lassandebiztosan

2014. február 18., kedd

Nem akartam már erről írni, de...

Ma olvastam ezt az írást és a múltheti "acsarkodáshoz" szerintem maximálisan passzol. Annyira szépen, intelligensen, átérezhetően, hatásosan van megírva az, amit én olyan, hogy is mondjam, konyhanyelven próbáltam megfogalmazni, hogy azok, akik nyitottnak érzik magukat a másság irányába, olvassák el végig!

De inkább azoknak kellene elolvasniuk, akik az "Elfogadom, de nem akarom látni!!!" mondatot zengedezik nyakra-főre. Idézek belőle, de ha van időtök, kedvetek, kérlek olvassátok el az egészet, mert úgy kerek-egész! Nem pusztán a homoszexualitásról van benne szó, hanem összességében a MÁSSÁGRÓL!!!
És én nem írok olyat, hogy ezzel zárom és hasonlók, mert baromira fontosnak tartom ezt a dolgot!!! 

forrás: http://www.pinterest.com/pin/323062973240320104/

forrás: http://www.pinterest.com/pin/229120699762701733/

Az idézet innen származik:


"Minden elismerés, kényelem és gördülékenység csak téged, a dölyfös többségit illessen?"

És ha megköveztek, elítéltek, nem olvastok többé, leköptök az utcán, akkor is azt vallom amíg élek, hogy:

forrás: http://www.pinterest.com/pin/241013017530164194/
http://www.pinterest.com/pin/241013017530164194/
http://www.pinterest.com/pin/241013017530164194/

65 megjegyzés:

  1. :-)
    Megint? :-)
    Szerintem nem lerágott csont... hogy is lehetne az... de pont a csakazolvassa.hu-ról idézel? Felhergel az a nő. :-D De ELFOGADOM! :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Eleve ez a tévedés, hogy engedélyt te (a többség) adsz. Jó, házasodjanak… De gyereket azért már mégse… Így érvel a kényelmesen többségi állampolgár, így érvelnek Normálisék: én nem engedném nekik, hogy… El ne kelljen gondolkodni azon, hogy az egység sugarú heteroszexuális szülő vajon mennyire, és: milyen mértékben a szexuális orientációja eredményeképpen lesz alkalmas szülő. Hogy netán egyáltalán nem az, mégse jut eszünkbe megkérdőjelezni a gyermekvállaláshoz való jogát. Kemény ezzel szembesülni." - na, ezt én is leírtam. :-DDD

      Amúgy ezzel a bejegyzésével teljes mértékben egyetértek. Én is azt nem értettem, hogy az a kiindulópont, hogy mi megengedjük. "Mehet mindenhova, csak az utcámba nem." Bizonyára sajnálatos hír, de bárhova menni azt jelenti, hogy akár egy bizonyos utcába is beléphet. Nem értem, hogy emberek úgy állnak ehhez a témához, mintha ők szabhatnának "határokat". És ugyan minek? És milyen gondolkozás ez? Semmi joga nincs hozzá, hogy bárkit is korlátozzon. "Törvényhozóskodnak". És fenntartom, hogy a NORMA az, hogy az emberek szabadságjogokért harcolnak, és nem azok csorbításáért. Vagy ha igen, annak kurva szar vége szokott lenni.

      Törlés
    2. Tök jók a képek! Jéééé, régen is voltak melegek???? Pedig nem láttuk őket! :-DDD

      Törlés
    3. Ja, azt lehet, hogy nekem céloztad, hogy te nem íros, hogy lezárod... :-) mert én írtam a saját blogomon...
      A konkrét vitát lezártnak tekintem, tényleg nincs értelme, és nem is akarok sehol máshol beszélni erről, csak nálad. Te megírtad ezt a posztot, téged érdekel a téma, akkor itt írok. De máshol már nem. Egész egyszerűen azt éreztem, hogy már elmondtam, amit akartam. Meg azért azt be kell látni, hogy mindent 100x mondtunk el, és ha valaki annyiból nemértette meg, akkor 101. alkalommal sem fogja. Én is érzem magamban, hogy annyira harcolnék az igazunkért, ami jelen esetben szerintem egy egyetemes igazság :-D, mert annyira alapvető emberi jogokról szól. De teljesen mindegy, mert hiába mondod te vagy én, hogy ez alapvető emberi jog, vagy hogy a norma nem az, hogy egy nő és egy férfi, hanem a norma az, hogy elfogadjuk őket... szóval hiába a szócséplés, mert nincs befogadó hallgatóság. Ez van, ezt kell szeretni, Kati. :-)

      Törlés
    4. Engem nem hergel fel. Na, vesszünk már össze!!! :P ;) Tilts ki a blogodból is! :D Csak vicceltem!
      Na, ez az írás szerintem is nagyon jó és én talán középiskolában kötelező olvasmánnyá tenném!

