lassandebiztosan

2014. január 16., csütörtök

Mire költeném az adományokat?

Elkezdtem álmodozni, hogyha befolyna bizonyos összeg, akkor miket vennék legszívesebben. Egyébként már kaptam egy utalást, amit itt is szeretnék megköszönni! :) Ja, és jól sejtettem, PayPal számlára jut a pénz, ami nagyon jó, mert így nem közvetlenül a bankszámlámon landol, aminek azért örülök, mert így biztos nem kenyeret fogok venni belőle. Jó, ha nagyon megszorulnánk, akkor természetesen hozzányúlnék, és táplálékra vagy rezsire költeném, de így ott nagyobb "biztonságban" van, mintha egyből hozzá tudnék férni. :)

Igazából sok játéka van a Cukkernak, de olyan kifejezetten fejlesztősek nincsenek. Mármint pontosabban fogalmazva vannak pl. házi gyártmányúak (nemrég csináltam színválogatós játékot kemény 280 Ft-ba fájt: dekorgumiból vágtam ki pöttyöket), meg kirakók, építőkockák, de ezekből ahogy nézem sosem elég... Nagyon jó döntés volt annak idején a Bilibo. Úgy vettem észre, hogy a kitámasztása ennek a játéknak köszönhetően is javult. (Én is bele szoktam ülni, pont belefér a kufferom, nagyon állat, pörgök, billegek benne, tetszik nagyon! :D )

(forrás)
Amit amúgy legelőször vennék, az egy csepphinta lenne. Van benti hintánk, de az ugye csak előre-hátra megy (és rettegek, hogy a kis sózsákom alatt leszakad, az ajtófélfára van rögzítve), míg a csepphinta mindenfelé és stabilabban is lehet rögzíteni a mennyezetbe. Van a koraiban is és imádja. És nagyon jó hatással van az egyensúly-érzékelésre, megnyugtatja. Nézegettem, hogy hogy lehetne megvarrni, de gép és tehetség nélkül nem menne szerintem. :(





Ezeknek is nagy hasznát vennénk:

(forrás)

Pont ilyen van a koraiban és nagyon jóóó (kép forrása) 

Nem feltétlen újonnan venném, hisz a golyópályán kívül elég borsos áron adják őket... :/
Az biztos, hogy ha kinőné a leányzóm, akkor felajánlanám  hasonló helyzetben lévőknek!

10 megjegyzés:

  1. Kati!
    Ha nem muszáj, ne vedd meg ezeket a fejlesztő cuccokat, annyira drágán adják őket! Mindent, de szinte tényleg mindent meg lehet csinálni sokkal kevesebb pénzből, házilag. Ilyen érzékelő korongok nekünk is vannak az oviban, emlékszem, hogy a 8 db-os sok ezer Ft volt évekkel ezelőtt.
    A csepphintához mondjuk tényleg kell varrógép, de ha szerzel szabásmintát, egy varrónő simán megvarrja neked, sokkal olcsóbban, mint ha "márkásat" vennél.
    Az érzékelőket eleinte simán lehet helyettesíteni zsákba rakott mindenféle játékokkal. És akkor megkérni a gyereket (már, ha hajlandó ilyesmire), hogy vegye ki a kockát, a kicsi labdát, kisautót, fogkefét, üdítős kupakot, mittudoménmit. Vagy ha van formabedobótok, akkor azt beletenni, és kiszedetni vele a kockát, háromszöget -bár ez inkább már 5-6 éves gyereknek való. Vagy ha vannak különböző típusú kockáitok, akkor azokat bele, és vegye kis a DUPLO-t, a fakockát, a sima műanyag kockát (ha már tapintás fejlesztése).
    A lényeg az, hogy tessék jól elájulni a fantasztikus fejlesztő eszközöktől, aztán otthon megcsinálni "ugyanazt" (= ami ugyanarra jó) házilag.
    Ja, igen. Színválogató/párosító játéknak kiváló a zoknipárosítás :) , de most nem hülyéskedek, tényleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az érzékelő korongokra is azért gondoltam, mert végre egy játék, amivel játszik, meg színes, meg tényleg olyan sokféle anyag és tapintás van benne, de közben valamilyen szinten mégis egyformák, szóval csak azért gondoltam. Agyalok, hogy mivel lehetne helyettesíteni, mert ő úgy játszott vele, hogy ki volt borítva az egész, és tapizta őket, a színeket egész jól tudja már, így rá lehetne venni erre-arra. Most ha kiborítok neki a játékaiból párosával párat, biztos, hogy magasról tesz rá. És azért is agyalok ezerrel, mert ugye itthon is kell vele "feladatozni" és sokszor már nincs ötletem, játékom hozzá... :/

