lassandebiztosan

2014. március 23., vasárnap

Márciusi körömkihívás - Kedvenc minta


A kedvencem a pöttyös minta. :) Egyszerű, de mégis látványos és rengeteg lehetőség rejlik benne. És végre kipróbáltam a pontozómat (eddig gombostűt használtam, de az egyik problémám az, hogy a lakk oldotta a tű fejének festékét; a másik pedig, hogy egy ideje nem találom őket, fogalmam sincs, hogy hová tűntek, valahová nagyon elpakoltam o.O )

Igazából színátmenetes pöttyöket szerettem volna, de maradjunk inkább annál, hogy jóindulattal  szivárványszerűnek mondható. :D Mindegy, összességében tetszik, de a hüvelykujjaimnál másképp csinálnám, ott valahogy nem találtam el a színeket. De annyi baj legyen! :)

A lakkokat nehéz lenne felsorolni, mert elég sokat használtam és nem emlékszem pontosan, hogy melyikeket, meg sokszor össze is kutyultam őket. Alapnak a Flormar M127-et használtam (egy 100 Ft-os féle boltban vettem, nem egy mai darab szerintem, de semmi bajom nem volt az állagával, fedésével, tartósságával. 

Ez a manikűr arra is jó volt, hogy elhitessem férjemmel, hogy márpedig nagyon fontos, hogy sok körömlakkal rendelkezzek :D 










Mattító fedőlakkal:




22 megjegyzés:

  1. Szilvia Granovitterné2014. március 23. 11:37

    tök jó!

    VálaszTörlés
  2. Állati klassz lett :D És bizony, mindenkinek a tudtára kell adni, aki egy kicsit is kételkedik a dologban: Minél több körömlakkod van annál jobb. Azt már nem biztos, hogy tudnia kell, hogy sosem lesz olyan pont, amikor azt mondom elég :D

    VálaszTörlés
  3. Ez a legeslegeslegjobb!!! Nagyon tetszik!!! :)
    Előző bejegyzéshez annyit, hogy nagyon jó volt olvasni és csak így tovább. Úgy látszik nálatok is az jött be, mint oly sokunknál, hogy nem szabad teret adni a hisztinek, mert akkor egyre jobban eldurvul. És tényleg nagyon egységbe kell lenni a Férjekkel!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon állat lett Katiii :* Imádom :)

    VálaszTörlés
  5. Megihlettél minket, így ma délután nekiálltunk a nagylányommal.Eredetileg mint lelkes tanítvány fel akartam rakni róla egy fotót, de attól tartok hogy erősen a nyugalom megzavarására alkalmas elemeket tartalmazna:)). Ha vizuális típus vagy, akkor talán elég annyi, ha azt mondom hogy varangyos béka, vagy Süsü bőrének mintázata....Azt hiszem ezt még gyakorolnunk kell.

    VálaszTörlés
  6. Az létezik, hogy du. hozzászóltam a poszthoz és láttam is megjelenni az írásomat, de most nem látom? :-O :-/
    Nagyon-nagyon tetszik a körmöd!!! Ez a legjobb!!! :-) Annyira eredeti! :-)
    Örülök, hogy találtatok "kulcsot" a kiscsajhoz! Nálunk is ez működik, hogy nem szabad hagyni, hogy kijátszon minket + keménynek kell lenni, mert különben állandóan hisztériázna.

    VálaszTörlés
  7. Köszi! :)
    Én kb. 7.-es korom óta lakkozom, de akkor elég volt egy fehér és egy törtfehér + fekete, bordó talán. Évekig elég volt ennyi, de mostanában úgy érzem, hogy lakkfüggő lettem. :D Legtöbbször azzal nyugtatom magam és a férjemet, hogy most egy darabig nem veszek lakkot, de legtöbbször megszegem. Most is rá kellett döbbennem, hogy kék és vörös árnyalatom egyáltalán nincs. :O :D

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm! :)
    Marcsi, Te az a Marcsi vagy, akire gondolok? ;)

