lassandebiztosan

2014. január 20., hétfő

Régi képeket nézegettem...

Kár vóóót!!! Áh, hogy nekem milyen kurva jó hasam volt szülés előtt!!!!! Nagyon hiányzik! :( És az a tudat sem nyugtat meg, hogy csinálhatok akár napi százezer felülést, akkor sem segít rajta más, csak a műtét, amire egy igencsak jelentős ideig nem lesz pénzünk (a kinyúlt bőrön és a szétnyílt hasizmon nem tudok változtatni mozgással). :( És esküszöm, hogy a hasam volt az egyetlen testrészem, amivel meg voltam elégedve, most meg a helyén egy dülledő kelttészta van. o.O

Az alsó sor 1. képén nem masztizom ám eskübecsszó, csak takarom a bugyim, mert akkor még szemérmes voltam. :D Amúgy fingom nincs, hogy miért készültek rólam ilyen pózer képek, mindenesetre örülök, hogy legalább maradt bizonyíték arról, hogy milyen volt fénykorában a hasam. :) 

























És ami a hasam csúnyulásánál is ijesztőbb, az az arcom változása... Valami elveszett belőle, valahogy nincs benne tűz, élet, mosoly... A régi képeken szépnek látom magam, sugárzom, mint állat, míg a mostaniaktól megijedek. :O Félek, hogy öreganyóként (ha egyáltalán megélem) nem mosolygóráncaim lesznek. :/


De nem vagyok ám teljesen savanya picsa, néha tudok mosolyogni sőt nevetni is, ezen a videón pl. szétröhögtem magam. :)

23 megjegyzés:

  1. Most mit mondjak? A hasad fantasztikus volt én soha a büdös életben nem voltam se ilyen vékony, se ilyen lapos hasú,még fénykoromban sem! Amúgy a mostani hasad sem olyan gáz, de ha van kedved, csináld ezt a tornát, nagyon állat és használ, van hozzá egy csomó előtte-utáni kép a neten http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8 - ez az első szint, az első 10 nap, de fönt van a második és a harmadik is. Én azt nyomom, nagyon jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nagyon büszke is voltam a kis szerény kockáimra...
      Köszönöm a linket is, elmentettem és ki fogom próbálni. Belenéztem, jónak tűnik.

      Törlés
  2. Nohát nohát ezek a képek :D Fogadjunk a párod privát albumába kerültek :D:D:D Na jó, nem viccelődök ilyennel, szerintem mindenkinek vannak hasonló képei :P
    Egyébként tényleg baromi jól néztél ki azokon a képeken! Irigylem is innen a távolból az alakodat. Vagyis a régit. Az újat sajnos nem. :(
    Szerintem mindenkinek megváltozik bizonyos szinten a teste, hasa szülés után. Nekem is kidülled valamennyire, de ilyen durván azért nem, hiába voltam szó szerint akkora mint egy bálna. Ebben is biztos erősen benne van a genetika, meg az adottságok. Nem gondoltál azért arra, hogy elmenj egy dokihoz megkérdezni, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni? Mármint ok, hogy a torna nem hozná vissza teljesen a régi formád, de hátha segítene valamennyit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát, a privát albumában inkább videók vannak. :D Na jó, nem vittük túlzásba a filmezést. Ezek a sima fényképek közt voltak (a patkányaimról kerestem fotókat és akkor leltem rájuk), de tényleg nem tudom, hogy mért pózerkodtam. Bezzeg a terhes pocakomról, ami szép volt, arról bezzeg nem készült ennyi kép...
      Igen, mindenképp alkati és genetikai is, például a barátnőm hasa 3 gyerek után is gyönyörű, 1 stria van rajta, pedig ő sem sokkal nagyobb termet, mint én. Ezen teljesen csak a szike tud segíteni sajnos... és haragszom, hogy a tb nem állja, pedig cipekedésnél fáj. Szóval nem csak esztétikai gond. :/ Idővel mindenképp meg fogom műttetni.

