lassandebiztosan

2013. november 30., szombat

Egyes csoportok felb*sznak; akarom mondani, felhúznak

Mióta kiderült, hogy auti a drágám, csatlakoztam pár facebookos csoporthoz (meg előtte is), és sokszor elgondolkozom azon, hogy van -e értelme... 1 csoport van, amit mindennél többre tartok, és úgy érzem, hogy bennük maximálisan megbízom, és csodálatos embereknek ismertem meg őket és remélem egyszer tényleg összehozunk egy személyes találkozót is! :)

De egy aspis csoportnál azért kaptam az ívet, mert nem értettem, hogy egy titkos csoportot (ami annyival másabb, mint a csak zárt csoport, hogy itt még a tagok listáját sem láthatják kívülállók) miért kell még mindenféle óvintézkedésekkel szupertitkossá tenni. Mármint az admint megértem, mert neki ugye alkalmazkodna kell a csoporthoz, és figyelembe kell vennie a többség óhaját, szóval nem vele van a bajom, és a kis "vitánkat" is korrektül kezelte. Na, de hogy érthető is legyen, ennek a csoportnak az volt a neve, nem szó szerint, mert nem akarom felfedni a szupertitkosságot, szóval: Furi Utódok volt a név. Erre, több tagnak az volt a problémája, hogy a fb ezt a csoportot ajánlgatta az ismerőseiknek, és voltak olyan ismik, akik rá is kérdeztek, hogy ez mégis milyen csoport, és sajnos olyan világban élünk, hogy égő, ha valaki egy Furi Utódok csoport tagja, és magyarázkodni kell, így át lett változtatva angolra, de ez még nem elég, még az angol csoportnév betűi is fel lettek cserélve, hogy véletlenül se keveredjen senki gyanúba, hogy ne adj' Isten a gyerekkel van valami bibi. Volt olyan tag, aki emiatt kilépett, ugyanis náluk még nincs diagnózis, csak gyanú, de megtudtam, hogy ha bebizonyosodik, akkor visszatér a csoportba. Mi va'??? Ha egy gyanút nem tud megmagyarázni az ismiknek, akkor majd ha kiderül, hogy auti a gyerök, akkor nagy bajban lesz. Szerintem... És esküszöm, hogy igyekszem belegondolni mások helyzetébe, és maximálisan megértem és elfogadom és tiszteletben tartom, ha valaki nem veri nagydobra, de ahhoz viszont mereven tartom magam, hogy amíg mi, érintett, vagy az érintettség szelével meglegyintett szülők titkolózunk, addig ne is álmodjunk arról, hogy majd a nem érintettek elfogadják a gyerekeinket olyanoknak, amilyenek.  

Egy másik csoportban meg olvastam egy olyan hsz-t, ami eléggé megbotránkoztatott, mert arról szólt, hogy elképzelhető, hogy az autizmust a zsidók okozzák, mert így akarják kiirtani a magyarságot. Többször elolvastam, hogy most ez így hogy meg mint, és reménykedtem benne, hogy csak félreértettem, de sajnos nem. És a legelső gondolatom az volt, hogy WTF??? Hogy a gecibe -már bocsánat a kifejezésért- jön ide az, hogy ki milyen vallású? Amúgy is kiráz a hideg a zsidózástól, meg a mindenféle szélsőséges faszságoktól, de ekkora gyíkságot rég hallottam. Jó, a hsz írója is csak hallotta, de szerinte lehet benne valami, mert többen mondták... Annyira ijesztőek és elszomorítóak ezek a vélemények. :( Félek a jövőtől. Remélem a történelem nem fogja ismételni önmagát!!!

11 megjegyzés:

  1. Egyél szart, sok millió légy nem tévedhet. Hát ennyit arról, hogy igaz lehet, mert sokan mondták.... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan kár, hogy nem tudok ilyen jó, frappáns hasonlatot írni!!! Én inkább elkezdem nyújtani a mondandóm, mint a rétest, pedig az ilyen legyes-szaros dolog sokkal odabaszóssab! Én ezt írtam:

