lassandebiztosan

2013. augusztus 31., szombat

A Kicsikönyv


 Pár napja ügyködöm egy új blogon. Jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnék egy nyitott blogot, amibe bárki írhatna azon szülők közül, akiknek a gyerekük nem a nagykönyv szerint fejlődik, vagy nem átlagos volt a terhességük/szülésük.

 Olyan izgalmas dolgokat olvastam, hogy csináltak kísérletet, ami azt az eredményt hozta, hogy azok, akik kiírták magukból a gondjaikat, érzelmeiket, fájdalmukat, azoknak még a sebgyógyulásuk is gyorsabb volt. Nem kamuzom: cikk erről. A lélekre is bizonyítottan jó hatással van.

 Lehet, hogy évekig nem ír senki bele, ez a része már nem rajtam múlik, de hátha valakinek könnyebb lesz a lelke egy kicsit.

 Onnan jött amúgy ez az egész, hogy Csengebaba blogjában volt egy olyan lehetőség, hogy lehetett beküldeni szüléstörténetet. Mondom miért is ne! Leírtam, és olyan jól esett, hogy utána döntöttem el, hogy bloggerina leszek. :)

 Ha valaki magára talál a Blogajánló fülecske alatt, és nem szeretne ott szerepelni, nyugodtan írjon, és leveszem, nem lesz belőle örihari!

 A blogot gyorsan összeraktam, na de a bejegyzések alatti lájk és küldés gombokkal kicsit meggyűlt a bajom a facebook újításai miatt... Ha valakit érdekel, szívesen megosztom a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban. Mondjuk, ha abból indulunk ki, hogy milyen "jól" magyaráztam el a statisztikai adatok fellelhetőségét, akkor lehet, ezt sem tudom normálisan elmagyarázni. :) A szándékom azért megvan.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen összeraktad a másik blogot, de akkor itt miről fogsz írni? :-) Végül is ez is a babáról szól, és én szívesen olvasom az egész család történetét. Ide is betoppannak hasonló gondokkal küzdők. Csak szólok, 2 blog sok időt vesz el. Nekem volt 6, aztán maradtam egynél. Abban persze igazad van, hogy a ti speciális problémátok hasonló érintettségű embereket kívánnak, mert én ugye írhatok bármilyen okosságot, azért nem vagyok a képben annyira, mint ti, habár az én gyerekem is tartós betegnek számít, vagy számított, de erről nem szoktam írni, egyrészt mert nem annyira súlyos, másrészt mert egy részét kinövi, ha meg nem akkor is enyhülnek a tünetek, remélem. Egyébként szívesen találkoznék veletek :-) Mint volt pedagógus, egy kicsit van is közöm hozzátok, ill. a helyzetetekhez. Regényemet itt befejeztem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Én a létrehozásával és az első két bejegyzéssel befejeztem az ottani írást, itt marad minden a régiben. Hátha valakit sikerül "megfertőznöm" az írásmániával. Nem fűzök hozzá nagy reményeket, hogy mondjuk rengetegen fogják olvasni, vagy írni bele, de idő is kell neki, hogy kiforrja magát, és tényleg úgy vagyok vele, hogy ha csak páran írnak is bele, és megkönnyebbülnek tőle, akkor már megérte.
      6 blogod is volt? :O Az nem semmi!
      Én is szívesen találkoznék veletek! Ha erre jártok, mindenképp szóljatok! (Alföld közepe).

      Törlés

  2. Ez nagyon jó ötlet! És én is pont azt akartam írni, hogy mennyire szuperül összeraktad!!!

    VálaszTörlés
  3. Tök jó ötlet ez az oldal. Kíváncsi vagyok mennyien fognak írni oda. AMúgy most ajánlottam ezt az oldalad egy fórumos ismimnek, akinél a gyerkőcnél szintén autizmus gyanú áll fent. Remélem ő is jön majd olvasgatni, bár nem sok ideje van, mert ő már dolgozik, és a gyerkőc bölcsis. Majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Arra én is kíváncsi vagyok, eddig még nem írtak, de nem is régóta van kész. Bízom benne, hogy páran azért billentyűt ragadnak. Köszi, hogy ajánlottad az ismerősödnek!

      Törlés
  4. Ezt találtam: http://www.auti.hu/
    Talán hasznát tudod venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy nagyon jó oldal, sok hasznos infót szereztem már róla. Ha biztosabbat tudunk a diagnózisról, akkor szerintem még gyakrabban fogom látogatni.

      Törlés