lassandebiztosan

2014. február 8., szombat

Még egy kicsit a diverzitásról...

forrás: http://www.pinterest.com/pin/297026537895681165/
Nem szándékoztam ezt tovább boncolgatni, de olvastam egy általam viszonylag régóta követett blogban egy olyan bejegyzést, amiben azon botránkozott meg a bloggerina, hogy fényes nappal lány ruhába öltözött fiú megcsókolt egy fiút a tv-ben.
Elgondolkodtam azon, hogy ebben mi zavarta? Csak ma jutottam el oda, hogy elolvassam a posztot és választ nem kaptam a kérdéseimre, mert még nemrég tettem fel az illetékesnek; de őszintén érdekel, hogy mi bántja, mi zavarja? Az, hogy egy fiú lány ruhát vett fel? Vagy hogy egy fiú megcsókolt egy fiút? Vagy a kettő együtt volt túl sok? Nem láttam a műsort, így nem tudom pontosan, hogy mi volt benne. Bár számomra ha nem a melegek kigúnyolásáról szólt, akkor semmi problémám vele.

Meg lehet kövezni érte, de szerintem a szexuális hovatartozás sokfélesége is a változatosság egy igen szép példája és szükség van rá. És többé, színesebbé teszi a társadalmat, a közösségünket! Végtelenül szomorúnak tartom, hogy a homoszexuálisok kapcsolata az itteni, mai társadalomban nem egyenértékű a heteró kapcsolatokkal. Nem értem, hogy miért nem mindegy, hogy éppenséggel két férfi, két nő vagy egy nő és egy férfi szereti -e egymást? Nem a szeretet a lényeg? Jó lenne megtudni, hogy sokakat ez miért zavar?

forrás: http://www.pinterest.com/pin/241013017530164194/


forrás: http://www.pinterest.com/pin/498351514986989752/

Könyörgöm, aki egy kicsit is nyitott vagy pusztán érdekli a téma, olvassa el a következő bejegyzést, szerintem nagyon jól összefoglalja sok ember véleményét a melegekről és még röhögni is lehet rajta..:

  
Idézek belőle egy picit, nekem nagyon tetszik:

"Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat anélkül, hogy valami buzgómócsing jogvédő közösség tagja elleni erőszakkal ne vádolná az elkövetőt. Az alábbi tíz hasznos tanáccsal azoknak az embertársainknak kívánunk segítséget nyújtani, akik nem szeretnék vagy nem tudják nyíltan felvállalni homofóbiájukat, és a civilizáltság mázával kénytelenek palástolni mélyen fortyogó indulataikat.

 1) Ha nem muszáj, ne ismerd el, hogy utálod a buzikat. Tudjuk, hogy néha jól esne beszólnod, hogy “dögöljetekmegrohadköcsögbuzikakurvaanyátok”, de sajnos a liberális szabadságeszmény posványában dagonyázó korunkban ajánlatosabb palástolnod igaz érzelmeidet. Inkább azt hozd fel, hogy téged "nem érdekel, ha a négy fal között csinálják, csak ne mutogassák magukat”. Ezzel azt a hamis benyomást keltheted az emberekben, mintha téged nem zavarna a buziság, csak annak közszemlére tétele. (Höhö, a hülyék, ha nem zavarna a buziság, akkor miért zavarna, ha látnod kéne őket?)"

További 9, nagyon elgondolkodtató, de viccesen megfogalmazott pontot találhattok erről a témáról.

Engem ez a 2 film is nagyon megérintett, meghatott, olykor megnevettetett és a szívemet is megmozgatták rendesen: Túl a barátságon és az I Love You Phillip Morris.


Amúgy cseszettül nem erről akartam írni, de így hozta a sors (siránkozni akartam, de ne aggódjatok, az is meglesz hamarosan... :D )

97 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem tetted fel e kérdést!
    Mi zavar engem? Azzal nincs semmi gondom, hogy van homoszexualitás. De az már hagy zavarjon, ami nagyon elterjedőben van, hogy divathomoszexuálisok. Mert engem az zavar, hogy divat lett. Ezt nem lehet tagadni, hiszen vannak kamasz gyerekeim látom, amit látok! És igen, én eléggé konzervatív vagyok ehhez IS! Az én gyerekeimnek az legyen a példa, hogy egy férfi a nővel csókolodzik, és szerelemből, ne divatból, és házasság párti is vagyok, és gyerekpárti, és bocsánat házasságban is a férfi és nő párti! Hogy valaki a hálószobájában mit csinál, ahhoz semmi közöm. De azt is hiszem, az két emberre tartozik. Lehet az két férfi is, és két nő is...Igen, én konzervatív vagyok ebben is, meg egy majdnem 40 éves nő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De hogy lehet megkülönböztetni a divatbuzikat a valódi homiktól? Honnan tudod, hogy csak divatból buzi -e?
      Nincs semmi bajom a konzervatívabb beállítottságú emberekkel, amíg nem akarják eldönteni, hogy mi a helyes és mi nem. Hogy mi a normális és mi nem. Anikó, írtad, hogy "ezeknek adnál anyai pofont". ', mi az, hogy ezek, és szerinted pofonnal ki lehet nevelni belőlük a melegséget? Vagy ezt csak a divathomikra értetted? Én amúgy nem hiszem, hogy vannak divatmelegek. Kamaszként sok mindent kipróbál az ember, keresgéli a stílusát, ennyi.
      Az elfogadásnál én nem hiszek abban, hogy van szürke, hisz valamit vagy elfogadunk vagy nem. Pont erről ír a belinkelt blog, hogy az, aki azt vallja, hogy otthon csinálhatják, de nyíltan nem viseli el őket, az az illető NEM fogadja el a másságot (és pont az ilyen hozzáállások, vélemények miatt mennek ki tüntetni, a helyükben én is ezt tenném!!!) . Nekem ezzel sem lenne bajom, ha nyíltan kimondanád, hogy kész, nem bírod őket elviselni. De amit te is és sokan mások is csinálnak, az "divatelfogadás". És attól, hogy foggal körömmel a férfi-nő kapcsolatot prppagálod a gyerekeidnek, attól még ha genetikailag bennük van, akkor bizony melegek lesznek. ;)
      Tényleg, ha megtisztelnél a válaszoddal, őszintén érdekelne, hogy ha kiderülne valamelyik gyerekedről, hogy meleg, akkor is így vélekednél a témáról?

      Törlés
    2. "Nekem ezzel sem lenne bajom, ha nyíltan kimondanád, hogy kész, nem bírod őket elviselni. De amit te is és sokan mások is csinálnak, az "divatelfogadás"."

      Hatalmas lájk.

      Törlés
    3. Én még azt sem értem, hogy ennek mi köze van az ember korához. :-) apum nem 40, hanem 50 éves, mégis támogatná a homoszexuálisok közötti házasságkötést. Egyébként egyik szavad üti a másikat, mert állítólag téged nem zavar, hogy mit csinálnak a hálószobában, de a házasságkötésük már szúrná a szemed. Holott ugyanúgy nem látnád, mert a szeretteik körében történne. És ugyanúgy nincs semmi közöd hozzá. Nekik ciszont van joguk ugyanúgy élni, mint a heteróknak. A hatalomnak pedig nem lenne joga lrváltani valakit azért, mert nem felel meg családpolitikailag, mert ehhez senkinek semmi köze, viszont a tehetséghez van, és elérherővé kell tenni. Nem eldugni, leváltani, lebuzizni.

      Törlés
    4. Semota: Köszönöm!!!

      Babi: Amúgy a sok "én elfogadom csak ne lássam" ember nem jön rá arra, hogy ha ugyanannyi joguk lenne az alapvető dolgokhoz,mint nekünk, akkor okafogyottá válna például a felvonulás?

      Törlés
  2. Én elég sok meleg embert (főleg férfit) ismertem a versenytánc világán keresztül többek között.... Semmi gond nem volt, azt hiszem, bizonyos berkekben ezt a témát egészen másképp kezelik, mint általában. Nekem is természetes volt, hogy x és y meleg, hétköznapi dolog...Viszont ők diszkréten is kezelték ezt. Nem hirdették, verték a mellkasukat és kérték ki a jogaikat, terjesztették az igét. :) Szóval egyetértek Anikóval, magam is konzervatív vagyok. Legyünk nyitottak, elfogadóak, de az alap, a norma, a példa legyen az, hogy "férfi a nővel"...érted. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ha nem kellene diszkréten csinálniuk, nem lenne ennyire megvető a társadalmunk, akkor nem kellene a mellüket verni azért, hogy legyenek jogaik... Hidd el, ha ők lennének többen, és bennünket szeretnének elnyomni, mi sem várnánk a csodát, hanem eszközöket vetnénk be, hogy elérjük a céljainkat, az alapvető emberi jogainkat.
      Az a baj, hogy nem, nem értem... az nem a norma, hanem a többség.

      Törlés
    2. Popianyu: ha nincs baj azzal, hogy valaki meleg, akkor miért baj, hogy valaki "hirdeti", "a mellkasát veri" és "kikéri magának a jogait"?

      Törlés
    3. Kati: Nekem ez a véleményem, számomra ez a norma, nem pusztán azért, mert a többség diktál valamit.

      Törlés
    4. De wz nem ilyen kérdés. Hogy jön ide a norma? Ez a megfogalmazás nem passzol ehhez a témához. Az egy norma, hogy elfogadó vagyok. Az egy érték, ha nem rekesztek ki. A homoszexualitás viszont nem erkölcsi kérdés.

      Törlés
    5. Ezt most picit hülyén fogalmaztam meg, de mentségemre szóljon, hogy közben fürdettem. :-) a lényeg, hogy a szexuális hovatartozás vagy a nemi identitás nem erkölcsi kérdés.

      Törlés
    6. Erika: Oké, nem a legtudományosabb forrásból származik a következő (wikipédia), de azért egész jól leírja:
      "A társadalmi normák olyan magatartás-előírások, amelyek a lehetséges magatartások szerint előírják a helyeset és a követendőt, az előírás be nem tartása esetére hátrányos következményt helyeznek kilátásba, és azt általában meg is valósítják. A társadalmi normák nélkül nincs emberi társadalom, azok egyidősek az emberi társadalommal."
      Számomra az a norma, hogy például nem ölünk, nem lopunk. De nem tudom normának venni azt, hogy ki meleg (ez egy genetikailag meghatározott adottság) és ki nem, ki "veri a mellét" és ki nem...

      Törlés
  3. Engem nem zavar. Így az sem, ha felvonulnak és az sem, ha az utcán kézen fogva mennek. Akit zavar, annak szerintem saját magával van problémája. A hardcore homofóboknak szerintem van valami hajlamuk, csak nem merik felvállalni. Különben miért foglalkoznának ezzel?
    Én az olyan sztorikat nem szeretem, amikor egy férfi elfojtja a másságát, megházasodik, csinál egy-két gyereket, aztán mégse bírja tovább, és elhagyja a feleségét egy férfiért. Másokat tönkretenni, azért mert nem merek szembenézni magammal, na az köcsög dolog. De lehet, hogy ilyen csak a filmekben van :D
    Szerintem már gyerekkorban látszik, ha valaki más, mert hát ez genetikai (bár nem én kutattam ezeket, de hiszek a Ranschburg bácsinak).És senkit, beleértve a saját fiaimat, nem ítélnék el azért mert genetikailag ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden szavaddal egyetértek!!! Hát de ez az, most egy meleg mikor fog engem csesztetni azzal, hogy egy ellenkező neművel csókolózom fényes nappal? Pedig számukra meg mi vagyunk mások, éppen akkora joguk lenne megkérni bennünket, hogy lehetőleg csak otthon fogjuk meg ellenkező nemű társunk kezét és a gyengédség megnyilvánulásait is tartogassuk a 4 fal közé... Nekem van egy meleg barátom és imádom! Annyira nyitott, őszinte értékes ember, hogy csak na. És tiszta szívből kívánom, hogy legyen majd gyereke. Természetesen az örökbefogadásra gondolok. Szerencsés lenne az a gyerek.
      Dr. Czeizel Endre is azt mondja, hogy genetikai. És milyen jó fej már, hogy papa kora ellenére ennyire elfogadó a fiával, aki szintén homi. :)

      Törlés
    2. Na az meg kimaradt, hogy szerintem nem csak a filmekben van ilyen. Ha elfogadóbbak lennének az emberek, akkor nem kényszerülnének bele képmutatás gyanánt heteró házasságba, amin belül egy életen át boldogtalan lesz, és vagy elhagyja idővel a feleségét/férjét, vagy "csak" megcsalja. Mondjuk egy teljesen nyitott kultúránál is biztos előfordulna, hogy valaki nem tudna magával szembenézni, de jóval kevesebb lenne az ilyen eset.

      Törlés
  4. Én nem követem azt a blogot, de ezt az ominózus bejegyzész elolvastam, mert valaki blogján láttam a bloglistában. Majdnem írtam neki, hogy mi a fenéről beszél màr?! Annyi dolog van, amin felháborodhatna... pl. Ha megmondják a gyerekének az iskolában, hogy hogyan gondolkozzon és miben higgyen. De az, hogy megmutatják a valóságot...e zzel mi a baj???? Én már azt nem bírom, ha a homoazexualitásra úgy tekintenek, mintha valamiféle deviancia lenne. Most mwgint felhúztam magam ezen. Meg amikor mondják, hogy négy fal között csinálják.. hát, bakker, akkor tiltsuk meg a hetero csókokat is az utcán, mert olyan nyálas... ja, és miért vonulnak fel... ezt is szokták kéedezni sokan. Hát azért baszki, mert állandóan baszogatva vannak, és gondolják, hogy egy napjuk nekik is lehet. De ebben az országban es3lyelen, mert a szebb jövőt akarók odamennek leköpni őket.. ráadásul Isten nevében. Jaaaaajj! 200 lett a vérnyomásom. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát, ezek után lehet, hogy én sem fogom. :(
      Az én pumpám is jócskán felment. :) Lehet, Babi, hogy sokmindenben nem értünk egyet, de ebben a témában szerintem 100%-osan.
      Pont valami hasonlót írtam Nikinek az előbb, hogy akkor ennyi erővel megkérhetnének a melegek, hogy a heterók csak otthon csókolózzanak. Asszem ebben az esetben mi is húznánk ám tüntetni és kiállni a jogainkért...
      Na igen, New Yorkban a felvonulás egy buli (jó, ott is biztos vannak vaskalaposak, de elenyésző a számuk), családi program, sokan kimennek piknikezni, Mark Zcukerberg is ott feszített, míg balkáni országocskánkban megdobálják őket tojással, meg mindenféle trágárságot vágnak hozzájuk. Engem valahogy röhögéssel tölt el, mikor látom a hírekben, hogy a kopasz, nagyon kemény, nagyon magyar fickó mocskosbuzizik... Amíg nem az ő seggét akarja megbacarintani, addig miért zavarja, hogy 1 napból pár órát megmutatják magukat, felhívják a figyelmet arra, hogy igen is léteznek?

