lassandebiztosan

2013. június 8., szombat

Üvegfestés, barátnő, játszó

 Egy ideje már a rabja vagyok a Pinterest nevezetű képmegosztó oldalnak, de nem bánom. Tetszik, hogy kategorizálva vannak a képek. Ha szomorú vagyok, akkor mindig az állatost nézem meg, és egyből felvidulok. :)
 Ezen az oldalon már többször találkoztam a csináld magad résznél belülről festett üvegekkel. Há' mondom színt adni dolgoknak szeretek, vannak cuki üvegeim (amikben olivabogyó volt és az Ember hülyét kapott, hogy nem voltam hajlandó kidobni őket), és akrilfestékek, mondom a lelkemnek is biztos jót tenne egy kis színterápia, így nem volt mit tenni. Azért is, mert mikor nekiálltam, már napok óta csak esett és esett, vagy csak úgy borult volt az ég.
 Majd még hajtogatok virágot, vagy rakok beléjük szálasat (elméletileg az akril száradás után vízálló). Itt vannak ni:
Lime, olíva, türkiz, lila, magenta (a kép nem annyira adja vissza, élőben szebbek)


 Kell is a lélekápolás, mert úgy néz ki, hogy egy emberben csalódni fogok. :( Azt hittem barát, de most az a gyanúm, hogy csak érdek volt a egész. Na de majd elválik, mindenesetre nem esik jól, és akkor még finoman fogalmaztam.

 Ma voltunk játszón, mert végre az idő is engedte. Egyedül vittem, férj csak a végén csatlakozott. Elmentünk egy távolabbira, ahol van kút, ami körül állt a víz. Nem volt kedvem harcolni a leányzóval, mert mindenáron sarazni akart, így fél óra múlva menni készültünk. Ezt sikerült úgy előadni, hogy bazári látványosság voltunk... :D Tombolt, mint a veszett fene, alig bírtam beletuszkolni a babakocsiba. Ennek nincs karfája, így csak becsatolással lehet benne tartani, ami elég nehezen ment. Beakasztottam a két kezét, majd próbáltam a popóját beletenni, de mivel homorított, a kocsi meg gurult hátra, így nem volt könnyű, féltem is, hogy nehogy erősebben fogjam, vagy kitörjön a keze... De gondolom nem lett baja, mert a tett helyszínét elhagyva hamar elcsendesedett. De addig úgy üvöltött, hogy ihaj.
 Átmentünk egy másikra. Itt szerencsére nincs kút. :D Egész jól elvolt, levettem róla a cipőt és a zoknit, tetszett neki, hogy mezítláb volt. Kétszer fogta magát, és meg akart szökni. Hogy ezt miért csinálja? Homokozik, aztán egyszer csak fogja magát, és elindul. Semmire nem reagál, csak megy a nagyvilágba (mindig ugyanarra, de ez nem a hazaút, szóval nem értem). Alig bírom utolérni. Mikor végre sikerül, próbálom meggyőzni, hogy sokkal jobb ötlet lenne visszamenni, de ő csak menne. Ekkor jön, hogy megfogom, és az alkaromra fektetem hasalva (azért így, mert egyébként úgy hadakozik, hogy kifolyik a kezemből), és jó nagy hanghatás közepette visszatuszkolom a homokba (mámmint ő üvölt, én próbálok higgadt arckifejezéssel nyugalmat árasztani, csendben). Itt nincs kerítés, ezért tud(na) könnyen világgá menni.
 A játszóterezések alkalmával is szembesülök azzal, hogy szociális/kommunikációs téren mennyi lemaradása van szegénykémnek. Ez nem foglya megkönnyíteni az életét. Féltem nagyon. Amikor lapát harcok voltak, akkor is látszódott, hogy a többi gyerek kereste a szemkontaktust, de ő nem. Mikor elvették tőle, sírva, és teljes elkeseredéssel fordult hozzánk (már ez nagy szó egyébként, mert eddig nem nagyon kért vigaszt, ez is egy előrelépés). És ha valakihez odament, nem nézett rá, hanem csak a kiszemelt játékot leste. Persze nem akarok ezen lovagolni, meg  már kezdem megszokni, hogy ő másmilyen, de aggódom, hogy hogyan fogja megtanulni azokat a készségeket, amiket a legtöbb ember ösztönösen tud. Van egy videó, amiben egy Asperger-szindrómás (autizmus egyik formája) lány mesél arról, hogy neki mennyi mindent meg kellett tanulnia. Érdemes megnézni ezt a videót, sok érdekesség van benne. Tetszik hogy nem szomorú, és ezt látva bízom benne, hogy a mi kis békabocskorunknak is sikerül beilleszkednie, és boldog életet élnie. :)