      Hú... x.y., bízom benne, hogy " a zsidók tehetnek az autizmusról,mert így akarják kiirtani a magyarságot" vagdalkozást azért nem gondolod komolyan és nem adsz hitelt annak/azoknak, akik ekkora baromságokat terjesztenek!!!! Ez annyira ijesztő. Távol álljon tőlem a politika, meg mittudomén milyen meggyőződés, de ez nekem sok... Mert köztük tán nincs autista? Akkor ezek szerint a saját vesztüket is akarják, vagy mi? Bocs, de ne menjünk már vissza a 2. vh idejére, mikor mindenért őket tették felelőssé... És régen is volt szerintem elég sok "beteg" gyerek (az autizmus elnevezés is elég régre nyúlik vissza), csak akkor el voltak könyvelve hülyegyerekeknek, skizóknak, a diagnosztizálás sem volt ilyen fejlett, szóval nem merném a nyakam tenni azért, hogy manapság több a "beteg" gyerek. Lehet, hogy ezért is utálni fogtok, de én az oltásos dologban sem "hiszek"... Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy inkább az oltások ideje és a tünetek megjelenésének ideje közt van megtévesztő összefüggés. És ezért is lehet, hogy legszívesebben leköpnének páran, de én azt mondom, hogy inkább legyen autista a gyerekem, minthogy pl. torokgyík miatt halott... Mamámnak 8 testvére volt, és ketten maradtak életben. És mesélte, hogy ez volt az általános. Lehet, hogy csúnya dolog, de valamit valamiért. :S

      Törlés
    2. Van rengeteg ilyen összeesküvés elmélet a zsidókról, ezt a rengeteg bacilust, vírust, sőt a H1N1-et is ők hozták ránk, nem tudtaaaad? Sőt, ott vannak a devizahitelek... (Nem, én korántsem így gondolom, mielőtt ezt hinnéd) De csak írd be a gugliba, hogy összeesküvés elmélet vagy konspirációs teória, meglepődsz, "mi mindenre van magyarázat"

      Törlés
    3. Nagyon gáz! Mennyi hülye ember van! De mégis hogy gondolják ezt? hogyan okozzák a zsidók az autizmust? Nem tudom ép ésszel felfogni... ezt az egész zsidózás dolgot egyébként rohadtul nem értem. Állok, mint szürke szamár a ködben... homály!!! Ráadásul ezek a szülők tényleg nem fogják előrébb vinni az integráció ügyét... meg most ne haragudj, de esetleg ő fel van háborodva rajta, hogy a gyereke ki van rekesztve, de ő ugyanolyan kirekesztő pl. a zsidókkal... én ezt a pofájára olvasnám. :-D Nyilván itt az emberi hülyeség mellett arról is szó van, hogy még nem tudja a helyén kezelni a kialakult szitut, és inkább másokat akar hibáztatni, pedig erről senki sem tehet...

      Törlés
    4. Krisztinca: Nem, nem hittem, hogy egyetértesz ezekkel a baromságokkal. Én eddig nem gondoltam volna, hogy ennyire erős az emberekben a gyűlölködés, bíztam benne, hogy nem megyünk vissza a múltba, de mondjuk az István a király elleni tüntetés se volt semmi, mikor ott buziztak, meg ilyenek. Ijesztőek!!! :(

      Babi: És érted, honnan tudja, hogy mondjuk a csoportban nincs zsidó??? És ha én az lennék? Én sem értem, de nagyon elszomorít. Igen, teljesen egyetértek veled abban, hogy ugye ő elvárná, hogy a gyerekét elfogadja, de ő meg cigányozik, meg zsidózik... A bűnbak/hibás/okok keresését megértem, mert én is hibáztattam mondjuk magamat, de hogy a zsidók hogy jönnek ide, az nekem magas.

      Törlés
  2. Mi vaaaan??? Ez a 2. rész kiütötte nálam a biztosítékot. Vannak emberek, akik ilyen hülyeségben hisznek, megáll az eszem.
    Abban is tök igazad van, hogy pl. te, meg még jó néhányan küzdötök az elfogadásért, nyíltan beszéltek a betegségről, hogy ne legyen ismeretlen, mert az ismeretlentől legtöbben félnek, más meg ilyen szupertitkos módszereket vet be, hogy "elkendőzze" a dolgot. Persze aztán majd az ilyenek fognak a legjobban felháborodni a meg nem érettségi miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért remélem nincsenek sokan az ilyen emberek, mert engem komolyan megrémített, és nemrég olvastam valami kutatást, hogy az itt élő zsidók félnek, és meg is értem őket. :(
      Pont én is erre gondoltam, hogy az ismeretlen dolgok nagy félelmet és elutasítást váltanak ki, nem értem, hogy mondjuk az a csaj, aki kilépett, mert az ismerőse megkérdezte, hogy mi az a Furi Gyerekek csoport, simán ki lehet magyarázni, miért nem lehet azt mondani, hogy hát figyelj, vannak autisztikus tünetei, és ezért csatlakoztam a csoporthoz, hoyg informálódjak. Vagy ha a rettegett, félelmetes mumus szót, az autizmust nem említi, akkor ki lehet olyanokkal is magyarázni, hogy mondjuk vannak furcsaságai, vagy lassabban fejlődik. Miért kell ezt ennyire szégyellni? Hú, ne tudd meg, mikor megemlítettük pár ismerősnek, milyen arcot vágtak az autizmus szó hallatán. Csomóan lehurrogtak, hogy ne mondjunk már ilyet a lányra, biztos nem az, stb. Úgy kezelik, mintha valami rettenetes, borzasztó valami lenne, pedig csak egy kicsit utána kellene nézni, vagy kérdezni, és elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és igen, ez jóval nehezebb út, de attól nem lesz könnyebb, ha tagadunk.

