lassandebiztosan

2013. december 15., vasárnap

Facebook Like Box a blogra

Aranka írta, hogy nem bánná, ha leírnám, hogy hogyan kell az oldalsávba kihelyezni a fb oldalt, ezért született e poszt.

Először is létre kell hoznunk egy facebook oldalt a honlapunkhoz/blogunkhoz. Ha ez megvan, akkor  jöhet is az első lépés:

Kattints a képre, úgy egy picit jobban látszódik /nem sokkal :( /


















  1. https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages/ Ezen az oldalon lehet létrehozni Like boxot. A bekarikázott részbe kell másolni a facebook oldalunk URL címét, majd megnyomjuk a 'Get Code' gombot. Ekkor megjelenik az előnézete a dobozkánknak, és ha nem tetszik, akkor még a pipákkal lehet rajta változtatni, személyre szabni (látszódjon -e a lájkolók arca vagy sem; szeretnénk -e azt a szöveget, hogy "Keress bennünket a Facebookon!", mutassa -e a tevékenységeinket, amiket a fb oldalunkon követünk el, stb). 
  2. Ha elégedettek vagyunk vele, akkor nyomjuk meg ismét a 'Get Cod'-ot!
  3. Kattintsunk az 'IFRAME' fülre!
  4. Másoljuk ki a kódot!
  5. Menjünk a blogunk 'Elrendezés' menüpontjára, és adjunk hozzá egy modult!
  6. Válasszuk közülük a HTML/JavaScript-et!
  7. Ide illesszük be a 4. lépésben kimásolt kódot, majd mentsük el!
  8. Nézzük meg, hogy megjelent -e a blogon, és hogy méretben jó -e! Én már jártam úgy, hogy kilógott, vagy nem tetszett, ekkor is lehet még rajta alakítani: belépünk a modul szerkesztésébe, és ott a 'width' és a 'height' utáni számokat átírjuk a nekünk tetszőre. Íme a bizonyíték, hogy műkszik: http://egykisblogtipp.blogspot.hu/ :) 
Pár hónappal ezelőtt /mikor a kicsikönyvet csináltam, amibe senki nem írt...na mind1, de 84 lájkolóm van, mert a propaganda jóra sikerült ;) / valamit kavart a fb, és akkor nagyon hülyén lehetett ilyesmit elhelyezni a blogra, de lehet, hogy nem csak engem zavart, így szerencsére ismét a régi megoldással tudunk fb-os dolgokat kihelyezni. Ha valamit nem érthetően írtam le, vagy van kérdésetek, nyugodtan írjatok! :)

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm a segítséget,elsőre sikerült! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó, nagyon örülök, hogy tudtam segíteni! Féltem, mert sokszor érthetetlenül tudok magyarázni, de akkor most szerencsére sikerült.

      Törlés
  2. Köszi, köszi, nagy nehezen megcsináltam, egyedül nem tudtam volna!!

    VálaszTörlés