lassandebiztosan

2014. február 5., szerda

Nincs több moderálás nálam

Az történt ugyanis, hogy elment az internet nemrég. Pont a hajnali netezős időmben (bagoly típusú vagyok...). Erre kitettem pár hozzászólást, volt egy videó és azt megnéztem, majd elkezdtem válaszolni, erre nem elment a kábeltévé netestől, mindenestől??? Majd szétvetett az ideg, de szerencsére a mákos képernyő láttán kapcsoltam és gyorsan lementettem az addig bepötyögött hsz-t, amúgy még jobban felhúztam volna magam. Így is feszülten aludtam el...mert attól féltem, hogy majd a hozzászóló olvasóm azt hiszi, hogy csak kitettem a kommentjét és bacok rá válaszolni, pedig ez egyáltalán nem állt szándékomban. Még a vekkert is hamarabbi ébresztésre állítottam, hogy hátha reggel már lesz net. Lett is, de nem sokkal a fejlesztésre indulás előtt (el is késtünk picit...).

De innen jött az ötlet, hogy végül is csak azért moderálom a hsz-eket, mert így könnyebben átlátom, az irányítópulton már egyből piroslik, ha valaki írt, egyébként meg 1 olyan komment sem érkezett, amit ne tettem volna ki (nem számítva azokat, amikben email cím volt megadva vagy külön kérte az olvasóm, hogy ne tegyem ki, hisz csak nekem szánta a mondandóját), így arra jutottam, hogy nem moderálok tovább. :) Majd kérek email értesítést a hsz-ekről, és hátha megtanulom így is átlátni a dolgokat. :)

10 megjegyzés:

  1. Jó ötlet! Ha email-ben kérsz értesítést, akkor teljesen átlátható, melyik poszthoz érkezett hsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kértem és úgy tényleg átlátható. Régebben is volt, de akkor egy olyan címre kértem, ahová sok levél jött, és mindig bezavarodtam. De így jó. :) De az irányítópultos még mindig átláthatatlan nekem.

      Törlés
  2. Én is gondolkodtam ezen csak az a baj hogy akkor még többet kéne a gépnél lenni, vagy mobilon beállítani hogy mikor kapsz üzenetet, mert ha valakiarom rondákat ír, akkor az ott fog díszelegni órákat is, hiába törlöd ki később, esetleg valami személyes infót is megoszt rólad, azt meg ha ki is törlöd később, fogják tudni többen. De lehet hogy megpróbálom én is, sokan akarnak beszélgetni a blogon, már az enyémről csak, és elég zavaró ha valaki a kérdésére csak órákkal később kap választ, holott ment a válasz rögtön, csak nem voltam gépnél és nem engedtem be csak sokára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked sokszor szoktak beszólni hsz-ben? Na, a személyes adatok kiszivárogtatásától én is tartok, de majd aszondom, hogy nem én vagyok, hazudik. Vagy feljelentem. IP cím alatt meg lehetne találni az illetőt. Bár nem hinném, hogy a szervek nagyon rámozdulnának egy ilyen ügyre. :D

      Törlés
    2. Nekem elég ritkán szólnak be ( kis forgalmú blog) de az pont elég volt hogy moderáljak, viszont a példádon felbuzdulva megkerestem a blog.hu munkatársát aki elmondta hogy van olyan lehetőségem hogy a blog bár moderált, az ismert hozzászólókat felmenthetem ez alól, így csak az idegeneket moderálom, ha meg többször jönnek ugyanazok az idegenek és normálisak, akkor őket sem moderálom később. Nem tudom a blogspotnál van-e ilyen lehetőség, de nekem nagyon tetszik, tudnak nélkülem is beszélni, és nagyjából meg is bízom bennük. Zárt blognál szerintem is fölösleges, hisz oda eleve csak olyat engedsz be akit ismersz. A már bement kommenteket meg utólag még így is ki lehet szedni, ha valaki mégis ordenáré lenne DD

      Törlés
    3. Ne szerénykedj már, nem hiszem, hogy olyan kis forgalmú lennél!
      De rendesek már a blog.hu-nál!!! És nagyon jóóóó, hogy ott be lehet állítani, hogy kiket nem moderálsz. A bloggernél úgy tudom, nincs ilyen.Más blogoknál látom, hogy olyan is van, hogy bizonyos posztok nyilvánosak, míg mások titkosak. Ez is fasza. Itt ez sincs. Vagy zárt, vagy nem... :(

      Törlés
    4. Most pörög csak igazán hogy az általam ismertebb emberek nincsenek moderálva! Elaludtam és mire fölkeltem nem győztem olvasgatni. Néztem én is a blogspotot, nem láttam ilyen lehetőséget de érdemes rákérdezi, mert a blog.hu-nál sem magamtól találtam meg.

      Törlés
  3. Sose értettem, hogy miért kell moderálni?! Mondjuk most Turchit elolvasva képbe kerültem.
    Oké egy nyilvános blognál értem.
    De egy zártnál? Ahol van 20 tag, ott minek? :-O
    Nekem is ez a legzavaróbb, hogy valaki blogján elkezdek véleményt cserélni valakivel és csak másnap kapom meg a választ. ( ami persze jogos, nem kell ott ülni és nem is lehet a gép előtt mindig ). Csak így rossz.
    KATI: Én bevallom őszintén, írtó jófejségnek tartom, hogy mindenki írására írsz/ írtál valamit.
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem a zárt blogomnál és még be volt állítva a moderálás, ki is nyomtam ott is. Ott azért biztonságban érzem magam, hisz tudom, kik olvasnak. De itt azért néha ijesztő, de majdcsak nem akarnak sokan anyázni. Ha meg igen, akkor visszaállítom. :)
      De kedves vagy! :) Engem valahogy nem hagy nyugodni, ha nem reagálok a hsz-ekre. Valahogy olyan lenne, mintha beszélgetés közben kérdezne valaki és nem válaszolnék vagy beszélne hozzám az illető, én meg otthagynám.

      Törlés