      Törlés
    2. Erre írtam Kati, meg lehet nyomni a piros X fent a sarokban...:-)))
      Senki nem kötelez senkit, hogy olvassa a blogomat! Igen, én konzervatív vagyok! Sajnálom, csak a férjemmel, és még hármasban sem soha...;-)
      És már csak így fogok megöregedni....:-))))

      Törlés
    3. Érdekes, hogy ma már mit jelent a konzervatív szó. És miért kell ezt hangoztatni.. :-) akkor én meg liberális.. az galád? :-) amúgy Kati, nagyon nagy az a link, amit a posztban írsz. :-)

      Törlés
    4. Kati: oké, írhattam volna példát is. Legyen akkor példa. :)

      Törlés
  5. De jo, lanyok, ugy orulok, hogy ennyien felemeltetek a hangotokat! Azt hittem, hogy sokan majd lehurrognak engem, akik mindig minden korulmenyek kozott tudjak, hogy mi a jo, mi a helyes :) Rettentoen felhaborit engem is a butasagbol mondott stereotipia. Igazabol bele sem gondolnak sokan, hogy mit mondanak, csak azt hiszik, hogy amit a csorda bog, azt kell nekik is mondani... lehet, hogy nincs rossz szandek mogotte, de nem gondolkodnak el azon, hogy embereket itelnek el, anelkul, hogy ismernek oket. Minden embernek joga van az elethez! Ahhoz es ugy, ahogy o maga szeretne.
    Kik vagyunk mi, hogy megmondhatjuk a masik embernek, hogy hogyan kell elnie?
    Ezert irtam Anikonak, hogy ez nagyon veszelyes, mert barkit barmiert barmikor ki lehet pellengerezni, kikozositeni, megalazni. Tudjuk mar a XX. szazadbol, hogy ez hova vezethet. Nem szabad hagyni, hogy megismetlodjon! Mindig kicsiben kezdodik....
    Lizi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek. A 70 évvel ezelőtti magyar társadalmi normákhoz:
      "Az is ismert tény ma már, hogy a magyar hatóságok igencsak túlbuzgóak voltak a deportálások terén, Rév István szerint szinte könyörögtek Auschwitzból, hogy csak kétnaponta küldjenek vonatokat Budapestről, de a magyarok napi 6 tehervonatot terveztek. Eichmann kompromisszumként napi két szerelvény indítását javasolta, végül a Horthy-kormányzat elérte, hogy naponta átlagosan négy vonatot indítsanak. "

      Törlés
    2. Lizi, szerintem is veszélyes téma ez, és én kis naiv azt hittem, hogy ez csak történelem, de sajnos egyre többször szembesülök azzal, hogy a jelenben is benne van... :( És mivel a gazdasági helyzet megint szar, talán emiatt erősödött föl ennyire a kirekesztés. Akkor ijedtem meg igazán, mikor egy autis facebook-os csoportban egy anyuka arról írt, hogy a zsidók okozzák az autizmus... Mondom, WTF??? És azon kívül, hogy egyáltalán hogy jut ilyen eszébe bárkinek, az is ijesztő volt, hogy rajtam kívül csak pár anyuka reagált rá, felháborodását kinyilvánítva. Oké, ő az admin, a csoport anyja, de akkor is, nah, ez nem jelenti azt, hogy bődületes baromságokkal fárisszon... és honnan tudja, hogy a csoport tagjai közt nincsenek zsidók? Valóban nem szabad hagyni, hogy megismétlődjön!!!

      Babi: :( Nagyon szomorú és megrendítő, amit írtál, én ezt hallottam eddig. A magyarok legtöbbször abban a legbuzgóbbak, amikben nem kellene...

      Törlés
  6. Én azt nem értem, hogy miért kell ország-világ előtt kidobolnia két embernek, hogy egy pár?
    Nem ismerek homoszexuális embert.
    És lehet, ha én is érintett lennék, akkor én is kiállnék a jogaimért. De ahogy öregszem pl. már az is zavar, ha egy csaj meg egy srác elállja a járdát és smárol. :-)
    Egyébként ti szoktatok a Férjeitekkel nyilvánosan csókolózni? Mondjuk 30 év fölött? ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felolem barki barmikor megcsokolhatja a parjat elottem, nem zavar (persze a kvazi nyilvanos petting mas, de ez inkabb a kamaszok sajatja).
      En ugyan csak 25 vagyok, ferjem nincs, csak egy apja a gyerekemnek, de ha a Tesco kozepen jon ram, hogy en marpedig megcsokolom, akkor minden szegyenrezet nelkul megteszem. Raadasul ha ezutan ranezek a gyerekre, fulig er a szaja, mert latja es erzi, hogy a szulei szeretik egymast, es szerintem ez szuper.

      Törlés
    2. Simán lesmárolom az uramat közterületen. :-) szerencsére azt még nem tiltották be. Egyébként az nem nagy dobra verés, ha férfi férfivel smárol. Lehet felvállalásnak is nevezni. ;-)

      Törlés
  7. Oké, átfogalmazom a kérdést. Mi is szoktunk Férjemmel csókolózni. Legtöbbször akkor, mikor állunk a Tescoba sorba. :-D
    Na de amit egyesek művelnek, az már sok(k).
    Szóval egy csók naná, hogy belefér, seggfogás is. Na de hosszú percekig? :-)

    VálaszTörlés
  8. Szóval én tényleg ezt nem szeretem és nem értem a melegekbe, hogy nyilvánosan kiállnak és csakazértis mutogatják magukat. Ezt egy nő és férfi párosba se tudnám elviselni.
    Nekem komolyan mondom a magamutogatással van bajom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De a melegfelvonulás pont azért van, meet máskor nem mutogathatják magukat. 365 napból 364-et bújdokolni kell... legalábbis nálunk. Nyugaton meg egy nahy buli az egész, és még a heterók is szorgalmazzák, hogy legyen. Magyarországon is a legjobb bulik a buzibárokban vannak. Nem véletlenül készülünk oda. Már egy pixit messze akaeok kerülni az ítélkezőktől, és erre a melegbár a legjobb hely.

      Törlés
    2. Gyöngyi, de nem mindegyik meleg áll ki nyilvánosan és mutogatja magát, ők is sokféleképpen állnak ehhez az egészhez. Ne tessen már általánosítani! :)

      Babi, úgy szeretnék egyszer elmenni buzibárba!!!!

      Törlés
    3. Hát, én is. Csak nagyon régen voltam. Őskorban. És akkor csak úgy. Most viszont akkor szeretnék, amikor transzvesztita show van. :-) Olyat még nem láttam. Mármint élőben nem, de videón nagyon tetszik, halálra röhögöm magam. :-D Meg anyámék is azt mondták, hogy haláli. :-DDD és frankón jól énekelnek... a barátnőim meg azt nyomatják, hogy "a legjobb bulik ott vannak"... hát, én márciusra tervezem, mert most jövő héten színházba megyek :-D, ilyen sokszor nem tudok/tudunk lelépni... Kati, vicces lenne, ha pont egy melegbárban találkoznánk először. :-DDD

      Törlés
  9. És a TASZ nagyot nőtt a szememben. :-) főleh Sárosi Péter.

    VálaszTörlés
  10. Az a baj, hogy beszippantott ez a téma. Most azon röhögök, hogy mekkora ászoknak érzik magukat az anyák, hogy náluk a távirányító. :-D meg azon, hogy a gimiben, az egyetemen vagy akár a nagybetűs életben tuti, hogy találkozik a gyerek a homoszexualitással. Meg ezzel a távirányító val elmondták a lényeget az életfelfogásukról: elkapcsolom, nem nézem, akkor nem létezik. Bravó! Egyébként mi az a divathomoszexuális??? Mit értünk alatta? Kamaszkoromban párszor smároltam a barátnőimmel, de meg nem forsult a fejemben, hogy divatleszbi lettem :-))) van egy olyan szó, hogy kíváncsiság, mwg egy olyan is, hogy poén, és rémlik még valami a szabadságról is. Ja, és még azon nevettem, hogy mindenki 10x leírja, hogy ő konzervatív. Bakker, wz nem konzervativizmus, mert aban vannak értékek, hanem szűk látókörű gondolkozás. Azt hangoztatják, hogy anány ember, annyi vélemény, mindeközben minden.második mondatukból kihallani, hogy azért a buziknak mégsem szabad mindent. :-) Óriási! A normákat emlegetni... ezen is csak röhögök. Épp ez az. A norma egy ilyan dolog, amiben a társalom konszenzusra jut. A homoszexualitást nem lehet eltörölni. A homoszexualitás továbba nem lehet erkölcsi kérdés sem. A norma nem lehet az, hogy kiszorítom ezeket az embereket a társadalomból. A társadalmi konszenzus nem lehet az, hogy a melegeket elítéljük. Nekem magas, hogy sokan a norma szót használják ebben az esetben. Mintha valaki lopott vagy ölt volna... ecetera.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is beszippantott... Olyannyira, hogy lehet, hoyg még poszt is lesz a rettegő szülőknek. Én ugyanis olyan homofóbb neveltetést kaptam, hogy csak na, mégsem lettem meleggyűlölő és úgyszint csókolóztam lányokkal... :D A norma dolgot én sem tudom hová tenni... :O

      Törlés
  11. Tehá az itt a bajom, hogy ezen egyáltalán gondolkozni kell. Mwrt én is.hiazek abban, hohy mindenki másképp gondolkodik és ettől színes a.világ, de bannak dolgok, amik fölöttünk állnak. Vannak eszmék, sőt, normák, miszwrinr mindenki egyenlő. Akkor pedig az abszurd szó kimerítése auon gondolkozni, hogy a melegeket ugyanolyan jogok illetnek mwg, mint a heterókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor gondolkodjunk azon is, hogy a zöld szeműek vajon választhatnak-e. Au oké, hogy az eszmék és a normák idővel változnak, de akkor úgy írom, hogy én nem szívesen élek egy homofób és kirekesztő társadalomban.

      Törlés
    2. És ilyenkor jövök rá, hohy amerre tart az ország... huh... igenis yzükség van a demonstrációkra. Ki kell menni az utcára.

      Nem szertem az álszent dolgokat sem, de mwg kell találni a módját. A "Csillagos házak" kezdeményezésről hallottál? Szerintem ebben az a nagyon jó, hogy nem cionista, ugyanakkor elérheti a célját. Nagyon tetszik az ötlet. Kézzelfoghatóvá válik a múlt, sorsokat ismersz meg... nagyon érdekes az is, hogy mit valt ki ez az egész az emberekből. A facebook-on is lwhet őket követni, 3s az index is írt egy érdekes cikket róla.

      Törlés
    3. Nem hallottam még a Csillagos házak"-ról, de most rákerestem, és az ugrott be, hogy basszus, vannak olyanok, akik mondjuk holokauszttagadók... :(
      Én majdnem az egész Schindler-listáját végigbőgtem. :( És nem értem, hogy miért jut bárkinek is az eszébe, hogy ez mind kamu???
      Megnéztem a csillagoshazak.hu oldalon a képeket. :( Kár volt! Megszakad a szívem! Most a köcsögök szerint ezek is mind kamu fotók, vagy mi???

      Törlés
    4. Nekem még "A zongorista" című film volt nagy kedvencem. Te meg most ajánlottad a "Túl a barátságon"-t, és már nagyon régen láttam, úgyhogy letöltöttem. :-)

      A Csillagos házakhoz... kíváncsi leszek, hogy sikerül-e mind az 1600 házat rávenni, hogy csináljanak valami közöset... egy csomóan nem is tudták, hogy anno Csillagos ház volt, amiben most laknak. Vajon ők hogy állnak ehhez? Szerintem ez nagyon érdekes.

      Törlés
  12. Persze Babi igazad van sok mindenbe. :-)
    Mindenkinek azt kéne megérteni és elfogadni, hogy ez nem választás kérdése, hogy valaki homoszexuális vagy heteroszexuális. Szóval fura dolog olyan dologért hibáztatni valakit, amiről nem is ő tehet.
    Továbbra se értek egyet abba, hogy ki kell vonulni és verni a mellüket.
    Az év 364 napján én sem hirdetem, hogy hetero vagyok és nem dugok olyan dolgokat a közvélemény orra alá, ami nem érdekli őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom... emlékszem, amikor írtad régebben,hogy te nem bírod a melegfelvonulást. :-) De gondolom,attól te még nem mész oda köpködni. :-)
      Egyébként ez lehet ösztönös is. Pl. én még azon nem háborodtam fel, amikor Anikó azt írta, hogy gyomorforgató a posztban található kép.Nyilván te sem bírod őket nézni. De ez a dolog az ösztönök szintjén megáll. Valószínűleg te leszbi pornót sem nézel, melegbárba se jársz, de attól még ember vagy. :-DDD Mondjuk, szerintem az is gáz, hogy még egymás kezét sem foghatják meg, mertha igen, mindenki őket nézi. Meg ugye nem engedni, hogy összeházasodjanak, gyerekeik legyenek... nekem ezek teljesen érthetetlen dolgok. A melegek között is vannak kevésbé iskolázott, magasan iskolázott, műveletlen, művelt, kulturált és degenerált emberek. Ennyi erővel vezessük be, hogy akinek 100 alatti IQ-ja van, az ne szülhessen. Esküszöm, annak még több alapja is lenne. :-DDD (poén)

      Törlés
    2. Ja, és ugyanúgy felosztják egymás között a női és férfi szerepeket. Mondjuk, ezen jókat szoktam kuncogni, mert nálunk pl. én vagyok az, aki olykor lehúz egy sört a tv előtt, és vasárnap Babi főzi a tojásrántottát Fancsival. :-D Lehet, hogyha Fancsinak buziszülei lennének, sokkal könnyebben el tudná különíteni a nemi szerepeket. :-D Jó, má' csak borsot akarok törni az orrotok alá. Alapvetően én is azt gondolom, hogy egy nő tudja igazán meghitté tenni a családi életet, és ebbe még talán a főzés is beletartozik... ahogy szokták mondani: legyen íze a gyerekkornak. (De azé' nem vagyok ebben túlbuzgó, meg simán bekamuzom, hogy én főztem, közben meg nem :-D) Viszont a melegeknél is ugyanígy megvannak a szerepek. Ki az, aki érzékenyebb, aki a nőiesebb, és ki az, aki általában megjavítja, amikor valami elromlik, és megvéd a rossztól... vagy mittomén... már a heteróknál sem különül el annyira a két szerep. A nő is dolgozik, a férfi is segít takarítani, főzni, fürdetni, legalábbis igyekszik, és szerintem ez így normális.

      Törlés
    3. Na igen, én azt undorítónak tartom, ha valaki odamegy és leköpi őket.
      Nincs bajom azzal, hogy fogják egymás kezét. Sőt simán el tudom képzelni, hogy két pasi is ugyanolyan jól fel tud nevelni egy gyereket, mint egy nő meg férfi.
      Csak ne vonuljanak már rózsaszín tüllszoknyába az utcán, mellüket verve.
      Egyébként hidd el, hogy sok múlik a nevelésen. ;-) Ha valakit úgy nevelnek, hogy elutasítja a homoszexuálisokat, a fogyatékosokat... stb akkor azon nagyon "túllépni".
      Én nem is szeretnem úgy nevelni a fiamat, hogy gyűlölködjön!

      Törlés
    4. szóval NEHÉZ túllépni! :)

      Törlés
    5. Igen, értelek. :-) igazad van. Amúgy én a beteg vagy fogyatékos témát nem keverném ide. Az más. A melegeknek megvan minden adottságuk ahhoz, hogy ugyanolyan életet éljenek, mint a nem melegek. Nem szorulnak segítségre, nem kell integrálni őket, mert max eltitkolják, ha olyan a közeg. Nem kell félreérteni. Egyszerűen csak azt mondom, hogy melegeknek egyszerűbb lenne boldogulni, ha csak úgy simán békén lennének hagyva. Amúgy nyilván úgy van, hogy amelyik ember elfogadó, akkor az többnyire minden témában az. Értem én, hogy ez függ a neveléstől, de nekem az nem nevelés, hogy nálam van a távirányító. :-) mindent megmutatok neki. Sokat beszélgetünk, ő meg dönt. Anyám pl. Rosszul van a leszbiktől, a lany lánnyal dolgoktól, mégis tud róla, hogy én többször is átmentem állatba bulikon. Beszélünk róla, és nem ítél el.

      Törlés
    6. Mármint anyumnàl is sterintem ez ösztönös. Nem szerti nézni a leszbi pornót. :-) de pl. Melegbárban többször is volt, csak nem azon csámcsog, hohy ki kivel smárol.

