lassandebiztosan

2014. március 9., vasárnap

Márciusi körömkihívás - 2. Kedvenc technika


Manna körömkihívásának 2. fordulójához érkeztünk. :) Ennek témája a kedvenc technika. Míg nem kezdtem el körmös blogokat olvasni, fogalmam sem volt arról, hogy az egyszínű lakkon és a francia manikűrön kívül is vannak dolgok, de örülök, hogy megismerhettem párat belőlük. Nem vagyok profi, rengeteget kell még gyakorolnom, de nagyon örülök, hogy legalább tudomásom van róluk. És hát az én nagy kedvencem az OMBRE... Egyszerűen nem tudok betelni a színátmenetes technikával. Eleinte úgy csináltam, ahogy a Pinterest egyik képén láttam, vagyis hogy egy fóliára csepegtettem a lakkokat, amiket fogpiszkálóval összedolgoztam, majd szivacsra nyomtam őket és jöhetett is a "móka". De Thimmyke blogján találtam egy másfajta kivitelezést. Annyi a különbség, hogy itt alapból a szivacsra visszük fel a lakkokat és ez valóban jóval haladósabb. IDE KATTINTVA megnézhettek erről a technikáról egy nagyon jó videót, hogy hogyan is lehet lépésről-lépésre elkészíteni ezt a manikűrt. Még tényleg van mit fejlesztenem, de nagy örömmel tölt el, hogy minél többször csinálom, annál jobban tetszik a végeredmény. :)




Azért fedőlakkal szerintem kellemesebb látvány nyújt. Nagyon szépen elrejtik a csillámok az esetleges hibákat.




Felhasznált lakkok:
*Astor 116
*Revlon 028 Minted
*Essence 121 gold fever


31 megjegyzés:

  1. Tetszik! :-)
    Tudnál nekem írni egy olyan körömlakklemosó típust, ami jó? Hol veszed?
    Írtam, hogy néha nekem is ki van festve feketére a körmöm, de sokszor meg azért nincs, mert rohadt nehezen tudom leszedni. Szóval elmegy a kedvem a kifestéstől.
    Vagy mindenki ennyit szuttyog a letakarításával? :-O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Fú, hat na igen... A lemosás. Hülyét tudok tőle kapni, főleg sötétebb színeknél vagy ami még brutálisabb, a csillámosoknál. Volt, hogy fél óráig mostam és alig jött le... Most Rossmann-os lemosót használok, nem rossz, de nekem leginkább az a régebbi fajta, most nem jut eszembe a neve, de ilyen fekete-narancssárgás címkéje van. Na az állatjó. Meg olvastam olyat, hogy pici vattára teszünk lemosót, bebugyoláljuk fóliával, hagyjuk 5-10 percig és akkor könnyebben lejön. De ezt még nem próbáltam.

      Törlés
    2. Ja és amit semmi pénzért nem vennék még egyszer, az az acetonmentes lemosó...

      Törlés
    3. Nekem is van acetonmentesem. :-D Ez durva. :-D
      Egy fekete körmöt leszedni...hát..... nehéz.
      Tudom melyikre gondolsz, csak olyat sehol nem látok, pedig kölyökéveimbe azt használtam.
      Bár tényleg konkrétan a feketével van sok bajom. Abból ha ottmarad egy kicsi a köröm szélén, nem gyengén gázos, koszosnak néz ki.

      Törlés
    4. Megnéztem, Caola a lemosó. Ha valahol látok, veszek, mert az nagyon jó volt.
      Annyi megoldást tudok még, hogy ha lemosod, mindig újrafested, legalábbis engem ezért nem zavarnak az esetlegesen ottmaradt régebbi lakkmaradványok. :)

      Törlés
    5. Hát ennyire azért nem vagyok köröm-imádó ( magamon ), hogy mindig ki legyen festve. Tudod én is ott tartok, ahol te régen: van francia manikűr meg egyszínű. :)
      De ezt a vattába becsomagolod módszert ki fogom próbálni! Köszi a tippet.

      Törlés
    6. Nem akarlak megijeszteni, de a francia és egyszínű után ha elkezdesz körmös blogokat nézegetni, megfertőződsz!!!! Én elkaptam ezt a "kórt", de nem bánom. Életemben nem hittem volna, hogy odaleszek a csillámokért, de mégis... :)

      Törlés
  2. Húú, nagyon jó lett! :) Megkérdezhetem milyen csillámos fedőlakkot használtál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Írni akartam a posztba, hogy milyen lakkokat használtam, de lemaradt. o.O Rögtön pótlom. :) A fedőlakk Essence (colour&go) 121 gold fever

