lassandebiztosan

2012. október 10., szerda

Kérdőív

 Nyomozok nagy erőkkel a neten, mert beleuntam, hogy tétlenül nézem az egy helyben toporgást. Egy fórumon ajánlottak egy Kecskeméten lévő alapítványt, persze azért fizetős, de talán ki tudjuk szorítani valahogy. Max nem eszünk...
 Felhívtuk őket, és már aznap küldtek egy 7 oldalas kérdőívet. Eléggé megviselt ennek kitöltése, mert az a természetes, hogy az ember dicséri a gyermekét, és olvadozik, hogy milyen ügyes, ehelyett nekem össze kellett szedni az összes hiányosságát. :( Mindezt amúgy e-mailen keresztül, szóval úgy fest, legalább olajozottan működik a rendszer, és állítólag nagyon értik a dolgukat, és csupa jókat hallottam róluk.

 Felhívtuk az állam által finanszírozott fejlesztési lehetőséget is, de ott persze várni kell, és én úgy érzem, hogy ez alatt a másfél év alatt már annyit vártunk, hogy kezdek beleőrülni, unom. Mikor kérdeztük, hogy azért mégis kábé mikor juthatnánk be, azt a választ kaptuk, hogy ha még a héten feladjuk postán a kérvényt, hogy ugyan lessenek már rá a lányra, akkor sem kerülünk be októberben. Más konkrétumot nem mondtak, így franc se tudja, hogy a "nem október" az a gyakorlatban mit jelent.
 Fórumokon írták anyukák, hogy az is a baj az ingyé fejlesztéssel, hogy ahhoz, hogy jogosult legyen rá a gyerek, rá kell aggasztani bizonyos bno kódokat, amiket aztán sok esetben egy életre visel a következményeivel együtt a gyerek. Több nehézséget is okozhat ez, gondolok itt akár az óvodai beiratkozásra pl.

6 megjegyzés:

  1. Szánalom sajnos a magyar állami egészségügy. Annyira gáz, hogy magánba kell mennünk mindenhova, hogy foglalkozzanak velünk. :((( Viszont örülök, hogy az alapítvány ilyen gyors, és gördülékenyen megy minden.

    (Kitehetem a blogomban, hogy ez olvasom, vagy inkább ne? Csak amiatt jutott eszembe, hogy láttam, hogy fb-re is felraktad, akkor talán nem lenne gond, ha a blogomba berakom a linkjét, úgy is névtelenül van. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alapítvánnyal nagyon meg vagyok elégedve, aranyosak, ha majd oda kötünk ki, akkor szerintem jó kezekben leszünk. :)

      Persze, tedd csak ki nyugodtan, csak azt nem szeretném, hogy a másik blogot olvasó bizonyos emberek tudjanak róla. :) Köszönöm, hogy olvasol!

      Törlés
  2. Úgy szeretnék valami megnyugtatót írni... Mindenesetre mivel más módon, de hasonló a cipőnk, azt gondolom én is, jobb félni, mint megijedni. Az ember hajlamos hárítani, hinni a jó szándékú, „mindenkinek vannak furcsaságai”,és „majd kinövi” megjegyzéseknek. Minél korábban viszitek a csibét szakemberhez, annál korábban kap segítséget, ha pedig nem autista, úgysem fogják annak kikiáltani.
    Egyébként tudomásom szerint alapvetően nem a kommunikáció, vagy a szemkontaktus hiánya a legfontosabb jellemző, hanem két másik dolog:
    - szerepjáték hiánya: itt ne arra gondolj, hogy pl. eljátssza a három kismalacot, vagy hogy ő a boltos néni, hanem pl. megeteti, megfésüli a babáját.
    - közös figyelem hiánya, azaz nem mutat meg neked dolgokat

    Tehát ha nem barátkozik, nem beszél, még nem feltétlenül gond, de nagyon jó, hogy észrevettétek, és szakemberhez viszitek. Jó helyre született :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még magamat is azzal áltattam, hogy óh, biztos csak nem akarja, stb., még jó, hogy az apja felfeszítette a szemhéjamat. :O
      Úgy vagyok vele, hogy inkább fejlesszük feleslegesen, az úgy sem árt.
      Nincs szerepjáték sem, eddig egyedül táncoltatta a babát, amikor meg cumit raktam "Sári" szájába, nem igazán értette, hogy mit csinálok, nem utánzott.
      Szerencsére pár napja kezdte, hogy odahozza a formabedobót kinyitásra, meg a könyvekben mutogat mindenre.
      Sokszor úgy érzem, hogy eltévedt, mikor szülőt választott. :( Gyenge vagyok, de ki kell tartanom.

      Törlés
    2. Megerősödsz, meglátod!Ez a dolgunk :)
      Kicsi még a leány, a szerepjáték általában másfél éves kor körül kezdődik.
      Abból amiket leírtál, én nem gondolnék autizmusra, de bármi a gond, a fejlesztők nagyon sokat segítenek majd. Mókusom is most kezd beérni, másfél év nagyon intenzív fejlesztés után...
      Kár, hogy olyan messze laktok, remek apuccino-t tudok készíteni, megkínálnálak :)

      Törlés
    3. :) Muszáj lesz megerősödnöm, mert kire számítson, ha nem rám (meg az apjára).
      Én bízom benne, hogy a hallás rendezése után szépen beindul a csajszi, de ha a legfélelmetesebb verzió áll fenn, akkor is meg kell vele birkózni valahogy.
      Ha erre jártok, nyugodtan ugorjatok be, és taníts meg finom capuccino-t csinálni. :) Jól hangzik!

      Törlés