lassandebiztosan

2013. augusztus 6., kedd

Komment :D

 Mondom rálesek még alvás előtt a fb-ra, mikor is egy  elég naturális képpel találtam magam szemben, amin épp megszületik egy baba, ITT megtekinthető. Egy -szerintem- gyönyörű pillanatot kapott el a fotós, amit kiállítottak, de egy látogatónak (vagy többnek) nem tetszett, így eltávolították. o.O Most nem azért, de ha nem tetszik, akkor ne nézze, forduljon el. Vagy mittudomén! Mindenki ilyen maszatosan, véresen jön a világra, nem értem, hogy miért kell ezen elborzadni? Mármint el lehet, szíve joga, de miért kell ezért eltávolítani egy fotót??? Amit szerintem soha nem fogok felfogni: miért van az, hogy hangoztatjuk, hogy fű de lazák, elfogadóak, nyitottak, felvilágosultak vagyunk; közben meg ha valaki arra használja nyilvánosan, de ugyanakkor diszkréten a melleit, hogy táplálja a gyerekét, azon meg háborognak sokan, és jönnek azzal, hogy ez magánügy (én nem tudtam szoptatni, és lehet, ha igen, akkor sem mertem volna az utcán, de ugyanakkor ha láttam ilyet, semmi rossz érzés nem volt bennem, mert szerintem természetes). De az, hogy mondjuk valaki olyan kivágott felsőben van, hogy több látszódik ki a melléből, mint egy éppen szoptató nőnek; vagy hogy ki van a fél valaga, az teljesen rendben van, és az nem magánügy, és nem intim. o.O Mi va??? Én próbálom ezt felfogni, plusz még a prűdebb emberek nézőpontjából is átgondolni, de bevallom, nem megy. Mindegy, ettől is szép az élet, még jó, hogy nem vagyunk egyformák! :)
 De igazából nem is erről akartam írni, hanem arról, hogy majdnem felröhögtem, mikor olvastam a képhez tartozó egyik kommentet:  "A kedves látogató valószínűleg azt hitte,hogy így rakják be!" :D Bírom az ilyen hozzászólókat! Azokat már kevésbé, akik például ezt a képet a káromkodással hasonlítják össze... Nem is értem, hogy miért.

10 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nagyon tetszik! :) És így fekete-fehérben nem is olyan "horroros".

      Törlés
  2. Hát nem tudom. Ez tényleg egy jól elkapott pillanat volt, és tényleg csodálatos dolog a szülés de én sem szívesen nézem ahogy egy másik nőből kibújik egy baba. Viszont nem is szólnék érte, hogy szedjék le a képet.

    Ugye már jobban vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincs vele gondom. :) De lehet, hogy köze van ahhoz, hogy biosz mániákus voltam/vagyok, és gimiben emelt óraszámban tanultam, és a laborban csináltunk érdekes dolgokat, és valahogy hozzászoktam a nem annyira hétköznapi látványhoz.

      Köszi, igen alakulok, már nem is megy a hasam. Még nem a régi, de határozottan jobb az állapotom.

      Törlés
  3. Nem kezdeném el verni magam, hogy távolítsák el a képet, de nekem se tetszik. Oké, hogy ilyen a szülés meg minden, de erről kiállítást rendezni? :-O Minek? Ez szerintem annyira intim dolog.
    Pl. azt se tudom elképzelni, hogy aki felveteti videóra a szülését az egy nap majd leül a fotelba egy tál popcornnal, aztán megnézi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Intim, de ugyanakkor titokzatos, csodálatos, és általában ritkán látni ilyen pillanatot. És mivel a képen nem látszódik a nő nemi szerve, így szerintem nem is megbotránkoztató, csak természetes.
      Sajnos férjem nem volt bent szülésnél, képek sem készültek, és mikor kint a folyosón megmutatták neki, akkor sem lőtt egy képet sem, és nagyon sajnálom, hogy erről a fontos eseményről nincs képi emlékem. :( Ha videó készült volna róla, a popcorn kihagyásával, de valószínűleg megnézném. ;)

      Törlés
    2. Én is megnézném, és második alkalommal győzködtem is Babit, hogy vegye már fel, de ő azt mondta, hogy ezen nincs mit nézni. :-DDD Így felvenni sem akarta. Leginkább a férjet tudod megkérni rá, hogy vegye fel, mert ugye ki mást... de az meg pasifüggő, hogy mennyire bírják... pl. a kitolásnál Babi már tök messzire állt...van egy ilyen emlékem, hogy a periférikus látásommal látom, hogy a holdba van. :-)

      Törlés
    3. Hátha harmadjára sikerül rávenned! ;) Én nagyon sajnálom, hogy férjem be sem jött, jól megszorongattam volna fájás közben a kezét. Nem tudom, hogy miért döntött így, pedig nem egy ájulós, csomó császármetszést is látott, de valahogy nem éreztem rajta, hogy be szeretne jönni, így nem erőltettem. Ő arra hivatkozott, hogy mivel csak az jöhetett volna be kísérőnek, aki részt vesz szülésfelkészítőn, azt macerás lett volna kocsi nélkül megoldani, így inkább kihagyta. Mondjuk egy dolog miatt örülök, hogy kint maradt és hogy nem készült videó: becsokiztam. o.O Én arra emlékszem, hogy emiatt ott pironkodtam és nagyon szégyelltem magam.

      Törlés
  4. Amikor úgy volt, hogy altatnak, akartam mindenáron rábeszélni a páromat, hogy vegye fel... Mert át akartam élni mindenképp! Ha meg alszom, ugye nem érzékelek belőle semmit se...
    Ami viszont nekem nem tetszik az, hogy az ilyen gyönyörű (!) pillanatokat fújólással kezelnek, de ha a háborúban valaki halál előtti utolsó pillanatát kapják lencsevégre, pulitzer-díjjal jutalmazzák...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, érdekes ez... Mármint hogy sok embernél egy természetes folyamat felháborodást vált ki, míg a durva, és egyáltalán nem természetes és szomorú dolgok meg hú de meghatóak, és díjazni valóak.

      Törlés