lassandebiztosan

2013. szeptember 19., csütörtök

Fáj a lelke? Szomorú? Tömesse be a fogát! :D

 Én tegnap kérem szépen így jártam... Kezdődött azzal, hogy jelenésem volt kontrollon a bőrgyógyásznál, hogy rohad -e még a fejem. Nem, már nem. (Mondjuk ezt én is megállapítottam, kissé felesleges kör volt, de mindegy, legalább végighallgathattam két orvos közti beszélgetést valami fekélyről, aminek hallatán majdnem lefordultam a székről :O ). Mindegy, szerencsém volt, mert nem is kellett várni.
 Aztán ha már a kórházban  rendelőintézetben voltam, ellibbentem meglesni a nőgyógyászat rendelési idejét, mert esedékes lenne a rákszűrés. És itt jött, amitől az amúgy sem túl kiegyensúlyozott lelkivilágom megviselődött. Ugyanis épp takarították a fájásmérő helyiségét, ajtó nyitva. És én barom persze bekukucskáltam. Azt hittem, már nem vált ki belőlem semmit, vagy csak jót, hisz abból azért több volt szerencsére, egyedül az utolsó fájásmérés volt rémálomszerű. És ugyanúgy volt minden, láttam a fehér, műanyag napozóágyakat, és hát, izé, majdnem könnybe lábadt a szemem. De már azért javulok, hisz eddig a folyosón is nehéz volt végigmennem, és ha mentőt hallottam, összeszorult a gyomrom, de ezek szerencsére már kikoptak, idővel majd talán a ctg-től sem fogok rettegni. :)

 Ezután búslakodásom közepette mondom kihasználom, hogy hamar végeztem a bőrgyógyászaton, és anyu vigyázott a gyermekre, így elugrottam megnézni, hogy hogy rendelnek a fogorvosok és hogy kihez tartozom. Ugyanis nekem a szülés után rohamtempóban elkezdtek romlani a fogaim (anyu, anyósom is erről számolt be, én reménykedtem, hogy a magzatvédő vitamin védelmet biztosított, megúszom, de sajnos nem...). Pedig esküszöm, ugyanúgy mosom, sőt, jobb minőségű fogkrémmel is, mint előtte, oszt mégis randák lettek. És már több mint egy hónapja elterveztem, hogy felkeresem őket, csak ugye akkor kezdődött a szájszélem berepedése, nehéz lett volna úgy tátogni. o.O
 Felújították a helyi fogorvosi rendelőt, szép lett. De eltűnt a kartonozó. o.O Megkérdeztem egy takarítónőt, hogy mit tegyek, ő elirányított a röntgenbe, ott megkérdeztem, hogy ki a dokim. Elárulta. :) Majd azt tanácsolta, hogy mivel rendel, menjek be. Mondom üsse kavics, fogam mosott állapotú volt, nincs akadály.
 Egy elég szórakozott orvoshoz tartozom. :) Mondjuk jobb is egy ilyen mumus helyen egy laza doki, mint egy karót nyelt... Nézegette a fogaim, és jól sejtettem, hogy vannak szuvas fogaim. És nem beakarta tömni az egyiket?! De... Lelkileg nem voltam erre rákészülve, de jobb is, így legalább nem stresszeltem magam agyon tök fölöslegesen előre. Nekiveselkedett, és nem is fájt. :) Csak egy ici-picit. Fúrás közben mindig fütyült a doki. Meg közte is. Jófej. Majdnem elröhögtem magam. :D Ha jól emlékszem 3-4 fogamat kell betömni, így vissza kell mennem. Amúgy nem tudjátok, hogy miért egyesével tömnek? Biztos van valami oka, férjemnek is mindig vissza kellett mennie.
 A legrondább fogam sajnos nem lukas. Ez azért sajnos, mert így nincs vele teendő, nem kell tömni (jó pénzért biztos lehetne rá tetetni porcelánborítást, vagy mittomén mi a herét), de így sztk alapon nincs vele teendő. :( Ez bánt, mert nagyon csúnya, teljesen el van színeződve, és ráadásul a kettes, meg a szemfogak, így eléggé látszódnak is. Pedig amúgy van is az egyiken lyuk, de az orvos azt mondta, hogy az is saverózió. Használjak Pronamelt, és van rá esély, hogy kivilágosodik. Remélem, mert tényleg csúnya...
 Na de hogy miért adtam ilyen hülye címet, arra itt a magyarázat: annyira örültem, hogy ennyire spontán módon szereztem egy tömést, nem fájt, ripsz-ropsz végeztem itt is, sikerélmény. Elterelődött a figyelmem a múlton való rágódásról és végre nem azt éreztem, hogy nekem minden bonyolult és semmi sem sikerül, hanem azt, hogy igenis mehetnek gördülékenyen, hajtépés nélkül is a dolgok. Mondom én, hogy nem vagyok elégedetlen, és meglátom a szépet, csak ezt olykor jól titkolom. :)
 Annyira jó kedvem volt, hogy szerettem volna, ha a külsőm is azt tükrözné, hogy kicsattanok, de ezt a karikás szemeim, a ragyás bőröm és a pörköltszaft-maszatossághoz hasonló ótvar hegem, na meg a sápatag arcszínem nem könnyítette meg, mondom tennem kell valamit. És amúgy is meg szerettem volna magam jutalmazni, hogy ilyen ügyes voltam a fogorvosbácsinál. :D (Régen anyutól mindig kaptam csokit ilyen és ehhez hasonló nagy események után.) Megvettem életem első krém állagú alapozóját és nem értem, hogy hogyan tudtam eddig nélküle élni. Volt ugyan régebben púderem, de attól ráncosnak tűnt a bőröm meg szét is szárította. De ez a kence csodálatos. Pedig nem is egy prémiumkategóriás darab.