      Nekem is nagyon tetszenek a képek! És régen szerintem nem sugároztak fényes nappal a tv-ben csókolózó egyneműeket, mégis voltak. ;)

      Neeem, nem neked, te legalább veszed a fáradtságot, sok energiát belefektettél. Én másokra céloztam, azokra, akik nem akarom, de azért egy picit írok róla vonalat képviselik. Mondjuk azt ír, amit akar, de engem meg had zavarjon már.
      Mondjuk ők már szerintem nem olvasnak, de hátha 1-2 új olvasót is elgondolkodtat ez az egész. Nem akarok én megváltoztatni senkit, csak azt kérném tőlük, hogy pillantsanak ki a szemellenzőjük mögül és próbálják helyre tenni a fogalmakat. De ez lehet, túl nagy kérés. De ugye, hogy teljesen idevágó az "Ők is léteznek" bejegyzés???

      Törlés
    5. Teljesen idevág, igen. Az a poszt tetszik is. Nekem azzal a csajjal az a bajom, hogy túl arrogáns. Illetve nem ő, de az oldala. Már az elején döntsd el, hogy troll vagy, vagy nem vagy troll. Szerintem ez arrogáns.
      És ha mi indulatosak vagyunk, akkor ő micsoda? :-) Nagyon indulatos mindegyik bejegyzése. Nem?
      Meg én nem vagyok ennyire feminista, akármennyire is úgy tűnik. De lehet, hogy csak azért, mert a párom egyenrangú félként kezel, és egyszerűen nem látom értelmét pattogni. Igen, ő pattog. Mint ahogy mi a meleg témában, csak ő non-stop. :-)

      Törlés
    6. Amúgy értem én, hogy mire van az a blog. :-) Pernye, csak nekem picit sok. Egyszer, amikor nagyon-naggggyon feminista írást olvastam tőle, és mondtam is Babinak, hogy hú, ennek akkora arca van, és annyira tolja bele a pofámba, ésle sem mernék állni vele vitatkozni, mert leütne... akkor Babi azt válaszolta, hogy akkor azért nem bírom, mert olyan, mint én... és hogy akkor gondoljak bele, hogy én nem ütöttem még meg senkit, sőt, amikro a suliban meg akartak verni, leguggoltam, és mondtam, hogy akkor üssél, de én hagyom magam, mert nem tudok verekedni. :-D

      Törlés
    7. szóval valószínűleg ő sem üt le senkit. Nem ismerem a sztoriját, de benne van valamiféle elkeseredettség is... és DÜHÖS! Szerintem túlzásba viszi. Na, lezártam. :-)

      Törlés
    8. Ebben akkor tényleg nem értünk egyet, számomra nem sok, és nem is tartom zavaróan indulatosnak, arrogánsnak. Nekem tetszik. És tiszteletben tartom, hogy neked más a véleményed. De egy olyan véleményt, ami kirekesztő és egy kisebbség ellen szól, soha nem fogom elfogadni és tiszteletben tartani. És az a baj, hogy nem értik a kettő közt a különbséget... :(

      Törlés
    9. Igen, igazad van...
      azt hittem, elvicceled... már kezdtem beállítani a nevetőizmaimat. :-) Erre komolyra vetted. :-)

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    11. számomra értelmezhetetlen az a kitétel, hogy valaki "túl" feminista. mi az, hogy valaki túl feminista? túlságosan akarja azt, hogy a férfiak és a nők egy pályán játsszanak? túl erősen akarja az esélyegyenlőséget? túlságosan rossz dolognak találja a nemi erőszakot, a prostitúciót, a gyerekek elleni szexuális erőszakot stb.?

      és nemcsak azért léphet fel valaki határozottan egy embercsoport elnyomása ellen, mert neki személy szerint traumái voltak, vagy ő személy szerint nincs kibékülve a saját életével. ez meglehetősen lealacsonyító, mert valamiféle ösztönlénynek állítja be az embereket, akiket csak a saját hasuk és a saját piciny lelkük békéje érdekel, és minden más iránt közömbösek.

      Törlés
    12. :-) jogos... :-)

      De olvastam tőle egy bejegyzést, ami a szexről szólt... és ott már annyira erőltetetten tolta, hogy a nők is ihajcsuhaj :-D Én erőltetettnek érzem. Dühösnek. Pedig béke van. :-) De nem ellenszenves... sőt, nyilván alapjáraton hasonlóan gondolkozunk sok mindenről... pl. a meleg témáról is... lehet, hogy barátnők is lennénk :-), félre ne értsetek. Nekem akkor is arrogáns. Ezt érzem, amikor megnyitom az oldalt. Nem tehetek róla. :-)

      Törlés
    13. engem nem zavar csakazolvassa stílusa, sokkal jobban zavarnak azok a jelenségek, amik ellen csakazolvassa szót emel. és nekem elég határozott meggyőződésem, hogy egyrészt vannak dolgok, amikről csak így -- élesen, határozottan, következetesen -- lehet beszélni, másrészt pedig ezek a dolgok maguktól nem fognak megváltozni.

      Törlés
    14. Mint ez is. (http://csakazolvassa.hu/2012/06/20/mert-az-nekik-is-jo-lenne/#more-2370) Egyetértek azzal, amit ír. Csak a miértjét nem értem, hogy miért írja. :-) De annyira sulykolja, és a másik, hogy én nem érzem a témámnak a feminizmust. Egész egyszerűen nem érzem úgy, hogy ez egy komoly társadalmi probléma lenne. A környezetemben azt látom, hogy a mi generációnk egész máshogy áll már ehhez a kérdéshez. A férjem egyenrangú partnerként kezel, mos, főz, takarít, fürdet, játszik... én nem vagyok dühös... Azzal egyetértek, hogy nem kell, hogy a saját bőrödön tapasztalj valamit, és még a környezetedben sem kell látnod, hogy kiállj mellette... ez oké, én is így állok ki a melegek mellett. :-) De nálam ez úgy van, hogy kell, hogy legyen bennem indulat. Akkor tudom csak csinálni. Csakazolvassában van is (sok is), hát, csinálja. ;-)

      Törlés
    15. Jajj, nyilván. :-) Engem csakazolvassa nem ZAVAR, csak én nem olvasom, ennyi. De azt is megértem, hogy ti igen. A gondolkodásmódjával tudok azonosulni én is, de valahogy nem jött át nekem... de elképzelhetőnek tartom, hogy majd egyszer rámozdulok. :-) de NYILVÁN engem is az háborít fel, ami ellen ő szót emel, csak én máshol olvasok ezekről a dolgokról.

      Törlés
    16. "A férjem egyenrangú partnerként kezel, mos, főz, takarít, fürdet, játszik"

      nemcsak a házasságban jelenhet meg a szexizmus problémája, hanem egy csomó más területen is. ha egy nőt megerőszakolnak, mind a mai napig az áldozatot hibáztatják miatta, a tettes pedig megússza. a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak, alacsonyabb presztízsű munkahelyen vannak, a cégek felsővezetésébe nem jutnak el. a Parlamentben sem sok női politikussal találkozhatsz.

      de a patriarchális értékrend negatív hatásai az egyén szintjén is megjelennek, erről itt írtam: http://livewithit.blog.hu/2013/11/10/how_to_uninstall_patriarchy

      Törlés
    17. gondoltam, hogy ilyesmit fogsz válaszolni :-) de én azért emeltem ki csak ezt a részét, mert a linkelt poszt erről szólt.
      Oké, persze, a Parlamentben lehetne több nő, és az asszonyverésekkel sem értek egyet, sőt, nyilván demonstrálni kell...

      majd este elolvasom, amit írtál, csak most vacsi van. :-) A végén meg fogsz győzni, hogy repüljek rá a témára, de akkor nem tudok róla lejönni. :-DDD

      Törlés
    18. Babi, az a baj, hogy nincs béke. :( És sajnos nagyon is valósak azok a dolgok, amik ellen felemeli a hangját. Neked szerencséd van, de sok nőnek nem. Még a férjével kapcsolatban sem...
      Azért is kell ilyen stílusban írni, mert már annyira nagy a legtöbb ember ingerküszöbe, hogy ha valami kis "semmitmondó", indulatok nélküli posztban ír, akkor sokan át is suhannak felette. De így viszont napokig elgondolkodtat, magával ragad, nagy hatással van az olvasójára. Legalábbis engem biztos.
      Babi, amúgy a feministákkal mi a baj? (félre ne érts, nem akarok vitázni, csak kíváncsi vagyok)

      Törlés
    19. Majd máskor. :-)
      Nincs velük bajom, észrevételeim vannak. :-)
      Röviden: azért én még úgy vagyok vele, hogy hozzábújok Babihoz, örülök, hogy biztonságban érezhetem magam mellette, s nekem kell ez az érzés. Nem akarok olyan erős lenni, hogy egyedül csináljam. Nem is keresem, az ezt sugalló tartalmakat. Vagy például nem akarom tudni, hogy milyen égő kell a csillárba, kurvára leszarom.
      Régen voltak vadhajtásaim, de levágtam őket... most azt érzem, hogy az egyenjogúság fontos, de mióta anya vagyok, azt is érzem, hogy tényleg van valamiféle ösztönös gyengédség, emocionális képesség, ami a nők birtokában van (a melegeknél is bizonyára a lányos fiúknál :-) ), és én akarok ebben a szerepben lenni. És azt szeretném, ha a "fészek" kézfogásunkban továbbra is az én kezem legyen belül, és ölelje át Babi nagy tenyere.