      Törlés
  3. "Egy másik csoportban meg olvastam egy olyan hsz-t, ami eléggé megbotránkoztatott, mert arról szólt, hogy elképzelhető, hogy az autizmust a zsidók okozzák, mert így akarják kiirtani a magyarságot."

    hát ez gecijó :D elmondom a többi aspinak is, biztos nagy sikert fog aratni :D
    amúgy köztünk több zsidó származású is van, kíváncsi lennék arra, hogy ez hogy sikerült... mellélőttek a Moszadnál, vagy mi? :D hát hiába, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács :D

    egyébként szerintem nincsenek többen az autik, csak a diagnosztikai módszerek válnak egyre kifinomultabbá... én pl. nagy eséllyel egy életen át diagnosztizálatlan maradtam volna, ha nem keresem meg a módját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is egyből ez jutott eszembe, és meg is kérdeztem az illetőtől, hogy tán nincsen zsidó autista, vagy mi? De gondolom erre is meglenne az elmélete (kb. olyan, hogy hát biztos ezzel akarják elterelni a gyanút...) Kész van az a nő, bejelölt ismerősnek, én meg vissza, de miután jött ezzel a faszsággal, egyből kitöröltem az ismerőseim közül, és még ezután is volt képe azt írni, hogy küldene egy linket nekem priviben, hogy mi alapozza meg a zsidók tehetnek róla dolgot, de hát szegény nem az ismim. Gondoltam, hogy odaírom, hogy mééé kell ezt priviben csinálni, ha gyík vagy, hát vállald nyíltan, de már nem volt energiám és kedvem hadakozni vele.
      Szerintem sincs feltétlen több auti, már maga a megnevezés sem újkeletű. Csak akkor el voltak könyvelve hülyének/rossznak/skizónak, stb.-nek.

      Törlés
  4. Egyébként én a legjobban a gyerekeket sajnálom, akik ilyen szülők családjába születnek. Időnként hozzánk is regisztrálnak szülők, akik már-már gyűlölettel beszélnek a saját gyerekükről, aki "tönkretette az életüket". És nem, nem olyan autira kell gondolni, aki nem beszél, és egész nap a fejét csapkodja a falhoz, hanem sima aspiról, akinek van pár furcsasága, és ennyi.

    A másik kedvencem az a szülőfajta, amelyik úgy beszél hozzánk, felnőtt emberekhez, mintha enyhén ütődött háromévesek lennénk. Ezeknek finoman föl szoktam hívni a figyelmét arra, hogyha nem változik meg a hangnem, akkor kénytelenek lesznek a fórumon kívül válaszokat keresni a problémáikra.

    Érdekes módon olyanoktól, akik nem tudják, hogy érintett vagyok, nem szoktam megkapni ezt a hangnemet, csakis olyanoktól, akik nem tudják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondod, hogy a "sima aspik" szülei is ilyen ellenségesen állnak ehhez az állapothoz??? Csütörtökön beszéltem az egyik rokonommal, akinek ha jól tudom nem beszélő, erősen érintett fia van, és egy szóval nem mondott még célzást sem, hogy tönkretette az életüket, pedig ahogy hallottam rengeteg áldozatot meghoztak a fiukért.

      Bevallom, még nem beszéltem sosem úgy aspival, hogy tudtam volna, hogy érintett, de valahogy úgy érzem, nem éreznék kényszert arra, hogy lekicsinylő hangnemben beszéljek vele akkor sem, ha tudnám, hogy aspi. Anyu jut egy kicsit eszembe, mert ő sokszor túl hangosan beszél a lánykámhoz, mintha süket lenne. És hiába mondjuk, hogy őt zavarja a nagy hang, mégis rendszerint megfeledkezik róla, de azért már sokat "tanult". :)

      Törlés