      A hintán is agyaltam egy sort: nincs olyan ismerősöm, rokonom, akinek van varrógépe és szóba is áll velem. Anyu nemrég varratott egy cipzárt a kabátjába, találd ki mennyit kértek érte: 2000 Ft-ot. Most gondold el, hogy a hintát mennyiért varrnák... És ahhoz még kellene ugye az anyag, azt is nézegettem, a nagy szakítószilárdságúak mocskos drágák, kell karabíner, kötél, szóval ahogy számolgattam nem jönne ki olcsóbba, mintha megvenném. Itt van egy jó szabásminta, innen szedtem, hogy mik kellenek hozzá:
      http://avarazsollo.blog.hu/2008/11/02/csinaljunk_csepphintat

      Törlés
  2. Ezek mind nagyon jók! Csepphinta jó áron: http://jatek.vatera.hu/babajatek/babahinta_hintalo/csepp_hinta_1850594063.html 8000 ft + 1800 postaktg. Remélem, néhányan még nyomnak gombot, és akkor összejön ez nektek! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem a linket, nagyon szépek és tényleg jó árban van. Na szoríts kérlek, hogy akkor is árulja még az illető, mire összejön a rávaló. :) Amúgy úgy irigylem azokat, akiknek van kézügyességük (és varrógépük), annyi jó dolgot lehet csinálni.

      Törlés
  3. Az a kép, amit a csepphintáról betettél, az egy IKEÁ-ban kapható hinta, 9.900-ért.
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S19809351/ Náluk biztos mindig kapható ;).

    Ha ennyire bejön az érzékelő izé a kisasszonynak, megpróbálhatsz üdítős kupakokra/ba ragasztani más-más anyagot. Ez hasonló, csak kisebb lesz a korong. Vagy kisebb fajta befőttes üveg/bébiételes üveg tetejét is használhatod.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ő folyamatosan gyártja... De szorítok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is, de ahogy magamat ismerem, mire rendelnék, biztos abbahagyná. :D Tudom, pozitívan kellene hozzáállnom a dolgokhoz, de hihetetlen, hogy sokszor milyen balszerencsés tudok lenni... o.O

      Törlés
    2. Andi, köszi a tippet!!! Agyaltam rajta és végül is van ragasztópuskám,amivel szinte mindent lehet rögzíteni, így elkezdjük gyűjteni a kupakokat, fizukor meg veszek a méterárú és rövidáru boltokban különféle anyagokat, meg vásárolok smirglipapírt (persze a legfinomabb szemcséjűt) és elkészítem. Igazad van, meggyőztél, tényleg nem ér annyit. Váááá, én azon is kivagyok akadva, hogy van egy ilyen hullámos micsoda is a fejlesztőben, ami ilyen hosszú bizbasz, és lehet rajta egyensúlyozni. Na mondom kíváncsiságból megnézem az árát, hát lehidaltam, ugyanis 50 ezer Ft felett van... De mi a túró kerül benne annyiba??? Hihetetlen árak vannak...
      De a csepphintát szerintem tényleg érdemesebb megvenni az én esetemben.

      Törlés
  5. Mondjuk ez a hinta olyan speckó, hogy nem is merném varratni.
    A golyópályát én akartam karácsonyra szerezni, de tökre kimaradt végül.
    A memóriajáték viszont szintén nagyon tetszik! Nem is láttam még ilyet és olyan sok mindenre jó egyben, hogy jajdetetszik! Én biztos megvenném. Sokpénzért is. Úgyhogy remélem, összecsorog rá a lé... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leányzómnak a bandzsiság miatt is gondoltam, hogy jó lenne. :) De ahogy néztem árgépen, nem veszettül drága, így lehet, hogy a kéregetésem tárgyát továbbá nem képezi. És a tapicskolós nyavalya sem, mert annyit tényleg nem ér, megpróbálom megcsinálni, hátha sikerül. :)
      Amúgy mindég felhúznak a gyerek cuccok árai, hihetetlen, hogy mennyire kihasználják, hogy a szülő szíve szerint a toronyórát láncostul is megvenné... De a hinta tényleg megéri a pénzét szerintem és bízom benne, hogy pár hónapon/éven belül összekoldulom a rávalót! :)

      Törlés