lassandebiztosan

2013. november 3., vasárnap

Igyekszem nem megőrülni

 Ennek egyik igen fontos része, hogy ne világtragédiaként fogjam fel, hogy a Cuki auti.
 Mikor régebben hallottam Temple egyik beszédében, hogy ha nem lennének autisták, akkor még mindig a barlangban beszélgetnénk. Vagy valami hasonlót mondott. Szóval akkor arra gondoltam, hogy egy kicsit nagy az arca a néninek, és nem értettem, hogy miért mondja ezt. De később leesett. Jó, nyilván sarkított így, de van benne igazság... Mert míg az NT-k beszélgettek és hasonlók, addig az autista ősember fogott két követ, amiket egymáshoz ütögetett, és gyönyörködött a hangjában, és egyszer csak lepattant belőle pár darabka és kész lett a szakóca. Vagy addig kopácsolt, hogy a szikrából egyszer csak tűz lett. Úgyhogy be kell látnom és el kell fogadnom, hogy nem csak szomorúság ez a diagnózis, hisz van célja az evolúcinak/Istennek azzal, hogy nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy egy kis zsenipalántát nevelgetünk. Sokszor van előttem az a kép, hogy idős házaspárként fogunk majd pityeregni a lányunk Nobel-díj átadóján. :)

 Már régebben is rátaláltam az Asperger-szindróma pozitívumai blogra, és most újra elkezdtem olvasgatni, nézegetni a feliratos videókat, hogy egy kicsit megpróbáljak kijönni az önsajnálatból. Az egyik kedvenc idézetem az oldalról: 

“Minden nap megköszönöm Istennek, hogy nem vagyok Neurotipikus szindrómás.”

6 megjegyzés:

  1. http://www.pinterest.com/pin/287597126178455181/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jól néz ki! És az is eszembe jutott a képről, hogy be kellene szereznem valamilyen pirosas árnyalatot. :)

      Törlés
  2. Helló! Csak annyit, hogy éjszaka végigolvastam a blogodat, nagyon tetszik, remek csaj vagy! Minden jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jól esnek a pozitív visszajelzések, és mindig megdöbbenek, mikor ennyi negatív bejegyzés után is sokan írjátok, hogy végig elolvastátok, vagy visszajártok rendszeresen. :) Pedig nem valami felemelőek az írásaim, de hátha ez változni fog!

      Törlés
  3. Igen, szerintem is remek, kemény csaj vagy, öniróniával,humorral (ehhez kell ám igazi intelligencia)
    Pár hónapja olvaslak, és, igazi nagy harcosnak tartalak, aki erején felül megtesz mindent a Lányáért. Megnéztem, a Thomas után című filmet (a linkedről), és, azon túl, hogy, mindenkinek megmutatnám, akik hisztinek, és neveletlenségnek nevezik mondjuk, az autizmust, én is tájékozottabb lettem tőle/belőle.
    Említetted, hogy az írás, terápia is Neked. El sem tudjuk képzelni, a Hozzátok hasonló szülők bozótharcait a 'tökéletes(nek festett) társadalomról'.
    Nem, írom, hogy fel a fejjel, és a többi, mert, az ide szánalmas lenne. Azt kívánom, hogy a Cukitok, végre megkapja azt a fejlesztést, amitől igazán változhat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Jól esnek a szavaid! Mikor ilyeneket írtok, zavarba is szoktam ám jönni, mert én sokszor pont az ellenkezőjét gondolom magamról. :O
      Örülök, hogy megnézted a filmet. Az is a célom a blogolással a kiírom magamból dolgon kívül, hogy egy kicsit a nem érintettek is betekintést nyerjenek az autizmus csodáiba, nehézségeibe. A linket végül kitöröltem, mert csak írt sógornő, és kihasználtam, hogy itt a virtuális térben pár mozdulattal el lehet tüntetni dolgokat. :)
      Várom, hogy ténylegesen elkezdjük a célirányos fejlesztést, mert biztos a lelkemnek is jót fog tenni, ha látom majd a javulást. Végre megvan a lelet, úgy érzem most már sínen vagyunk.

      Törlés