lassandebiztosan

2013. november 26., kedd

Recept futás elkezdéséhez

Egy ideje terveztem, hogy elkezdek kocogni, de valahogy mindig találtam kifogást, ami legtöbbször az volt, hogy nincs kedvem... Elég alávaló kifogás, de ma, vagyis tegnap megtört a jég: 800 métert megtettem!!!!!! Jó, okés 2 részletben, de ez mellékes, a lényeg, hogy valami elkezdődött és nincs megállás, lefosom, hogy jön a tél. :) Régen sporttagozatos osztályba jártam, plusz mindenféle edzésre (falmászás, szertorna, atlétikai edzés) is mentem önként és dalolva, most meg teljesen eltunyultam, és szerintem ez is kihat a lelkiállapotomra...negatívan, nagyon hiányzik a mozgás. Nemrég jöttem meg az első kocogásomból, és annyira baszott jól vagyok, hogy csak na!!!!!! Rég éreztem ilyet. Hiába melegítettem be, majd vezettem le a "nagy" távot, végül még lazítottam/nyújtottam, akkor is érzek egy kis izomláz szerűt, de ez olyan kellemes, szóval ne sajnáljatok. :D Alig várom, hogy újra mehessek!

És a recept: vágyakozz rá egy ideje, majd ugass össze a pároddal/férjeddel, és érezd azt, hogy ez a legjobb módja pölö a neved napján, hogy levezesd a feszültséged, mielőtt felrobbanna a fejed...

Célom a maratoni táv! De a felével is megelégednék. :)

24 megjegyzés:

  1. Nagyszerű, hajrá! :)

    K

    VálaszTörlés
  2. Ó, szép lassan leesett a tantusz :) - boldog népnapot, Kati!

    K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi mindkettőt! És ha Tomi anyukája vagy, akkor Neked is boldog névnapot utólag. :) Ha nem, akkor bocsi. :O

      Törlés
  3. Jól teszed! A futás megoldja a gondok egy részét. Legalább is azt mondják. Én is elkezdtem mozogni és rá kellett jönnöm, milyen rozoga lettem, és ez nem jó érzés. Minimális teljesítmény, de már nem akarok meghalni minden torna után. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én is éreztem, hogy nem vagyok már a régi, de azon tökre meglepődtem, hogy sokkal hajlékonyabb vagyok, mint fénykoromban, a szertornáról azért nem vittek versenyre, mert nem ment a spárga, pedig rengeteget nyújtottam otthon is, bár még nem próbáltam, de a nyújtós/bemelegítős feladatok sokkal könnyebben mentek, mint rég, állítólag terhesség alatt meglazulnak az inak vagy mik és lehet, hogy én úgy maradtam. Az pedig már nagyon biztató, hogy nem akarsz meghalni minden torna után. :) Én ma lazítottam (csak bicikliztem), de holnap futáááás.

      Törlés
  4. Boldog névnapot kívánok így utólag is! :-)

    Nálam a kütyü mánia hozta meg a kedvet anno. Van ez az Endomonod sports tracker, ami letölthető a telefonra. Méri a megtett távot, magasságot, időt, meg ilyeneket, és borzasztóan érdekelt, milyen működés közben, milyen statisztikákat hoz ki. Kipróbálni meg csak úgy lehet, ha fut az ember. :-) Aztán most már hiányzik, ha huzamosabb ideig nem mehetek. Nem vagyok egy turbó, de azért szépen lassan elkocgok 4-8 kilométereket. És olyan jó!

    Szóval, hajrá, hajrá, hajrá! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)

      Vááá, képzeld, letöltöttem, és bár nekem buta telefonom van, még a képernyője sem érintős, de az Emböré az, így arra ráraktam, és alig várom, hogy kipróbáljam, ő már méricskélte a dolgokat, miközben lement a lépcsőház elé cigizni. :D Te is adtál lökést, hogy elkezdjem; tök jó volt olvasni nálad, hogy milyen sokat futsz.

      Törlés
    2. Buta telefont szeretnélk! ;-) Azzal még lehet telefonálni. Úgy utálom a telómat, hogy elmondani nem tudom. Lassú dög. Mindenre jó - pl. futni :-))) / de telefonálásra teljesen alkalmatlan.

      Ha elindulsz endomondival, ne feletsd előtte bekapcsolni a wifit, és van azért benn +/- 10%, főleg rövidebb távon.

      A futás meg azért jó, mert nagyon hamar, nagyon látványos eredményeket lehet elérni vele. Ezzel csak az a baj, ha egyszer megfutsz egy egyéni csúcsot, akkor onnantól, mindig azt akarod. :-)))

      Törlés
    3. Endomondo itt is. :P Szerintemis akkora motiváló erő! Én nemrég óta használom, amióta Laci szerzett egy lelakott okostelót nekem, mert enyém sem az. (Az övé meg szent és sérthetetlen... :) ) És különben épp két napja futottam nagy büszkén 40 perc alatt 8 km-et esőben. Majd L.addig hitetlenkedett és nézte az útvonalat, amíg kiderült, hogy a borult idő miatt valószínű csalt a gps... De 15 percig én olllan boldog voltam! :D
      Még mindig azt mondom, hajrá! (És, ha lusta vagy elindulni, akkor gondolj Rubint Rékára: "Ne gondolkodj, csak csináld!" :D )

      Törlés
    4. Nyonyeszka: én néha már ufónak éreztem magam, hogy imádom az ostoba telómat, de örülök, hogy más is kellemesen emlékszik vissza az okostelefonok előtti készülékekre. :) Volt egy darabig érintősöm (férjé volt, csak lecserélte okosra), és csak azért váltottam, mert annak szebb volt a felbontása, de pár hónap használat után feladta, és az érintőképernyő nem reagált semmire, így visszatértem a jól bevált gombosomra, és bár most a futós program miatt csábulok az okostelefonra, de az embör kölcsönadja az övét. :)
      Úúúú, azért kíváncsi vagyok, hogy meddig tart a lelkesedésem, és mennyire tudom feltornázni a teljesítményemet. Amúgy köszi, hogy szóltál erről az alkalmazásról, mert úgy terveztem, hogy a volt sulim pályáján fogok csak futni, hogy tudjam, hogy mennyi az annyi (mert jártam már úgy, hogy annyira jól esett a futás, hogy nem hagytam abba, mert nem tudtam, hogy mennyi van már a lábaimban, és másnap alig bírtam mozogni, nagyon durva volt és ekkor jöttem rá, hogy be kell azért szabályozni magam...)

