lassandebiztosan

2014. március 17., hétfő

Ilyen minden hazajövetel a játszóról... :(


Ez lett a vége a mai napi játszóterezésének (megvágtam a videót, de fél órán keresztül nyomta, majd itthon még vagy negyedórát, aztán az esti rutinnál is vagy 10 percet bömbölt, pedig csak táplálékot szerettem volna adni neki én aljas szemétláda). Végül is, nincs benne semmi meglepő (számunkra), hisz tényleg 50-ből 48-szor így kell hazacibálni... A kajára rávevés is kétemberes volt, úgy kellett lefogni. :( Embertelen!!! Fizikailag és lelkileg is nagyon nehéz!
És hiába a kártya, hiába a zsarolás (ha abbahagyod/ha feljössz a lépcsőn/ha befejezed az őrjöngést, kapsz csokit).
És ami miatt a kedvem a béka feneke alatt van vagyis lesz, az az, hogy holnap reggel kezdődik elölről a harc, ugyanis tornás fejlesztés lesz... (Ugye itt van az, hogy a másik kiscsaj csinálja mosolyogva az anyukájával a feladatokat, miközben a fejlesztő és én ketten fogjuk le és próbáljuk erőszakkal rávenni az én csemetémet, hogy legalább egy picit vegyen már részt a fejlesztésben... nem túl felemelő ám...).

És csak zárójelben mutatnék meg egy képet a 3 évvel ezelőtti állapotomról, mikor még (majdnem) minden idilli volt... és ekkor még hittem a pempörzös plakátoknak, amik az sztk-s nőgyógyászat falán voltak kihelyezve (talán még mindig ott vannak)... :D

39 megjegyzés:

  1. Szilvia Granovitterné2014. március 18. 6:25

    Ismerős... volt hogy attól féltem elejtem őket, mert úgy hánykolódtak a karomban, időnként rugdostak is, szinte önkívületi állapotban... az emberek úgy néztek rám mint egy szörnyszülöttre, el nem tudták képzelni mit csinálhattam a gyerekkel amitől "ilyen lett" Tudom milyen nehéz most neked, de nálunk elmúlt, biztos nálatok is javul majd a helyzet! Drukkolok, hogy jobb legyen, addig is kitartást és lelkierőt kívánok.

    VálaszTörlés
  2. Szegénykém, nem lehet okosat írni, úgysem vigasztalna, iszonyat nehéz lehet......
    A mosolygós fej miatt bocsi, ez nem aktuális most.......
    Ági

    VálaszTörlés
  3. Ú, bakker, részvétem! De komolyan. Simán megértem, hogy kibuksz, ez így, főleg nap mint nap nagyon nehéz lehet. Mondjuk, én eddig is jogosnak éreztem az összeomlásaidat, de ez a látványos (és "hallványos") bemutató sokkal jobban érzékelteti az okot. Okosat nem tudok írni, sajnálom :(.

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlen, hogy mekkora erő tör ki ilyenkor belőlük... Amúgy még mindig hipotón, de érdekes, mikor küzd, akkor van ereje a kis büdösnek. Engem is csomószor szétrugdal, nagyon el kell találni a fogást, hogy ne kék-zöld foltokkal jöjjek haza. (Amúgy most ezért sem mernék egy tesót bevállalni, terhesen, nagy hassal nem tudom, mit csinálnék ilyen szituációkban.)
    Na igen, meg a megvető pillantások. :( Komolyan a véres rongyra szebben néznek, mint ránk. De lekakilom őket. Eszembe juttatom a Thomas után című film elejét, kihúzom magam, és megyek rezzenéstelen arccal tovább.
    Rengeteg erőt ad, hogy írod, hogy nálatok (is) elmúlt. Így azért reálisabbnak érzem, hogy nálunk is könnyebb lesz egyszer.

    VálaszTörlés
  5. Ugyan, ne kérj bocsánatot a profilképed miatt!!!
    Már ma is túl vagyunk egy játszótérről felcibáláson, csak most még férj sem volt itt, de egyre izmosabb vagyok! :D
    Nem könnyű, de bízom benne, hogy az ovi sokat fog rajta változtatni és együttműködőbb lesz.

    VálaszTörlés
  6. Hát hallod le a kalappal előtted, én -lehet nem kéne leírnom- ha ez lenne, el tudom képzelni magamról, csak leülnék egy sarokba, azt várnám, hogy elteljen a nap.
    Ezt nap, mint nap végigcsinálni, többször is akár.......
    megvető pillantások---------le kell sz..ni, van elég bajod azok nélkül is.
    Ági

    VálaszTörlés
  7. Persze én vagyok az, aki képtelen ezt az új rendszert használni... írtam egy kommentet, nem látom, hogy megjelenne, mindegy. Jellemző ez rám...
    Csak annyit akartam, hogy ez így baromi nehéz lehet neked, minden nap ezt végig csinálni, bár videó nélkül is sejtettem, hogy nem egy marcipános torta az életed! Elismerésem a türelmedért, újra csak ezt tudom mondani! És ahogyan mások írták itt, hogy talán jobb lesz ez, hát kívánom, hogy mielőbb bekövetkezzen!

    VálaszTörlés
  8. Írok pár gondolatot, - amíg kivárjátok, hogy jobb legyen - addig hátha segítenek valamit. A gyógyped. nem tud tanácsot adni ezekre a gondokra? Vagy esetleg konzultálj valakivel a Vadaskerben, biztos tudnak segíteni! Vagy az auti.hu fórumon van "A gyógypedagógus válaszol" című téma, itt Hering Mónikától is kérhetsz tanácsot, aki nagyon jó szakember, én személyesen ismerem, hozzá jártunk TSMT-re.

    Esetleg valamilyen időjelzővel lehetne jelezni, hogy mikor van vége a játszóterezésnek, pl. homokóra. Ezt a módszert behatóbban nem ismerem, mi nem alkalmaztuk, de az ilyen esetekre jó lehet. Szerintem mindenképpen kérj tanácsot szakembertől!

    VálaszTörlés
  9. Nekem ez a körömlakk nem tetszik. Olyan, mint a mákostészta. :D
    Biztos neki is nagyon frusztráló, hogy nem tudja kifejezni magát. Emlékszem, amikor Máté még nem beszélt, akkor milyen idegesítő volt amikor akart valamit és én nem jöttem rá, hogy mit.
    Videó: szerintem eddig is tudtuk, hogy Te egy hős vagy. Nagyon durva. Nt gyereknél ilyenkor tényleg elhallgattatod egy túrórudival vagy egy mesével.
    Én biztos már falba verném a fejem.
    Tényleg erre mit mondanak az "okosok"? Van valami trükk, praktika? Mivel lehet próbálkozni ilyenkor? Gondolom a szólsz párszor, hogy már mindjárt megyünk és még kicsit játszhat, de utána pakolunk dolog nem válik be.

    VálaszTörlés
  10. Tudom, hogy nem csípsz, csak egy egyszerű kérdés. Próbáltátok már, hogy addig maradtok lent amíg ő akar? Akkor se jobb a helyzet?

    VálaszTörlés
  11. Na, regisztráltam végre én is.

    Az létezik, hogy néha mond a sírás közben valamit? Mintha így hallanám a videóban...

    VálaszTörlés
  12. Nekem is ez jutott eszembe. A homokórán látja hogyan pereg az idő. Mi most vettünk egy szettet Zsófinak, van benne 10 perces is. http://fairplaytrade.hu/174-szamolas-eszkozei/2277-kis-homokora-keszlet Esetleg erre is lehetne kártya, hogy homokóra lepereg, azután haza. Ha már próbáltátok, akkor bocsi az okoskodásért. Én is javasolnám nektek a Vadaskertben Solt Annát. Megadta a szülőtréningen a számát, meg az e-mail címét is, biztosan lenne ötlete. Ha nem tudtok elmenni talán telefonon, e-mailen is tudna tanácsot adni.Nem könnyű elérni, de egy próbát megér. Nekem Zsófi csak ritkán "ad elő ilyet", de olyankor csatakra leizzadok, és az rosszullétig tudom magam stresszelni...

    VálaszTörlés
  13. Na végre, én is itt - kitérő vége.
    Uhh, ez nagyon rossz, olyan jó lenne valami okossal előállni, de nem tudok, viszont együttérzek, amivel persze sokra nem mész... Szerintem is egy hős vagy, meg a férjed is.

    VálaszTörlés
  14. Ez sajna egy nt gyereknél se válik be. Nem szokta őket zavarni, hogy hideg van, hogy besötétedett, hogy már senki nincs a játszón...stb.

    VálaszTörlés
  15. :) Régen írtam, ne haragudj miatta, olvaslak, próbálom követni, és van, hogy gondolkodom is rajta...
    Tudom, nagyjából tisztában vagyok azzal, amit érzel arról, mit írni fogok, mégis kérlek, fogadd el tőlem- Imádkozom értetek, erőért, hogy helyt tudjatok állni, élni tudjatok, találjátok meg azt az utat, amiben nem őrlődtök mindannyian fel.
    Elképzelem, mennyire nehéz.magam is nehéznek érzem saját életemet, pedig nincs benne extra...
    S azt gondolom, ez a gyerek érez, és megtanulja nektek is kimutatni, máshogyan is, hiszen ebben a sírásban érzelmek vannak, mélyek. Légy erős, s ha mégis gyenge,kívánom, legyen kibe kapaszkodnod!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon sokat gondolkodom rólatok, és megpróbáltam beleképzelni magam a helyzetedbe. Persze ez lehetetlen hisz mások vagyunk s fogalmam sincs én hogy kezelném élesben a szitut. De szerintem nem jó az út amin haladsz. Én talán a negatív dolgok helyett abba a kevés pozitívumba próbálnék kapaszkodni ami van. Mert biztos vannak azért jó dolgok is. Nagyon aggódom érted, mert igen néha meg kell mártózni az önsajnálat és a bánat bugyrariban is, de veszélyes sokáig elidőzni benne. Szorítok, hogy hamar túl legyetek ezen a nehéz korszakon és tudod, tudom hogy közhely, de ami nem öl meg az megerősít. Remélem nem érzed okoskodásnak,de a bánattal áztatott soraidat olvasva önkéntelenül beindult a tanácsosztogatós funkció.
    Mivel úgy vettem észre hasonló a zenei ízlésünk belinkelem ide egyik kedvenc Vad Fruttik számomat, hisz ők igazán értenek a lélekcincáláshoz:)


    http://www.youtube.com/watch?v=rST_oR-d64o

    VálaszTörlés
  17. Igen, az a nehéz benne, hogy mindig ezt csinálja. Jó, nem mindig ilyen intenzíven és kitartóan, de állandóan ellenkezik, úgy csinál, mintha fájna egy kicsit is együttműködni...
    Köszönöm, hogy átérzed!

    VálaszTörlés
  18. Ma még csak háromszor küzdöttünk. A lépcsőn fel ugyanúgy, mint a videón... Energiavámpír ez a csajszi!!!
    Régebben jobban zavartak a bámulások, az estleges okoskodások, beszólások, de már egyre kevésbé.

    VálaszTörlés
  19. Most adott egy jó ötletet a gyógypedünk: kétszer szólunk (és persze mutatjuk a kártyát), harmadikra visszük. Majd erről írok posztot is, mert lehet, hogy megtaláltuk, hogy miért ennyire kis harcimarci. Lehet, hogy nem válik be, de hátha.
    Köszi, hogy írtad, még a gyanúkor láttam, hogy van szakember válaszol rovat az autin, de teljesen kiment a fejemből. Meg most eszembe jutott, hogy lehet, hogy mentorszülő sem lenne hátrány. Jó ötletnek tartom a homokórát is.

    VálaszTörlés
  20. Nem próbáltuk még, bevallom, nem is jutott eszembe, de mindenképp kipróbáljuk, jó ötletnek tartom, hátha beválik.
    Én egy picit kezdem már megszokni, mert ugye ő napjában többször előadja a magánszámát, de a gyomorgörcs, leizzadás, néha kézremegés azért ott van. :(

    VálaszTörlés
  21. Nekem viszont nagyon-nagyon tetszik ez a lakk, olyan kis különös. :)
    Azért hősnek nem érzem magam, de azért köszi! :)
    Most kipróbáljuk a kétszer szólunk (+mutatjuk), aztán visszük dolgot, a gyógyped mondta, hogy az oviban is ez ment. Igyekszünk betörni a kis vadlovat. Remélem sikerül, mert tényleg brutális, amit levág. Neki sem és nekünk sem jó. Na, de majd tényleg írok róla posztot bővebben. Elméletileg jutalomfalat és napirendi kártya, ami beválhat, de most magasról tesz rájuk...

    VálaszTörlés
  22. Nem veled volt bajom, hanem azt a szitut nem kedveltem, ami kialakult és sajnálom, hogy így alakult. Elhamarkodottan iratkoztam amúgy le rólad, mert persze továbbra is olvaslak (ha nem bánod!). De a véleményemhez tartom magam. ;)


    Az a baj, hogy ő olyan megszállott, annyira belemerül a világába, hogy pirkadatig ottmaradna, sőt még utána is. Szerintem. :(

    VálaszTörlés
  23. Örülök, hogy itt vagy! :)


    Igen, az elején pl azt mondja, hogy "mingyá kész". Ezt ilyen menekülő dumának szokta használni. De pl. a babakocsiban azt kiabálta, hogy "mekkeressük a jáccótereket".