    VálaszTörlés
  9. Ú, de jó lesz, ha a Tündüsöm is nallány lesz és együtt lakkozhatunk. :) Remélem nem lesz ellenére!
    Eléggé vizuális vagyok szerintem és jócskán szemléletesen írtad körül, hogy milyen lett. :) De lehet, hogy csak kishitű vagy, nem? Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy milyen a Süsüs/varangyos minta, akár priviben is elküldheted.
    Mivel csináltátok? Pontozóval? Nekem az vált be leginkább, próbáltam alternatív megoldásokkal (gombostű, ceruza, stb.) helyettesíteni, de végül beruháztam egy pontozóra (te jó ég, csak nehogy olvassa ezt a kommentet a körömlakkra luxusozó névtelen hozzászólóm...)

    VálaszTörlés
  10. Őőőő, nem tudom, hogy mi lehetett. :( Remélem azért, hogy nem tűnnek el a kommentek!!!
    Köszi a dicséretet! :)
    Minden gyereknél következetességre kell törekedni (szerintem), az autiknál meg pláne.

    VálaszTörlés
  11. A lányom kért egy pontozót egyszer a névnapjára az Avon katalógusból. Ő szokott vele próbálkozni, rajtam most próbáltuk ki először.Most már biztos hogy nem kapsz képet, mert abszolút vállalhatatlan lett. Mire este mindenkit elrendeztem eléggé megfáradt a minta. Te hogy csinálod olyan szép laposak a pöttyeid? Nekem a ragyák kidudorodtak, így a nyüzsgésben később lelapultak és elmaszatolódtak hiába volt már száradt:((

    VálaszTörlés
  12. De jó, örülök, hogy itt vagy! :)
    Dehogy vagy béna!!!

    VálaszTörlés
  13. Hú, na igen, az nehéz benne macerás benne, hogy mivel a pöttyök elég vastagok tudnak lenni, és így lassan szárad, könnyen sérül. :( Esetleg gyorsszárító fedőlakk segíthet, de ott meg elkenheti a mintát. Én az első pöttyöt nem a körmömre szoktam nyomni, hanem fóliára, így lejön a fölösleg. De mondjuk még így is sok pötty puklis nekem is, leginkább a hüvelykujjamon.
    Azért ne adjátok fel, biztos sikerülni fog!

    VálaszTörlés
  14. Jé, de jó! Én úgy el vagyok maradva ilyesmikben hogy még nem is láttam ilyet DD

    VálaszTörlés
  15. Képzeld, pont a mostani AVON katalógusban láttam ilyen pontozó kütyüt, de nem is sejtettem, hogy van élő ember, aki használja, és lám, van :D! Ráadásul tök jó! Bár lenne kedvem ilyeneket csinálni! Van néhány lakkom, de sose fogynak el, mindig beszáradnak az üvegbe. Pedig minden nyáron/tavasszal veszek 1-2 új példányt, hogy ezzel aztán tuti kenni fogom a körmöm. És ki is festem mondjuk kétszer, de aztán megunom, hogy gyorsan kopik, újra kell kenni, és vége a lelkesedésnek. Olyan ügyes vagy, komolyan irigyellek!

    VálaszTörlés
  16. Köszi! Én sem régóta tudtam meg, hogy van élet a francia manikűr és az 1 színű lakkokon túl is. Az ötleteket körmös blogokból, meg a Pinterest-ről gyűjtöm. :)

    VálaszTörlés
  17. :D Elég sokan használjuk. Legalábbis ahogy elnézem a körmös blogokat. Jujjj, és nagyon cuki virágokat is lehet vele csinálni, de abba még nem mertem belekezdeni. :O Van még nekem is sok tanulnivalóm.
    Sajnos a sima lakkok valóban nem túl tartósak, biztos van olyan is, de gondolom aranyárban mérik őket... De sokan dicsérik a géllakkokat, vagy gél alapot vagy mit, nem sok infóm van róla, de állítólag nagyon jók és megnövelik a lakkok tartósságát.

    VálaszTörlés
  18. Szuper! Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés