lassandebiztosan

2014. május 12., hétfő

Eurovízió, Conchita Wurst

forrás: http://www.eurovision-austria.com/wer-ist-conchita-wurst/
Nem néztem a műsort. A győztes dalt is csak most hallgattam meg. A facebook meg rengeteg oldal a dalfesztivál óta már tele van vele így láttam és tudtam, hogy oké, indult a versenyen. Hazudnék, ha nem furcsálltam volna hirtelen a kinézetét és gondolkodtam rajta, hogy most akkor mi van? Nő vagy férfi? De aztán annyira nem érdekelt, hogy nem is néztem utána, hogy miért ilyen nem hétköznapi a kinézete. Azért az eszembe jutott, hogy ha a "rózsaszín tüllszoknyás csók" akkora felháborodást keltett, akkor ez a győzelem mennyire kicsapta sokaknál a biztosítékot. :D

Annyira örülök, hogy vannak, akik nálam sokkal-sokkal jobban tudnak fogalmazni, ezért nem is erőlködöm, ha kíváncsiak vagytok az egészről való véleményemre, akkor olvassátok el ezt a nagyon jó bejegyzést, minden mondatával egyetértek és nekem is ez a véleményem:


Részlet a posztból: 
"Inkább az a megdöbbentő, ahogyan a honfitársak reagálnak a jelenségre: felháborító, hogy ilyesmi fut szombaton a tévében, mit mondjak a hatéves gyerekemnek, a deviancia a négy fal közé tartozik, arcunkba tolják a mocskot, átprogramozzák az agyunkat, liberális szenny, rohad a világ, a szakállával nyert, nem a hangjával, és a kedvencem: én nyitott vagyok, de... Igaz, mit várunk egy olyan országban, ahol a miniszterelnök határozza meg a család fogalmát, és Harrach Péter igazítja útba a nőket? Ahol a hazánkat képviselő Kállay-Saunders András is megkapja, hogy nem magyar, csak mert sötétebb a bőre, mint a többségé?"



Puzsér Róbertben meg nagyot csalódtam... Voltak jó írásai, valószínűleg lesznek is, de ez a mostani nekem nagyon nem tetszik. Most akkor kezdjük el felháborodni a bajszos/szakállas néniken is??? Ha mán ennyire biológia meg hasonlók jöttek szóba nála... Vagy őket nem kell, mert ők csak a piacon és az utcán mutogatják magukat? Vagy mert nekik nem annyira látványos az arcszőrzetük, így elnézhetjük nekik? Ja, meg mert általában rajtuk nem rúzs van, hanem fejkendő és ez a párosítás nem annyira zavaró? :P

Erről egy nagyon jó posztot írt lucia:

32 megjegyzés:

  1. szamomra a lengyel csajok sokkal undoritobbak voltak... az ellen miert nem pattognak hogy a noket kurvakent allitjak be? az az egesz a feminizmus pofan csapasa volt...

    VálaszTörlés
  2. Tudtam, hogy erről írni fogsz :)

    Én nem néztem, több okból, a legfontosabb: nincs tv-m :)
    Meg amúgy sem érdekelnek az ilyen jellegű show-k.

    Egy meglátásom van ezzel kapcsolatban: ha az ő dala volt a legjobb, oké, hogy nyert. Ha nem, akkor nem oké. Ne azért nyerjen, mert szakállas :) nyerjen azért, mert ő a legjobb.

    Ugyanígy pl. ha lett volna (volt?) roma induló, vagy sérült, vagy mozgáskorlátozott, bármimiattmás, ő se nyerjen csak azért, hogy most megmutassa Európa, mennyire elfogadó. Mert ez képmutatás, nem elfogadás. Egy dalversenyen nyerjen a legjobb.

    VálaszTörlés
  3. Hat, en tenyleg nem itelem el a massagot, es imadtam Conchita dalat, de ez az egesz imidzs nagyon okosan lett kitalalva, pontosan azert, hogy megoszto legyen es az emberek ne felejtsek el. Amugy en (rajta kivul) nem lattam meg olyan drag queent, akinek szakalla lenne, pontosan azert, mert noimitatorok. Szoval ha mar travikent lep fel, akkor szerintem sem fer bele a szakall.
    De tenyleg, a lengyel lanyok musora nalam is kiverte a biztositekot, de hat gondolom a mellveregeto hetero emberek le sem szarjak ha a gyerek egy laza softpornot nez vegig, ezert nincs felhaborodas :))

    VálaszTörlés
  4. Welcome To Reality2014. május 12. 23:26

    Ezt Eszternél is leírtam: ő inkább a genderqueer kategóriába sorolható, tehát a szakáll belefér mert "félúton" is jól érzi magát. De ez sokkal nehezebb ügy annál, majd írok róla, rosszabb esetben kiteszek róla egy képet.

