lassandebiztosan

2013. szeptember 17., kedd

Milyen meglepő...

 ...hogy már megint depiskedem. Asszem, már magamat is unom, de mindegy. Van, hogy azon agyalok, hogy ha antidepi mellett ilyen állapotban vagyok, mi lenne, ha nem szedném??? (Vagy ha mondjuk a pszichológus "barátném" tanácsát fogadtam volna meg még anno, hogy ne szintetikus szarokat szedjek, hanem inkább igyak. :D Mert az természetes. Aha, ennyi erővel akkor nyugodtan fogyaszthatnék olyan drogot, ami természetes anyagból készült, nem? Kössz, én inkább maradok a bogyóknál. Az sem a legjobb, tudom én, de egyelőre nélküle nem menne még ennyire sem, alternatív megoldásokra meg nem fussa, abban meg nem hiszek, hogy csak a gondolatainkkal ki lehet gyógyulni ebből a lelki posványból. Aki ezt vallja, annak nem rosszindulatból, csak a miheztartás végett kívánék egy pánikrohamot vagy egy közepes depressziós állapotot...Igen, régen én is hisztinek tartottam ezeket a bajokat, most meg tessék, van szerencsém megtapasztalni testközelből ezeket.)

 Amúgy meg is van, lehet, azért is vagyok nyűgösebb. Mondjuk a leány mai székelése is elszomorított. Ugyanis már 3 napja nem volt neki, így kapott kúpot. Fürdés közben lett meg az eredménye. Szegénykém, nagyon vastag volt a kakija, sírt is. :( Két dolog miatt lehetett ekkora szorulása: csoki vagy a tej. Vagy mindkettő. Vagy a fene tudja. Jaj, remélem nem kezdjük előlről a régi nótát... Neki ugyanis a tejallergia úgy mutatkozott, hogy nem tudott kakkantani. :( És nemrég fogyott el a fű alatt vásárolt tejmentes táp, amit kapott eddig, most lassan kezdtük el adni a tejet. (Igen, tudom, hogy valószínűleg nem kellene, meg lehet, hogy az idegrendszerének sem tesz jót, próbáltam én helyettesíteni kókusz-zab-rizs-mandulatejjel, de nem issza meg. Nem eszik olyan változatosan, hogy megfelelő lenne azáltal a kálciumbevitele gondolom én, jaj, nem tudom... Mér' ilyen nehéz minden?)
 Ez a kakilós szenvedés úgy felelevenítette a régi emlékeket, hogy teljesen elfáradtam, és miután leraktam aludni, én is elszunnyadtam. Mostanában van, hogy így jön ki az ideg. És ezért kukorékolok még most is (hajnal 3 múlt...)
 Azt nem is írtam, hogy mikor rothadt a szám környéki bőr, eléggé feszült voltam a fájdalomtól. Erre az Ember tett rá egy lapáttal, olyan volt, mint egy morgós vénember. Annyira felhúzott, hogy este fél 9-kor fogtam magam, és elmentem biciklizni másfél órát. Nagyon jó nyugtató, amúgy is szeretek tekerni. Futáson is gondolkodom, de ahhoz azért lusta vagyok. Ja, és a szám: legalább azzal már nincs gondom. Holnap elfogy az antibiotikum. Ahogy elkezdtem a megfelelő gyógyszert szedni, szinte óráról órára javult a helyzet, az antibiotikumos kence meg maga volt a megváltás. Ez volt az egyetlen krém, ami alatt nem viszketett. Péntek estére már gyönyörű volt (mármint a kiindulási állapothoz képest). Kicsit még rózsaszín, remélem nem hagy heget, mert akkor kénytelen leszek alapozót használni (bevallom nem szoktam, sminkelni is csak nagyon ritkán), mert így olyan, mintha maszatos lennék. :O Mindegy, most úgy is olyat tettem, amit eddig még sosem a nőiesség jegyében: vettem magamnak rózsaszín! körmlakkot (majdnem olyan, mint a betűszín). Én, ki gimisként ezt szentségtörésnek gondoltam a nagy rocker élharcos korszakomban. :) Amióta van egy lányom, azóta nem rettegek a rózsaszíntől, sőt bizonyos árnyalatai tetszenek is. És ha már körömlakk, akkor elárulnám, hogy azért volt ez a nagy vásárlási roham, mert megkaptam férjemtől a szülinapi ajándékomat előre, vagyis utasítást kaptam, hogy menjek el a Rossmannba/DM-be, és vegyek magamnak 1500 max. 2000 Ft-ért "vackokat". Nem kellett kétszer mondania. :) Kinéztem már régebben mágneses lakkot, azért sóvárogtam már egy ideje, így a csodarózsaszín mellé vettem olyat is. Bár magával a mágnessel jócskán befürödtem (Essence), ugyanis szinte semmit nem csinál a lakkal. Ja, de, rendszeresen hozáért, lenyomatos lett és kb. ennyi... De van itthon egy hűtőmágnes, ami viszont csodásan becsíkozta. :)