    VálaszTörlés
  24. Örülök, hogy regisztráltál! :)
    Hidd el, nagyon sokat számít, hogy átérzed. Sokszor egy ilyen mondat többet jelent, mint a tanácsosztogatás. Már az rengeteget jelent nekem, hogy ennyi negatív írásom után is olvastok, hozzámszóltok. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  25. Nagyon szépen köszönöm, hogy imádkozol értünk! Bár én nem vagyok vallásos, nem igazán hiszek sajnos semmiben, de arról a mondatodról, hogy imádkozol értünk, drága jó Mamákámat juttattad eszembe, ő nagyon vallásos volt és sokszor mondta nekem ezt. Sajnos ő már 5 éve nincs köztünk. :'(
    Ő két háborút megélt, sok mindenen ment keresztül, és láttam rajta, hogy mennyit segített neki a vallás.


    Nagyon érez a leányzó, több érintett anyuka beszámolója is alátámasztja azt a felvetésemet, hogy az autiknak talán még érzékenyebbek is a radarjaik, annyira leképezik, hogy milyen a szülő hangulata. De pont ez is nehéz benne, hogy egy ilyen után nehezen tudok belül is, őszintén nyugodt és kiegyensúlyozott maradni. :(

    VálaszTörlés
  26. Nagyon szeretem a Vad Fruttikot! :) Szerintem is hasonló a zenei ízlésünk. És eszembe jutott, hogy mikor pultoskodtam egy rockklubban, én szolgáltam ki Marcellt és élőben is szimpatikus, udvarias, kedves. Kár, hogy be voltam osztva, mert így a koncertről lemaradtam, de azért kávét sem volt rossz adni neki. :)


    Ezt a blogot arra is használom, hogy kieresszem a fáradt gőzt. Mert férjemnek nem szajkózhatom egész nap. Persze, neki is ki szoktam sírni magam, de túlzásba sem akarom vinni, hisz ő is ebben él... nem kell bemutatni neki a kis angyalarcúját, az ő idegeit is rendszeresen edzi a kisasszony.
    Azzal egyetértek, hogy vigyázni kell, hogy ne szippantson be túlzottan az önsajnálat (én alapból is hajlamosabb vagyok rá szerintem, mint a nagyátlag), de most valahogy úgy vagyok vele, hogy intenzíven megélem a negatív dolgokat, mert ha bent tartom vagy erőszakkal akarok pozitív lenni, annak nem lesz jó vége, idővel az elfojtott dolgok úgyis utat törnek maguknak. Csak kimondhatatlanul nehéz eldöntenem, hogy hol a határ az "egészséges" önsajnálat/a gyászfolyamat és a beleragadás közt. :/
    Bízom az oviban, abban, hogy idővel könnyebb lesz vele is és akkor hátha nem leszek ennyire befordult. Az is a bajom/bajunk, hogy nem igazán vagyunk tehermentesítve, nem tudunk lazítani, kikapcsolni.

    VálaszTörlés
  27. Képzeld nekünk meg szomszédunk a Marci gyerek. Szerintem a dalszövegei abszolút költészet kategória. Tök jó, hogy ilyen jól érzékeled és érted a helyzetedet s nem csomagolod masnis dobozba...:) Tényleg irigylésre méltó a racionalitásod és az őszinteséged.

    VálaszTörlés
  28. Azt hittem a tanácsok is jól jönnek!

    VálaszTörlés
  29. Pontatlanul fogalmaztam, kimaradt a kéretlen szócska a tanácsosztogatás elől. Amire azt válaszolom, hogy jó ötlet és megfontolom, azt tényleg úgy gondolom és szívesen veszem az ötleteket, pláne a sorstársaktól (ezért is nehéz és könnyen félreérthető ez az írott dolog, hisz én a tanácsosztogatásnál konkrétan az édes jó anyámra gondoltam, aki annyira ki tud borítani a fölösleges okoskodásaival, amiket nem mellesleg már próbáltunk és hiába mondjuk, hogy már túl vagyunk rajta, nem vált be, mégis szajkózza tovább, hogy de ő így meg úgy csinálta...)
    Sajnálom, hogy félreértettél, árnyaltabban gondoltam a tanácsosztogatásos dolgot.

    VálaszTörlés
  30. Olvastam a blogodon, hogy szomszédod, te mázlista. :) (amúgy fel szerettem volna iratkozni rendszeres olvasónak oda is, de nem enged a rendszer egy ideje, lassan érlelődik egy levél gugli barátomnak, hogy mért nem tudok feliratkozni sehová sem...)
    Férjem szerint az őszinteségem már inkább hülyeség (nagyon ritkán tudom a hús-vér világban is befogni a számat...) :D Csomó kelemetlen szituációt szült már ez a tulajdonságom.

    VálaszTörlés
  31. Szerintem azért gondoltam vagy gondoltuk páran, hogy azonos a véleményetek, hisz olyan posztot írtál a témáról, ami igencsak félreérthető/nehezen értelmezhető. Legalábbis én nem tudtam hová tenni és teljesen meglepődtem rajta (és Nesreca hozzáállásán is). Mindegy, nem vagyunk egyformák, de abból a nézetemből, hogy nem érték a heteroszexualitás és nem bűn a homo/biszexualitás, nem vagyok képes engedni, ha máglyán égek is el miatta, akkor sem! ;)
    Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mi van veletek és szorítok, hogy jól alakuljon az életetek.

    VálaszTörlés
  32. Nem a témához kapcsolódó kérdés, de nem tudtam hova írjak. :D Milyen programmal kockázod ki Cuki arcát? Előre is köszi a segítséget.

    VálaszTörlés
  33. IrfanWiew képszerkesztő programmal megnyitod a képet, kijelölöd az arcot, keresel olyan menüt hogy Kép/ hatások és ott válogathatsz hogy akarod homályosítani, kockázni, akármit az arcot. Biztos van egyszerűbb is, én ezt ismerem.

    VálaszTörlés
  34. Hu, ez nagyon kemény. Gyúrjál erősen, legalább fizikailag bírd, bocsi, most ezt nem viccnek szántam. A játszótérről hazafele menet még nekünk is gond volt, én a földön húztam csúnya tekintetek közepette, de ölben nem bírtam, ha meg mégis felvettem, ütött-vágott, és ugye nála elvileg nem volt semmi indok. Aztán elmúlt szerencsére, mert különben megbolondultam volna. Egyébként meg nem volt vele baj napközben, csak az a kurva játszó ne lett volna. Én bizony kipróbáltam hogy addig maradunk a játszóházban amíg ő akar, hát el is aludt. Magától nem jött ki.

    VálaszTörlés
  35. Baszkuli, ez irtó nehéz lehet. Látom már mondták páran a kártyát és a felhúzott órát/homokórát. Nekem is ez lett volna a tippem, vagy a kettő kombinációja. Nagyon drukkolok, hogy találj egy módszert, amivel kezelhető a helyzet. Te tényleg egy hős vagy (tudom, h hülyeségeket beszélek, mert nincs más választásod, mint hősnek lenni, de a szememben akkor is az vagy!)

    VálaszTörlés
  36. Csak most láttam a hsz-edet, szoknom kell még rendesen az új rendszert, ne haragudj!!!
    A program a PhotoScape, ami egy ingyenesen letölthető (szerencsémre magyar nyelven is elérhető) képszerkesztő, és én szerelmes vagyok belé, annyira sokrétű. :)
    http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/photoscape-free-v3-3--magyar--KQ13.html

    VálaszTörlés
  37. Én meg ezt nem ismertem. :) De nekem továbbra is a szívem csücske a photoscape. :)

    VálaszTörlés
  38. A te hsz-edet is késve vettem észre... :(
    Óh, szerencsére fénykoromban végeztem egy kis fizikai melót (mezőgazdasági segédmunkásként...), meg még régebben tesitagozatos osztályba jártam, így van egy kis alap, amit a drágaságom tovább izmít. :D De amúgy tényleg eléggé folyósodom (így a 30-hoz közeledve nem tartom akkora bűnnek), de a karom, az továbbra is feszes, hála a kis személyi edzőmnek...
    Szerintem ő is képes lenne a végtelenségig is a játszón maradni... Már kezd a játszótér a szorongásaim egyik legmeghatározóbb elemévé előállni. :/

    VálaszTörlés
  39. Annyira fura, mikor hősnek neveztek, hisz én inkább egy esendő, gyenge, nyavíkolós hülye picsának érzem magam sokszor. :) De már annyiszor írtátok, hogy egy picit kezdem elhinni.
    Most úgy fest, hogy a mobil napirend sokat segít. Mert kártyákat eddig is vittünk magunkkal, de csak úgy magukban felmutatva hatástalanok, valahogy azt tapasztalom, hogy kell az, hogy a sorrendet is lássa úgy, ahogy otthon, a megszokott környezetében.

    VálaszTörlés