lassandebiztosan

2014. január 2., csütörtök

Szerintetek ez vicces?

Most vagy az én humorérzékemnek lőttek vagy nem tudom, de rohadtul nem találom viccesnek és értékelhető posztnak ezt a valamit:

Oké, nagy nehezen leesett a modoros blog lényege és talán nem is szar az ötlet úgy összességében, de szerintem vannak olyan dolgok, amikkel nem illik poénkodni és akkor még nagyon finoman fogalmaztam... Nincs kedvem felsorolni témákat, amik szerintem hasonló kategóriába tartoznak, vagyis amikről egyszerűen nem lehet úgy írni, hogy vicces vagy "modoros" legyen vagy ne vágja ki sok ember biztosítékát. Mi abban a poén, hogy a kutyák férgek, vagy hogy térjünk vissza a nagymama módszeréhez, vagyis a kő és víz általi halálosztáshoz? Mármint hogy a nemkívánt szaporulattal régen (és gondolom még most is sok esetben) így végeznek. Egyszerűen összefacsarodik a szívem. És nem ítélkezem, hisz a régi időkben tényleg nem igazán volt mód arra, hogy ivartalanítsák a jószágokat, de könyörgöm, ne poénkodjunk már ezen 2014-ben!!! Meg egyszerűen nem értem, hogy mi köze a kinézetnek ahhoz, hogy kutyád van -e vagy sem??? Na meg hogy pöcsöd vagy pinád van??? Mért kell ez? Mondjuk lehet, hogy pusztán csökkent az olvasósereg és valahogy fel kellett turbózni... Vagy el sem tudom képzelni, hogy milyen sötét erők motiválhatnak egy ilyen bejegyzés megírását...

A posztolónak én csak annyi jótanácsot adnék, hogy önkénteskedjen 1 hónapot kutyamenhelyen, majd menjen el gyepmesteri telepre is, és hallgasson végig, sőt, nézzen is végig pár altatást!!! Nálunk a menhely mellett van a sintértelep, és sajnos sok altatásnak voltam fültanúja, mivel a gyepmesteri telepen rendszeresen végeztek ki kutyákat. :( Lehet, hogy egy ilyen tapasztalat után jobban meggondolná, hogy miket firkant össze... 

18 megjegyzés:

  1. Szerintem ebben a blogban van valamiféle önirónia és szarkazmus. Nem ismerem, csak ezt az egy bejegyzést olvastam el, amit belinkeltél. Én szétröhögtem magam, pedig szeretem az állatokat. Szerintem a poszt írója sem gondolja úgy, hogy a kutyák férgek. :-)
    De szíved joga elhatárolódni. :-) Nálam az tudja kiverni a biztosítékot, ha betegségekkel poénkodnak. Na, azt nem bírom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, azt nagy nehezen megértettem, hogy ez egy kamublog, mármint hogy nem feltétlen az elkövetője/elkövetői gondolatait tükrözi, de valahogy nálam egy határon túl már nem megmosolyogtató, hanem szánni való, bunkósság és felháborít egy ilyen poszt.
      Fura, hogy kinek mi a vicces, ott van pl. az Office, amit még régebben ajánlottam neked, nem tudom, belenéztél -e? Nekem és férjemnek annyira tetszik, hogy hiába nézzük ötödjére, csomó olyan jelenet van, amin könnyesre röhögjük a szemünket, és háromszor visszatekerjük. Míg csomó embertől hallottam, hogy szerintük meg szar. Az a sorozat is a sztereotípiákra, külsőségekre, általánosításokra megy rá, de emészthető formában. Ja, és a kínos szituk még, amik a fő elemei a filmnek, és hát sok ember ezen nem röhög, hanem elkapcsol.

      Törlés
  2. Maximálisan megértem a felháborodásodat!!!!!!!

    Viszont kár volt ezt a blog-oldalt betenned, mert egyáltalán nem érdemli meg a blogoló, hogy akár csak 1 ember is megnyissa az oldalát!
    Jó volt megtapasztalni Demény.... blogoldalán, hogy nem tette ki ezt az ocsmánynak sem nevezhető blogot, azzal a gondolattal, hogy ne menjen a blogoló oldalára senki!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, de megemlítette, mert amúgy nem tudtuk volna sokan, hogy min is háborodott fel (szerencsére több a Deményista, mint a modoros fan) és ha nem is közvetlen linkkel, de guglival azért szerintem elég sokan elmentek erre az oldalra (én is így jutottam el oda, mert bár nem volt ismeretlen a blog, de valahogy sohasem tudtam végigolvasni egy bejegyzést sem és nem fogott meg. Ezután meg mégúgy sem kedvelem az ominózus oldalt. :/

      Törlés
    2. Kati tökéletesen érthető volt, hogy "Demény" min háborodott fel szerintem - hiszen én sem kerestem rá, nem mentem fel az oldalára - hiszen nagyon jók voltak az idézetek berakása.
      Persze mindezek után gondolom kirekesztitek ezt a blogoldalt az olvasmányaitok közül.)) Főleg a sértő stilusa miatt, ami egyaránt embereket és állatokat is sért!