      Törlés
  3. Hát ja, vannak szerencsés alkatok akiken meg se látszik hogy szültek, természetesen rajtam látszik. Nagy és az a bizonyos függőlegesen szétnyílt hasizom, az nagyon fasza, mármint a sajátomról beszélek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szétnyílt hasizom nagy szívás, utálom!!! Te nem gondoltál még arra, hogy megműttesd?

      Törlés
    2. Nekem azt mondták, meg olvastam is talán hogy a szegycsonttól a köldökig tartó függőleges hasizom szétnyílása nem műthető, mert az előtte sem volt zárt senkinek normál állapotban, csak össze van lapulva a nem szülteknél. Meg a szerencsés szülteknél. Vannak rá speciális hasizom gyakorlatok, nekem nem értek semmit. A köldöksérvet azt műtik, ha nagy. Nekem az is van, volt, de kicsi, így nem nyúltak hozzá. Eleinte fájdogált, ellenőriztettem, legutóbb a sebész észre sem vette hogy van. A függőleges nagy az sajna megmaradt. Mindenesetre ha valaki hallott róla hogy műtik az ilyet is, ne tartsa vissza az infót :-)

      Törlés
    3. Nekem fekve 3 ujjam befér a két rész közé. :( Én azt olvastam, hogy ez attól van, hogy a két izom közti kötőszövet kinyúlik terhesség alatt és az nem tud visszahúzódni. Teljesen senkinél, de a szerencséseknél ugye nem látszódik...
      Plasztikai sebész szerintem műti, alul felvágják a hasat bikinivonalnál, közelebbre stoppolják a kötőszövetet, lehet vágnak is rajta és egyúttal a fölös bőnyét is lenyisszantják. Láttam képeket, nagyon szép eredményeket lehet elérni. Kicsi köldöksérvem nekem is van, legalábbis nem ilyen volt az sem előtte.

      Törlés
    4. Na akkor utána nézek én is, bár a sebész elég unottan mondta, hogy ezzel nincs mit csinálni,

      Törlés
    5. RO vagyok, gyors kérdés: Honnan lehet tudni, hogy szétnyilt a hasizom? A doki mondja vagy hogy? Én 3 hete szültem (oké, legyek türelmesebb), de az első gyerek után ilyenkor már tök lapos volt a hasam, most meg úgy nézek ki, mint a 6. hónapban. :( Lesz ez vajon valaha szebb? Mérem a haskörfogatom, nagyjából semmit sem változott a kórházi napok óta.

      Törlés
    6. Ezt találtam itt: http://csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/szules-utan-mi-lesz-hasammal

      "A hasizmaid vizsgálatát egyedül is elvégezheted: feküdj hanyatt, húzd föl mindkét térdedet, talpad legyen a földön. Helyezd mindkét kezed ujjaiddal lefelé a köldök alá és fölé, közvetlenül a bőrre, és enyhén nyomd lefelé. Lassan emeld el a fejed a talajról, tartsd meg ezt a helyzetet, és lélegezz egyenletesen, miközben a köldök alatt és felett tapintod a hasizmok közötti rést. Szülés után két héttel kétujjnyinál kisebbnek kell lennie ennek a távolságnak, ha ennél nagyobb, akkor szétnyílva maradtak az izmok."

      Nekem két héttel a szülés után nemhogy nem volt kisebb kétujjnyinál, de az egész tenyerem befért, nagyon ijesztő volt. Ha hanyatt feküdtem, akkor a bélmozgások is látszódtak. :/ Andi írta lejjebb, hogy azért van remény, neki is szépen visszahúzódott, csak rohadt sok idő. :(
      De ha terveztek 3. babát, akkor állja a tb, ha azt mondod, hogy zavar. Ezt is Anditól tudom. :)