      Móni: B. sem szívesen adja oda a dolgait, de már megszokta, mert a maratoni lányfürdetések során netezni szoktam a telefonján, meg a gépéhez is oda szoktam ülni, annak ellenére, hogy elmondása alapján azért kaptam laptopot, hogy az ő szent gépét hagyjam békibe. :D
      Az eső is bezavarhatja a gps-t? Erről jut eszembe, hogy van olyan profi esővédő felszerelésem, hogy ihaj, úgyhogy nincs kifogás többé számomra. :) Se hó, se eső, se semmi nem állhat az utamba! Réka ilyeneket szokott mondani??? :O

      Törlés
    5. Akarom mondani, ne felejtsd el bekapcsolni a gps-t. Wifi nem kell. :-)

      Törlés
    6. :) Sikerült!!! Ma már az alkalmazással futottam, és iszonyúan tetszik!!! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! Örök hálám. Annyira jó, hogy a térképen is mutatja az útvonalat, el vagyok ájulva.

      Törlés
  5. Na,ez az,ami nekem sose ment. Épp ezért örülök,hogy Neked sikerült rászánnod magad! :) Ja és utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma azért már kummantottam, de nem adom fel. :) Holnap rágyúrok az 1 km-es távra. Köszi a köszöntést!

      Törlés
  6. Na teeee aztán tényleg eszméletlen vagy. Elindultál futni az első igazán kurvahideg napon! :D Szóval ezek után, ha megőrzöd a lelkesedést, akkor senki nem állíthat meg!
    Ezt tudom javasolni: http://futasvelem.blogspot.hu/2012/05/kezdo-futo-edzesterv-8-hetre.html
    A táblázat a lényeg. Ez az egy perc futás, két perc gyaloglás kezdetnek, aztán majd érzed, hogy emeld. Szerintem remek terv, és tényleg simánhamar meglesz a 30 perc 5km... Én drukkolok neked nagyon! :)
    És persze nagyon boldog névnapot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nekem is eszembe jutott, hogy délelőtt még szétfagytam a binyiglin, erre este meg futok... Lehet, hogy nem vagyok teljesen normális, de ezt mindig is sejtettem.
      Húúú, nagyon tetszik a blog, meg a terv is, köszi!!! Nyonyeszka és a Te dolgodat összegyúrom, hisz Te is tehetel arról, hogy elhintetted bennem a futási vágyat. :)
      Köszi a drukkot és a névnapi jókívánságot is.

      Törlés
  7. Hehe, az előbbi nem én voltam :D Viszont én is boldog névnapot kívánok neked :) Mi ma TSMT-ztünk először, kíváncsi leszek hogy fog menni, egyelőre az államat kaparászom a földről miközben a gördeszkák árait nézem...
    Tomi anyukája

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. o.O Őőőő, akkor most kívánok boldog névnapot. ;)
      Biztos menni fog, és szuper egy módszer (csak izom kell hozzá...) Tominak hogy tetszik? Na, a gördeszkák nem gyengék, nekünk maga a deszka volt elfekvőben szerencsére, de nem voltak kerekei, viszont helyettesítettük bútorgörgőkkel, mert pusztán a kerekeket is aranyárban mérik, viszont így nyikorgott (de lehet, hogy egy kis olajozással megoldható lett volna :O ). Igen, a TSMT egyetlen hátrányaként az "eszközparkot" tudom felhozni... :/

      Törlés
  8. Nem, én a matematikus auti A. anyukája vagyok,

    K, aki nem Kati :)

    (Most látom, micsoda hülyeséget írtam: "népnapot"! :O)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem akkor nagyjából, hogy ki vagy. :D Így viszont visszavonom a névnapi köszöntést. ;)

      Törlés
  9. na, szuper, hajrá, hajrá. a legjobb dolog a futás, ha régen sportoltál, akkor nagyon gyorsan bele fogsz jönni. én júliusban kezdtem újra sokadszor és szeptemberben már 11 kilométert futottam. futni isteni, nem győzöm eleget mondogatni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen szerintem azért nem voltam depis meg hasonlók, mert ahhoz képest sokat mozogtam és élveztem nagyon. Olvastam nálad is a futást, és Te vagy a 3., aki tehet arról, hogy belevágtam. ;)

      Törlés
  10. Te normális vagy??? :-P
    Én tényleg csodálom azokat, akik nem csak dumálnak, hanem tesznek is valamit.
    Ez a futás... Brrrrr. :-D
    Sok sikert és kitartást hozzá. Nagyon sok helyen olvasom, hogy annyira belejönnek, hogy csuda. És ez tök jó. Ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Normális biztos nem vagyok. :D
      Mondjuk ez azért még nem nagy teljesítmény, itt majd az lesz a perdöntő, hogy elég kitartó leszek -e, és hogy nehogy kedvemet szegje a hideg (gyűűűűlölöm egyébként), de nagyon köszönöm a biztatást! :)

      Törlés