      Törlés
  3. Nem tudom, engem valahogy nem hoz lázba a saját körmöm kipingálása. Ha kb 1-2 évente kikenem is, halvány szinekkel teszem. Ettől függetlenül jó. Bár, lehet azért is van ez, mert anyagilag ez luxus, nekünk legalábbis.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem viszont mindig is lázba hozott. És fog is. És ha úgy csinálod, akkor egyáltalán nem luxus, bár mindenkinek máshol kezdődik a luxus. Nem fogok magyarázkodni, de szerintem nem olyan nagy anyagi ráfordítás, ha havonta veszel mondjuk leárazott lakkot. Én szinte (ha csak nem csábulok el nagyon), akkor kifutó termékeket szoktam vásárolni, az arany fedőlakk pl. 350 Ft volt. Ez azért nem olyan veszedelmes összeg. A legtöbb lakkomat pedig úgy kaptam...

      Törlés
    2. Szerintem hagyjad a névteleneket. :-)

      Ügyes vagy! Nekem csillamok nélkűl nagyon tetszik, de én béna vagyok.

      Törlés
    3. Mármint nélkül :-) telefonról vagyok. Magamat mindig kényszeresen kijavítom. :-)))

      Törlés
    4. Ok, értem. Persze, mindenki arra költ, amire akar, vagy teheti. De én mondjuk ezen a pár száz forinton kenyeret veszek, mert biz, sokszor nincs hó végén. Ha lakkokat vennék, még annyi se lenne.

      Babi, nem volt az írásban hiba. Kivéve az ékezeteket, de telefonról így is nagyon jó.

      Törlés
    5. Babi, bár bírnám hagyni! :D De tudod, milyen vagyok. ;) (Néha eszembe jut, hogy Névteleneknek nem engedélyezem a hozzászólást, de hát nem megyek vele sokra, hisz nem olyan bonyolult kamuprofilt csinálni...)
      A csillám nélküli nekem azért nem tetszik, mert pöttyös és hát ha jól tudnám csinálni ezt a technikát, akkor nem látszódnának ennyire, egységesebbnek kellene lenniük, de majd egyszer hátha. És ezért jó a csillám, mert kendőzi a hibákat.

      Névtelen: Sajnálom, hogy nálatok ilyen a helyzet. Mivel a legutóbbi gyes/csp utalási ideje naná, hogy megint hétvégére esett, így tolódott, szóval kölcsön kellett kérni... Úgyhogy nehogy azt hidd, hogy mi nagy lábon élünk, de ennek ellenére nem érzem azt az ingert az általam olvasott blogok kapcsán, ha látom, hogy milyen fasza házuk van, milyen állat bútorokkal, taposóval, mennyi játéka van a gyereküknek, milyen sokszor mennek el nyaralni, wellness-elni (életemben nem voltam még se külföldön, se welness-elni...), stb., mégsem érzem azt, hogy emiatt írjak nekik, hogy vazze, 4 éve nem kirándultunk (engem bőven kielégítene egy hegyes-dombos vidéken történő pár napos túra)... és rohad a fal (festeni kéne) vagy hogy a ruhatáram olyan, hogy a legtöbb darabját a kutyám alá sem raknám, annyira szétnyűttek és szarok. Remélem érted, hogy mi nem tetszett a régebbi hsz-edben.

      Törlés
    6. Az előző hetek konfliktusos hozzászólásait is számításba véve úgy igazán nem ütköztem meg egy kommenten sem. Na ez a hsz (az első "névtelen"), ez kiütött!
      És arra gondoltam, hogy egy ilyen mérhetetlenül kicsinyes véleményt csak egy rosszindulatú ismerősöd dobhat ide... Nagyon szomorú lehet az ő élete. Nem térek magamhoz amúgy.
      (És képzeld, engem a hideg ráz az Essence-től! Volt olyan lakkom tőlük, ami másnapra lepattogott, akármit is csináltam vele. De látom, te kedveled, mert sokszor említed. :) Én ebben a kategóriában a MissSportyra bukom. De az meg színválasztékban hagy kivetnivalót maga után... Pfff... :) De persze sosem fogok tudni ilyen klasszat csinálni, szal egyértelműen jó vagy! :)