    VálaszTörlés
  5. Barbara Várkonyi2014. május 13. 9:42

    Szerintem meg nem így érzi jól magát. Lehet is most látni róla egy csomó-csomó képet, amikor még nincs szakálla.
    Én leszarom, hogy szakálla van, meg ezt a felháborodást sem értem. Nincs jobb dolguk, mint felháborodni? De ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy ez csak egy imidzs, ami pont azért lett kitalálva, hogy megnyerje a versenyt, és az meg őt hidegen hagyta, hogy a melegek megítélésének árt vele. A Puzsért meg szerintem félreérted, Kati.
    A blogidézet tetszik, amit belinkeltél. Én pl. simán megmutatnám Fanninak képen Wurst nénit, semmi kivetnivalót nem találok benne, sőt, én nagyon nem szeretem, amikor valaki azt mondja, hogy "összezavarja a gyerekemet"... ugyan már, a gyerekem elhiszi, hogy jön a herceg fehér lovon, megcsókolja Hófehérkét, aki egyébként a mérgezett almától esett össze, amit meg egy boszorkány adott neki, vgyis a királynő, aki átváltozott boszoirkánnyá. :-D dE MOST NEM? Én valami olyasmit mondanék, hogy a bácsi nénivé változott, mert így szeretett volna élni, így érzi jól magát, de mivel bácsi volt, képzeld, megmaradt a szakálla. Nem akadna fenn rajta.
    Nem ettől akar majd férfivé változni, és engem ez a gondolkodásmód nagyon dühít. Én ezzel egyébként úgy vagyok, hogy a mesében ne legyen két Csipkerózsika, legyen egy Csipkerózsika és egy herceg, de amikor a való életben találkozik a mássággal (mással, mint ami a mesében van), akkor értse meg, és igenis magyarázzuk el az ő szintjén.
    Gina, nekem ilyen alapon a lengyel csajokkal sem volt problémám. A zene mondjuk katasztrófa volt, én is csak pislogtam, ahogy köpültek, nem oda való volt, de ha látta volna a lányom, valószínűleg nem avanzsált volna kurvává.

    VálaszTörlés
  6. Ó, hát mert a csöcsök kirakása egészen elfogadott... Jah és mert nem nyertek. :) Kíváncsi lennék, hogy ha ők győztek volna, akkor lett volna -e ekkora felháborodás. Szerintem nem...

    VálaszTörlés
  7. Ismertek már mint a rosszpénzt... ;)


    Egyetértek veled, mert egy igazi dalversenynek tényleg így kellene működnie. De ez az Eurovízió szerintem sokkal inkább a show-elemekre épül, mint a zenére. Persze nem minden esetben, mert biztos voltak nagyon jó dalok is, de itt szerintem nagyobb hangsúly van azon, hogy mennyire látványos, mennyire eladható a produkció.

    VálaszTörlés
  8. Nekem a dala nem igazán tetszik amúgy.
    Egyetértek veled, szerintem is ügyesen építették fel az imidzsét. Engem amúgy nem tudom, de valahogy nem foglalkoztat, hogy hímvesszője vagy vaginája van, az sem zavar, ha az egész csak kamu. Örülök viszont, hogy ezt az igencsak kényes témát miatta szerintem az elkövetkező napokban sokan fogják boncolgatni és hátha egy picit finomodik az emberek véleménye. (Bár lehet, naiv vagyok...)
    A lengyeleket csak képről láttam, és hát jól kirakták az emlőiket... De ezek után lehet, megnézem azt is. :) de tényleg durva, hogy pl. a kereskedelmi csatornák is tele vannak mindenfélével, de azok valahogy nem zavarják az embereket annyira, mint egy szakáll...

    VálaszTörlés
  9. De honnan tudod, hogy nem érzi jól magát így? Ezt szerintem amúgy csak ő tudná megmondani. Engem amúgy az sem érdekel, ha ő a világ legnagyobb f*szú csődöre, aki 1000 nővel hágott és full heteró és csak eljátssza ezt az egészet. A polgárpukkasztás viszont tetszik. :)

    Az is érdekes kérdés, hogy most akkor ártott vagy nem ártott a melegeknek. Szerintem az egyik állítást sem lehet egyértelműen kijelenteni.

