lassandebiztosan

2013. március 21., csütörtök

Azért bekaphassák!

 De így, két eSSel, tudom, nem így kell írni, de nem érdkel!!! Az emelt családi pótlék miatt borult el az agyam, és elnézést, hogy nem válogatom meg a szavaimat! Feltettem a gyakorira pár nappal ezelőtt, hogy az F83-ra (kevert specifikus fejlődési zavar) jár -e, ugyanis az eddig faggatott anyukák 50%-a azt mondta, hogy jár, a másik fele meg azt, hogy nekik azt mondták, hogy nem jogosultak...
 És ami miatt még egészen sikerült felqrnom az agyam az az, hogy már onnantól jogosultak lettünk volna rá, ahogy elkezdtük a Dévényt... "Csak" kábé 170 000 Ft-tól estünk így el. És teljesen emlékszem, mikor tologattuk a csekkeket, hogy kibírjuk fizetni a maszek gyógytornászt, mert természetesen ebben a városnak álcázott faluban, ahol élünk, azon belül is a kórháznak álcázott szakrendelés-elfekvő intézményben nem végeznek ilyen fajta kezelést, a maszekot meg nem térítenek. A gyógytornász még fel is hívta az illetékeseket, mert jár hozzájuk egy olyan kisgyerek, akinek nagyon hosszú időn keresztül szüksége van a DSGM-re, vállalta volna a plusz könyveléstől kezdve mindent, de a telefonba azt a választ kapták, hogy vigyék a gyermeket a 60km-re lévő városba, mert ott van intézményesített, finanszírozott kezelés... De ha meg oda vinnék, a benzinköltségtől kezdve mindenen át, többe kerülne, mint így... Most erre mit lehet mondani?!
 És ha nem lett volna rávalónk? Ez nem igazságtalanság egy kissé? Miért kell azért vezekelnünk, mert egy porfészekben élünk, hol itt az esélyegyenlőség?
 Nagyon mérges vagyok arra a fejlődésneurológusra, akihez vittük még anno. Volt képe ráírni az egyik leletre, hogy még hipotónia sincs... De könyörgöm, még laikusként is teljesen világos volt. És ő simán ki tudta volna állítani az igazolást az emelt családi pótlékra való jogosultságunkról (lehet, hogyha csusszant volna a tömött boríték, felhívta volna erre a figyelmünket, és ki is töltötte volna a papírt...). Amúgy nem érdekel, legyenek vele boldogok, dugják fel. Szerencsére már két helyen is érdekes arcot vágva elemezték az előbb említett neurológus ellentmondásos leleteit (nincs hipotónia, de akkor miért kell tornáztatni, miért kell kontroll, stb...), és mondták is, hogy nem értik, ez nekem elég kárpótlás, és bizonyíték, hogy kókler. Ja, és nem mellesleg a mostani neurológusunk és a konduktor is egymástól függetlenül megjegyezte, hogy a keze még mindig enyhén hipotón...
 Mindegy, az jó érzéssel tölt el, hogy talán a kérdésem hatására az egyik jogosult anyuka is végre megkapja azt, ami jár. Csak basszus, erre nem a gyakorikérdéseken kellene rájönniük az érintett anyukáknak, hanem az illetékeseknek kellene felhívniuk a figyelmünket, nem? De azok még félre is vezették szerencsétlent... És az is itt a szomorú, hogy egy normál fejlődésű gyereket sem könnyű a mai világban felnevelni, nemhogy egy fejlesztésekre szorulót, és akkor még azt a kicsi plusz pénzt is eltitkolják rendszeresen... Eléggé felháborító szerintem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése