lassandebiztosan

2014. július 24., csütörtök

Nyaralás

:( Még pár hónappal ezelőtt egy kedves olvasóm felajánlotta, hogy ingyen és bérmentve mehetünk a nyaralójukba kikapcsolódni. Mikor megkaptam az erről szóló email-t, nagyon beleéltem magam. Ahogy meséltem férjnek teljesen bepörögve, fel is kaptam a vizet azon, hogy ő miért nem ujjong annyira mint én. Jah, mert az ő agyvelejét nem bódította el az a lehetőség, hogy 4 év után végre nyaralhatnánk. Ő sokkal gyakorlatiasabb, mint én. Elfelejtettem, hogy a helyre el kellene jutni (kocsi nélkül egy autista gyerekkel 200 km-es út nem egy leányálom úgy, hogy egy 25 km-es buszozásnál is voltak jócskán gondok...)
És ez még csak az utazás része. Abba bele sem merek gondolni, hogy egy új helyen való alvászathoz mit szólt volna. :( De ahogy ismerem, nem sok jó sült volna ki belőle. Nagyon jó képességű csajszi, iszonyú okos, de mindezek mellett eléggé merev gondolkodású (pl. ha az apja hazajön a melóból, akkor mindig ugyanazokat kéri tőle és még sorolhatnám, de hát nincs min csodálkozni, autiknál gyakran előfordul) és hát a kommunikációján is van mit csiszolni.
Lehet, hogy gyávák és pipogyák vagyunk, vagy azoknak tűnünk; de hosszas beszélgetések (amúgy elég ritkán áll velem szóba az Ember, nem az a dumálós, de ezt azért rendesen kiveséztük) után arra jutottunk, hogy még nem merjük bevállalni. Pedig én úúúúgy mentem volna, és megmondom őszintén, hogy összetörtem, hogy nem jött össze. :( 
Annyira önzetlen dolog volt az olvasómtól a felajánlás, hogy nem is tudtam hová tenni, mindenesetre nagyon jólesett, hogy ennyi bizalmat szavazott nekünk és félve és halogatva írtam meg neki a nemleges válaszunkat. Pedig még a kutyát is vihettük volna, kiszámoltuk neki is a buszjegyet meg ilyenek, tervezgettünk, de mindent összevetve nem mertük bevállalni. :(  
Lehet, hogy a sors fintora, hogy mikor kaptam az invitálást, az jutott eszembe, hogy basszus, a tervezett nyaraláskor már dolgozom, és lehet, hogy nem engednek el könnyen szabira akkor, mikor én szeretném (a 4 évvel ezelőtti nászútra is alig sikerült elkéreckednem...), erre naná, hogy akkorra írtak ki szabira, mikor a nyaralás lett volna. Pedig nem is említettem, meg semmi... Volt egy csavar, mert egyszer a főnökhelyettes felhívott, hogy sztornó a szabadságolás, de végül pár nap múlva kiderült, hogy mégsem. :/ Pedig a lelkemnek jobb lett volna.
Köszönöm azért a felajánlást, tényleg nagyon jól esett!!! ♥

11 megjegyzés:

  1. Nem lájk. el kellett volna mennetek. Még ha nehéz is. Sajnálom hogy így alakult :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sajnálom, hogy nem mentetek el! :( Én is azt mondom, hogy el kellett volna mennetek!

    VálaszTörlés
  3. Én is végtelenül sajnálom, de nem mertük. Rengeteget rágódtunk rajta, de végül vissza kellett utasítanunk ezt a nagylelkű ajánlatot... :( (Pedig 4 éve nem hagytuk el a megyehatárt kikapcsolódás gyanánt, orvosi vizsgálatok tekintetében persze igen, voltunk országjáráson (Szentes, Szeged, Budapest, Kistarcsa, Kecskemét), csak hát ezek azért nem olyan utazások. Na de azért bízom benne, hogy idővel összejön valami. :)

    VálaszTörlés
  4. Cuki jelenlegi állapotából kiindulva minden lett volna csak nem kikapcsolódás. Persze, ha lenne lóvénk, nem agyaltunk volna rajta ennyit, hisz akkor ott lett volna opcióként, hogy oké,ha nem nyugszik, feszült, nem alszik esténként, akkor jövünk haza. Csak még a kedvezményes tömegközlekedéses utazással is eléggé megcsappant volna a büdzsénk, így inkább nem mentünk, nem kockáztattunk. Ha több esélyt láttam volna arra, hogy lazán (vagy legalábbis tűrhetően) veszi a gyermek az új környezetet, akkor nem lett volna kérdés, hogy megyünk -e, de még nem tartunk ott.

    VálaszTörlés
  5. Úgy legyen ♥

    VálaszTörlés
  6. Az én hozzászólásaimat ez a rendszer nem jeleníti meg sosem :(
    Na, most majd nagyon figyelek.
    Azt írtam korábban, hogy menjetek Cuki nélkül. Nagyon jót tenne neked/nektek! Gondolom, hogy borzasztó nehéz megoldani Cuki felvigyázását, de ha csak egy hosszú hétvégére elmennétek a pároddal valahova... már az csodás lenne. Két éjszaka, két nap kettesben... Nagyon feltöltene!

    VálaszTörlés
  7. Persze megértem! Azért pár éve még én sem mentem volna még el Bencével. Most már nincs vele semmi gond, megbeszéljük vele előre a dolgokat, és ő meg szeret is már máshol aludni. Drukkolok, hogy nálatok is minél hamarabb alakuljon a dolog, Te is megérdemelnél már egy kis kikapcsolódást!

    VálaszTörlés
  8. Sajnálom, hogy nem műkszik nálad gördülékenyen a hozzászólás! :( Nem tudom, hogy mi lehet a baj, remélem csak átmeneti!
    Teljesen egyetértek veled, de már ugye azt elég elképzelhetetlennek tartom, hogy pár óránál többet más vigyázzon rá; de emellett ott van az, hogy ha valami csoda folytán össze is jönne a felügyelet, nem vagyok benne biztos, hogy a felszabadult időt egymásra fordítanánk. És itt nem csak az Embert szeretném fikázni, én is ludas vagyok abban, hogy mindenféle a kapcsolatunk, csak nem harmonikus... Remélem azért még menthető! :S

    VálaszTörlés