    A fb-on össze is szólalkoztam egy csajjal, mert megosztott valami uninteligens, pocskondiázó cikket, és mellé írta, hogy "megkérdezte a 4 éves gyerekem, hogy anya ez MI? És hát mit mondjak neki, ez csak egy izé." Nem bírtam szó nélkül hagyni...

    Puzsér ezen mondatát pl. szerintem csak egyféleképpen lehet értelmezni: "Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, (...)".

    VálaszTörlés
  10. Barbara Várkonyi2014. május 13. 12:02

    A polgárpukkasztás része nekem is tetszik. Én pl. ezért röhögtem egy jót a lengyel csajokon is. Szerintem kiválóan demonstrálták, hogy már nem az a keresztény bigott nép, amit mostanában igyekeznek is elég erőteljesen nyomatni (megnéztem a droglegalizációs térképet, náluk nagyon sokat aláírták, megjegyzem, nálunk is)... szóval visszatérve, persze, lehet ezen röhögni is, csak amikor sokan negatívan viszonyulnak a melegekhez, akkor szerinted pont egy Wurst néni hiányzott a megítélésükhöz? És szerintem nem őszinte. Lehet, hogy tévedek.
    Úristen, no comment, nagyon durva, hogy emberek hogyan tudnak reagálni. És nem is szégyelli... ez a durva, hogy tök lazán kijelenti. :-( És a 4 éves gyereke miért nem aludt? Tök későn volt ez a műsor. Nálunk már rég alszanak ilyenkor. De ha ébren lett volna, én nagyjából azt mondtam volna el, amit korábban leírtam.

    VálaszTörlés
  11. Barbara Várkonyi2014. május 13. 12:10

    Én ezt úgy értelmeztem, hogy a szakáll csak a műsor része (szerintem is, abszolút egyetértek), és mivel csak a kinézete és előadásmódja, érdekes egyénisége (vagy nevezzük akárhogy) miatt nyerte mag a versenyt, ez azt jelenti, hogy az emberek egy "vásári mutatványra" szavaztak. Nem feltétlenül Puzsér gondolja azt, hogy ez az ember nem több, mint egy "vásári mutatványt" előadó ember, hanem a nézők szemében ez az előadás nem volt több, mint egy egyedi, de akár furcsa, nem mindennapi, különleges, éséséés sok szót lehetne használni..., és erre az érdekességre, különlegességre, furcsaságra (igen, sokaknak ez tök új volt és meglepő) szavaztak, nem kifejezetten a hangjára, előadásmódjára, zenéjére... és ha a "szexuális zavar" szón vagy kiakadva, akkor azt nem értem. Ha valaki férfinek születik, de nőnek érzi magát, akkor az egy zavar, nem? Ez nem olyan, hogy férfiként férfit szeret, és kinek mi köze van hozzá (tehát én is úgy gondolom, hogy ahhoz senkinek semmi köze, és élhetne boldogan az a valaki, ha békén hagynák), hanem ez egy ZAVAR, mert ő sosem lehet boldog a bőrében, amíg orvosok nem segítenek rajta (esetleg átoperálják)...

    VálaszTörlés
  12. Barbara Várkonyi2014. május 13. 12:20

    Az engem sem érdekel egyébként, hogy van-e farka vagy nem, le is szarom, hogy kivel kefél, rohadtul nem értem a sok habzó szájat, és hogy egyáltalán ezen témázni kell ennyit... és talán ennyiből Puzsér is durva volt, hogy témát csinált belőle ilyen hangvétellel... oké, ezt aláírom. :-)
    De én is picit zavart voltam, hogy röhögjek egy jót, mert ez mekkora polgárpukkasztás volt, vagy agyaljak azon, hogy vajon a melegekre ez hogyan hat, vagy csak komplexen nézzem az előadást, aztán utána jön a következő fellépő.... és hidd el, hogy a harmadikat senki nem tudta véghezvinni, vagy legalábbis kevesen, és pont ezért kapott ennyi szavazatot. És voltak persze olyanok, akik habzó szájjal ítélkeztek, és csendes "mi a faszom ez?" érzésűek is.