 De vissza a síránkozáshoz: van ugye a korai fejlesztés. Mikor tanév végén búcsúztunk, mindkét szakember azt mondta, hogy majd ők keresnek. Annyira nem voltam benne biztos, de így rémlett. Férj viszont már rosszul volt, hogy mi van, ha rosszul emlékszem, és szegény egyszem lánya nem kap fejleztést... Jó, mondom akkor felhívom őket. Jól emlékeztem, ugyanis tényleg abban maradtunk, hogy majd ők hívnak. És itt jön az egyik szomorkodásra okot adó: októberben fognak szólni. A másik, hogy elmegy a gyógypedagógusunk Bp-re. :( Pedig a Cuki a végére már elfogadta, sőt, mikor mutattam a napirendi kártyát, előfordult olyan is, hogy egész úton (fél óra), azt hajtotta, hogy Nonó néni, Nonó néni, Nonó néni (Nóri néni). Én is bírtam őt, sajnálom nagyon, hogy elmegy. :(

 Viszont amiben most nagyon bízom, az a Vadaskert. Tudom, hogy nem fog megváltozni ettől a vizsgálattól a leányzó, nem lesz együttműködöbb, nem fogja szempillantás alatt behozni a lemaradásait, ugyanakkor úgy érzem, hogy náluk jó kezekben leszünk. Igen, direkt a leszünket írtam (és ezt nem úgy értem, mint az anyuka körökben gyakran használatos: kakiltunk, oltást kaptunk, büfiztünk, stb). Ott ugyanis vannak szülőtréningek is, és én úgy érzem, hogy nagyon ránk férne, és ha lehetőségünk lesz rá, mindenképp részt szeretnék venni ilyeneken, mielőtt elmegyógyintézetbe kerülünk...

22 megjegyzés:

  1. Megjegyzéseim, csak mert ráérek. :)

    - Az én gyerekeim kb. tej nélkül nőnek fel. NEM tudok mit tenni! (Mindkettőnek gyűrtem. Petinek a mai napig minden reggel bekészítem: kakaó, tej, macikávé stb, és minden reggel kettőt kortyol bele. Emellé ő naponta megeszik egy joghurtot. Eszti már azt sem eszi meg. De azért még életben vannak persze...) Nem ők az egyetlenek.
    - Essence-t neeeem szabad! Nagy rotyi a Rossmannos lakk. Ellenben pl. a DM-ben kapható Miss Sporty-val (szintén 500 Ft-os katergória).
    Az ilyen ajándéktól amúgy én is verem a seggem a földhöz örömömben. :D
    - A korai fejlesztés rendszerét szétverték (asszem nem csak ezt amúgy). Én pl csütörtökön megyek még csak megbeszélni, hogy mit kéne csinálni a dedemmel. Így a fejlesztést mi sem kezdtük (ráadásul a helyszín is megváltozott, az nekünk jó nagy szívás.)
    - A szülőtréning az egyik legnagyobb jó, ami történhet veled! :) Remélem, tényleg sikerül eljutni oda!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te most életmentő vagy!!! Nagyon megkönnyebbültem, hogy más gyerkőcök is tej nélkül vannak, és mégsincs bajuk. AMúgy azzal is tököm tele, hogy a tejről is mindenhol más mondanak, valamelyik szaki azt, hogy kell, a másik azt, hogy fel sem szívódik belőle semmi, a harmadik meg megint mást. Osztakkó bolond szülő meg bolonduljon meg még jobban, mire eldönti. De Te most tényleg nagyon megnyugtattál, köszi!!! :)

      A körömlakk színe egész jó, de az a mágnes hozzá?! Az viccnek is rossz. Néztem a DM-ben, de a miénkben nem volt. :( Én azért szeretem az ilyen vedd meg magadnak ajándékot, mert sokszor nem sikerül az ízlésemet eltalálniuk a megajándékozóknak, és az olyan rossz, mert persze megbántani sem akarom őket...

      Most a Petőt is ellehetetlenítik. Mi ez, Taigetosz??? Embertelen! Sajnálom, hogy ti is szívtok. Menjenek a búsba!!!

      Hátha megvilágosodom a szülőtréningen, és nem leszek ilyen bizonytalan, szomorkodós. :)

      Törlés
  2. Először is kitartást! Ilyen szintű depim még soha nem volt, csak olyan ami pár nap alatt el is múlt, úgyhogy nem tudom, mit is érezhetsz most, de gondolok rád sokat!

