lassandebiztosan

2014. január 1., szerda

Szilveszteri űberparty

:D Hoztuk a formánkat...
Anyu itt volt. Itthon "buliztunk". Kezdődött azzal (vagy az anyu általi beszólás után volt, már meg nem mondom...), hogy a kisasszonynak nem volt kedve enni és ennek hangot is adott. Ugyanilyen mozdulatokat szokott végrehajtani, ha a babakocsi vagy a bicikli meg merészel állni pl. piros lámpánál...


És bevallom, hogy megint geci voltam, ugyanis miközben videóztam ezt a felemelő és nem ritka jelenetet, azt kívántam, hogy annak a volt barátnőmnek legyen autista gyereke, aki azt mondta, hogy "nem tragédia, örüljé' hogy nem rákos vagy szívbeteg!" Csúnya dolog rosszat kívánni másoknak és nem mellesleg állítólag háromszorosan, hétszeresen vagy százszorosan visszaszáll; így minimum 3, max. 100 autit fogok világra hozni. :P :D :I :S :/ :(

Kicsit már pityókás voltam, mikor a drága jóídes anyám felhozta, hogy mitől lett ilyen a leány... Megkaptam a szokásost: "azé' me' LESZOKTÁL a cigiről, nem kellett volna, és akkor nem nőtt volna ekkorára a hasadban, könnyebben kijött volna és nem lenne ilyen. Meg biztos azért is lett autista, mert Clostilbegyt mellett lettél terhes, nem pedig természetes úton." És még ontotta magából a fájóbbnál-fájóbb elméleteit, amiknek a lényege mindig az volt, hogy én tehetek róla. :( Nem esett jól... Ez megalapozta a hangulatomat és megfigyeltem, ha ittasan bántanak, akkor utána én is szemét leszek a végén.

Volt azért jó is: megkerestük az esküvőnkre összeválogatott zenéket, és arra tomboltunk a magunk módján. :) Ha újra házasodnánk, szerintem akkor sem fogadnánk zenekart, hanem a mi kedvenceinket játszanánk.

Aztán éjfél után anyu hozott pezsgőt (Törleyt öcsééém). Mindig is tudtam, hogy nem bírom ezt a fajta itókát, mármint a pezsgőt, vagy rosszul leszek tőle, vagy másnap fáj a fejem, vagy megbunkulok tőle. Most megvadulás lett belőle. :D Állítólag kötekedtem, de nem igazán emlékszem kristálytisztán, de valami olyasmi volt, hogy én F.O.Systemet akartam hallgatni, ami nekik nem tetszett, ezen valószínűleg kiakadhattam egy picit, meg miután 3-kor a férjem aludni szeretett volna, azt mondtam, hogy öregember és nem igaz, hogy szilveszterkor sem tud fent maradni. Jó, köcsög voltam na... Ezután képszakadás, elaludtam. Még arra sem volt erőm, hogy egyek. Állítólag anyunak is beszóltam még valamit, de sem ő, sem én nem emlékszünk rá. :D

A végére egy kis móka, mivel az azért általában szerves része a szilveszternek és az újév ünneplésének. :) Nemrég találtam egy blogra és nagyon megtetszett és szét szoktam röhögni rajta magam, kezdem visszaolvasgatni a posztokat, nagyon jóóó. Egy ex menhelyi vizsla írja:


Kép forrása: Demény facebook oldala


A másik nevetés forrása és a nap fénypontja, mikor elalszanak a gyerekek, mi kigépezzük magunkat és ezek után elkezdjük nézni kb. ötödjére az Office-t. :D Az egyik kedvenc részemből hozok egy részletet. Lehet, hogy ha nem ismeritek a sorozatot és ezáltal a karaktereket, akkor rohadtul nem vicces, de amúgy higgyetek nekem, kurva jó!!! Eleinte nem tetszett, de végül adtam neki egy utolsó esélyt, és végül a kedvenc sorozatom lett. :) Aki röhögni akar, mindenképp nézen Office-t. Áldokumentumfilm és iszonyú jó!!! :)