      Törlés
    7. Szóval ha szétnyiltak, akkor egy vizszintesen lévő "lyukat" kell érezni a köldökvonalnál? Jól értelmezem? No majd csekkolom akkor.
      Az első fotókon amúgy nagyon jól nézel ki! Bár nekem a hasnál jobban tetszik a comb. :D

      Törlés
    8. Igen, ahogy felülsz, érzed a két hasizom közti rést: http://www.applehealthwellness.com/diastasis-recti-abdominis-an-ab-splitting-situation/
      Óh, köszi, de azóta a combom is elfolyósodott. :D És megnőtt a körfogata. Meg a narancsbőr is durvább lett. :)

      Törlés
  4. Nekem Ádám után ment szét nagyon a hasam 164 (vagy 162 :))cm vagyok ehhez képest 120 cm-s haskörfogatom volt a végére, és hát ugye 64 centiről indultam. Még 3 évvel a szülés után is jócskán befért 2 ujjam a hét hasizmom közötti résbe. Aztán szépen, lassan -tényleg lassan, sok év alatt- minden visszaállt a helyére. Most Siminél csak 104 centis hasam volt, nem is ment szét, pedig nagyon féltem, hogy harmadjára mi lesz. Biztos számít, hogy 10 év telt el a két terhesség között.
    Striám se lett új, viszont régi volt sok: úgy néz ki a hasam, mint egy összetöppedt lufi. Érdekes, én nem akarok a kardomba dőlni miatta. Igaz, egyáltalán nem tetszik, sőt, marha rondának tartom, de ez van. 3 gyerek után amúgy a tb állja a hasplasztikát, ha igazoltan önértékelési zavara (vagy mije) van miatta a nőnek. Szóval, ha nagyon akarnám, megműttethetném, de nem akarom. Jó, nem vagyok büszke, hogy ilyen, de elfogadom. Úgyse nagyon látja senki.

    Ja, igen. Érdekes, nekem nincsenek ilyen képeim. De csak azért nem, mert én alapból nem szeretem, ha fényképeznek. Felöltözve sem, nem hogy hiányos öltözetben, netán anélkül. Ennek ellenére kicsit megsajdul a szívem, mikor nézem pl, a nászutunkon készült (felöltözött) képeimet, mert ott kb, a fele voltam a mostani önmagamnak. Van egy farmerszoknyám, abban több kép is készült rólam. Most kapaszkodj meg: ami akkor a derekamra volt jó (57 centis volt fénykoromban), azt pillanatnyilag a combomra tudnám csak felhúzni, és le se esne róla.
    Szóval, ha műtét, akkor én inkább a zsírleszívást választanám...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De érdekes, amit írtál! Tényleg tud még visszamenni? Mert nekem most 3 ujjas a hasam majd 3 év elteltével. Férjemet néha szoktam vele szadizni, hogy nyúlj be a hasamba. :D Olyan fura érzés, nem? Azért tartom érdekesnek, amit írtál, mert valahol szülés után nemsokkal, amikor még terhesnek néztem ki, még a háziorvos is megkérdezte, hogy mikor szülök, mondom 2 hete..., szóval akkor olvastam, hogy ami 1 év alatt nem megy vissza, az marad is olyan, de akkor ezek szerint vannak kivételek és van remény! :))) Hú, akkor neked is nagy hasad volt, én nem is mértem, talán egyszer, de megijedtem, mert ikerméretű volt, és nem is jegyeztem meg. Nálam az volt a baj, hogy nagyon csúcsos hasam volt, oldalra nem is nőtt, csak előre. o.O
      Tényleg az összement lufira is hasonlít. :D És ez mennyivel kedvesebb hasonlat, mint amit a drága uram mondott (szerinte herezacskó :D )