      Törlés
    7. Ugye, hogy durva??? Most komolyan, írja azt, hogy szar vagy nem szar, vagy ne írjon semmit! Nem kötelező se olvasni, se kommentelni. És most amúgy mit kellene azzal kezdenem, hogy ő évente egyszer kétszer és halvány színűre festi? Ő körme, írhat róla blogot, max ritkák lesznek a bejegyzsései, ha csak a körmeiről akar benne írni. :D A másik kedvenc kommentem a fokhagyma a féregtelenítő helyett, mert az olcsó. o.O Szerintem tényleg írok majd ezekről a dolgokól egy bejegyzést okulásként (és hogy nehogy valaki megfogadja a jó tanácsot, és felhagyjon a bizonyítottan hatékony féregtelenítő szerekről. :P
      Szerintem is boldogtalanok. :( A kezdeti düh után viszont már csak mosolyogni szoktam magamban.
      Állítólag az új Essence lakkok szarok, a régebbi fajták viszont nagyon jó voltak. Én is hasonlót tapasztalok, nincs is sok új típusúm, ha jól emlékszem csak egy és a leértékelve vett csillámos fedőlakkok. A fedőkkel nincs bajom, a másikat meg még nem használtam magában. De ha ennyien mondjátok, akkor valóban nem lehetnek valami jók. Nekem a kedvencem most a Moyra. Olcsó, jó. A Sportyval nekem is az a bajom, mint neked.

      Törlés
    8. A fokhagyma tényleg jó féregtelenítésre, és tényleg olcsóbb. Persze, hogy nem ajánlják az orvosok, abból nincs pénzük. Hónap végére én is úgy állok, hogy kenyér sincs sokszor, úgy kell kérnem. A ruhákról álmodni sem merek. Festeni?, albérlet kifizetése után, aligha maradna rá. És megnéztem ma direkt a lakkokat, hát, hogyismondjam, nem vettem, nekem drágák, még a legolcsóbb is. Meg ha átgondolom, hogy veszek egyet, és hó közepén meg kérek kölcsön, vagy nem veszek lakkot, és talán elég fizuig, hó végefeléig, nem sokat gondolkodom. Ahogy neked is, másik névtelennek, és névvel íróknak, nekem is vannak véleményeink. Mindenkinek más. Én sem szeretem a lakkokat. A lakkok alatt nem kap rendesen levegőt, és később kialakulhat gombásodás is. Engem fel tud húzni, ha valaki a kéregetett pénzből megy nyaralni.

      Nem akarok túrkálni a tárcádban, de ha lakkokat meg tudod venni, az oldalsávban lévő kéregető gomb minek ott? Nem zavar, de a lakkok ára fedezné, ha összeraknád, amit fedez az a gomb. Jó tanácsként írtam, nem piszkálódásból.

      Törlés
    9. Milyen jól el lehetne beszélgetni ha nem szarnál bele a blogba! Afrikában meg éheznek meg meg is halnak akkor ne együnk mi se? Azért mert neked annyi pénzed van amennyi, milyen alapon szólsz bele hogy más mire költi? Lehet hogy fodrászhoz is jár. Na az aztán már tényleg luxus lenne ha kiderülne mi? Annak a bizonyos gombnak nem az a neve és pl. én voltam az egyik aki javasoltam neki hogy rakja ki. És fogok is küldeni rá és csak költse nyugodtan akár lakkra is ha az neki jól esik. Megjegyzem ha egy kicsit tájékozottabb lennél, mint ahogy nem vagy, lásd fokhagyma téma, ezt a bizonyos gombot sokkal több tehetős ember használja mint rászoruló. Lehet hogy csokit is eszik ez a nő, na az még a pazarlás. Visszatérve a fokhagymára, majd mikor több méteres galandférgek mászkálnak benned vagy a gyerekedben akkor már baszhatod a fokhagymát meg az orvostól is olyat kapsz hogy megkondulsz. Örülhetsz ha nem jelent fel a gyámhatóságnál kiskorú veszélyeztetéséért. Már ha tartasz állatot. Remélem nem. Még egyszer leírom, bár lehet hogy te voltál a legutóbbi fokhagymás névtelen is, a fokhagyma gyógyhatása igaz, de gyógyszert nem helyettesít. A hatóanyagából készítenek gyógyszert de az nem ugyanaz mint a fokhagyma. No de ha biológiában nem vagy jártas akkor hiába magyarázom. És igen piszkálódsz, nem adtál jó tanácsot. Én adnék neked jó tanácsot de inkább nem mert akkor Kati engem fog kibacni a blogról DD

      Törlés
    10. Kérek Kati egy posztot, hogy havonta mennyibe fáj a lakkozás :) (a kutyatartás mintájára :D )

      Törlés
    11. Névtelen: Undi vagy! Ennyi, többet nem is szándékozom hozzáfűzni. Jah, de, mégis, tudod, mit: hallgatok rád/rátok, és fokhagymával fogok féregteleníteni. :D Ha zavar a kéregetős gomb, akkor ne tessen rája nézni oszt annyi. Áh, annyira örülök, hogy már nem garázdálkodtok itt!!! Jah, és eddig ketten adtak 1000-1000 Ft-ot, ha ezt sajnálod tőlünk, hát bocs. Bocs, hogy van egy hobbim, ami kikapcsol. De szerintem qrvára nem tartozom neked magyarázattal, szóval be is fejeztem.

      Turchi: De ez az: mi a lópöcsért kell mindent összehasonlítgatni??? Sajnálom, hogy szar az anyagi helyzete névtelennek, de erről nem én és nem a féregtelenítőm és nem a lakkjaim tehetnek... Én egyszerűen nem is értem, hogy mit lovagol még ezen? Örülök, hogy már névtelenül nem tudnak beszólni. (A disquson már néztem van olyan, hogy mondjuk hiába regel, ha rendszeresen kötekedik vagy valami, tetszőleges időre letilthatom és pár rosszmájú miatt nem kell visszaállítanom a moderációt)
      Jah, fodrásznál 2011-ben voltam utoljára, mert mindig többet vágtak a sérómból, mint amennyit kértem, így sosem nőt meg seggig érőig, pedig elterveztem, hogy egyszer lesz picsáig érő hajam. :) De szerintem ha milliomos lennék, akkor is jogomban állna kirakni azt a rohadt gombot, de nem? Mért zavarja?
      Hú, de érlelődik egy férges poszt... Oké, fokhagyma az sukárság, de ne akarja már bemagyarázni nekem senki, hogy az jobb, mint a féregtelenítő. És hogy a jóanyámba adjam be a macskának vagy az autista lányomnak, aki mondjuk a sonkát sem eszi meg... NEm akarom minősíteni a fokhagymás illetőt, de lenne pár ötletem, hogy mit csináljon a fokhagymagirizdekkel :D
      Nyugodtan adhatsz jó tanácsot, téged semmi pénzért nem raknálak ki!

      S, eskübecsszó, hogy felírom, hogy mennyit költök erre az 1 nyamvadt hobbimra, amit úgy sajnál tőlem a "kedves" névtelen. És közzé is teszem majd. :D Had egye a fene őt/őket, hogy mekkora luxusban élek :D :D :D

      Törlés
  4. Nagyon szép manikűr lett. :) Ez az arany fedőlakk nekem is meg van, és imádom. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Én nemrég még rettegtem a csillámoktól meg a fedőlakkoktól, de egyre inkább barátságot kötök velük. Ennek a szériának a bordós kiadását is nagyon szeretem.

      Törlés
  5. Nem fogok megfertőződni, mert nekem ehhez nincs kézügyességem. Tudom, írtad, hogy neked se, de hidd el, neked 100szor több van. ( mindig eszembe jut, amikor írtad, hogy nem tudsz rajzolni és mutattad a napirendi kártyákat, én meg tök jót röhögtem, mert szerintem tök jó rajzok voltak, az enyémhez képest profik :-D )
    Nekem se tetszett Névtelen hozzászólása, de ne kezdj el már te is moderálni. Légyszilégyszi.:-) Tényleg könnyű kamuprofilt csinálni. Én annyira szeretem a blogodba, hogy nincs az, hogy írsz valamit és kimoderálnak vagy csak lezárják az adott témát, hogy ne lehessen hozzászólni....
    Itt azért az is jó, hogy nem 3 ember írogat, hanem már egész sokan és ezáltal sok mindent lehet tanulni vagy megismerkedni valakivel. Én pl. ugye itt akadtam rá egy csajra, aki eszméletlen sokat segített Máté hasbajával kapcsolatban. Nyilván a gugli is barátom, de egy személyes tapasztalat sokat jelent.
    Szerintem ha valaki ír valami bántót, akkor görgesd át. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ha azok a napirendi rajzok profik a te rajzaidhoz képest, akkor lehet, hogy tényleg nincs rajztehetséged. :)
      Nem fogok moderálni. :) Sőt, kitörölni sem, meg letiltani sem. Még azt sem törölném, ha elkezdene valaki anyázni. Jó, ha napi többször tenné, akkor valószínűleg kitörölném, de még ott nem tartunk szerencsére.
      Én sem vagyok oda a konfliktusokért, de nem is zárkózom el előlük. :)
      Komolyan itt ismerkedtél meg valakivel, aki segített a pocakgondon? Ezt nagyon jó volt olvasni, örülök neki!
      A bántó hsz-ek meg tényleg csak pillanatnyilag borítják el az agyam. :D

      Törlés
  6. Nagyon jó lett! Nagy kedvencem az ilyen színösszeállítás! Erre a csillámos Essence mindenki csak jókat mond/ír, lehet hogy én is meglesem magamnak, ha még van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Mikor először láttam egy blogon ezta fedőlakkot, hát mondom mit keresnek ott az arany csillámok és glitterek közt a pici pirosok, de leárazva egyszerűen nem tudtam otthagyni. És egyáltalán nem zavaróak a piros csillámok sem. :)

      Törlés