8 megjegyzés:

  1. Amit anyukádról írsz, az annyira hétköznapi, megalázó, tipikus, aljas... és még sorolhatnám, de nem merek minden jelzőt ide írni, mert mégis az anyukád, és én nem ismerem őt, és egyetlen megnyilvánulásából nem is általánosíthatok az egész személyiségére... és a többi...
    Mikor Cica megszületett, apám ugyanezt játszotta el velem. Nálunk eleinte az volt a nóta, hogy mer' pont nem szoktam le időben, mert addig is szívtam, míg nem tudtam, hogy terhes vagyok... a következő az volt, hogy mer' nem vigyáztam magamra, mert felelőtlen vagyok, és ezért volt vesemedence gyulladásom, amiből jöttek a fertőzések. Aztán jött az, hogy biztos orvosi műhiba, mer' én nem tudtam jó orvost választani... Szóval mindent szépen végig lőtt. És ezt egészen addig nyomta, míg be nem bizonyosodott, hogy genetika, nem öröklött, nem szerzett betegség, nem fertőzés, nem az orvos, nem én... Borzasztó volt. Sokat kiabáltam vele ezért. Eleinte nem, mert elhittem, hogy tényleg az én hibám. De mikor már éreztem, hogy a hozzáállása mérgező, destruktív, akkor mondtam már én is a magamét. Nehéz ezen felülkerekedni, nehéz velük megértetni, hogy a sok hülyeséggel ami folyik belőlük, csak ártanak és még inkább a szakadékba taszítanak. Kitartást kívánok neked, hogy ezt el tudd viselni, vagy meg tudd szüntetni! Tudom mennyire szar ez...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira sajnálom, hogy a te fejedhez is vágott apukád mindenfélét. :( Persze, értem én, hogy valószínűleg nem azért mondanak ilyeneket, mert földbe akarnak döngölni és fájdalmat akarnak okozni, hanem az okokat keresgélik, de azt nem értem, hogy miért nem tudják a véleményüket, elméleteiket megtartani maguknak? Segíteni nem segítenek a feltételezéseikkel, akkor meg miért kell újra és újra elővenni? Annak örülök, hogy nálatok legalább már vége, nem kell hallgatnod az "okosságokat", kíváncsi vagyok, nálunk mikor érkezik el ez az idő...
      Hú, most eszembe jutott, hogy mikor Dévényre jártunk, akkor anyu nővérének az volt a véleménye, hogy azért van ez, mert nem adok neki elég húst. Mondom, mi van??? Meg hogy 1 évig nem kellett volna cigiznem, mert annyi idő alatt ürül ki. De csomó eset van, hogy a kismama cigizik végig, sőt, olvastam olyat is, hogy drogozott is az első trimeszterben és mégis minden rendben van a gyerekkel. Anyám szomszédja 16 hétig nem is tudta, hogy terhes, és közben töltötte a 18-at, mondta, hogy úgy bebaszott, hogy nem igaz, végig bagózott és semmi gond nincs a gyerekkel. És még sorolhatnám.
      Mikor anyu mondja a hülyeségeit, akkor én is szoktam vele kiabálni, aztán meg ez nem esik jól neki és lehet emiatt is bűntudatom. Na meg tényleg az is rossz ebben, hogy bár szerintem nem az életmódommal okoztam az autizmusát a leányzónak, de mégis, mikor hallok ilyeneket, akkor azért megingok, elbizonytalanodom. De már azért egyre kevésbé. :)

      Törlés
  2. Az én anyám is ilyen.

