lassandebiztosan

2013. augusztus 19., hétfő

Megijedtem!


forrás
Az történt ugyanis, hogy kerestem egy bizonyos fényképet. Nem találtam. Mondom, mi a szösz? Átnéztem minden lehetséges helyen, de nem volt sehol. Ember aludt, lány nem; emiatt is kissé feszült voltam (mármint a sikertelen altatási kísérletek miatt).
 Nálunk úgy vannak a képek, hogy az én őskori laptopomra (kicsit lassú, de amúgy szeretem, netezésre bőven elég, igaz, ha megnyitok mellé egy programot, akkor már akadozik, de összességében nincs okom panaszra) teszem fel első körben. Majd miután összegyűlt egy adag, átrakom a külső vinyóra, és megkérem szívem választottját, hogy írja mán ki az ő gépén (enyémen nem lehet, még cd-t olvasni sem, ijesztő hangokat adott ki, mikor megpróbáltam). Pironkodva jegyzem meg, hogy nem tudok dvd-t írni, még sosem csináltam. Lehet, hogy menne, de mivel rendes férjem van, és megcsinálja, így nem töröm magam, hogy pótoljam ezt a hiányosságomat, de a mostani eset is arra sarkall, hogy valóban nem ártana megtanulnom végre. Ugyanis azért tűnt el 1 hónapnyi képem, mert Embör kiírta, de kimaradt pár album, ami nem fért már rá a dvd-re, az maradt a vinyón, hogy majd a következő adaggal ki lesz írva. Csak erről a drágám megfeledkezett, és letörölte...
 Miután felkelt, elmeséltem neki, hogy 1. nem aludt a lánya, 2. eltűntek képek, amiket valószínűleg ő tüntetett el, és emiatt roppant szomorú vagyok, mert köztük volt a kisasszonyka 2. szülinapján készült fényképek is. Erre aszongya, hogy:
 - Ha lakástűz lenne, akkor is odalenne minden.
Mondom, mi van??? Nem ám, hogy bocs vazze, vagy valami, hanem jön egy ilyen szöveggel. Én erre csak annyit tudtam válaszolni, hogy akkor én meg belepisilek (csúnyább szót használtam) a gépedbe, és vegyük úgy, hogy ha leáztatott volna a szomszéd, akkor is hasonló történt volna. Annyira elkeseredtem, hogy még picsogtam is egy picit, majd elaludtam o.O (délután 5-kor, most ezért nem tudok még...) Majd miután felkeltem, megnyugodtam, mert jó pár képet meg lehetett menteni valami törölt fájl helyreállító programmal. :) Így elpárolgott a haragom. Nem is tudtam, hogy vannak ilyen programok. Vagyis azt tudtam, hogy ami egyszer a gépre kerül, az örökre (vagy legalábbis törlés után is) ott marad, de azt hittem, hogy csak a nyomozók tudják elővarázsolni az adatokat, de ma kiderült, hogy nem. Úgy örültem!!! Ha ez nem sikerült volna, akkor csak pár, kisebb méretű kép maradt volna a 2. szülinapjáról. Ez is csak azért, mert blogolok (van egy hipertitkos is, ahová nem kockázott fejű képeket is fel merek tenni).
 Holnap, vagyis ma meg romantikázunk egyet a strandon (utód nélkül!!!!). :)

6 megjegyzés:

  1. Jaj ezek a kép mizériák. Ideje lenne már nekem is kiírni dvd-re őket. Eddig csak az első 6 hónapjáról van kiírva. De most már tényleg rá fogom venni magam, nehogy beüssön a krach. Férjed hozzáállása elég kemény.
    Nálunk is volt ilyen, hogy eltűntek képek, az összes pocakos képem, meg minden a gépről, mert Laci újra telepítette a gépet és azt a részt is véletlenül ahol ezek voltak. Én is sírva fakadtam, de ő szánta-bánta vétkét.

    VálaszTörlés
  2. Nemrég én meg úgí jártam, hogy merevlemez hibás lett a gépünk, és nem lehetett cserélni, így új gép, csak a szerelőnk elfelejtette elmenteni a gépen lévő adatokat, és újratelepítette a gépet! Így minden még nem mentett adat veszett! A jó néhány éves videók is, mert nem tudok dvd-t írni! Szuperül éreztem magam!

    VálaszTörlés
  3. Szóval lakástűz után úgyis minden odaveszne :-) Jaj, azért röhögök! Nekünk is tűntek el képek, az összes újszülött kori, meg kis csecsemő, azokat is az Ember tüntette el, szerencsére csak nem másolt mindent át az új gépre, így megkerültek, de esküdözött, hogy ő mindent átmásolt.

    VálaszTörlés
  4. Evita: Igen, érdekesen tud reagálni a férjem, de az arcán azért látszódott, hogy bántja, de nem ártana, ha az ilyeneket szóban is közölné, egyszerűbb lenne...
    Akkor a pocakos képek meg sem lettek??? :( Azért facebook-ra vagy valahova nem töltöttél belőlük? Még régebben olvastam, hogy nem árt internetes tárhelyre menteni képeket, mert az elméletileg a dvd-nél is biztosabb, így elterveztem, hogy a közeljövőben a kedvenc képeimet felrakom valahová (szerintem nem a picasa, mert elég kevés a hely ingyen...), így megelőzöm a törlős, eltüntetős dolgokat is. Meg jó lenne előhívatni is, tervbe van véve. :)

    Ani: Sajnálom! :( Azért figyelhetett volna a szerelő... Én ennek csak a szelét éreztem meg, ugyanis a laptopomnak nem volt kedve bekapcsolni még régebben. 20-szor próbáltam, de semmi. Persze rengeteg kép, videó sorsa lógott a levegőben, teljesen magam alatt voltam, hogy most mi lesz. Szerencsére férjem ért a számítógépekhez (csak autodidakta módon művelte ki magát, de szerintem elég jól sikerült neki), és valahogy sikerült újraélesztenie.

    Turchi: :) Elég érdekes bocsánatkérés ez a lakástűzös duma, az biztos. Szerencse, hogy meglettek végül a képeitek! Én ha tehetném, sűrűbben hívatnék elő, mert szeretem kézben is tartani a fényképeket, meg az azért szerintem biztosabb, mint ezek a technikai izék, amik bármikor beszarhatnak.

    VálaszTörlés
  5. Mi az edinburghi képekkel jártunk így... Semmi nem maradt belőle :(

    VálaszTörlés