      Törlés
    7. Babi: anyukád nem semmi nőszemély lehet!!! :) A képekről ítélve is ez jött le, na de hogy melegbárba is elment?!
      Gyöngyi, engem anyám buzigyűlölővé akart formálni és addig ment is, míg ittam a szavait. Mármint akkor sem utáltam őket, hát azt sem tudtam, mi az annyi idősen, de azt erősen éreztette velem, hogy bűn, rossz és negatív. Ennek ellenére nem sikerült betörnie, hisz lehet, alapból elfogadó vagyok és kevéssé befolyásolható. Pedig volt "szerencsém" sokszor hallgatni a szentbeszédeit. :D

      Törlés
  13. Tökre örülök, hogy nincs moderálás, pörgősebb lett a kommunikáció, tetszik! :)
    Nem tudtam sajnos még végig elolvasni a hozzászólásokat, mert ma rohanás van, de este mindenképp jövök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezek elvannak nélküled is. :D

      Törlés
    2. Móni, lehet, hogy igazad van! ;) De azért jövök belekotyogni. :D

      Törlés
  14. Egyetértek Anikóval, szerinem is egyre többen vannak, akik azért melegek, mert ez divat. Sikk. Én speciel nem szeretem, ha nyilvánosan egyértelművé teszik, mi a szitu, mondjuk a hetero pároknál sem nézem jó szemmel, amikor egymás bugyijában/gatyájában túrnak, és torokig nyomják a nyelvüket a másik szájában. Szerintem ez intim dolog, maradjon köztük.
    Az nem zavar, ha együtt élnek, és az sem, ha gyereket örökbe fogadnak pl. Bár nem tudom, ha ezt látja a gyerek, ezt a mintát is követi-e vajon? Mindensetre sok meleg párnál több szeretet és törődést kaphat egy gyerek, mint mondjuk olyan hetero szülőkkel, akik szarnak a gyerekre, ne adj isten, bántják is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A melegeket általában hetero párok nevelik fel. :-) ők sem a "példát" követik. Ez fordított esetben is igaz szerintem.

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek Csillával! :-)

      Törlés
    3. De ma Magyarországon olyan nagy buli bekamuzni, hohy meleg vagy? Én nem gondolom ezt.

      Törlés
    4. Higgyétek el, hogy attól, hogy valami divat, még nem csinál heterókból melegeket. És ha egy kamasz próbálkozik, kísérletezget, azzal semmi gond, hisz így találja meg, hogy ki is ő valójában. Szóval szerintem sincs olyan, hogy divatbuzi. Valaki vagy meleg, vagy biszex vagy heteró vagy transzvesztita...stb. Ezeket a nemi hovatartozásokat nem fogja a divat befolyásolni. A mintáról: anyám totál vallásos, szerinte halálos bűn a buziság. Szóval én úgy nőttem fel, hogy állandóan azt hallgattam, hogy ez mekkora bűn. És bár nem a legboldogabb házasság az övék, de azt mutatták példaként, hogy egy pár=nő+férfi. Mégsem lettem meleggyűlölő. És ahogy Babi, te is írod, a legtöbb meleget heterók nevelik, szóval emiatt sem hiszem, hogy majd a megmutatom a "jó" pédát, és akkor kigyógyítom a buziságból, ha ne adj' Isten az lenne... dolognak lenne értelme.

      Törlés
  15. Ma Magyarországon az is hatalmas buli a fiatalok körébe, hogy a suliba orálisan kielégíti a csaj a szünetbe a srácot.
    A "buzis viselkedés" is lehet hű de buli.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nwm mindgy, hogy divatból buzi vag igazából? Kit 3edekel? Bennem nincs olyan félwlwm, hogy a lányok divatleszbik lesznek. :-) ha meg n3hányszor lwsmárolja a barátnőjét, akkor lesmárolja. Nem dől össze a világ. És az még nem a divatleszbi fogalma. Bár azt sem tudom, hohy a divatleszbi mit jelent. :-DD ha azt mondjátok, hogy számít a szülői minta, akkor mit paráztok? :-D

      Törlés
    2. Ezt most tolem kerdezed Babi? En nem mondtam h parazok. Azt sem h szamit a szuloi minta. Kerdeztem h vajon szamit-e. Engem zavarna ha a gyerekem, aki amugy nem lenne meleg, pusztan divatbol vagy mert seholvsem talalja a helyet, beallna melegnek. Tudod, jobban szeretnem ha egy helyes fiut hozna majd haza, hozza menne es cuki unokaim szuletnenek. Nem veletlen az azert hogy csak ffi no tud reprodukalodni. Amugy, ahogy irtam engem az sem zavar, ha orokbe fogadnak. Eljenek teljes eletet, ha ez a gyerekkel teljes, de pont az ilyenek nem feltunoskodnek sztem.

      Törlés
    3. De olyan nincs, hogy valaki csak úgy beáll melegnek! Ez NEM választás kérdése, aki meleg, az meleg és kész. Aki meg heteró, az igyekezhet meglezbulni/buzulni, akkor is heteró marad.Én is csókolóztam úgymond poénból jó pár lánnyal, de nem éreztem azt a bizsergést közben, mint mikor fiúval csináltam. Szóval, attól, hogy próbálgattam a kis kamasz szárnyaimat, és lehet, hogy addig a pár percig divatleszbi voltam szerintetek, ettől még nem lett belőlem leszbikus. Talán erre illik, hogy aki nem igazi meleg, az ezt a kamaszkori "divatozást" ki fogja nőni. És a próbálkozással nincs baj, ezt nem azért csinálják/csináltuk, hogy bosszantsuk a szüleinket, hanem mert pusztán kíváncsiak voltunk, felfedeztünk és ennyi.

      De pont ez az, hogy nem fogadhatnak örökbe kishazánkban és rengeteg más országban sem gyereket, nem házasodhatnak, stb. Ez is a jogaik megcsorbítása és a nyakamat merném rátenni, hogy ha ugyanannyi joguk lenne, mint nekünk, akkor nem lenne az a pár radikálisabb, aki "veri a mellét". És ők is különböznek. Vannak magamutogató és visszafogottabb melegek is, ugyanúgy, mint ahogy a heterók sem egyformán viselkednek ilyen téren. Jobban hasonlítanak ránk, mint amennyire azt hiszik sokan, hogy különböznek...

      Törlés
    4. Gyöngyi: ha valaki fiatalon buliból szopik a wc-ben, az nem azt jelenti, hogy felnőttként is hivatásos f@szszopó lesz, viszont aki meleg, bizony meleg marad. Szóval szerintem igazából nincs divatbuziság, hanem ahogy írtam többször, próbálkozások, helykeresések, szárnybontogatások vannak.

      Törlés
    5. Na, ha az en gyerekem csinalna ezt suli szunetekben a wcben, azt jo esellyel kinevelnem belole (bar nemhiszem, hogy valaha is eljztna eddig, ez is csak annak a kerdese, hogy milyen ertekeketadsz at - akik a wcben ezt muvelik a fiukkal, konnyu szeretetre vagynak, amit nagy valoszinuseggel otthon nem kapnak meg. Ennek is megvan a maga dramaja, ez sem "csak" buli).
      En is voltam tinedzser amugy, raadasul leginkabb a fiukkal baratkoztam, es egyszer nem hallottam toluk olyat, hogy most menjunk akkor a wcbe, ea buziskodjunk egy jot, mert az buli. Ha valaki odaig jut, hogy ferfi letere megkiuvan egy ferfit, az minimum homoszexualitas (noknel ez asszem teljesen maskent mukodik, egy lany baratsagba belefer par elcsattant csok:D), ami megint csak a szexualis beallitottsag es nem valasztas kerdese.

      Törlés
    6. Akarom mondani minimum biszexualis

      Törlés
    7. Igen, a toalettes orális szexnél az értékek, a neveltetés szerintem is jobban bejátszanak. Mármint nem a helyszínnel van a baj, biztos vannak, akik arra gerjednek, hanem hogy ugye "poénból" szopik... Van benne sok igazság, amit a könnyű szeretetről írtál. :( De ez olyan szomorú... Inkább legyen meleg gyerekem, mint egy olyan, aki a szeretethiányát próbálja így pótolni.