11 megjegyzés:

  1. Tesóm itt volt nálunk a hétvégén, meséltem neki a leányodról (ugye nem baj?). A nyáron gyerekpszichológiát fog tanulni, és nagyon érdekelte a történetetek, kérdezhetünk majd?
    Nagyon szépek az üvegek, és a színterápia tényleg jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy baj. :)
      Természetesen kérdezhettek is. A gyerekpszichológia érdekes lehet.
      Köszi, és az benne a jó, hogy csak belenyomtam a festéket, rázogattam, csurgatgattam, néha ecsettel rásegítettem, nagyon egyszerű, és hamar kész is lettek.

      Törlés
  2. Először azt hittem, hogy a képet úgy töltötted le valahonnan és azt mutattad meg. De hogy ez már a Te műved????!!!! Nagyon tetszik, és nagyon jó ötletet adtál. Szerinted bébi ételes üvegekkel is meg lehet csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csináltam is, és azzal könnyebb, mert ahová nem akar folyni a festék, jobban eléri az ecset. Az akrilfesték nagyon jó rá, hígítás nélkül is lehet, de ha nem akar folyni, akkor egy pici víz is mehet bele. A Pinteresten láttam olyat is, hogy pasztell színekkel voltak lefestve, és csiszolópapírral kicsit megdörzsölve, így megint más hangulatuk volt, olyan kis régies, ami nagyon tetszik.

      Törlés
    2. El kell mondjam, hogy az adventi naptáramat bébiételes üvegekből csináltam meg, ugyanígy festve+ szalvétatechnika (az az a technika, amire a hülye is képes, de tényleg) Olyan állat lett, hogy kb. december óta el vagyok ájulva magamtól. :D
      Szóval hajrá Dóra!

      Törlés
    3. Fel nem fogom, hogy lettek ilyen szépek! Én akrillal festegettem, de az ecsetcsíkok közelről látszódnak azért.
      (A poén, hogy decoupage-oltam egy tavaszi virágoknak való "vázát" ugyanilyen olívabogyis üvegből. :D )
      Na ezt akarom ám mondani, ez legyen a következő: a szalvétatechnika! A lefestett üvegre szalvétából vágott mintát fel tudsz tenni spéci decoupage ragasztóval, és elájulsz majd te is magadtól! :)

      Törlés
    4. A lime színűn, ha fény felé fordítom, az is csíkos, meg festés közben bubis is volt, mert kicsit sok vizet adtam hozzá, de végül azok eltűntek. Én az ecsetet csak ott használtam, ahol nagyon muszáj volt, amúgy csak telenyomtam cuccal, és pörgettem, folyattam, a fölöst meg kicsöpögtettem.
      Akkor nem csak nekem tetszett meg ez az olívabogyós üveg (pedig férj tekintetéből azt olvastam ki, hogy elmentek otthonról, hogy nem tudok megválni tőlük). :) Ugye milyen kis helyesek amúgy.
      Van decoupage ragasztóm, de még nem mertem használni, mert nekem bonyolultnak tűnik, és én amúgy kétbalkezes vagyok, de most kedvet kaptam, hogy azt írod, nem nehéz.

      Törlés
  3. Az akrilfesték vízbázisú, úgyhogy vizet ne igen önts az üvegekbe :( Művirágot vagy papírvirágot viszont rakhatsz bele, úgy is mutatós :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre azt írták, hogy száradás után vízálló, de hogy a gyakorlatban is az -e, az rejtély. De majd kipróbálom, hátha bírja.

      Törlés
    2. Viszont pikkpakk lelakkozható. ;)

      Törlés
  4. Szuper ötlet, és annyira jól néznek ki így együtt ezek a vázák! Én is csak nagy szívfájdalom árán tudok megválni a ilyen cuki kis üvegcséktől, ha már végképp nem férek tőlük. A videón pedig nagyon érdekes. Ja, és még szerencse, hogy ilyen jól megy köztetek a munkamegosztás (ő üvölt, te próbálsz higgadt arckifejezéssel nyugalmat árasztani, csendben). :)

    VálaszTörlés