lassandebiztosan

2013. november 24., vasárnap

Az első márvány próbálkozásom

Terhesség előtt sokat lakkoztam, de szülés után valahogy teljesen leszoktam róla, legtöbbször tövig vágott, rövid, meztelen körmeim voltak. De ahogy telt-múlt az idő, azért újra fellángolt bennem a festegetési vágy. :)

Régen vagy egyszínűre vagy franciára festettem, nem hallottam (nem is nagyon néztem mondjuk utána) különféle technikákról. Most viszont, ahogy sok körmös blogot is elkezdtem nézegetni, kedvet kaptam a kísérletezgetésre. Az egyik ilyen a water marble technika, de ez nekem túl bonyolult, macerás. Kipróbáltam, de vagy a víz hőmérséklete nem volt jó, vagy fogalmam sincs, de nem terültek a lakkok, majd bemártás után olyan volt, mint a takony, és semmiképp nem akart megszáradni, így feladtam... De nemsokkal utána rábukkantam arra, hogy ezt szárazon is meg lehet csinálni. Még van mit tanulnom, de elsőre szerintem nem lett olyan katasztrófa. :)

Irattartóra vittem fel először a lakkot, és fogpiszkálóval csíkoztam


4 megjegyzés:

  1. Hűű, ez azért kemény! Én nem jutok túl a lakk/strasszkő gondolaton, szóval ez lenyűgöző! :) (És igen fogok játszani is, mert tuti én nyerem meg a cuccot, és akkor majd kipróbálok egy-két dolgot. :D )
    Nade viccet félretéve, ez hogyvan? Oké, hogy irattartón csináltad, de hogy raktad a körmödre? Vagy ez matrica? Vagy a körmödön újracsináltad a módszerrel? Vagy ezhogyáll? :D (A színátmenet is egy csoda, de tényleg! )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, köszi! :) A játékhoz sok szerencsét!
      Ez úgy történt, hogy az irattartóra felkenem (érdemes vastagon csinálni), meg kell várni, hogy jól megszáradjon (a drága szívem választottja nem győzött szidni, hogy milyen büdös van a lakásban... :D ) Ha ilyen körös megoldást választasz, akkor érdemesebb szerintem egyesével, max. kettesével csinálni (tegnap mondom majd megváltom a világot, és 2 körből megcsinálom 10 körömre, de úgy nem műkszik), de hamarosan megpróbálok egy ugyanilyen elven működőt, csak nem körkörösen, hanem egymás mellé, és úgy csíkozva. Miután megszáradt, könnyen lejön az irattartóról, szépen lehet darabolni is. Lényegében olyan, mint egy körömmatrica. Mielőtt felraktam, lekentem egy rétegben a körmöm, ez szolgált ragasztóanyagnak, a körmömmel a felragasztást követően már semmit nem tettem, nem is fedőlakkoztam, és meglepően szépen el lehet egyengetni és le lehet tépni a széleit (és még tartós is). Csak türelem kell hozzá, ami nekem annyira nincs, ezért kezdtem csak 2 körömmel, de remélem egyszer mind a 10 ilyesmi lesz. :)

      Törlés
  2. Nekem is az jutott eszembe, mint Móninak. :-D Nekem kell megnyernem, hogy kipróbálhassak mindent.
    Ez meseszép lett. Irigy vagyok. :-P
    Egyébként meg kezdesz fertőzni, mert növesztem a körmöm. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Neked is szorítok! És köszi! A fertőért meg bocsi. :D Ragályos, az tény, engem a körmös-blogos csajok fertőztek meg. ;)

      Törlés