      De az is tény, hogy ugyanazért a munkáért, munkakörért ne kapjon kevesebbet egy nő, mint egy férfi... és bizonyos posztok elnyerésénél ne számítson, hogy nő vagy férfi az illető.
      Vagy azokat a férfiakat, akik kihasználják, hogy ők az erősebbek, és megverik a feleségüket, kiherélném, és megetetném velük a golyóikat.

      Na, én így gondolom.

      Törlés
    20. na de a feministák se azt mondják (mondjuk), hogy egyedül kell csinálnod mindent, meg egyedül kell leélned az életedet. csak azt mondjuk, hogy ha már párkapcsolat van, ott valódi egyenlőségnek kell lennie, és a férfi nem uralhatja le a nőt védelmezés, gyámolítás és egyebek ürügyén. és egyedül is jobb lenni, mint az, hogy az ember egyedül élje le az életét.

      "mióta anya vagyok, azt is érzem, hogy tényleg van valamiféle ösztönös gyengédség, emocionális képesség, ami a nők birtokában van "

      szerintem csak a saját nézőpontodról tudsz érdemben nyilatkozni, más nőkről nem. (amúgy mi van azokkal a nőkkel, akik nem gyengédek és nem emocionálisak alapből? ők akkor nem is nők? vagy nők, de csak defektesek?)

      Törlés
    21. Elgondolkodtató, amit írsz. De, nők. :-)
      De miért akarsz ennyire vitatkozni? :-)
      Én amúgy azon az állásponton vagyok, hogy egy nő nem attól nő, hogy feleség és anya... szóval nyugi! :-)
      Elhiszem, hogy lehet gyerekek nélkül is teljes életet élni. A karrier vagy bármi más is leher életcél.. nem akarok én senkit beszabályozni, hogy mit érezzen :-)
      Egész egyszerűen azt érzem, hogy nem véletlen a kifejezés, hogy valaki megtalálja a másik felét. Egyrészt nem egyedül akarunk élni, másrészt viszont egyenrangú félként. Amúgy nekem halálosan mindegy. Vannak szingli barátnőim, értem én, hogy jó buli... csak azért a vége mindig az, hogy vágynak.egyre.

      Törlés
  2. Kati nem vagy véletlenül leszbi? De igen, ugye? A homokosság létezett az ókori Görögországban is, ebből ered a leszbikus kifejezés.Természetesnek nem mondanám a homoszexualitást, nem vetem meg őket, de nem akarok lépten nyomon az ő magamutogatásukkal találkozni, és csak ezért nem fogom tisztelni egyiket sem. Maradjanak diszkrétek, de az nagyon nem megy nekik. NEM ÉRDEM HOMOKOSNAK LENNI!!!! EZZEL DICSEKEDNI SEM AZ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is azt mondjuk, hogy nem érdem. A szexuális hovatartozás nem érdem, nem érték, és nem norma. Nem erkölcsi kategória. És punktum! :-)

      Törlés
    2. Tudod hany meleggel mesz ugy szembe az utcan kedves Nevtelen, hogxy loveted nuncs rola, hogy homi?? Ennyire mutogatjak magukat.
      Az a baj, hogy kurvara nem latsz tovabb annal az eltorzitott kepnel, amit a melegekrol igyekszenek kialakitani. Nem, a melegek nem burkoloznak szivarvanyszin zaszloba mindemn reggel, nem dorgolik ossze a micsodajukat nyilt szinen es nem ugrandoznak az utcan fejhangon visitva, hogy buzi vagyok, buzi vagyok! Ertsetek mar mef konyorgom....

      Törlés
    3. :-D
      Ezt én sem értem.

      Amúgy jót röhögtem, amikor a múlt heti homofób szarakodás után vasárnap este a színházban pont mellénk ül le egy meleg pár. Még mondtam is poénból az unokatesómnak, hogy a végén csak kisül, hogy ezek mindenhol ott vannak. :-D De arra akarok kilyukadni, hogy bármennyire is meglepő, nem voltak kifestve, de még tüllszoknyájuk sem volt. Merészelték nézni az előadást. Tényleg, miért nem otthon ültek? A magamutogatós mindenit neki.
      A jó hír az, hogy -rajtunk kívül- senki sem foglalkozott velük. Mi is csak azért, mert az unokatesóm elnyomta a szokásos bosszankodását, miszerint kurva helyesek, és milyen kár értük. :-)

      Törlés
    4. Kedves névtelen, képzeld, tanultam latin nyelvet középsuliban, abból is érettségiztem és tanultunk az ógörög kultúráról is. De azért köszi a segítséget. ;) Kamaszként csókolóztam lányokkal, de nem éreztem szexuális izgalmat közben, míg fiúknál igen, szóval szerintem nem vagyok leszbikus és biszex sem. De ha az lennék, szerintem nem változtatna a véleményemen. ÁRULD MÁR EL, HOGY MELYIK MELEG MONDTA NEKED, HOGY NÉZZ FEL RÁ ÉS TISZTELD AZÉRT, MERT Ő MELEG??? Az, hogy felvonulnak 1 évben egyszer, miért jelenti azt, hogy szerintetek egész évben verik a mellüket, hogy hékás, kis csicska heteró, én buzi vagyok, feletted állok, tisztelj vagy szétütöm a fejem. Ez inkább a nem elfogadó heteró barátainkra jellemző.

      Gina, imádom, ahogy fogalmazol! :D Mindig megmosolyogtatsz még ilyen komoly témában is! Jah, és egyébként teljesen egyetértek, tényleg ezt a torz képet akarják bemesélni, elhitetni. De hogy miért kell 1 napból általánosítani? És csomó meleg ki sem megy. A bevállalósabbak igen, de nem mindenki. Miért kell egyből azzal jönni, hogy így mutogatják magukat meg úgy. Érdekes, én még kézen fogva sétáló meleg párt sem láttam. Ennyit a nagy magamutogatásról.

      Babi. :D Komolyan tüllszoknya nélkül voltak. Húha. Lehet, hogy akkor csak divathomik. Még szerencse, hogy este volt az előadás, gondolom azért mertek elmenni az előadásra. Én is szoktam bosszankodni. :D

      Törlés
    5. Névtelen: pont a hozzád hasonlók miatt mennek ki a melegek az utcára.

      Törlés
  3. Ajjaj, kedves névtelen, szerintem most beletapostál a lelki világukba... Egyébként teljesen egyetértek veled én is, csak azt nem értem miért kell még mindig ezt a témát húzni? Rég óta zugolvasom Kati blogját is, Babiét is és egyszerűen nem fér a fejembe miért nem lehet ezen túllépni? Vannak a MÁSOK, és akkor mi van? Nem érint egyikőtöket sem közvetlenül a téma (tudomásom szerint nem vagytok melegek), akkor meg minek lovagoltok még ezen?

    Még annyit, hogy bár az előző bejegyzésekhez nem írtam kommentet, főleg nem amiben összevitatkoztatok másokkal, azért megjegyezném hogy Babi nem tudom honnan vetted ezt: "Mehet mindenhova, csak az utcámba nem." Mert én senkitől ilyet nem olvastam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mariann voltam.

      Törlés
    2. Azt az én blogomon írták. Csak az zárt blog. A többire nem reagálnék, igazad van. De én azért írok erről mégis, mert Kati írt. Tehát őt még érdekli, akkor meg miért ne reagálhatnék.

      Törlés
    3. Tudom hogy zárt a blogod, nálad is olvasó vagyok :)
      Visszanéztem a hozzászólásokat nálad annál a témánál és én csak Gyöngyinél látok ilyen megjegyzést.

      Törlés
    4. Nem ő írta. "Nem hangoztatom, hogy jó fej vagyok, nyugodtan éljenek, csak ne jöjjenek az utcámba. " Nem írom le, hogy ki...

      Törlés
    5. Gyöngyinek csak a melegfelvonulással van baja... ne keverd... :-)

      Törlés
    6. Ezt Nesreca hozzaszolasabol idezem:

      Nem hangoztatom, hogy jó fej vagyok, nyugodtan éljenek, csak ne jöjjenek az utcámba.

      De ha gondolod megtalalhatod te is az "Egy utolso, mert kiakadtam" c. Bejegyzesben.

      Törlés
    7. Hát szerintem itt mindegyikőtök akkor félreértelmezte amit írt. Közben megtaláltam én is ezt a megjegyzését. Bemásolom ide is:

      Gyöngyi: "Ez ilyen látszatelfogadás. Hangoztatod, hogy milyen jófej vagy, nyugodtan éljenek a Földön, csak ne jöjjenek a ti utcátokba."
      Nesreca: "Nem hangoztatom, hogy jó fej vagyok, nyugodtan éljenek, csak ne jöjjenek az utcámba. Én azt hangoztatom, hogy éljenek nyugodtan, nem zavar amíg nem mutogatják magukat provokáló módon. "

      Szerintem nem csak részleteket kellene kivenni az írásából, hanem az egészet egybe olvasni. Én amit ti idézgettek azt védekezésnek olvasom Gyöngyi írására, a második mondatát pedig annak amit valójában gondol. A végén kiderülne, hogy mind félreértettétek Őt és abból lett az egész vita...

      Törlés
    8. És olyan dolgok hangzottak el... most arra kényszerítettél, hogy visszaolvassam... mint pl. normális kapcsolat csak nő és férfi között... te jó ég... és még ez se minden... hú, miket láttam már megint! :-D
      De most megint terelődik a téma a konkrét vita felé. A konkrét vitát le is szarhatjuk jó magasról!!!
      A lényeg itt az, hogy ez Kati blogja, arról ír, amiről akar. És ha még két hét múlva se fogja tudni magát túltenni azon, hogy az emberek egyből ítélkeznek, és a saját éetükön kívül semmi sem számít normálisnak, akkor két hét múlva is erről fog írni, és rohadtul az ő döntése lesz, és ha valakinek elege van belőle, akkor nem kell megnyitni a kommenteket, mert úgyis csak Kati és Babi beszélget (majd meglátjuk, hogy csatlakozik-e Gyöngyi és Gina), a többiek pedig névtelenül elküldik őket a sunyiba. Ebben semmi izgalmas nincs.

      Törlés
    9. En abba a vitaba direkt nem is szalltam bele, most sem fogok abban a vitaban allast foglalni, en csak bemasoltam, mi volt az ominozus mondat:)

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    11. Én nem ismerem Nesrecát. Akkor kezdtem volna el olvasni, mikor zárttá tette a blogját, én meg nem kértem meghívót, úgyhogy róla véleményt nem tudok alkotni, csak a kommentei alapján. Szerintem próbáld egy kívülálló szemével átolvasni a beszélgetéseteket, mert én a fenti idézeted (normális kapcsolat csak férfi és nő között lehet) után úgy olvastam, mintha kijavította volna magát arra, hogy az lehet a melegeknek is... Nem akarok vitát generálni, csak az észrevételeimet próbáltam megosztani veletek, mert én mint kívülálló lehet másképpen látom az egészet mint ti.

      Törlés
    12. Én meg csak szimplán nem akarok vitatkozni. Tényleg nem. De nem voltak félreértések. Hidd el, olyan hosszasan beszéltük mi ezt, hogy abból világosan kirajzolódik, hogy ki hogyan gondolja.

      Törlés
    13. Lehet a többiben nem volt félreértés, de ezt a kettőt én annak tudom be. Csak azért szólok, mert folyamatosan ezekkel vagdalóztok, de nekem teljesen mindegy is, gondoltam szólok. Majd később elolvasom a további hsz-eket, csak közben dolgozok.

      Törlés
    14. amíg valaki nem érti, hogy két férfi között is szex a szex... vagy amíg valakinek akár "véletlenül" is az íródik le a megjegyzésében, hogy nem lehet normális kapcsolat egy férfi és egy nő között, és ezt utána úgy javítja ki, hogy "nem is tudom, mit akartam kihozni ebből az egészből", tehát gyakorlatilag csak érezte, hogy gáz, próbálta menteni magát, pedig egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy nem tudom elfogadni, mert valóban próbálta magát elfogadóként feltüntetni, és Gyöngyinek halálosan igaza van, hogy ez csak látszatelfogadás.. aztán a vita vége felé még1x leírja, hogy nehogy azt higgye a lánya, hogy az a "követendő példa", miközben ezt ugattuk végig, hogy ez egy hülyeség így... szóval addig, amíg valaki azt sem tudja, hogy mit ír, addig értelmetlen vitatkozni! És most be is fejezem!!!

      Törlés
    15. Mariann, kedves vagy, hogy félted a lelkivilágunkat, de nem olyan fából faragtak minket. ;) Szerintem. Engem ez a téma érdekel, és szeretek arról írni, ami épp foglalkoztat. Engem nem érdekel, ha emiatt olvasókat veszítek el, sosem volt célom a népszerűség kicsikarása egy nyamvadt blogon keresztül. Persze azért jobban szeretem, ha gyűlnek a feliratkozók, mintha fogynak, de nem fogok a népszerűség kedvéért megváltozni. Szerintem nekem annyiban van közöm személyesen is ehhez a témához, mert a lányom szintén egy meg nem értett kisebbség tagja, akiről szerintem sokan hasonlüan vélekednek, mint a melegekről: otthon a 4 fal közt autistáskodjon. Jah, és van Autizmus Világnapja és akkor is ki szoktak ám páran vonulni az utcára, még Kulka János is tartott beszédet. ;)

      Lehet, hogy azt a bizonyos mondatot félreértettük, kiragadtuk, de pont a szövegkörnyezet miatt történt, mert ezen kívül nagyon sok olyan is elhangzott, vagyis leíródott, amit egyszerűen nem lehet félreérteni.

      Babi, köszönöm, jól látod, lehet, hogy átalakul a blog és csak a melegekről, elfogadásról fogok írni. Jó, nem valószínű, de nem értem, hogy miért fáj valakinek, ha ugyanarról írok? Mindenkinek lehet blogja, oda azt írhat, amit akar így azt olvas, amit aklar. :) És én sosem írtam, hogy kötelező olvasni. :) Persze nem bánom és örülök is neki, de nem haragszom meg érte, ha valaki emiatt továbblép rajtunk. És az utolsó hsz-edet is teljesen jogosnak tartom. Jaj, nekem nincs lelkierőm visszaolvasni a múltkori hsz-eket. o.O De valóban nekem is ez jött le, amit írtál.