      A fenébe!!! az eredeti terveinkben 3 gyerek szerepelt, és akkor megműtöttek volna. :( Na, a műtétért biztos nem szülök még kettőt. :)
      De fura, hogy téged nem zavar és nem is szeretnéd megműttetni. Kár, hogy nem átruházható, mert akkor elfogadnám. :)))
      Én sem szeretem, ha fényképeznek, főleg azért, mert olyan elvetemült fejeket tudok vágni, zavarban vagyok, ha fotóznak, a tabló fotózáson is hülyét kaptak tőlem a fényképészek. :D

      Ne keseredj el, ha folytatod a tornát, biztos menni fognak le kilók. :)

      Törlés
    2. Hát, képzeld, Ádámmal nekem pont így volt: hátulról nem is lehetett látni, hogy terhes vagyok ( mondjuk a másikaknál se, de velük kicsi hasam volt), mert csak előre nőtt, de akkora volt, mint a ház. Nekem többen megkérdezték (szülésznő és doki is), hogy ugye ikrekkel vagyok terhes? Hát, nem. A végén már úgy ki volt repedve és annyira feszült, hogy otthon mindig felhúztam a pólómat, a gatyát meg letoltam a hasam alá, mert egyszerűen meg tudtam bolondulni, úgy fájt és viszketett, ha bármi is hozzáért.
      Nekem 3 évvel a szülés után is kérdezte a nőgyógyász az éves szűrésen, hogy ugye tornázom rendesen, mert nagyon szét vannak menve a hasizmaim. Ja, pont tornáztam. Aztán egyszer csak nem kérdezte többet, és össze is mentek. Erre tényleg van remény, de a bőr az olyan marad. Jó csúnya, ráncos, mint a vénasszonyok feneke :D. De vigasztaljon a tudat, hogy előbb-utóbb mindenhol olyan ráncos leszel, és nem fog senkinek feltűnni ;).

      Törlés
    3. Vááá, akkor nagyon egyről beszélünk, iszonyúan ismerős, amiket írtál (viszketés, feszülés, és az ikres kérdések tömkelege...)
      Annyira örülök, hogy megosztottad a tapasztalatod, mert ez ad reményt arra, hogy műtét nélkül is pár év múlva úgy nézzek ki, mint aki nem várandós. :) Sokkal inkább zavar a dülledés, mint a csíkok. És igazad van, idővel úgyis mindenünk ilyen lesz, legalább barátkozunk a látvánnyal. ;)

      Törlés
  5. http://felicitasz.blog.hu/ ebben a blogban van erről egy nagyon jó és alapos cikk, de nem találom, én is hozzászóltam ha ez segít a keresésben.

    VálaszTörlés
  6. http://www.budapestplasztika.hu/hu/
    Ezt találtam has plasztika ügyben, van valami 200.000 Ft kedvezményük, persze azt nem írja hogy mennyiből jön ez le, meg van részletfizetés, meg lehet egyéni ajánlatot kérni, akár a képeid beküldésével. Egy próbát megér, kérdezni ingyen van :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ránéztem, képet láttam mellplasztikáról, eszméletlen, hogy miket tudnak csinálni... A hasplasztika mellett biztos, hogy a csöcseimmel is kellene valamit kezdeni, mert nincsenek. o.O Hááát, egyelőre az akcióra sem lenne pénzem, szóval felejtős még, és lehet, hogy majd csak úgy tudom megcsináltatni, hogy keresek egy jófej dokit, aki bevállalja, hogy sérvműtétként papírozza le. És neki gondolom kevesebbet kellene perkálnom. Csak ha véletlenül nem sikerülne, akkor baszhatom, szóval át kell gondolni rendesen. Óh, csak nyernék a Skandináv lottón!!! :)

      Törlés
  7. nézz utána a tekercselésnek, otthon is végezhető egy jó krém, folpack, nekem a lelógó hasamon segített. Persze könnyebb nem lettem tőle

    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lelógó hason segített? Hú, ez tök jó!!! Még pár éve hallottam róla, de akkor most figyelmesebben utánanézek. Nekem a súlyommal nincs bajom, sőt, inkább híznék, csak a hasam ne lenne ilyen.

      Törlés