    VálaszTörlés
  13. Barbara Várkonyi2014. május 13. 12:41

    Hasonló képre gondolsz, nem? Kigugliztam. :-D
    Én szívesen meghallgatnám, amit ezzel kapcsolatban mondasz... nekünk volt amúgy gender és szex óránk fősulin, de szakállas traviról nem esett szó. :-D

    VálaszTörlés
  14. Welcome To Reality2014. május 13. 12:46

    "szóval visszatérve, persze, lehet ezen röhögni is, csak amikor sokan negatívan viszonyulnak a melegekhez, akkor szerinted pont egy Wurst néni hiányzott a megítélésükhöz?"

    Most õszintén? Igen, és emiatt én spec. nagyon örülök Wurstnak mert radikálisan kitolta a téma határait, az ingerszintet is erõsen magasra tolta. Önzõ vagyok, de végre nem az a téma hogy én kivel bújhatok ágyba és foghatom-e a kezét az utcán, hanem hogy öltözhetek-e szakállas nõnek. Berontott, és végre van valami ami mellett én kevésbé feltünõ, szemet szúró jelenség vagyok.

    Természetesen akkor lesz jó ha Wurst is közönyt vált ki majd a társadalomból - persze nem a karrierje szempontjából :)
    Ajánlom az új cikkemet egyébként, amit egyáltalán az identitásról illik tudni, és talán így õ is jobban értelmezhetõ karakter.

    VálaszTörlés
  15. Welcome To Reality2014. május 13. 13:08

    Az a csoda, hogy volt ilyen órátok igazából. Mármint ha magyar egyetemre jártál. :)

    VálaszTörlés
  16. Barbara Várkonyi2014. május 13. 13:16

    Igazad van. Megértelek. Látod, ennyire más, hogy te más szemszögből nézed. Teljesen érthető, amit írsz.
    Egyébként nekem azzal nincs bajom, hogy szakállas nőnek öltözik. Szerintem ez csak egy imidzs, és ha a versenyt nézzük, akkor nem túl etikus, hogy ezzel nyert. De persze, mindenki előtt nyitva áll a kapu, hogy valamit kitaláljon, amivel megnyerheti. Más kérdés, hogy egy Eurovízió nem ér annyit, hogy esetleg hamis identitást vállaljak fel. Mert szerintem akkor sem őszinte. :-)
    Szerintem picit magasra teszitek a lécet, hogy azt várjátok, hogy Wurst közönyt váltson ki. Kati is belinkelt egy blogot a poszt alján, és szerintem ez már az a kategória, amikor két Csipkerózsikát akartok a mesékbe. Ne haragudj, lehet, hogy bennem van a hiba, és még mindig nem vagyok eléggé nyitott. Alapvetően látom a jó szándékot, az emberséget, a nyitottságot az oldaladon, és abszolút példaértékű, csak azt nem tudom, hogy mennyire lehet az ösztönösséget felülírni. Mert elvekben a végsőkig egyetértek, és a gyakorlatban sem zavarna egy szakállas nő, egy travi show-ra meg már régóta szeretnék elmenni, tehát nem riaszt el vagy ilyesmi, csak azt a részét is végig kell gondolni, hogy ösztönösen (és erre épülve kulturálisan) ez úgy van, hogy a nők nem szakállasak. Most ha félreteszünk elveket, és csak ösztönösen gondolkodunk, akkor mondjuk apám erre azt mondaná, hogy "sosem állna fel a farkam egy szakállas nőre." Én most ezt csak arra mondom, hogy kurva könnyű elvek mentén gondolkodni (csak úgy lehet), de élni már más. Én is szeretném hinni, hogy mondjuk egyszer megvalósul egy ilyen társadalom, amilyet te képzelsz, de ez csak utópia. És ahhoz meg túl bonyolult ez az egész, hogy emiatt ítélkezz, (ahogy mondjuk a belinkelt blog szerzője a kopasz tetováltak felett). Szerintem.