      Törlés
  4. Hát én ezen hangosan röhögtem, hogy megkérdezte Névtelen Katitól, hogy leszbi-e??? :-D
    Szerintem nem szállok be a vitába mégegyszer. :-)
    Egyébként nekem is volt olyan blog, hogy olvastam, aztán meg már nem tetszett és nem olvastam. De nem szóltam be a blog írójának, hogy miről írjon. :-D Ez de durva.
    Az a baj, aki kézzel-lábbal tiltakozik a melegek ellen ( én csak a felvonulás ellen ;-) ) azt nem lehet meggyőzni. Hiába ír valaki szépen, értelmesen, indulatosan...bárhogy.... ha valaki "elítéli" őket, akkor az hülye és tényleg azt kívánom neki, hogy ismerjen meg egy olyan embert, aki az vagy legyen a gyereke az és majd megtudja, hogy tök feleslegesen utálkozik, meg gyűlölködik.
    Mielőtt valaki valahonnan kitilt, szóljon. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-DDD

      Én most azon gondolkoztam, hogy Mariannt kiteszem.

      Dehogyis! :-D

      Törlés
    2. De Gyöngyi... ezzel a felvonulásoddal :-DDD figyelj, nem kell arra sétálni azon az egy napon. :-) Én amúgy a közterületen smárolással kapcsolatban is csak azt nem tudom felfogni, hogy 1. én még nem láttam melegeket smárolni az utcán, tehát nem hiszem, hogy lépten-nyomon smárolnának, 2. ha valami zavar, akkor nem felháborodok, hanem arrébb megyek. Hagyom, csinálja, amit akar, mi közöm van hozzá??? És még akkor is, ha beleütközik a közerkölcsbe... basszus, megéri ezen tobzódni? Továbbmegyek, azt' kész.

      Törlés
    3. Gyöngyi, én már kezdek félni, komolyan mondom. o.O De amúgy én is jót röhögtem. És ha leszbi lennék? Már itt elárulta magát kedves Névtelenke, hogy azt feltételezi, hogy egy ízig-vérig heteró nem áll ki a homik érdekében. Pedig vagyunk egy páran így szerintem!!!
      Igazad van, szerintem sem lehet meggyőzni, max elgondolkodtatni, de nem adom fel. Anámnak van egy agresszív, alkoholista fia és megkérdeztem tőle, hogy ha választhatna, hogy ilyen legyen a fia vagy meleg, akkor melyiket kérné és azt mondta, hogy az alkeszséget... (Persze, vannak biztos a melegek közt is alkoholisták meg agresszívek, szóval nem akarom őket szentekké nyilvánítani, de tök durva, hogy anyám ezt választotta. Legyen inkább 6 meleg gyerekem, mint egy piás!)
      És érik egy poszt bennem Gyöngyi, csak neked! ;)

      Törlés
    4. Kedves Babi! :-)
      Nem gondolod, hogy az, hogy ők oda kimennek felvonulni, azáltal rosszabb lesz a megítélésük? Mert magamutogatás.
      Nyilván aki odamegy és leköpi őket, az nem normális.
      Tényleg mindig az jut eszembe, hogyha én is érintett lennék, akkor mit csinálnék.
      Szóval igen, lehet én is elmennék felvonulni, mert annyi korlátolt hülye él Magyarországon, hogy lehet csak így lehet megváltoztatni a nézeteiket.
      Kati: nekem poszt? Ajajajaja :-D

      Napközin piskóta csokiöntettel? Hát hova jártál te? Biztos valami elit helyre, mert nálunk ilyen nem volt. :-D

      Törlés
    5. Nálunk sem volt piskóta. o.O

      Törlés
  5. Szerintem Nesrecát már kár idekeverni, mert valóban nem az volt, hogy írt valamit és esetleg félreértettük. Elég hosszan átrágtuk. Egyébként meg ő haragudott meg ránk annyira, hogy páros lábbal kirúgott minket. Egyébként meg ha nem rúg ki, akkor meg kimoderálta volna a hozzászólásainkat. Na az se jobb.
    Eljön majd a az idő, amikor mindenkinek kussba kell lenni. Szép lesz. :-D A blog írója lesz a diktátor. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én kiraktam valakit. Fogalmam nincs, hogy jól tettem-e. Nem gondoltam végig, csak megléptem. Nekem nem mondja el a véleményét, csak a saját blogján puffog... most érted... akkor minek járjon hozzám?

      Törlés
    2. Na igen, szerintem is ő haragudott meg és dobott ki mint macskát sz*rni... Jó, lehet, hogy egy mondatot nem kellett volna nekem és Babinak leírnunk, de basszus, egy zárt blogról van szó és tényleg nagyon hasonló az olvasóközönség...
      Babi, sejtem kiről van szó, én is kiraktam. Tudod, mi a vicces: hogy még mi voltunk megvádolva azzal, hogy kibeszéljük szegénykéket a hátuk mögött... :P

      Törlés
    3. Hol a napközis piskótám? Komolyan... már ott érzem magam. :-)))
      Imádtam a menzán a napközis piskótát csokiöntettel. De az sajnos nem járt a balhé mellé.

      Törlés
    4. Nem lettetek ti sehonnan kirakva :) És nem is a hátatok mögött lettetek kibeszélve úgyanis a blogom nyitott :) ynugodtan lehet olvasgatni :) ha már a nevemmel nem tudok írni. LaLa

      Törlés
    5. Engem nem enged be a blogod. ;-)
      Mondjuk én már nem merek más blogjába beleolvasni, az tuti. :-P

      Törlés
    6. Kati, te meg nézz bele Lala blogjába... :-) mentsük ,ami menthető. :-D De tényleg...

      Törlés
    7. Olvastam...
      Gyöngyi, olvasni ér, csak hozzászólni nem, főleg, ha nem egyezik a vélemény. ;)

      Törlés
  6. Nem rémlik a neved egy hozzászólásnál/posztnál se.
    Én csak azt nem értem és világosítson már fel valakit!!! hogy miért kellett minket kirakni N. blogjáról? Nyilván engem nem érint olyan hű de nagyon, facen se ismerősöm. De ennek mi értelme volt? Ha összeveszek a Férjemmel, akkor őt is rakjam ki, ahelyett, hogy megbeszélnénk? Férjem nem szereti a melegeket, el se fogadja.......... most akkor el kéne válnom tőle? :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Babival is összevesztünk rajta. Mondjuk, ő több meleg srácnak is tuningolta az autóját, meg ugye kifejezetten kíváncsi a melegbárra... de ő is mondott egy-két dolgot... azt hittem, leütöm! :-D

      Törlés
  7. Kedves Kati!
    Azért ez nekem eléggé tudathasadásos állapotnak tűnik a részedről...
    Hogy van az, hogy büszkén vered a melledet, hogy mennyire elfogadó vagy, hogy mennyire elfogadod a homoszexualitást... de akinek más a véleménye azt megköpködöd, vagy hogy a saját 3 éves autista kislányodat meg képtelen vagy elfogadni...
    Fura elvárni mástól az elfogadást, mikor te is képtelen vagy rá... egyébként azt gondolom, hogy ha a gyermeked homoszexuális lenne, azt is képtelen lennél elfogadni...
    azt írod, hogy azt szeretnék az emberek, h a homoszexualitás a négy fal között zajlódjon, meg hogy azt is, h a gyermeked is a négy fal között autistáskodjon... hát pont te írtad a posztodban, hogy legszívesebben ki sem vinnéd/viszed az utcára... akkor most miről is beszélünk??? A homokat igen, de a saját gyerekedet, aki a véred, meg nem???
    Tudod, szerintem nem véletlenül kaptad te ezt a kis manót az élettől... nem ártana egy kis alázatot tanulnod!
    Van homo barátom, ismerősöm is, nem is egy... de ők nem vesznek részt a felvonuláson, mert undorítónak tartják, ahogy ott viselkednek az emberek... aztán csodálkoznak, hogy megköpködik őket... ilyen viselkedésért bárkit, nem kell hozzá homonak lenni... és nem attól fogják őket elfogadni, hogy felvonulnak és verik a mellüket... kézenfogva séta, puszi abszolút belefér sztem, de minden más a négy fal közé tartozik... homoknál és heteroknál egyaránt... nem tartozik senkire... ugyanúgy, mint hogy pl. nem sz@runk az utcára... és nem, nem úgy működik, ha valami nem tetszik majd félrefordítom a fejem! mert akkor majd mindenki azt csinál, amit akar, aztán ha a fejedre sz@rik valaki, akkor majd forgathatod a fejed...
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Az eddigi blogos "pályafutásom" alatt ez a legérzéketlenebb hozzászólás, amit kaptam!

      Törlés
    2. Bea! Én abszolút nem vagyok "Kati imádó". Ha olyat ír, ami nem tetszik vagy nem egyezik a véleményemmel, akkor neki is megírom. Meg másnak is.
      Komolyan mondom olvasd már el, hogy mit írtál! Ez most komoly?
      Hogy a viharba lehet összehasonlítani a kettőt? :-O
      Nem ismerek homoszexuális embert, de az is olyan, mint mi. Tanul, focizik, elmegy egy koncertre, locsolja a virágját, beül egy sörre dumálni...
      Te tudod mi az autizmus??? Ha nem, akkor olvass utána. Nem szégyen az.
      Amíg nem találtam Kati blogjára, pontosan én se tudtam mi az. Nyilván majdnem mindenki látta az Esőember c. filmet.
      Hogy lehet ezt a kettőt összehasonlítani? Egy autista lehet soha nem lesz képes egyedül élni és lehet millióegy dolgot nem lesz majd képes megcsinálni!
      Van neked gyereked? Mert tegye már fel a kezét, aki ezt csípőből el tudná fogadni!!!
      Komolyan mondom, hogy érzéketlen vagy!

      Törlés