lassandebiztosan

2013. május 22., szerda

Gyógyszer

 
A váró
 Látogatást tettem a pszichiátrián kedden. 1 hónappal ezelőtt kértem időpontot, és most kivételesen nem bántam, hogy ilyen sokat kellett várnom, mert titkon arra vágytam, hogy ez idő alatt a sok napsütéstől, meg mittudomén mitől, de jobb lesz a kedvem. Sajnos nem így történt. Amúgy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egész nap csak szomorkodom, néha nevetni is tudok, bár kevesebbet, mint régen. Nem is tudom, valahogy nem olyan vagyok, mint rég, valami hiányzik, megváltozott, kihunyt. Életunt lettem, semmihez sem volt/van kedvem, még felkelni sem. Mondom, ez nem állapot, valamit tennem kell. Tudom, hogy nem az antidepresszáns legjobb megoldás, de jelenleg csak ezt tudom kivitelezni. Sok szart olvastam a bogyókról, de ugyanakkor rengeteg jót is, teljesen eltérnek a vélemények, tapasztalatok. Majd meglátom, hogy nálam mi lesz a helyzet.
 Fosok, de közben akarom is, hogy jobban legyek. Holnap kezdem. Kíváncsi vagyok. Két mellékhatástól félek leginkább: öngyilkossági hajlamot felerősítheti a szedés elején; és a házaséletre gyakorolt, nem túl kedvező hatása sem olyan biztató, de valamit valamiért. Mert persze jó az együttlét és az azt követő pár óra (állítólag akkor is a szerotonin szint emelkedik meg, és az antidepi is ezt igyekszik majd magasabb szinten tartani), de ugye egy nap nem pár órából áll, és nem is hágunk szeretkezünk minden nap... Szóval úgy döntöttem, próba szerencse, lesz, ami lesz, megpróbálom.

 Ugye, hogy milyen félelmetes a váró?! Vagy csak nekem? Abba a kórházi lepedővel fedett fotelba semmi pénzért nem ülnék bele!!! :/ Valahogy erről a helyről mindig a filmekben látott kényszerzubbonyok, és a leszíjazott, őrjöngő emberek jutnak eszembe, akiket aztán leszedálnak injekcióval. o.O

8 megjegyzés:

  1. Én inkább pszichológust ajánlanék pszichiáter helyett.A bogyók csak tompítják a szar állapotot de a valódi gondot ami miatt kialakult azt nem oldják meg.Vannak egyszerűbb gyógynövényes,mellékhatás nélküli nyugtató gyógyszerek mint a valeriana relax.Persze van még pár ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hidd el, hogy szívesebben mennék pszichológushoz, de NINCS rá pénz. Most nem akarok részletekbe menni, de örülök, ha hónap végén tudok mit adni a gyerekemnek enni. A pszichológus, és az összes többi alternatív megoldás sajnos nem a mi pénztárcánknak való (a gyógyszer havi 300 Ft). Ha idővel jobb lesz az anyagi helyzetünk, belevágok. Úgy érzem, az én állapotom javítására már nem elegendő a gyógynövény. Próbáltam, időt is adtam neki, de nem sokat segített. De azért köszi!

      Törlés
  2. Nagy bátorság és eltökéltség kellett szerintem ehhez az elhatározáshoz. Remélem hamarosan rendbe jössz lelkileg!

    A váró tényleg horrorisztikus, nekem is a zubbonyos filmek ugrottak be róla :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteget tanakodtam rajta, de egyszerűen már nem látok más kiutat. :(

      Törlés
  3. Tényleg nem bizalomgerjesztő, ennek nem (sem) így kellene lennie! Figyelj, már az is nagy lépés, hogy felismerted a bajt, és hajlandó vagy változtatni, az akarat nagyon nagy húzóerő. Kitartás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég rossz érzés, hogy egy kemikália kell ahhoz, hogy működjek, de majd lesz jobb is, én úgy próbálok hozzáállni, hogy márpedig akkor is meggyógyulok. Ha 1 év, akkor, 1, ha 2, akkor 2, de nem hagyom magam a süllyesztőben.

      Törlés
  4. És milyen az orvos? Megbízol benne? Na ez hülye kérdés, de legalább szimpatikus? Régen mifelénk (nem tudom, merre laksz)a pszichiáter sztk alapon felajánlott (azaz ingyen) pszichoterápiás foglalkozást a gyógyszer előtt, és ha az nem vált be, akkor adta a gyógyszert. Ill. akkor is adta, ha valaki nem akart, vagy nem tudott részt venni ezeken a foglalkozásokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ő abszolút gyógyszerpárti, és egyedül van több tízezer emberre (gondolom ezért is ilyen beállítottságú:a recept felírása jóval kevesebb idő...). Egy kisvárosban élünk, és itt sajnos sztk alapon nincs lehetőség pszichoterápiára, pedig érzem, hogy nagy szükségem lenne rá. :(
      Amúgy olyan kis fura nőci, de nem dühített fel az alatt a negyed óra alatt, amíg bent voltam. :)

      Törlés