lassandebiztosan

2014. február 13., csütörtök

Kedvezmények egyes játszóházakban

Sokszor érzem azt, ha nem vagyok elég szemfüles, akkor számtalan kedvezménytől, támogatástól esünk el... Az ápolási még mindig lóg a levegőben, de hamarosan kiderítjük, hogy most akkor nekünk mi jár és mi nem.

Az ápolásit éppúgy, mint a kedvezményes játszóházazást is Facebook-os szülőcsoportokban olvastam. A játszóházast például tök véletlenül. Tagja vagyok pár autis csoportnak és ott írta egy anyuka, hogy a lakhelyükön nyílt egy játszópark, és az autik vagy más okból kifolyólag emelt összegű családi pótlékra jogosult gyerkőcök olcsóbban vehetik igénybe. Gondoltam megnézem, hogy a hozzánk legközelebb lévőben van -e ilyen, és IGEN, van!!! Persze ezt nem hirdetik nagy betűkkel, muszáj odafigyelni. A honlapjukon lecsekkoltam, de a biztonság kedvéért fel is hívtuk őket. :) És valóban van kedvezmény. Ezt szerintem a szolgáltató határozza meg, valószínűleg nincs is mindenhol így; de ahol mi voltunk, ott úgy van, hogy fél órát kifizetünk (600 Ft), majd utána korlátlan ideig ott tartózkodhatunk teljesen ingyen, bérmentve... :) Így 2 órát ott töltöttünk és nagyon tetszett a csajszinknak. :) Mink vidékiek vagyunk és hát nem vagyok spúr (asszem), főleg nem a gyerekemmel, de ha kiszámoljuk, hogy ott az útiköltség is (még így, hogy én 90%-kal utazhatok, "szerencsére" bevezették ezt a pótjegyet vagy mi a tökömet egyes járatokon, tehát még így is perkálós...legalábbis a mi pénztárcánkhoz mérten igen is drága a tömegközlekedés), szóval, biztos, hogy nem engedhetnénk meg neki egy ilyen 2 órás játszóházazást, (bármennyire is szeretnénk), ha nem lenne ez a kedvezmény. Így viszont 2400 Ft helyett csak 600 Ft volt maga a játszóház! (Azé' nem mindegy!) Szerintem ez nagyon kedves gesztus! Ezúton is köszönöm a Cukkancs nevében is! Aki úgy elfáradt, hogy csak na :D , este kilenctől másnap délig aludt...

Baráti/sorstársi tanács, hogy nézzétek meg, hogy a hozzátok közel lévő játszóházakban van -e hasonló kedvezmény, mert azért nagybetűkkel nem írják ki általában szerintem...



12 megjegyzés:

  1. Én is sokallom az ilyen játszóházak árát. Nyilván tényleg szuperek, de 2400 sok, főleg ha mondjuk kisebb a gyerek és csak 1 órát bír/akar ottlenni.
    Az első képen észre se vettem elsőre a kiscsajt. :-D
    És ott nem félt a többi gyerektől?
    Tök jó, hogy ilyen szuperül érezte magát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt úgy van, hogy az első félóra 600, majd minden megkezdett negyedóra 300 Ft. Szóval ha 1 órát marad, az "csak" 1200 lett volna, mármint nekünk akkor is 600 Ft. Ha lenne miből, akkor nem zavarna az ár, de így azért megnézem, hogy mi mennyi. Na meg olyan állat volt, hogy nem kellett nézni az időt, nem úgy, mint mikor legutóbb voltunk (akkor még nem tudtunk a kedvezményről). Olyan rossz elcibálni, mikor még maradna...
      Dobáltunk rá pár labdást. :D Tetszett neki nagyon.
      Átnézett a gyerekeken, olyan, mintha észre sem venné az embereket, sokszor nekik is ment véletlenül, úgy kellett terelgetni. :)

      Törlés
  2. Na ne csesszél, hogy ez ott van, ahol gondolom, és nekünk sem kéne perkálni annyit, amennyit eddig tettünk (oké, nem túl gyakran, de azért egyszer-kétszer elmentünk).
    Mert ez ott van, ahol gondolom.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bezony ám, ez ott van! :) Gondoltam is rátok, hogy tudok -e róla. Mert azért 2 gyerkőccel még horrorrabbak az árak és gondolom nem lehet beadni Petirő, hogy nincs még 1 éves. :D
      Ha gondolod, egyszer összefuthatnánk ott! Kölköcskék játszanának, apukák rohangálnának utánuk, mi meg beszélgetnénk. ;)

      Törlés
    2. És képzeld, azóta is mérges vagyok ám. Mert én több alkalommal azért nem vittem el őket, mert egy óra, két gyerek= 2500 Ft (és akkor még mindig nem játszották ki magukat és nyivákolva/balhézva távozunk).
      Ráadásul tényleg fejlesztőek ezek a játszóházak, tuti elvittem volna többször Petit, ha tudom, hogy nem irreális összeget kell fizetnem.
      Node még nem késő, nagyon örülök, hogy szóltál róla! :)
      Másrészről biza, akartam is írni én is, hogy legközelebb, ha csak hasonló "szórakozás" céljából érkeztek ide, megdobhatsz egy mail-lel. ;)

      Törlés
    3. Azt bírom, hogy ha fizetni kell, akkor tudnak szólni az illetékesek (itt nem pont a játszóházra gondolok, hanem csak úgy nagy általánosságban), de a kedvezményeket, lehetőségeket nem nagyon verik nagydobra.
      Sajnálom, hogy nem tudtatok róla, pedig nektek még az utazással sem kell szenvednetek. De a lényeg, hogy kiderült. :) És ha legközelebb megyünk, írok előtte!

      Törlés
  3. Az uram a Közlekedési Múzeumba (hova máshova?) vitte Marcit, éppen fizette volna ki a jegyét, mikor a pénztáros meglátta a tárcájában az emelt csp. kártyát. Mondta, hogy így ingyenes a látogatás. Tök rendes volt, hogy szólt, nem is gondoltuk, hogy van ilyen kedvezmény. Azóta mi is megkérdezzük mindenhol, mert bizony sokat számít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon rendes volt akkor a pénztáros, hogy szólt. :) De jó, hogy vannak ilyen emberek! (Nem akarok izé lenni, de szerintem lennének páran, akik nem hívták volna fel a figyelmeteket).

      Törlés
    2. És az meg lemaradt, hogy boldog vagyok, hogy Marciéknál ilyen jól működik az integrálás!!! Öröm volt olvasni, mikor írtad, hogy úgy kezelik, hogy nem kezelik a másságukat!

      Törlés
    3. Mákosok vagyunk, nem vitás :)

      Törlés
  4. Ne haragudj, de ezt a témát most pont leszarom! :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Erről még én sem hallottam Kati! Köszi, hogy írtál erről. Holnap én is megnézem a környéken lévő játszóházakat! :)

    VálaszTörlés