lassandebiztosan

2014. július 15., kedd

Yorki van?

Hú, hát nah. Ma, vagyis tegnap ez is elgurította egy picit a gyógyszerem, de ez volt a legenyhébb dühforrásom. Történt ugyanis, hogy egy illető írt a helyi menhely fb-oldalára üzenetet, amiben arról érdeklődött, hogy van -e yorkink. Legszívesebben azt írtam volna, hogy nincs vazze, menjél TENYÉSZTŐHÖZ (nem összetévesztendő a szaporítókkal, még ha magukat tenyésztőknek is hazudják, ég és föld a különbség a két fogalom közt...) Pár hete önkéntes vagyok a menhelyen, ezelőtt pár évvel pedig állatgondozóként dolgoztam is itt, szóval van némi rálátásom, így nem lepődtem meg a levélen, hisz volt jó pár ilyen érdeklődő akkor is. Félre ne értsen senki, nincs bajom a fajtatiszta kutyákkal és a gazdáikkal sem; na de könyörgöm, ne menhelyen keressünk már fajtatiszta ebet... Persze, elvétve akadnak, de hát rájuk legtöbbször úgy csapnak le, mintha muszáj lenne, míg a rengeteg, jobb esetben dobozban, rosszabb esetben zsákba bekötözve kidobott vagy "csak" úgy simán szélnek-eresztett keverékek mellett meg elsétálnak legtöbben. :(
Ha valakit nem az motivál, hogy kicsi pénzért jusson fajtatiszta kutyához (mi az oltás+chip árát és 500 Ft jelképes adományt kérünk...) hanem az, hogy szeretne felelős gazda lenni és mindezt oly módon kívánja megvalósítani, hogy két eben is segít az örökbefogadás által és konkrét elképzelése is van, hogy milyen fajtát szeretne, akkor keresse fel az illetékes fajtamentőket!!!
Persze a levélre igyekeztem higgadtan válaszolni, szerintem sikerült is. :)
Azt is "bírom", hogy ha nincs kölyök, akkor az összes érdeklődőnek az kellene, most bezzeg, hogy van 5 is, senki rájuk sem hederít... Pedig annyira cuki, édes, zabbantanivaló, egyedi, különleges babák, hogy nem igaz (ha nem lenne Fici, biztos, hogy nem tudnék nekik ellenállni). Hát nem tündériek???

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

És rajtuk kívül még ott a majd 70 felnőtt/kamasz/idős kutya... Szerencsére azért vannak örökbefogadások, de szinte mindig jönnek helyettük újak, jelenleg is teltházzal működik a menhely. 

10 megjegyzés:

  1. Szia: ) lehet hogy tudnál nekem segíteni. Van 2 v. 3 kiscica akit menhelyre szeretnénk adni mert ide szült az anyjuk, körfolyosós házba. Asztmás vagyok a cicusok nem lehetnek a lakásban, és ennyi macskát nem tudunk etetni. Sok állatmenhelynek írtam, de eddig egy helyre se akarták átvenni őket. Tudnál nekem kontaktot írni pesti menhelyekhez? Nagyon köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  2. De, tündériek :) ha egyszer les kutyánk, tuti menhelyes lesz. és nem yorki :)

    VálaszTörlés
  3. Szia, sajnos nem tudok segíteni. :( A macskák helyzete az országban még elkeserítőbb és reménytelenebb, mint a kutyáké. Nemrég olvastam a Noé fb- oldalán, hogy nem tudnak több macskát fogadni. Ez máshol is így van szerintem. Vidéki vagyok, így pesti ismeretségem sincs. Ha szelídek a cicusok, akkor esetleg lehetne képeket róluk készíteni és hirdetni minél több helyen (fb-oldalad, olx, stb.)

    VálaszTörlés
  4. Ugye milyen kis drágák! :) Örülök, hogy örökbefogadás-párti vagy! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon különleges az a kutyuli, ilyen orrot sem láttam még, mint amilyen neki van. :D A tesója a mellette lévő, neki meg zöld a szeme, és nagyon érdekes a bundája.
    Köszönöm! Jól esik a lelkemnek, hogy ha nem is sokkal, de ennyivel hozzájárulok, hogy páran gazdások legyenek közülük. Fényképezni amúgy is szeretek, szóval a hobbimnak is élek közben.

    VálaszTörlés
  6. Hónapok óta hirdetem őket, több ezren látták, és a 4 cicusból egy ment el még két hónappal ezelőtt. Amúgy úgy vettem észre ingyen nem kell macska, csak pénzért... bosszantó. Akkor maradnak az állatmentők hátha... köszönöm azért: )

    VálaszTörlés
  7. Szép kutyagyerekek, az orra a kék szeműnek pigment hiányos, szokott ilyen lenni a beagleknél is, lehet hogy egy kicsit ilyen is marad, de el is tűnhet, amúgy szerintem ez csak szexepil:) Nekem a bal alsó kiskutya tetszik a legjobban, tacskókeverék lehet, édes a pofija, gondolom kislány:)
    Én is az örökbefogadás mellett kampányolok évek óta részt veszek a beagle fajtamentésben és nem hozok le almot, egyszerűen rémesen sok fajtatiszta kutya van az utcán is, különösen sok beagle, aki egy absz. félreértett fajta, mert hiába néz ki plüss kutyának, messze nem az! De a lényeg a lényegben, hogy szerintem teljesen mindegy,hogy egy kutya fajtatiszta e, ugyanolyan szeretni való mind ( na jó, van olyan fajta amitől tartok, de psszt... )!

    VálaszTörlés
  8. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. :( Én "macskabolond" is vagyok, szóval tényleg sajnálom és szorítok, hogy azért sikerüljön gazdát találni nekik. Esetleg ha az ivartalanítás nem megoldható, a fogamzásgátló sem az anyacicánál?

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is csak emel a szépségén az orra különlegessége. :) A sintér szerint csúnyák, de szerintem meg gyönyörűek.

    A zsemleszínű tetszik legjobban? (Bevallom, nekem is egyik személyes kedvencem, annyira drága). Amúgy kiskrapek.

    A fajtamentés nagyon hasznos, kedves tőled, hogy részt veszel benne! Mudi, boxer és pincsi fajtamentéssel vettem fel régebben a kapcsolatot és kizárólag pozitív tapasztalatokat szereztem. :)

    A beagle fajtáról annyi a tapasztalatom, hogy sétáltatások során nem akarják megenni Fickómat (nem úgy, mint a pincserek, ők legszívesebben széttépnék... o.O )

    Melyiktől félsz? Kíváncsi vagyok! Én régen féltem a harcinak kikiáltott kutyáktól, de aztán a menhelyen megismertem a legmálébb ilyen jellegű ebet, és azóta enyhült. Ő egy staffordshire terrier volt.

    VálaszTörlés
  10. Konkrétan nem félek, hanem tartok igen pit jellegűektől mindenképp, de leginkább a kutyáimat féltem tőlük.Egyébként még a puli amitől tartok,már 4 embert harapott meg a családból puli - mind más kutya volt és mind utcán, "csak úgy". Egyébként a kutyáknál is a viselkedés absz. személyiség függő ( + szocializáció és egyebek ), de természetesen a fajták hordoznak közös tulajdonságokat ( fajtajelleg ) amikre támaszkodni lehet a választáskor.

    VálaszTörlés