lassandebiztosan

2013. szeptember 30., hétfő

23 óra 54 perc: a több, mint 14 órája nem alvó, megfázott gyerekem csak rohangál fel-alá

 Most én tudom rosszul, hogy aki beteg, az fekszik és pihen????????? Az én gyerekem meg csak pörög és pörög és rohan és pörög és nyűgös és abból a rohadt Dóra a felfedező meséből ad elő elképesztő hangerővel monológokat. Elegem van!!! A legtöbb megfázás tüneteit enyhítő trükk be van vetve nála (orrszívózás, fájdalomcsillapítás, Baby Luuf, stb.) és mégsem alszik... 

14 megjegyzés:

  1. Jaj, jobbulást! Remélem tudtatok aludni éjszaka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Hááát, aludtam már jobbat is. ;) (2-kor elaludt 10 percre, majd 3-kor is picit csöndbe volt, majd 7-ig fent kukorékolt, végül kidőlt, fél10-kor üvöltve kelt, de visszaaludtunk még egy picit).

      Törlés
  2. Nem adtál neki véletlen Nurofent? Mert attól Simi olyan, mint aki speedet fogyasztott, nem keveset.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panadolt kapott, lehet, hogy attól van. Bár eddig is ezt kapta, és nem tapasztaltunk még ilyet. Remélem ma nem ezt szeretné művelni, mert elég érdekes volt!

      Törlés
    2. Remélem most nyugis volt az éjszaka!?

      Törlés
    3. Igen, szerencsére végigaludta. Huh. Nem tudom, mi lelhette előző este, remélem nem gyakran akarja ismételni. o.O :) Durva volt.

      Törlés
  3. Hm, akkor ez a megőrülés országos volt. Nálunk 11-től 1-ig volt 3-szor 20 perc alvás, majd fent volt hajnal 6-ig, aztán 9-kor már kelt is...Már egy barátnőm is mondta hogy náluk is őrület volt az éjjel...valamit éreztek amit mi nem...
    Üdv, Sorstárs (Tomi anyukája)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, akkor nagy esélye van, hogy valami volt a levegőben, lehet, hogy valami frontot éreztek meg az érzékeny radarjaikkal. A mostani éjszaka szerencsére nyugis volt, remélem nálatok is!

      Törlés
    2. Szia! Megvolt a vadaskert...ASD gyanú. Persze utána egyszerre bőgtem meg röhögtem. Merthogy könnyebb lett a szívem hogy na akkor nem én cseszem el, de közben meg annyira durva...Ne aggódj, velünk iszonyú kedvesek és normálisak voltak!!!!!

      Törlés
    3. Szia! Nagyon örülök, hogy túl vagytok rajta, annak meg pláne, hogy rendesek voltak veletek!!! Bevallom, a szegedi kaland után van bennem egy görcs, de sokat jelent, hogy jó tapasztalattal jöttetek el. Természetesen kedvezőbb lett volna, ha azt mondják, hogy csak nevelési hiba, mert azon elvégre könnyebb változtatni, gondolom én, de az jó, hogy iránymutatást kaptatok. A fejlesztések összeállítása sem mindegy, hogy mi alapján történik és ezt nem fogták fel az előző vizsgálati helyünkön. Nem tudom, hogy nekünk mit mondanak, de ha azt, mint nektek, akkor valószínűleg én is sírva-röhögve fogok vonatozni haza. Nagyon várom! Tudom, hogy nem fog igazából lényegében változni semmi, de ez a bizonytalanság nem kellemes...

      Törlés
  4. Germicid C nem üti ki? Én ilyenkor azt adok...

    Mesenézéssel sem tudod rávenni, hogy egy helyben maradjon??? Nálunk ugye most voltak betegek a gyerekek, és én folyamatosan Miki egérrel hipnotizáltam és bejött :-), feküdt a pokróc alatt... ha kikapcsoltam azt a kiherélt hangú óriás egeret, egyből bevadult, és már ment volna a kertbe, hisztizett, hogy semmi nem jó, úgyhogy galád anya módjára reggeltől estig a play gombot nyomkodtam 20 percenként. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs Germicidünk, mert ami volt az már lejárt, azóta meg nem írattunk. De most kicsit utánaolvastam és lehet, hogy majd íratok, mert olvastam, hogy ebben van gyulladáscsökkentő és görcsoldó is, amit most kap (Panadol), az meg ezeket nem tudja. De a Nurofenben is van gyulladáscsökkentő, szóval majd még átrágom, mert olyan nehéz beadni neki a kúpot, minden ellen harcol, az orrszívózás ellen is.

      Annyira megnyugtattál, köszönöm!!! Olyan jó, hogy más is leszedálja mesével a virgonc csemetét. :D Mi Dórával próbáljuk kevesebb mozgásra bírni változó sikerrel. Tegnap és ma is volt 5 perc, hogy az ágyban, félig ülő helyzetben volt. Annyira fura volt így látni, mert amúgy, mint a ringlispill, pörög még betegen is. Adhatna egy kis energiát nekem...

      Törlés
    2. Én már feladtam, hogy hiperszuper modern anyuka legyek. Én arra alkalmatlan vagyok, ennyi. :-) Egyik nap láttam egy riportot, ahol egy -szerintem gyermektelen- szakértő azt mondta, hogy "a tv és a számítógép nagyon jó gyermekmegőrző -sajnos, ezt látjuk"... elkapcsoltam az adóról, és csak annyit tettem hozzá, hogy "anyád, pfff!" :-)

      A Dórát Fanni is szereti, de a Miki egér közelébe egyelőre semmi sem érhet! Amúgy annyira nem gagyi, mint amennyire mondják... csak hát nagy tanulságokat nyilván nem lehet levonni egy részből sem, de majd levonja az esti meséimből. :-) Az is nyilván napi szinten megy, úgyhogy nem izgatom magam.

      A Germicid C viszonylag erős szer, én azért szeretem, de azért nem adom ám olyan gyakran, csak ha nagyon beteg és én meg már nagyon eret akarnék vágni tőle, akkor inkább benyomom, mindenkinek jobb. :-)))

      Na, ezzel én is így vagyok... adhatna a gyerek nekem egy kis energiát... én még az altatásával vagyok így... ha engem valaki ennyire aranyosan, édesen és türelmesen akarna elaltatni, miután mesél nekem, és közben simogatja a hátam ,hát, én egész nap csak aludnék! :-)))

      Törlés
  5. Engem a szélsőségek tudnak megbotránkoztatni. Én ahogy már mondtam, olyan aranyközéputas emberke vagyok. Szóval nyilván felfogjuk mi is, hogy nem a leghasznosabb időtöltés a gyereknek, ha a tv-t nézi, de azért az sem állja meg a helyét, hogy az összes tv készüléket máglyán kellene elégetni, mert az ördögtől való és visszafordíthatatlan károkat okoz az agyban, meg ilyenek.

    Miki egér nálunk nem gyere be. :D Itt csak Tüpptüpp Dóra mehet. Régen még Bogyóék is, de mára egyeduralkodóvá vált. Most épp hajkurásznék szereplőket, mert Dórája van, imádja, de bele van bolondulva Csizibe is, addig nem nyugszom, míg nem szerzek be valahonnan. :)

    VálaszTörlés