    VálaszTörlés
  17. Barbara Várkonyi2014. május 13. 13:18

    bőőőőőcsész szak :-) és nem egyetem, csak ZSKF. Lehet vitatkozni erről a fősuliról (sokak szerint szar), de érdekes tárgyak voltak, szerintem ez spec. egy jól felépített szak, csak sokra nem megyek vele. :-D

    VálaszTörlés
  18. Barbara Várkonyi2014. május 13. 13:23

    Amúgy nekem a legutolsó kép tetszik a legjobban. Jobb alsó sarok. De a jobb felső sarok az meg a férjem és én. :-D

    VálaszTörlés
  19. Egyertelmu, hogy nem avanzsalt volna azza, de szerintem az o produkciojuk izlestelen volt, mig Conchitae siman csak szokatlan, megis ot tamadjak, mert mas. Kb ezt akartam mondani:)
    Es fix, hogy akkor is tamadnak, ha nem elso helyen vegzett volna.
    Engem amugy total beszippantott Conchita szama, es amig enekelt, nem is figyeltem a szakallat, utana is csak a szakmai szemem zavarta, hogy milyen szarul van alafestve a szakalla, hogy minel erosebbnek hasson :D

    VálaszTörlés
  20. Barbara Várkonyi2014. május 13. 13:34

    :-DDD
    Én a hollandoknak szurkoltam, Conchita száma is jó volt, én is beteszem aláfestőnek youtube-on :-), de nem ő volt a legjobb. Persze szerintem. Akkor ezek szerint te neki drukkoltál... már most szakálltól elvonatoztatva, mert itt most nagyon erre hegyeztük ki. :-D

    VálaszTörlés
  21. Welcome To Reality2014. május 13. 13:42

    Már az előbb is szemet szúrt nekem, muszáj rá reagálnom: Conchita kb. 2011 óta létezik. Mert ugye egy fiktív személyről beszélünk mégiscsak, Thomas Neuwirth mellette is továbbra is ott van, ő nincs megtagadva. Mondhatjuk hogy van az a pénz, de azért nem hiszem hogy 2 évig csak az Eurovízió megnyerése miatt öltözött női ruhákba, még mielőtt fel is merülhetett volna hogy ő képviselhesse az országát.


    Amúgyis kétesélyes volt, hogy most elfogadja-e a nézőközönség hogy ő egy szakállas nő, vagy sem, vagy hogy az országa őt delegálja-e. Az meg abszurd, hogy mivel korábban nem öltözködött szakállas nőként, ezért nem is érezheti most magát jól annak :) Én is láttam a szomszédasszonyról olyan képeket amin még nem festette a haját, mégsem vonom kétségbe hogy festett hajjal most jobban érzi magát, pláne ha az a szín jobban tetszik neki, mint az eredeti :)

    Nagyon jó a felvetés az ösztönösséggel kapcsolatban. Én azt vallom, hogy a homofóbia nem ösztönös, hanem tanult szociális viselkedési forma a transzfóbiával együtt.

    Megértem, ha apádnak nem áll fel rá. De kell az? :D Csak azt kell elfogadni, akire feláll? Én így nőgyűlölő lennék.

    VálaszTörlés
  22. Barbara Várkonyi2014. május 13. 13:51

    A homofóbia szerintem ösztönös. Nekem nincs olyanom :-), de ismerek olyat, akinek van, de küzd ellene. Akkor ott mi lehet a háttérben, ha elvekben elfogadja, de a gyakorlatban nem tud mit kezdeni vele? Valószínűleg az ösztönök. Vagy szerinted ez úgy van, hogy esetleg olyan közegben nőtt fel, és akkor felnőttként átértékeli, de attól még nem tud hirtelen átkapcsolni? Még esetleg ezzel egyet tudok érteni. :-)


    Én most csak apámat :-D azért hoztam fel példának, hogy érthető legyen, mire gondolok. De nem úgy értettem, ahogy lereagáltad, szóval biztos hülyén fogalmaztam. Én csak arra akartam kilyukadni, hogy elfogadhatom adott esetben, hogy valaki szeret macskát tartani (pl. Kati most nagyon fog engem utálni :-D), még akár védhetem is a macskákat, és őszintén mellettük állhatok, elítélhetem az állatkínzókat, de mondjuk ösztönösen érezhetem azt, hogy én a közelükben félek, sőt, nem is akarok a közelükben lenni. Most lehet, hogy ez is egy hülye példa, de a macskákkal való viszonyom pont ilyen. :-DD Most nehogy ez is ki legyen forgatva, hogy Conchita-t állatnak nézem. :-DD Lehet, hogy pont itt van a cáfolata annak, amit írok, és egész egyszerűen azért téves a levezetésem, mert Wurst nem macska. :-DD Na, jó, már elgurult a gyógyszerem, abbahagyom. :-)

    VálaszTörlés
  23. Welcome To Reality2014. május 13. 13:55

    Jaja, értem. Az ösztönöket senki nem tudja, és nem is akarja felülírni. Itt inkább a normák változásáról van szó.

