a nyunyókáinkat, és akkor még olcsóért is utazunk. (Bár nem tudom, hogy futás alatt hova tegyük őket.)
      Örülök, hogy a válaszom hatására mégis a menni mellett döntöttél! :) 10 km :O Még kimondani is sok!!!

      Törlés
  4. Tornázni én sem szeretek de már eljutottam oda hogy a vége utáni érzés hiányzik! :-) 1 hete nem csinálok semmit, érzem is, mindenem recseg-ropog, nagyon gyorsan folytatni kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez is függőséget tud okozni. Mármint az utána lévő kellemes érzés. :)

      Törlés
  5. Én is lemértem googlemaps-en a távjaimat. ;-) Amúgy az endomondoban utólagosan tudod szerkeszteni (átírni) a kilométert, én azt szoktam, ha számolok rendesen. Szem tök jó időt futottál. Én sem futok gyorsabban, mert akkor szúr az oldalam. Örülök, hogy nem adtad fel. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a biztos, ha lemérjük cérnával! :)
      Én azért nem futok gyorsabban, mert nem bírok. És nem is az izmaim miatt, hanem a térdeim miatt, remélem ez változik, mert kegyetlenül fáj. :O

      Törlés