 És van még egy képígéretem. :) Olyan szempontból passzol ide, hogy tegnap én is beintettem a mélabúnak, a lányom meg anno a 4D uh-on nekünk. :D A szonográfus is nevetett, hogy mit művel már ez a kis drágaság.

8 megjegyzés:

  1. Én azt hittem, hogy ezek ilyen photoshop képek. :-)
    De nagyon nagy, szakadtam rajta. :-D
    Érdekes, hogy néha történik egy tök apróság vagy csak szimplán sikerül valami elsőre, aztán máris szebb és jobb minden.
    Előző poszthoz: hát az én férjem is kb. ilyet szólt volna be, ha meglát ilyen zöld körmökkel. :-D
    Azért majd a rózsaszínről is tegyél fel képet. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez eredeti, már akkor kis lázadó volt, gondolom nem akarta, hogy bekukucskáljunk. :)

      :D De legalább őszinték az embereink. Teszek fel majd képet a rózsaszínről is, de ez a mágneses olyan kitartó, hogy még sehol nem pattogzott le, így még egy darabig fent hagyom. Fura, mert olvastam, hogy valakik meg arra panaszkodtak, hogy nem tartós... Pedig mosogatok, fürdetek, stb, szóval annyira nem is kímélem.

      Törlés
  2. Hát ez a fotó csúcs! :)))))

    VálaszTörlés
  3. Szia Kati :-)

    Szoktak két fogat is tömni egy ülésben (egyszerre) a fogorvosok, de általában ez akkor van, amikor két egymás mellett lévő fogról van szó, és nem nagy szuvasodás van rajta, és ez is inkább alsó fogaknál jellemző, mert az alsó fogakat egy ideg lát el a bal oldalon, és egy ideg a jobb oldalon, így ha pl. bal oldalon van két kisebb lyukas fog, akkor egy injekcióval ezt a kettőt be lehet tömni.
    A felső fogak mindegyike külön van beidegezve, így mindegyikhez kellene adni injekciót is, tehát felsőknél ez miatt nem szoktak egyszerre kettőt megcsinálni.
    Ha nagy szuvasodás van a fogon, azt mire rendesen kitisztítják, betömik, az időben azért sok, a páciensnek is nehéz sokáig nyitvatartani a száját.
    A másik, hogy ha esetleg a fogideg a tömés után begyullad (nagy tömésnél előfordul, mivel ilyenkor már mélyebbre kell fúrni, és sérülhet az ideg, illetve elvékonyodik a pulpakamra fala, ez sajnos gyulladáshoz is vezethet), két frissen tömött (nagy lyukú) fognál nehéz megmondani, melyikből indult ki a fájdalom, persze pár nap után lokalizálódik a fájdalom, tehát ki fog derülni előbb-utóbb, de ha fáj a fog, azért azt jobb rögtön kezelni.
    Remélem érthetően írtam le és tudtam válaszolni a kérdésedre :-)
    Ez a 4D-s kép zseniális, már a pocakodban is egy egyéniség volt Hanni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Úgy örülök, hogy bloggerina lettél!!! :)
      Végre megtudtam az okokat biztos forrásból a töméssel kapcsolatban, köszi, tényleg érdekeltek a miértek és izgalmasnak találom az idegszálas dolgot. Így végre világos. Bezzeg az alsó fogaim szuvasodás mentesek, pedig akkor kevesebb injekcióval is megúsznám... De nem rinyálok, mert inkább a szuri, és aztán a fájdalommentes tömés, mint az, amit a volt dokim csinált.
      Nekem is nagyon tetszik az uh-os kép, nem semmi a csajszi, a szonográfus is fennakadt rajta, és direkt készített is erről képet. :D

      Törlés
  4. :-) Igen, átmásoltam a blogspotra a babaszoba.hu-n vezetett blogomat, mert annyira nem megbízható az a blogfelület, félek, hogy onnan eltűnik az írásom (mint ahogy egyik blogtársamnak eltűnt). Egyelőre mind a kettőn párhuzamosan fogom vezetni, aztán lehet, hogy átköltözöm ide a blogspotra véglegesen :-)
    Ha van még ilyen fogászati jellegű kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz engem, szívesen válaszolok :-)
    Puszi Nektek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon jó döntés volt,a blogspot elég megbízható, már 2011 óta használom és eddig, lekopogom semmi vészes nem volt. És szerintem ez a legjobb blogszolgáltató, próbáltam az ismertebbek közül párat, de vagy bonyolult volt vagy nem lehetett személyre szabni. Nagyon tetszik a fejlécképed, annyira szép kislányod van!!!
      Ma volt szerencsém az alsó érzéstelenítést is megtapasztalni. :) Ugyanis a főorvos úr be tudja tömni azt, amire a volt dokim azt mondja, hogy "csak" saverózió, nem luk, nem tud vele mit csinálni. Ahhoz képest...

      Törlés