lassandebiztosan

2013. június 29., szombat

Bölcsi: beíratás, szülői, hová, mikortól

 Nem is írtam, hogy még május 6-án beírattam a nallányt a bölcsibe. Mondom biztos ami tuti alapon inkább ejtsük meg most, hiába elképzelhető, hogy csak áprilisban fogja kezdeni, nem akarok úgy járni, hogy nem tudom hová tenni, miután munkába kell állnom.
 Szimpatikus a vezetőnő, jeleztem, hogy "papíros" gyermekről van szó, nagyon aranyosan kezelte ezt is. Több, mint 1 órát beszélgettünk... Nem egyszerű a helyzetünk (hát ugyan, mért lenne bármi is egyszerű, már tényleg kezdem megszokni), mert ő arra hívta fel a figyelmem, hogy ugye ha áprilisban beszoktatom, júniusban meg bezár a bölcsi, és az ügyeletes rendszerben nem azok a gondozók vannak, vagy valami ilyesmi, szóval hogy ez a sok változás egy "sima" gyereket is megviselhet, nemhogy egy speckót. És ha megszobatisztul, akkor szeptembertől meg már ovis lenne, újabb változás, újabb sokk... De nekem meg vissza kellene mennem melózni. Tudom, hogy nevetséges a 2 órás munkám (mármint nem a munka nevetséges, hanem az óraszám), de ha nem megyek vissza, akkor még az a kicsi pénz sem lesz, és ez legalább valamennyire biztos állás. Legalábbis remélem! Erre mondta a vezető, hogy ő a helyemben lehet, hogy nem tenné ki ekkora változásoknak a gyermeket. Hamarabb elméletileg nem tudok visszamenni, mert vettek fel a helyemre határozott időre valakit. Mivel ez csak 2 órás, mellette vállalhatnék 4 órában valamit máshol. Vállalnék én, de mit?
 A másik meg az, hogy jó pár szakember javasolta, hogy ha megengedhetjük magunknak, akkor inkább maradjak vele itthon 3 éves koráig. Ahogy elnézem a társas viselkedését (vagyis helyesebben fogalmazva a magába gubózását), a szívem mélyén én is ezt érzem helyesnek. Fél év alatt is sokat fejlődött, ha kapna még ennyi időt, valószínűleg könnyebben menne a beszoktatás. Most biztos sokan azt gondoljátok, hogy hát de a közösségnek mekkora húzó ereje van. Igen, arra a gyerekre jó hatással van, akit érdekelnek a többiek, de a Tündüst hidegen hagyják, sőt, inkább szorong gyerekek közt. :( Ezt erősíti meg a csana is, de erről majd egy következő bejegyzésben írok... Szóval nem tom, nem tom, nem tooooom mi a fene legyen!
 A beíratásnál még átugrottam az óvodába is, ott is beszéltem a vezetővel. A bölcsivezető küldött át, mert akkor 1 hónapja változott a törvény, és nem volt minden világos, nem volt benne biztos, hogy 3 éves kora után is maradhat -e a böliben. De az óvodavezető elmondása szerint az sni-sek maradhatnak tovább, törvény ide vagy oda. De még akkor kapták meg nemrég a törvénymódosítást, meg ilyenek... Itt rákérdeztem a szobatisztaságos dologra, mire a válasz: tudja, hogy nem kizáró ok, ha valaki még pelusos, de nem tudja az ovi biztosítani a tisztába tétel tárgyi feltételeit... Direkt rákérdeztem, hogy a speciális csoportban sem? Ott sem... :(

 Megvolt a szülői. Semmi izgi, bemutatkoztak, tudjuk a csoport nevét meg ilyesmik. Itt is mondták a gondozók, amit már a beíratásnál is hallottam, hogy eddig ebben a bölcsiben volt a spéci csoport. Ez tőlünk tényleg egy köpésre van. Erre a város másik szegletében lévő intézmény megnyert egy pályázatot, így szinte biztos, hogy oda átkerül a spéci csopi... Mármint az nekem most jelenleg nem világos, hogy külön van -e speciális csoport és integráló (vagy minden csoportba fogadnak sni-seket?), és ha külön van, akkor csak a spéci költözik, az integráló marad? Lövésem sincs... Arról nem beszélve, hogy ugye még az is rejtély, hogy majd a bizottság mit mond, remélem azért azt, hogy integrálható. Én mindenképp meg akarom próbálni, aztán ha a gyakorlatban mégsem működik, akkor zokszó nélkül rakom át a szegregáltba, ha ott neki jobb lesz.

 Mennyi kérdőjel, egy sima beíratásnál!!! Mondtam már, hogy rühellem a bizonytalanságot? o.O  

5 megjegyzés:

  1. Tényleg nem egyszerű :(
    De ha csak részmunkaidős vagy, akkor nem kell egész napra beíratni, és akkor talán az úgy könnyebb lenne. Nem tudom ám, meg persze te tudod mi a legjobb, csak egy ötlet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyedül a hazajutást bonyolítja meg, ha fél napos lesz, így hogy valószínűleg a város másik végében lévő bölcsibe fog járni, mondjuk még reménykedem, hogy a közelebbibe megy majd végül. De szerintem is jobb lenne, ha nem egésznapos lenne.

      Törlés
  2. Szóljál ha tolakodok és olyat kérdezek, ami személyes!
    Hogy veszik be a bölcsibe, ha 2 órás állásod van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy tolakodsz! Ugyan már! :) Szóval, amellett, hogy röhejes a heti 10 órás munkabeosztás, de ugyanúgy munkaviszonynak számít, mint a több órás. Jár a tb (főleg ezért vállaltam el anno, szerettem volna persze több órást, de közben terhes lettem, és nem akartam magam kitenni egy munkahelyváltásnak, sőt, valószínűleg nem is találtam volna mást, max. kőkemény gyári melót, amit szintén nem szerettem volna nagy hassal). Járt a tgyás, sőt, a gyed is. A MÁK-tól felhívott egy krapek, hogy nem -e esetleg valami elírás történt, hogy a gyed helyett a gyest kérem, de mikor közöltem vele, hogy nincs hiba, én a gyest szeretném, mert az több, mint a gyed, akkor annyit mondott, hogy ilyennel még nem találkozott... :D És mivel ez ugyanúgy bejelentett munka, semmi akadálya, hogy bevegyék, és mivel olyan a beosztásom, amilyen, minden nap lenne másfél óra, mikor nem tudnám bölcsinélkül megoldani a felügyeletét. Amúgy, ha nem vennék be, akkor tudok egy kiskaput, amivel meló nélkül is felveszik. Ha érdekel, priviben megírom.

      Törlés