lassandebiztosan

2013. augusztus 8., csütörtök

Kommunikációs nehézségek 52.

 Úgy megsajnáltam ma a kisasszonyt. :( Elkezdte hajtogatni, hogy kalapács, kalapács, ez keee, ez keee. De mondom milyen kalapácsot akarsz, mi kell? El nem tudtam képzelni. De csak mondja, és látom rajta, hogy nagyon meg szeretné szerezni a kalapácsot. Kérdezem tőle, hogy hol van a kalapács? Mire a válasz: hol van. Már kézzel lábbal próbáltam kiszedni belőle, hogy merre keressem, de vagy csúnyán nézett, vagy elkeseredetten, vagy dühösen. Minimum fél órát elszórakoztunk így, mire feladtam, sóhajtottam egyet és leültem. Erre odajön, megfogja a kezem, és odahúz a szekrény elé, és végre felnézett, és a szemével megmutatta, hogy mire gondol.
 Annyira fura, és számomra felfoghatatlan, hogy akinek ilyen nagy szókincse van, miért nem tud egyszerű kérdésekre válaszolni? Vagy ha nem szavakkal, akkor mutogatással vagy valahogy miért nem tudja kifejezni az óhaját? Mert míg nem húzott oda a szekrényhez, addig nem is nézett arra, szóval még az irányt sem tudtam belőni, hogy vajon merre keressem a kalapácsot. Amúgy a gyurmakinyomóra gondolt... 
 És szegénynek már megint hőemelkedése van. Nemrég volt ilyen, 1 napig tartott. 

 Ezt a meleget meg már nagyon unom! Olyanokat csinálok, hogy textil pelenkát bevizezek, bedobom a fagyóba, majd felrakom a ventilátor elé, jégkockát pakolok tányérba, de még egy tized fokkal sem sikerült lehűteni a lány kicsi szobáját sem. Légkondit akarok: MOST!!! Szülés előtt egész jól bírtam a hőséget, fóliás kertészetben is dolgoztam, de szülés óta valahogy sokkal nehezebben viselem.

6 megjegyzés:

  1. Igen, ez tényleg nagyon nehéz lehet, mindkettőtöknek. Bárcsak tudnék valami hasznosat mondani!
    A meleg ellen jó ötleteteket adtál, ezt a ventilátoros dolgot ki is próbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem egyszerű kitalálni sokszor, hogy mit is szeretne őkelme... De a kezdetekhez képest azért már sokat fejlődött, úgyhogy bizakodó vagyok. Csak türelemből kellene egy picivel több...
      Ne várj nagy csodát a ventilátoros hűtéstechnikától, de egy kis enyhülést azért hoz. :)

      Törlés
  2. Sajnos okosat én sem tudok mondani, még ha nagyon meg is erőltetem magam. Valószínűleg azért sem, mert nem vagyunk ugyanabban a helyzetben. Úgyhogy csak annyit írnék, hogy kiartás! Melletted vagyunk! :)

    VálaszTörlés
  3. Rajzolni mennyire tud? Az enyém mondjuk semennyire, vele nem mennék ezzel a módszerrel semmire, de van aki rajzban jobban kifejezi magát. Lehet, most hülyeséget írtam, de hirtelen ez jutott eszembe. Meg lehet, még kicsi is hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem írtál hülyeséget. Amíg nem kezdett el lázadni a napirendi kártyákkal szemben, addig gyönyörűen megértette, hogy mit szeretnénk tőle. Ha ebben segítettek a képek, akkor szerintem visszafele is működni fog, de még pici. Eddig pöttyös labdát, kígyót és szivárványt rajzolt. :)

      Törlés