    VálaszTörlés
  24. Barbara Várkonyi2014. május 13. 14:22

    A norma szótól meg kiráz a hideg. :-) A múltkori homoszexuális vita óta különösen. :-) De értem, igazad van. Csak annyit fűznék hozzá, hogy az ösztönöket felül lehet írni. Az igaz, hogy akarni kell. Szerintem az emocionális képességünk fejlesztésével. Vagy talán nevezném EQ-nak, inkább.
    Én tisztán emlékszem, hogy amikor az esküvőnkön táncoltam anyukám értelmi fogyatékos unokatestvérével, akkor nagyon kellemetlen volt az egész szitu. Teljese leblokkoltam, nagyon rosszul éreztem magam abban a helyzetben. Régebben írtam olyat Katinál, hogy az ösztönösség van mindenek felett, de már megkövetem, nem volt igazam. :-) Továbbra is úgy gondolom, hogy meghatároznak minket az ösztöneink, és pl. azt nem tudod befolyásolni, hogy mire áll fel a farkad, tehát ebből a szempontból továbbra is elég fontos pozícióban vannak az ösztönök :-), és a macskás sztorit is fenntartom :-), de szerintem önvizsgálattal, tájékozódással, nyitottsággal sokat lehet finomítani a dolgokon. ;-)

    VálaszTörlés
  25. Welcome To Reality2014. május 13. 14:32

    Húha, nagyon a dolgok mélyére tévedtünk :D


    Nem, az ösztönöket nem lehet megváltoztatni, ehhez ragaszkodom. :) A viselkedésünket igen, hogy ösztöneinknek megfelelően tesszük-e meg vagy nem.

    A norma szót én se szeretem, tipikus homofób kifejezés :D Ráadásul annyira szubjektív, kinek mi a normális. Nekem az, hogy addig nem pofázok bele a másik életébe, amíg az nem mászik bele az enyémbe.

    VálaszTörlés
  26. Barbara Várkonyi2014. május 13. 14:32

    Szerintem az is csak polgárpukkasztás. A feminizmust meg néha pofán is kell csapni. :-DDD

    VálaszTörlés
  27. Barbara Várkonyi2014. május 13. 15:37

    Jó, oké, akkor lehet, hogy csak tudok úgy viselkedni, hogy felülemelkedjek az ösztöneimen. Tehát ott vannak, csak elnyomom. :-)


    Igen, nekem az egy norma pl., hogy fogadjuk el a másikat, innentől kezdve én nem tudom azt elfogadni senkitől, hogy "a norma legyen az, hogy egy nő és egy férfi". Ez cseng a fülemben a vita óta. :-D

    VálaszTörlés
  28. "Nagyon jó a felvetés az ösztönösséggel kapcsolatban. Én azt vallom, hogy a homofóbia nem ösztönös, hanem tanult szociális viselkedési forma a transzfóbiával együtt." Szerintem is így van.

    "Csak azt kell elfogadni, akire feláll? Én így nőgyűlölő lennék." :D

    Stonewall Inn, 1969. Erről is milyen kevesen tudják, hogy köze van a meleg felvonuláshoz... Mennyivel könnyebb azzal elintézni, hogy há' mért mutogassák ottan magukat az utcán évente egyszer, hát meg akarják fertőzni a szegény védtelen heterokat vagy miért vonulnak?...

    VálaszTörlés
  29. Ó, Babi, ismerek nem egy olyan "macskagyűlölőt", akinek amint lett cicája, a "legelvetemültebb" macskafan lett. ;) Még van rá esély, hogy megtérj! :)
    Szerintem, ha megismernéd a macskákat teljes valójukban és nem csak a sztereotíp feltételezéseket látnád bennük, akkor te is elkötelezett hívük és csodálójuk lennél, nem akarlak meggyőzni, de fantasztikus lények!
    Ezt láttad?
    http://youtu.be/C-Opm9b2WDk

    VálaszTörlés
  30. "Régebben írtam olyat Katinál, hogy az ösztönösség van mindenek felett, de már megkövetem, nem volt igazam. :-)

    " Ezt nagyon jó volt olvasni! :)

    VálaszTörlés
  31. Welcome To Reality2014. május 15. 2:02

    Ne is mondd, arról is írnom kell majd egy jópofa cikket, nagyon gyéren dokumentált a magyar weben, mint egyáltalán az LMBT történelem. Sok még a munka.

    VálaszTörlés