    Nem mondod, hogy te is rokker voltál??? :D:D:D:D Beszarás :D:D Én még Noni előtt "gyógyultam ki" belőle (ezt nagyon csúnyán fogalmaztam meg....) Szépen lassan elkezdtem más színű ruhákat is hordani a feketén és a piroson kívül. És látod mi lett belőlem! :P Akkor ez már nálad is haladás :) Mondjuk engem az sem zavarna, ha szegecses nyakörved lenne (vagy bárki másnak). :P Amúgy milyen ez a mágneses körömlakk? Még soha nem hallottam róla...


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Kívánom, hogy soha ne is legyen hosszabb távú depid. Kaka egy érzés.

      De bizony, az voltam. :) Sőt, még durva metált is hallgattam. Úgy azért ha rámnéznek, lehet rajtam látni, hogy nem vagyok egy trendi nőszemély, szerintem az sosem leszek, néha kissé elvont vagyok, és ez a külcsínben is tükröződik. (Pl. még mindig kedvencema tornacipő és hasonlók). Szegecselt nyakörvem nem volt, pedig biztos jól állna. :D
      Majd lefényképezem a körömlakkot. Vannak benne vas szemcsék, amiket a mágnes formára rendez(ne). Jó ötlet, cska kivitelezni kissé nehéz, de nem lehetetlen.

      Törlés
  3. Egy ideje folyamatosan olvasgatom a bejegyzésedet. Minden elismerésem a tiéd, ahogyan próbálod a lányod számára megtalálni a lehető legjobb megoldásokat. Csak biztatni tudlak, csinálj mindent így tovább, nagyon jól csinálod! Ne foglalkozz azokkal, akik csak a pálya szélén állnak - aki nem jár a cipődben, annak könnyű félvállról venni a dolgokat.
    Ma reggel is Te jutottál eszembe egy blogról, amibe beleolvastam egy kicsit. A címe www.carlysvoice.com, talán ismered is. Nagyon jó példája annak: csak azért, amiért valaki(ről azt gondoljuk, hogy)más, mint a többi birka a nyájban, még nem biztos, hogy tényleg kilóg abból a bizonyos nyájból.(már bocsánat a hasonlatért, de sokszor, mi emberek elég birka módra tudunk viselkedni) Egyszerűen csak a mi általunk ismert eszközök a másik ember megértéséhez nem elégségesek vagy nem megfelelőek.
    Úgyhogy csak nyugi, biztos vagyok benne, megtaláljátok a megfelelő módszert a kicsi lányhoz, és ő ezért majd nagyon hálás lesz nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Nem ismertem a blogot,de majd belenézek. Angolul sajnso nem tudok, de szerencsére a chrome-ban van fordító, így nincsenek akadályaim ilyen téren. :)
      Szerintem nagyon jó hasonlat a birkás. Tényleg sokszor olyanok vagyunk.
      Igen, én is bízom benne, hogy minden jól alakul végül.

      Törlés
  4. Ölelés Neked, remélem ma szebb napod lesz! Drukk, hogy ne legyenek újra kakigondok!!!!! És éljen a rózsaszín körömlakk!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ma már jobb. :) Ha lekopik a mágneses lakk, kenem is fel a rózsaszínt. Addig meg barátkozom vele üvegen keresztül. :)

      Törlés
  5. Nyugi, nyugi, nyugi!!!

    Amúgy szerintem a természetes alapú drogok kevésbé ártalmasak, mint a bogyók, viszont depresszióra én sem ajánlom, mert csak jobban lehúz... de egy picit azért a védelmembe veszem, mert szerintem tényleg nem annyira káros, mint a szintetikus szarok... de mind1, be is fejezem, mert még kapok a pofámra. :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem! :)

      Én a természetes alapú drog alatt a kokaint, az ópiumot, meg az ilyeneket értettem, a fűvel nekem nincs bajom, sőt, az alkoholt sokkal-sokkal károsabbnak és addiktívabbnak tartom. De ez a barinőm képzeld el, hogy mikor a nála tartott házibulin másik két barátnőm szívott az erkélyén, olyan patáliát tartott, össze is veszett velük. De az persze totál természetes volt, hogy a piások meg szétokádták a lakást... Nem is kaptál az orcádra! :) Ez nem olyan érzékeny téma. :)

      Törlés
  6. Tejre allergia vizsgálat volt? Orvos nem javasolt kálcium pótlást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még 2012 elején volt vizsgálva, megvonás által be is bizonyosodott, hogy allergiás. Diétáztattuk, majd tavaly augusztusban megvolt a terhelés, aminek alapján elméletileg kinőtte. Mikor gyanakodni kezdtem, hogy talán visszatért, felhívtam a kórházat, de az asszisztens lerázott azzal, hogy tejtermékre is kijönne (tejtermékeknél úgy vettem észre, nincs gond). Ja, meg azt hitte, hogy emelt családi ügyben hívom... Na mind1, rossz szájízzel tettem le a telefont.
      Nem javasoltak pótlást.