      Törlés
    3. Én viszont kíváncsi voltam, és rákerestem, és szerintem sokan mások is rajtam kívül, de többször nem megyek arra a blogra, mert nem tetszik, nem röhögök rajta.

      Törlés
  3. Furcsa poszt, az már egyszer biztos. Tele általánosítással. Van néhány jó megállapítás benne, de nagyon rosszul közelíti meg a témát. Rettenetesen egyoldalú, ami sosem jó.

    VálaszTörlés
  4. http://modoros.blog.hu/2013/12/22/hamvas_sikolyok

    EZT olvastad? :-DDD
    Szarrá röhögtem magam. Én belájkoltam az oldalt. :-) Azon tűnődtem, hogy ezt a hamvas sikolyok szösszenetet akár az apám is írhatta volna. :-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beleolvastam, lehet, hogy prűd vagyok, de nekem ez nem tetszik és akkor ismét finoman fogalmaztam. És ennek a lényegét sem értem. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy ez a blog miről szól, miért van, mi a célja??? A megbotránkoztatás? Így legyen sok olvasó, vagy mi? Vagy hogy? Amúgy esküszöm érdekel, mert nem jövök rá.

      Törlés
    2. Ez egyértelműen szarkazmus. Azt meg valaki bírja, valaki nem. Körülbelül ennyi. Én bírom. De mivel gúny, értelmetlen megsértődni rajta. Nem megbotránkoztató. Szerintem. És nem is az a célja, mert akkor nem lájkolod be, és nem olvasod többet. Neki az a lényeg, hogy állandó olvasói legyenek...

      Szerintem szimplán azért van, hogy röhögjenek az emberek. Meg végül is az ő blogja, azt ír benne, amit akar.

      Amúgy én is azt gondolom néhány bejegyzésről, hogy nincs benne annyi humor, amennyi sértés. Néha jön az összhang, néha nem. Ha nincs annyi poén, amennyi sértés, akkor az úgy tényleg nem frankó. DE egy-két bejegyzése kimondottan tetszik. Például a hamvas sikolyok. Azt hiszed, egy novellát fogsz olvasni, tök értelmetlen helyen félbeszakad, kiszakad az "írói világból", és beenged egy hétköznapi beszélgetésbe az anyjával. Nyilván kitalált sztori, de nekem tetszett. :-) Frappáns, jó humorú, nekem ez még belefér. :-)

      Törlés
    3. Jó, elolvastam újra ezt a kutyás nő posztot... frankón nem értettem, hogy mi olyan bántó és felháborító ezen... most már megértem. Ott van a közepében az a géndiagnosztika reklám, és előbb azt hittem, hogy ott vége van. De nem. Sajnos. Pedig odáig rendben van. A vége felé elég gáz. Elolvastam a kommenteket, és írják neki többen is, hogy nem szokott ilyen lenni... szerintem félreütötte a billentyűzetet. :-) MOst komolyan, elolvastam még pár bejegyzését, szerintem ezt eltúlozta, nem gondolta végig. Amúgy az utsó mondatból kiderül, hogy az állatkínzást is elítéli... szerintem azon filózik, hogy tényleg hasznukra vált-e a kutyáknak, hogy háziasítva lettek. :-) Én is kutyabarát vagyok,bár most nem kellene nekem kutya, de attól még szeretem őket, lakásban a helyük -párti vagyok. :-D

      Törlés
  5. Amúgy jó az office. És a Demény, a kötsög is. :-) Nem kellene egyből két táborra osztani a "deményistákat és a modorosokat", ahogy fogalmaztál. :-) Nem ellenfelek. Ugyanazt csinálják. Ki ilyen, ki olyan stílusban. A Demény emészthetőbb, kulturáltabb kiadás, ez vitán felüli.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtad a modorosról, hogy azt ír a blogjába, amit akar, én meg úgy osztok táborokra itt, ahogy nekem tetszik. ;) :P
      Akkor te a két csoport által alkotott metszetben szerepelsz, nem állítottam, hogy a halmazaimnak nincs közös része. :)

      Törlés
    2. Értettem! :-D Igen, a közös részben vagyok. Szerintem a modorosban az a jó, hogy duplán forgatja ki a sztereotípiákat. Vagy hogy mondjam. :-) Ez paródia, semmi több. Rengeteg mindenről írnak, szerintem már a saját életéről is írt, tuti, hogy van öniróniája, és én is ismerek olyat, aki a szarkasztikus humort nem tudja felvállalni a privát életben, mert mondjuk olyan a rokonsága, munkahelye, és akkor gondolom, hogy ez a Modor Tibi is a blogon éli ki magát. :-) Én el tudom képzelni, hogy ez egy jóindulatú csávó. :-) De értem, hogy neked nem jön be ez a fajta humor. Befejeztem, kifújt nálam ez a téma. :-)

      Törlés
  6. Én a modorosban az ősanya típust olvastam legelőször. Az nem volt annyira bántó. Ezt nem is fogom, mert ha egy mondattal is bántják az állatokat már nyílik a bicska a zsebemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajánlotta Babi a blogjában az ősanyásat, de még nem bírtam rávenni magam, de lehet, hogy egyszer elolvasom. Szerintem jobban jársz, ha a kutyásat nem olvasod.

      Törlés