    Amúgy egy csomó ismerősöm van, aki Clostit szedett, sőt én is, és nem autik a gyerekeink. Baromság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez mééé jó nekik? Sosem fogom megérteni. :S

      Szerintem is baromság, sőt, a leányzóm a két Clostis kúra közti pihenőidőben fogant, szóval még azzal sem lehet magyarázni, hogy közvetlenül érte ez az anyám szerint sátántól való gyógyszer. De szerintem azt sem tudja, hogy hogy működik ez a bogyó... Felhoztam érveknek a lombik babákat, hogy ők sem lesznek nagyobb eséllyel autik, de nem igazán érdekelte.

      Törlés
  3. Én nagyon megharagudnék anyumra, ha ilyet mondana nekem. Mert ez konkrétan tudatlanság. Ami nem baj, de akkor olvasson utána...
    Mátém ha így elkezdene hisztizni, behajítanám a szobájába.
    Nálatok erre mi működik, mi a megoldás?
    Gondolom ez is hosszabb ideig tart mint átlag családnál.

    Tudom, hogy nem vígasztal, de nekem is geciszar évem volt. Elejétől a végéig.
    Nyilván rengeteg jót is tudnék mondani, ami főleg Mátéval kapcsolatos, de elég negatívan fogok visszanézni 2013-ra. Férjem szerint ez volt a legszarabb évünk. 14 éve együtt vagyunk. :-) És ő optimista ember. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen haragudtam rá az ilyen beszólásokért, mára már csak elszomorít... :/
      Óh, nálunk ez a hiszti elég általános jelenség, a játszótérről nyáron 10-ből 9-szer így jöttünk fel, a tornás fejlesztésen 50 percig képes ilyen intenzitással üvölteni. :( És ne tudd meg, hogy élőben milyen hangos... Szerencse, hogy nem vagyok fejfájós, mert durva, amit le tud nyomni. Azt vettem észre, hogy ha nem veszünk róla tudomást ilyenkor, akkor egy idő után megunja. Meg a kaja ellenállásra azt szoktam bevetni, hogy jól van babám, akkor nem eszel, anyu eszik, és látványosan, élvezkedve elkezdem habzsolni a kajáját, és egy idő után megtörik a jég. :) De ez sem mindig válik be. Meg most mintha a napirendi kártyák sem lennének olyan varázserejűek, mint eddig... Jaj, nem tudom, olyan bonyolult, sokszor érthetetlen ez az egész számomra.

      Na, ha egy optimista ember azt mondja egy évre, hogy szar, az már jelent valamit. Remélem tényleg jobb lesz a 2014-es év! Mamákám, azt mondta mindig, hogy a páratlan számok nem kedvezőek (főleg arra mondta, hogy a páratlan számú osztályok nehezek a párosak meg könnyűek), és hátha van benne igazság, mert akkor az idei év csak jobb lehet. :)

      Törlés
  4. Boldog 2014-et nektek kedves Kati!

    Rá se ránts, mit mondanak, akár anyukád, akár a barátnők - nincs nekünk energiánk szamárságokra. Ez esetben nincs hibás és kész - ezt sokan képtelenek felfogni.

    (A hisztivideó nálunk is készülhetett volna, ha már fel lett volna találva... :)

    Sok üdv. és tengernyi jókívánság egy felnőtt matematikus auti anyukájától

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük viszont kívánjuk! :)

      Nem tudom, miért kell ennyiire az okokat keresni. Főleg nekik. Ha még én keresgélném ennyire megszállottan, az talán érthetőbb lenne, mert mondjuk érdekelne, hogy mekkora eséllyel lenne a második is auti. De hogy őket miért érdekli ez ennyire, azt nem tudom. Jaj, van a fejemben egy poszt arról, hogy megfejtettem a pszichológus "barátnőm" reakcióját. Legalábbis azt hiszem, hogy rájöttem.

      Állítólag én is nagyon hisztis voltam, de arról sem készült szerencsére videó. :D Még vízzel is meglocsoltak, mert annyira kifordultam magamból.

      Törlés