lassandebiztosan

2013. november 13., szerda

A citromfű tea a barátom!

Meg a csoki is. Olyan fisfos idő van, a kedvem meg idomul hozzá... Ezért gondoltam lefőzök egy adag teát. Cukor és mindenféle édesítő nélkül iszom és nagyon hasonlít az íze a kecskeruta teáéhoz, pcos-re azt ittam, mikor tervezgettük a családalapítást. Nosztalgiázom egy kicsit. Lehet, hogy csak a szép emlékektől, de mintha már segítene. Gondoltam rá, hogy talán megemelem átmenetileg a nyugibogyeszt, de maradok inkább a citromfűnél, mert nem akarom növelni a dózist... Sokszor olvastam, hogy az általában nem vezet semmi jóra, csak arra, hogy azt veszi észre az ember, hogy már több mg sem elég. Én amúgy is hajlamos vagyok a függőségekre, nem hiányzik az, hogy cukorkaként dobáljam befelé a gyógyszereket, úgyhogy maradok a megszokott 0,5 mg-nál.

Annyi kis/közepes/nagy faszság zavar most, hogy nincs is kedvem belemenni, és hátha a csoki és a tea hatására könnyedén túllépek majd rajtuk.

Az ilyen, rosszabb napjaimon enni sem nagyon bírok, így nyugodtan lehet zabálnom csokit, nem fogok elhízni. Minden rosszban van valami jó és kész! :P

De hogy ne csak depi legyen már ebben a bejegyzésben, így elárulom nektek, hogy olyan boldog lennék, ha az Embört rá bírnám beszélni, hogy legyen benne egy ilyen fényképben, nekem nagyon tetszik, hogy a párok kicserélik egymás ruháit. :D Még nem mertem neki megemlíteni, pedig pár napja már rátaláltam erre a képgyűjteményre:

10 megjegyzés:

  1. A citromfűteát én is imádom.... lazító, és nyugtató hatású, este, az igazi, már ha, nem akar valaki napközben bealudni... :) Milyet iszol, filtereset, vagy, szárítottat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Filterest. És Te? (A kecskerutából csak szárítottat lehetett kapni, és mivel lusta dög vagyok, utáltam vele pepecselni)

      Törlés
  2. Én is :) Méghozzá, pont azért, mert lusta dög vagyok, bár, nem tudom, hogy a szárított tényleg 'tartalmasabb-e'. mint a lógatós...
    ízesítés nélkül a legjobb, végülis nem citrom, és cukor ízt akarok érezni, hanem citromfüvet :)!
    Tök más: említetted, hogy mindig, mindenhol kilógtál a sorból-én pont így. A szalagavatómon minden csaj habosbabos, minimum 20 ezres költeményben volt, míg én varrattattam egy elegánsabb felsőt fekete nadrághoz... kilógtam... amit meg is jegyeztek (naná, hogy a hátam mögött), nem érdekelt!
    Egyszerűen, képtelen vagyok beállni a sorba, pusmogni! A másik halálom, az igazságtalanság, ami azért '"jó', mert abból áll a világ...
    De, nem húzlak le :) Addig nincs nagy gáz, míg vannak normális értékrendűek IS!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem különbözik számottevően a hatóanyagtartamuk. Örülök, hogy nem csak én vagyok lusta. :)
      Igen, tényleg fincsi, kár elrontani. Kicsit ferdítettem, mert ha jobban belegondolok, akkor a kecskerutának azért rossz íze van a citromfűhöz képest.
      Én mindig is csíptem a különcöket. :) És én sem tudok beállni a sorba, és képtelen vagyok lenyelni az igazságtalanságot. Volt, hogy a gimiben a tanárra is rávágtam az ajtót, miután kizavart késésért. Oké, zavarjon ki egy sima óráról, de ne arról, amin felkészít a pár órával utána következő témazáróra... Nem lettem a kedvence :D Latinból állandóan én feleltem, emlékszem, volt olyan osztálytársam, akinek csak 1 jegye volt, míg én ekkor már minimum hattal rendelkeztem. Nem baj, megkapta a magáét, mert "Zöldnapon" (nem tudom, máshol így van -e, de nálunk ezen a napon van a bolondballagás, és a tanárok kiparodizálása) én voltam ő, pedig rohadt izgulós vagyok, de mondom így elégtételt veszek. :D

      Törlés
    2. :))))) Tetszik! Erről, Márti-dala jut eszembe, biztosan ismered:
      'ripacsok, színészek, az élet a tiétek
      minek ölre menni, kezdjetek szeretni....'

      Törlés
    3. Igen, a Márti-dala (is) nagyon tetszik "Sírni ha fáj, remegni ha félek, érezni hogy élek". Kár, hogy az utóbbi pár hónapban nem tudok sírni úgy Isten igazából, pedig nagyon rám férne.

      Törlés
  3. Írtam neked az indamail címedre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemrég olvastam, hamarosan felelek is, jó ötletnek tartom, köszönöm. :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. :) Nagyon jók, és lehet, hogy benne lesz egy hasonlóban az Embör.

      Törlés