      Törlés
    8. Hat Kati, most leirtad ami miatt nam tamogatom a nyiltsagot. Leirtad h kiprobaltad, probalgattad keresgeltel. Babi is emlitett valami hasonlot. Nekunk anno ez meg sem fordult a fejunkben h keresgeles szarnyprobalgatas celjabol lanyokal csokolozzunk. Nem is hallottunk (ennyit) a melegekrol, es nem is lattunk soha egyet sem. Vannak olyanok, akik nem lennenek azok, csak divatbol csinaljak vagy mas okbol, pl feltunni.

      Törlés
    9. Én nem próbálgattam, kísérletezgettem... dehogyis. Nekem eszembe se jutott soha olyan, hogy én leszbi vagyok. :-) Poén volt.

      Törlés
    10. Nyonyeszka, nálunk pont az a poén, hogy anyám olyan prűd ilyen téren, hogy nem igaz, évekig sulykolta belém, hogy a homokosság halálos bűn Isten szemében, és hogy mind aberráltak és undorítóak és hogy a seggluk nem arra van (én meg erre azt mondtam, hogy hát a száj meg csak evésre/ivásra/beszédre,max csókra van, mégis sokan veszik szájukba az emberük pöpölőjét vagy nyaldosság az asszonkájuk nunusát. Szóval ez egyáltalán nem a nyíltság miatt volt, hanem mert így alakult. És szerintem nem bűn és tragédia, hogy ezeket kipróbáltam, 1 percig sem bánom vagy szégyellem. És nem is lettem leszbi. ;) És nem olyan jó ám melegnek lenni ebben a társadalomban; poénból, feltűnési viszketegségből nem lesz senki meleg, max kipróbál ezt-azt!

      Törlés
    11. Nem tudom, Kati. Nem vetlek meg, nem mondom, hogy bűnös vagy. Azt látom, hogy ti már egy más generáció vagytok, másfajta gondolkodással. Én pl. szegyellném, ha lánnyal csókolóztam volna, de ha nem is, biztosan nem merném vállalni nyilvánosan. Igazából, meg sem fordult volna a fejemben. Nálunk nem volt ez téma soha, ha szóba került, akkor sem volt mocskolódás és hasonlók, nem is izgatott.

      Törlés
  16. De pont az ilyen divatbuzik miatt idegesítenek. Mert ha egy pár szépen, csöndbe éldegél otthon és nem feltűnősködnek, akkor azzal nincs semmi baj.
    Ha kivonul és veri a mellét és nyíltan pettingelnek, akkor az zavar. ;-)
    Hát engem zavarna ha Szeged főterén a fiam poénból buziskodna!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nwm fog Szeged főterén buziskodni. :-)
      És ki pettingel nyíltan? :-) senki.

      Törlés
    2. Ha csak probalgatja a szexualitasat, akkor azt nem nyiltan fogja csinalni. Ha meg nyiltan "buziskodik" valaki, akkor az jo esellyel nem poen. (De amugy is, milyen kifejezes ez? Es aki ellenkezo nemuhoz vonzodik, az mit csinal?? Heteroskodik???)
      Meg amugysem szoktam fenyes nappal az utcan jartamban-keltemben szexelo parokba botlani: se homiba, se heteroba. Ha meg beleelik magukat egy csokba, hat istenem, ha nekik jol esik...! Volt, hogy engem is zavart, ahogx egy fiatal srac meg csaj epp egymas arcat keszultek eloemeszteni, de elinteztem egy arrebbpillantassal. Ilyen egyszeru.

      Törlés
  17. Teljesen mindegy, hogy a gyerek hany mubuzit lat a tvben, hogy 4 eves kora elott latott-e Terry Blacket noi ruhaban paradezni: ha a genjeibe van kodolva a hajlam, akkor azt az sem irtja ki, ha a szulei minden letezo modon tagadjak, tiltjak, utaljak, stb.
    Engem egyaltalan az lep meg, hogx ez a 21. szazadban meg tema. Hat nem sz.r mindegy, hogy ferfi ferfit szeret, vagy not? Engem egesz addig nem erdekel a dolog, amig a parom be nem jelenri, hogx akkor most elhagyna engem, mert rajott, hogy a sajat nemehez vonzodik - mondjuk dnnek is lenne egy pozitiv oldala, vegre lenne egy homi baratom!!:))
    Isten adta joguk a melegeknek is az utcan kezen fogva maszkalni, megcsokolni, megolelni egymast.
    En sokszor hangoztattam regebben, mikor sok gondom volt a ferfiakkal, hogx szivem szerint leszbikus lennek, csak hat kurvara nem vonzanak a nok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek... Sőt, a nagy tiltással annyit érnek el, amit mondjuk Niki is felhozott, hogy belemenekülnek egy kamuházasságba, hogy a társadalom elfogadásában részesüljön, ne rekesszék ki és vagy félrekúr vagy idővel otthagyja a feleségét, vagy élete végéig sanyargatja magát és óriási kínokat élhet meg közben...
      Tényleg fura, hogy ez még most, ebben a hű de felvilágosult, elfogadó, együttérző világban ez ekkora téma...
      Nekem hála Istennek van meleg barátom, bár sajnos az utóbbi időkben ritkán találkozunk, de imádom!!! Szóval szorítok, hogy találj magadnak egy meleg barátot, mert óriási kincs.
      Én is éreztem sokszor, hogy bár leszbi lennék, és ezt párszor az aktuális párjaim orra alá is dörgöltem. :D

      Törlés
  18. Hát, én meghaltam! :-))) Katin és Ginán kinyúltam! :-D Amikor Kati azt írod, hogy az, hogy leszopja a wc-ben, az nem azt jelenti, hogy felnőtt korában hivatásos faszszopó lesz :-DDDDDDDD Vagy Gina... egymás arcát előemészteni... én jól szórakoztam! :-DDDD

    Csillára még annyiban reagálnék, hogy igen, igaza van, én is azt szeretném, ha a lányok helyes fiúkat hoznának haza, és cuki unokáim születnének. Nyilván ezt szeretném. De itt szerintem elsősorban arról volt szó, hogy hogyan neveljük a gyereket elfogadónak és nyitottnak, és nem arról, hogy hogyan NE neveljünk belőle meleget... én amúgy frankón nem értem, amikor valaki azt hiszi, hogy attól lesz meleg a gyerek, mert lát melegeket. Vagy akkor ő divatmeleg lesz... én ebben nem hiszek... amúgy szarok arra is, ha valaki nem meleg, de divatból seggbe tolatja magát, hát, akkor úgy kell neki, az ő döntése. Alapvetően én is azon az állásponton vagyok, hogy aki képes erre, az több annál, mint divatbuzi. Én eddig nem is nagyon találkoztam ezzel a kifejezéssel. :-)
    Én azért picit elkeseredtem, hogy ez a dolog még csak itt tart a mai napig. Megérdemelnék, hogy megfoghassák egymás kezét az utcán, és hogy csókolózzanak, ahogy én Babival (nem a nyilvános szexre gondolok, de ilyet nem is szoktam látni), és hogy le is tudják papírozni a viszonyukat. Sajnálatos, hogy ebben folyton csak visszalépések történtek az elmúlt években. Ha egy feleségnek meghal a férje, akkor ő örököl mindent, ha pedig egy meleg pár egyik tagja meghal, akkor mi van??? Ennek utána fogok nézni, de adott esetben ugyanúgy leélnek egy életet együtt, csak az állam ezt nem ismeri el. Hát, a kurva anyját az államnak! ök rossz ez az elutasítás, mert a melegek között nagyon sok tehetséges és különleges ember van, és talán a tehetségük és különlegességük pont abból fakad, hogy melegek. Igen, mert pl. nőies tulajdonságokkal is rendelkeznek, fejlettebb az emocionális képességük, vagy akár nevezhetjük érzelmi intelligenciának, ugyanakkor férfiagyuk van, logikusan gondolkoznak stb. Másképp működik az agyuk, na.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát érdemes lenne nem elhúzódni, hanem megismerni őket. Erre akartam kilyukadni. És szerintem nem több meleg van, csak többen vállalják fel. Nyilván ez sok mindennek a hatására történik. De most akkor bújjon el? Ezt nem gondolhatjátok komolyan.
      Gina, nekem két barátnőm is van, akinek van meleg barátja az egyetemről. Mindketten állítják, hogy emberileg zseniálisak a melegek. :-) Igazán jó barátok. Megnéztem őket már facebook-on, tudom, ez így fura, de csak azért, mert mindkét barátnőm aztmondta, hogy milyen kár értük, mert kurva helyesek :-) és tényleg! :-) De az egyiknek évek óta tartó komoly kapcsolata van, és az egy külön dráma, mire fel tudták vállalni otthon. Szerintem nekik még pont nem az hiányzik, hogy vadidegenek csámcsogjanak róluk, mert van elég bajuk, és egy rahedli nehézség, amivel szembe kell nézni, meg kell vívni a harcaikat másokkal, de legfőképpen saját magukkal.

      Törlés
    2. Az előemésztésen én is jót röhögtem, tényleg olyan. :D Na meg a heteróskodik is nagy kedvenc. ;)
      Az engem is érdekelne, hogy mi van, ha meghal a pár egyik tagja. Akkor max végrendeletet hagy? Vagy hogy? És tényleg elszomorító, hogy visszalépések vannak! Szerintem nagyon rossz irányba haladunk, sokszor félelemmel is tölt el ez a közhangulat. :(
      Én a meleg barátomat egyenesen imádom, tényleg nagyon jó ember. Mikor még ő sem tudta magáról, gondold el, hogy le szerettem volna vele feküdni. :D Mert épp megharagudtam az akkori faszimra. Erre ő visszautasított, azzal az indokkal, hogy nem akarja kockáztatni a barátságunkat. :) Én meg megsértődtem, mert azt gondoltam, hogy ronda vagyok és azért nem akart megdugni. Még sírtam is (jó, be voltam egy kicsit baszva), erre hogy megnyugodjak, csomót beszélgetett velem. <3
      És valóban, a legtöbb meleg jól néz ki!!!! Szemétség! :)

      Törlés
  19. Felpörgött ám a blog. Tényleg nem kell ide moderálás, köszi, hogy kivetted Kati! :-)
    Bírom azokat, akiknek nincs meleg barátjuk meg ismerősük... de "elvben" olyan hú de nagy elfogadók és hú de jó arcok.
    Lehet ha nem csak papíron találkoznának velük, akkor más lenne. ;-)
    Én aláírom, hogy el se tudom képzelni, milyen érzés lenne, ha kirekesztenének, támadnának bármi miatt. Lehet én is kivonulnék.
    Elgondolkoztatsz Babi. :-) Átgondolok én is pár dolgot az írásodba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, hogy nincs az ember lanyanak legjobb homi baratja, nem jelenti azt, higy soha nrem is latott meleget, ne valtott volna vele ket szot.
      Speciel nekem nincs legjobb homi baratom - legnagyobb banatomra-, de nem egy meleg fiuval talalkoztam/DOLGOZTAM EGYUTT, mi tobb, nem csak teveben, de eloben is lattam mar ket fiut osszepuszizkodni.
      Az, hogy szeretnek legjobb meleg baratot nem jelenti azt, hogy kiehezve raugrok az elso szembejovo buzira, hogy legyen a baratom...

      Törlés
    2. Gina :-DDD

      Amúgy igen, miért kellene ehhez homi legjobb barát? Én is ismertem meleg fiút, de csak párszor beszélgettünk. Egyáltalán nem zavart. Meg egyszer már voltam melegbárban, és nemhogy nem zavart, tetszett. :-) Most is oda készülünk majd. Beszámolok róla a blogon úgyis. :-DDD Én is sajnálom, hogy nincs meleg barátom. :-DDD Állítólag nagyon jó arcok. :-)
      Amúgy meg nyilván a saját helyzetük, a társadalomban elfoglalt helyük, sőt, a társadalmi normák miatti kirekesztés -mint ebből a beszélgetésből kiderült- okozza azt, hoy ők baromi elfogadóak, nyitottak, egész egyszerűen nem is lehetne másképp hozzáállniuk az élethez... ezért is szokták mondani, hogy aki buzi, az liberális. És manapság ebből lett az, hogy aki liberális, az buzi. :-DDDD

      Törlés
    3. Ki mondta, hogy meleg legjobb barát kell ehhez? :-O
      Azokra utaltam, akiknek csak a szájuk nagy. ;-)
      Csak elméletbe elfogadók. De örülök, hogy Gina a gyakorlatba is az. :)

      Törlés
    4. Gyöngyi, szerintem inkább az az érdekes, amikor valaki nem ismer egy meleget sem, de már elítéli őket és rosszul van tőlük. Vagy pl. amikor Alföldi Robi István, a királyára mentem, és rendőrök álltak készenlétben, hogy amikor jönnek buzizsidózni a primitív állatok, akik még arra sem méltatják Robit, hogy jegyet váltsanak a darabra, és esélyt adjanak neki, szóval hogy ezek az állatok ne bántsák azokat, akik mernek egy buzizsidó előadására beülni.

      Törlés
    5. Na igen, az is érdekes, amikor valaki elítéli őket kapásból.
      De az is érdekes, mikor valaki hangsúlyozza, hogy ő mennyire elfogadó, közbe meg nem lát és nem is ismer homoszexuálist.
      Pl. Gináról azt hittem, hogy csak elméletbe elfogadó, de írt és felvilágosodtam és értem őt.
      Nyilván az lenne egy ideális világ és helyzet, ha mindenki élhetne úgy, ahogy szeretne. :-)
      Na ilyen nem lesz...
      Alföldi R. esete meg felháborító. Olvastam róla, hogy amikor felvállalta a másságát, akkor sokan elfordultak tőle. Hát ez milyen már? Szeretsz, kedvelsz valakit, aztán megtudsz róla egy neked nem tetsző dolgot és már nem is szereted. Ráadásul tényleg nem választás kérdése, milyen a szexuális hovatartozásod.

      Törlés
    6. Ez a videó jutott eszembe az itt folytatott beszélgetésről. Tulajdonképpen az önvallomásomban -lejjebb :-D- amit már némileg bánok, erre akartam kilyukadni. Csak hát Alföldi baszott intelligens, és olyan jól fogalmazza meg, hogy én rendre bebőgök ezen a kisfilmen. Nagyon tisztelem ezt az embert. Sőt, a rajongója vagyok, mint valami tini. :-DD Tényleg, Gina, azon röhögtem, hogy az Alföldi baráti társaság pont most ment át nagyon-nagyon tinisbe :-DDD
      De ez egy komoly videó, és a mondanivalója szerintem nagyon fontos. (két perc)
      http://www.youtube.com/watch?v=r-AGY9uVpW4

      Törlés
    7. Aztamindenit!!!!!!!!!!!!!!
      Nagyon jó videó!!!!!!!!!!! Igen, ma már sokszor nem vagyunk kíváncsiak a másikra, "egyszerűbb" rögtön elítélni embereket.
      Nagyon egyetértek Robival, szépen, érthetően megfogalmazta.
      Köszi :-)

      Törlés
    8. Megnéztem a videót, nekem is nagyon tetszik! Az jutott eszembe, bár nehogy valaki nekem azt higgye, hogy betegségnek tartom a melegséget, szóval egy anyuka gyerkőcéről kiderült, hogy genetikai eltérése van. De a nevét az állapotnak nem írta le. Több levelet is váltottunk és én kíváncsi voltam, és rákérdeztem. Nem is nagyon értette az anyuka, vissza is kérdezett, hogy miért érdekel ez engem ennyire. Ezt válaszoltam: "Nem tudom, miért érdekel ennyire, talán az őszinte érdeklődés miatt(...)" Szóval nekem tök érdekes, hogy mások nem olyan kíváncsiak, mint én és meglepődnek, ha kérdezősködök. De hát nem vagyunk egyformák, ez is szép bizonyíték rá.

      Törlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még annyit, hogy nehogy félreértésekbe keveredjek. :-) Nyilván fontos a szülői példa. Amikor a cigiről való leszokásomat sürgette Babi, akkor pl. sokszor mondta, hogy "ne ilyen példát mutass a gyereknek". Igen, ebben igaza volt, nekem is rossz érzést okozott, hogy ezt látja a lányom. Nem vagyok teljesen elborult elme, csak azt akartam most a tudomásotokra hozni. :-) Leszoktam, juppi. :-DDD
      És ha lesz olyan, hogy elszívunk egy füves cigit Babival, akkor nyilván a gyerekek nem fogják tudni.Nyilván nem. Majd felnőttként már esetleg igen, a személyiségüktől fog függni.
      És szerintem ami a lényeg, hogy az értékek átadása szerintem maximum köszönőviszonyban van a konkrét drogokról való beszélgetéssel, vagy a homoszexuálisokról folyó diskurzussal... ha a szülő mindenre nyitott, hajlandó beszélgetni, eszmét cserélni, partnerként kezelni a gyereket, elfogadni őt, támogatni őt... akkor az jó eséllyel magával hozza azt is, hogy a gyerek nyitott, kommunikatív, toleráns és segítőkész lesz.
      A konkrét témáról való beszélgetés pedig szerintem azért fontos, hogy mondjuk a kamasz a jelenben el tudjon igazodni. Amúgy meg nyilván nem a szüleit, hanem a barátait fogja követni... ezért is mondtam az előzőben azt, hogy azt már a gyerek dönti el, hogy a határt pontosan hol húzza meg, illetve a közege határozza meg, de az alapokat a szülő adja.

      Törlés
    2. Gratula a leszokáshoz! A bagós témára: anyósom nagy dohányos. 2 fia van, mindkettő ugyanazt a példát látta, az egyikőjük szintén nikotinista, míg a másik nem. Apám, anyám nem cigizett soha, mégis én és féltestvérem is cigiztünk, ő még most is. Szóval, persze, fontos a szülői minta, de azért nem mindenható. (Én azért nem merek füvezni többek közt, mert félek, hogy visszaszoknék. Na meg lehet, hogy a dilibogyóimmal is összeveszne :D )

      Törlés
    3. A fűre nem lehet rákattanni. De hagyjuk, nwm véletlenül töröltem az előző hsz-t. Még a végén vki beperel :-) anyámék dohányoznak, öcsém sosem cigizett :-) igazad van. Csak az mar olyan gáos volt, hogy Fanni mondogatta, hogy majd ő is fog :-) de persze, még kicsi, azt sem tudta, mit beszél.

      Törlés
    4. Jah, mármint nem, nem a fűre, arra nem voltam rákattanva, hanem ugye keverni kell hozzá dohányt és félek, hogy az a pici nikotin újraélesztené a függőségem. Nem akarok újra cigizni.

      Törlés
  21. Nem lehet rákattanni a fűre? :-O
    Én olvastam a törölt bejegyzésed és abszolút nem ítéllek el, de őszintén kérdem, hogy nem gondolod hogy ez veszélyes?
    Mintha már hallottam volna olyat, hogy poénból kipróbálja valaki és aztán túl messzire megy...
    Nyilván nálad egy nagyon erős és szuper család állt és áll a mai napig.
    Ha tévútra térsz, visszaterelnek.
    Én ennyire "mutassunk meg a gyereknek/fiatalnak mindent" elv szerint nem nevelném a fiamat. Beszéljünk-beszéljünk-beszéljünk sokat, de ne próbáljon már ki mindent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastad? Akkor későn töröltem. :-)))
      A fűre szerintem nem lehet rákattanni. Nemcsak a családon múlik... figyu, volt olyan, hogy a dj haverunkkal mentünk el hétvégére, és a végén már komolyan nem bántam, hogy vége a nyaralásnak. :-D De tudtam, hogy ez most egy ilyen hétvége, mellesleg cseszett jó volt, de meg nem fordult a fejemben, hogy úgy fogok élni. :-D
      Ez is fejben dől el.
      Szerintem nem lehet rászokni.
      Amúgy van egy vicces mondása ennek a havernak: "jobb egy nap 3db füves cigi, mint egy doboz sima." :-D
      Nem mindent kell megmutatni. A határokat kell megmutatni. Ha Fanni mindenáron ki akarja majd próbálni a füvet, és lesz annyi bizalma felém, hogy ezt elmondja nekem, akkor nyilván figyelmeztetni fogom, hogy mindenki máshogy bírja, és az, hogy a haverja 20-at beleszív, és vígan elvan, még nem jelent semmit. Lehet, hogy ő már 5 slukktól kifeküdne. Szerintem fontos őszintén beszélni, akár ilyen konkrét esetekről, hiszen sokat segíthetsz neki, és megóvhatod.
      Ebben az országban soha a büdös életben nem fogják legalizálni a füvet, úgyhogy addig szívhatják a fiatalok a gagyibbnál gagyibb és egészségtelenebbnél egészségtelenebb szarokat... inkább szerezze illegálisan a füvet (vagy akár én :-D ), mint legálisan ezeket a mérgeket.

      Törlés
    2. Azt csak azért töröltem, mert belekevertem dolgokat, és a végén még kijön a gyámügy. :-DDD
      De tényleg azt gondolom, ha már most a fűről dumcsizunk, hogy nem olyan gáz. Én azért kedvelem :-), mert nem vagyok tőle másnapos, és sokkal inkább beszámítható az állapotom, mint ittasan. Szerintem nem is egészségtelenebb, mint a pia. Ráadásul sokkal könnyebb felismerni a határt, mint a piánál. Csak legyen nálad két liter víz :-DDD
      A határokat egyébként elsősorban pont nem így értettem. :-) Fanni nem fogja akarni a heroint kipróbálni, ez hót zicsi.

      Törlés
    3. Pont a pia jutott erről eszembe... Érdekes, hogy az legális, és mikor ittas apuka szétüti a családját, az belefér. Láttam, hogy kiből mit hoz ki a két cucc, a piától legtöbben agresszívek, kötekedők lettek, míg beszívva meg jót vigyorogtak. Ha választanom kellene, hogy a férjem piás vagy füves legyen, hát hatszázszor inkább füves, mint cefrés. És szerintem arra nehezebb is rászokni, ha egyáltalán rá lehet....

      Törlés
  22. Már látom magam előtt a "nem lehetne, hogy egyik se legyen?" Típusú hozzászólásokat, úgyhogy fagyasszuk be. :-D

    VálaszTörlés
  23. Egyetertek a poszt minden szavaval. Belgiumban elek, nap mint nap rengeteg meleget latok, pl a tinilanyom sulijaban is. Hogy divatmelegek vagy sem, ezt nem nekem kell eldontenem. Illetve senkinek nincs joga eldonteni. A Pride nem arrol szol, hogy ok most meg akarjak botrankoztatni az embereket. Csak azt tudnak egyebkent is, aki odamegy es nezi. Ha valakit nem erdekel, nem megy oda, ilyen egyszeru. Elfogadas. Nem kell szeretni vagy tamogatni. El kell fogadni, hogy ilyen is van, es mittomen, Matyi is szeretne megcsokolni a szerelmet, Jancsit az utcan, vagy megfogni a kezet. A gyerekek NEM FOGLALKOZNAK ezzel es melegek sem lesznek ettol. Hogy mik lesznek? Nyitott es tolerans emberek, akik nem belyegeznek meg masokat.

    VálaszTörlés
  24. Teljesen hülyét szoktam kapni a "divatmeleg" kifejezéstől. Ennél jobban már csak a "buzilobbi", "vonaglószekér" szavak hoznak ki a sodromból...

    Én pedig a hsz-eddel értek teljesen egyet és örülök, hogy egy véleményen vagyunk! :)
    "Hogy divatmelegek vagy sem, ezt nem nekem kell eldontenem. Illetve senkinek nincs joga eldonteni."


    Nekem most, hogy egy kicsit visszacsöppentem a meló által a társadalomba, tök fura, hogy a sok-sok ember azzal van csak elfoglalva, hogy "ez hogy néz ki, ez mé' lassú, ez köcsög, ez kétszínű, ez blablabla..." Ez a meleg téma is hasonló szerintem, valahogy sokkal izgalmasabbnak tartják mások elemzését a saját házuk táján való söprögetésnél. Vagy könnyebbnek vagy nem is tudom, mindenesetre zavaróak tudnak lenni.

    VálaszTörlés