      Törlés
    2. Áldom a gyerekorvosunkat, meg az allergológusunkat, hogy nekünk nem kell könyörögni semmiért, mint ahogy itt olvasok pár embert. Igen, előfordult, hogy negatív terhelés után a következő vizsgálat meg újra pozitív volt. A tejtermék és a tej között ugye a mennyiség a lényeges különbség. Az enyém a tejre teljesen bekrepál, de tejterméket kisebb mennyiségben már tud enni. Bizony a vizsgálatokat szokták ismételni, ha az orvos valóban lelkiismeretes. Egyébként nekem azt mondták, függetlenül a leletek eredményeitől, az allergia addig tart, míg van tünet. Az emelt pótléknál persze csak a labor számít. Meg azt is mondták, hogy ha a labor már nem mutat rosszat, az arra jó, hogyha a gyerek ha véletlenül tejet kap, nem kell rohanni a kórházba, nem lesz súlyos baja, ettől még lehet érzékeny rá, hasi problémák ekcéma, stb. Tehát a tényleges allergia és az érzékenység nem ugyanaz, de az érzékeny is produkálhatja a tüneteket.

      Törlés
    3. Ja, és a kálcium pótlást minden orvosa javasolta, a mai napig is kap kisebb adagokat. A szezámmagban sok a kálcium különben.

      Törlés
    4. Nem egyszerű ez az tejallergia... Például, mikor mi voltunk, akkor azt mondták, hogy azért nem is csinálnak vérből tesztet, mert piciknél nem megbízható. De akkor ezek szerint nagyobb korban sem.
      Amúgy vicces volt, ahogy az emelt családival jött, lehet, sokan zaklatták őket a szigorodó törvények miatt, de nekem eszem ágában sem volt őket ezzel zaklatni, hisz nem is tőlük van igazolásunk. o.O
      Még régebben én meg amarant magot adtam neki, abban is sok és állítólag jobban hasznosuló kalcium van, mint a tejben.

      Törlés
  7. Mágneses lakk? :-O Kérek képet, nagyon le vagyok maradva. :-)
    Hosszú éve tervezem, hogy fekete körmöm lesz. Pár hete megnövesztettem, kifestettem és húha, imádtam. :-D
    Pár anyuka szerintem csak nézett a homokozóba. :-)
    Imádom a rózsaszínt, de valahogy körmömön nem tudom elképzelni. :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan hozom a képet. :)
      A feketét is de szerettem. :) Olyan lakkom most sajna nincs, de van egy sötét szürke, ami majdnem olyan.
      Egyelőre még én sem tudom elképzelni a sajátomon. :D

      Törlés
  8. Igaz, Ádám még csak másfél éves, de nem fogyaszt tejterméket - és szerintem egy jó darabig még nem is teheti.
    Nálunk a kókusztej nagyon bevált, de van egy fajtája (http://veganet.hu/novenyi-tejek-es-tejporok/452-kokusz-italpor.html) ami szerintem nagyon jó. Mi is ezt isszuk sokszor párommal. Calcium pótlásra - bár még szopizik Ádám - Calcium-os Robokid-et kap.
    A kórházban mekkora parasztok.... az hogy a tejtermékekre nem allergiás "csak" a tejre, az is allergia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszi, megnéztem a linket, és nem is olyan megfizethetetlenül drága (a kész növényi tejekkel ez is a gondom, így itthon próbáltam gyártani, de az a pepecselés nem érte meg, hogy aztán meg sem itta. De ezt a kókusztejport meg fogjuk próbálni, hátha. A Robokid ötletet is köszi! :)
      Ne is mondd, azt hittem csúnyát mondok a hölgynek a telefonba, de sikerült visszafognom magam... Most nem az, de aki már egyszer volt allergiás, van rá esély, hogy kiújulhat.

      Törlés
  9. A tejet az én kisfiam sem issza meg. Viszont tejterméket eszik, így nem kell kalcium pótlás a gyerekorvos szerint. Ha tejterméket sem enne, akkor kellene pótolni a kalciumot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, megnyugodtam akkor. Legalábbis a kálcium bevitelt illetően. :)

      Törlés
    2. Így igaz! Mármint a kalcium pótlás. Én azért adok az enyémnek, mert a tejtermékből is csak minimálisat eszik, de valóban mindegy, hogy tejtermékből, vagy tejből kapja a tápértéket, csak a mennyiség legyen elég.

      Törlés