lassandebiztosan

2014. február 12., szerda

JÁTÉÉÉK

Biztos sokan találkoztatok már ezzel a játékkal, végre én is kaptam egy felkérést Viveca Summers-től. Köszönöm, tényleg jól esett! :)
Lehet, hogy sokan hülyeségnek tartják ezt az egészet, de szerintem nem az, hisz így sok olyan blogra felfigyelhet az ember, amit előtte mondjuk nem vett észre. :) Én is jártam már így. Na meg egy kicsit magunkra lehet koncentrálni, hogy mi is az a 7 dolog, amit megosztanánk hirtelen.

A szabályok:
1. Be kell linkelni azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra.
2. Meg kell osztani magunkról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. 7 bloggert meg kell nevezni, be kell linkelni a blogunkba.
4. Majd értesíteni őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak.

  • Mivel éhes vagyok, így elsőre az jutott eszembe, hogy kevés olyan kaja van, amit nem szeretek, ezek közül pár: paradicsomleves, tejleves... Szerintem több nincs is. :)
  • Ha már táplálék: kedvencem a töltött káposzta és a húsleves. Nyamiiii! (Volt, hogy eszembe jutott, hogy vegetáriánus leszek, de elvetettem gyorsan az ötletet, mivel úgy érzem, húsleves nélkül nem tudnék meglenni.
  • Szeretnék jó anyuka, jó feleség, jó háziasszony lenni, de jelenleg úgy érzem, hogy kudarcot vallottam mindhárom területen. Csak pár példa: trehány és lusta vagyok, képes vagyok elcseszni a zacskós rizst, leégetni a vizet, sajnos falat húztam a Cuki és közém (nem kell nagy dolgokra gondolni, csak olyanra, hogy unom a kiképzőtiszt szerepét például, de valakinek muszáj, és ez csak úgy megy, ha egy pici falat felépítek), amit igyekszek lerombolni, de nem könnyű, nagy valószínűséggel nem én vagyok az év legjobb felesége sem... :/ :D
  • Nagyon örülök, hogy végül csak lett kutyánk! Bármennyire is nehéz, de nem csinálnám vissza az örökbefogadást. Most már a tapasztalat is megerősíti bennem azt, hogy szerintem nem szentségtörés és állatkínzás lakásban tartani kutyát. :) Annyira alkalmazkodó, hogy az valami csoda. És a kisasszonyra is tényleg nagyon jó hatással van, amióta ő velünk él, sokkal többször néz a szemünkbe. És ide passzol, hogy miért is szerettünk volna ennyire ebet (én amúgy is szerettem volna, férjem már nem annyira, de a cikk, na meg a Thomas után film is magyarázatot ad a miértre:  http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/16393/a_kutyak_az_autistak_segitotarsai#
  • Nem tudok parancsolni a pofámnak (vagyis mióta korlátozottak a társas kapcsolataim, inkább helytálló az, hogy nem tudok parancsolni a klaviatúrának... :D ) Kíváncsi vagyok, hogy ez idővel változni, mérséklődni fog -e, de lehet, hogy nem. És ha őszinte akarok lenni, nem is zavar mindez. Most ezzel nem azt állítom, hogy mindenkinek megmondom a frankót, vagy legalábbis azt, ami szerintem a frankó; de az esetek többségében nem rejtem véka alá a véleményem és ez sok-sok konfliktushoz vezetett már... Nem véletlenül kergetett meg a volt fogdokiúr. :D De ha így belegondolok, ez is én vagyok és miért is kellene megváltoznom? Azért, hogy sikeresebb legyek? Hogy ne kerüljek kínosabbnál kínosabb helyzetekbe? Látok rá némi esélyt, hogy maradok ilyen temperamentumos, indulatos hülye picsa, amíg élek. Vagy elfogadnak ilyennek, vagy nem... Nem igazán érdekel.
  • Nem bírom elviselni az igazságtalanságot, az állatkínzást, az alapvető emberi jogok eltiprását, a korlátoltságot és még sok minden mást sem. :P   
  • Kedvenc sorozatom az Office. :)
Akiknek tovább szeretném adni ezt a játékot:

18 megjegyzés:

  1. Köszi hogy gondoltál rám, még ma megírom, csak a 7 blogot kicsit soknak tartom mert 3 nap alatt körbe megy a földön és vissza DD, csak mert több helyen olvastam hogy akit jelölne már kapott, de majd igyekszem! Itt voltam ám tegnap is csak rengeteg hozzászólás volt, teret hagytam másoknak a beszélgetésben :-) Mindenesetre jó poszt volt és jó "csörte" a hozzászólók között.

    VálaszTörlés
  2. Feladat teljesítve :-) itt: http://panaszkodjunk.blog.hu/2014/02/12/jatek_blogok_kozott

    VálaszTörlés
  3. Tejleves? :-O
    Hűha én ilyenről még sose hallottam. Rákerestem és felfordult a gyomrom, köszi Kati. :-D
    "Nem tudok parancsolni a pofámnak" -tényleg? Észre se vettük. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony volt tejleves még az én gyerekkoromban is pedig az már rég volt, olyan szar volt hogy csak na. Sosem ettem meg. Megcukrozták és tésztát is tettek bele. így még rosszabb lett. Azóta nem iszom tejet.

      Törlés
    2. Tényleg döbbenet. :) Én úgy gondoltam, hogy hallomás szinten már szinte minden kaját hallottam, mégha nem is ettem. De ezek szerint nem.
      Mondjuk engem meg azért szoktak "kinevetni" mert mifelénk van paprikás kalács. :)

      Törlés
  4. És is köszönöm a játékot! Sajnos nem tudtam (vagy nem akartam?) maximálisan eleget tenni a szabályoknak, így az én vonalamon hamar lepang ez a játék. Azért remélem más vonalakon halad tovább a blogok népszerűsítése, mert azért ez jó dolog!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen, Kati, hogy rám is gondoltál :-) Igyekszem minél előbb megírni a bejegyzést, de a 7 blog nekem is soknak tűnik... Azt hiszem, én is szabályt fogok szegni egy picit...

    VálaszTörlés
  6. Tejleves!!! Gyerekkori nyaralásaim megkeserítője, "ételtnemöntünkki" nagymamám vesszőparipája, s gyermekkori problémamegoldó kreativitásom fejlesztője( avagy hogy tüntessük el a tányérból hogy a mamika is elégedett legyen s nekem se kelljen lenyelnem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ti az ország melyik részén laktok? :-O :-D
      Úgy látom, jobb is, hogy 31 évig nem találkoztam ezzel a kajával. :-)

      Törlés
  7. El nem tudom képzelni, milyen az a tejleves...
    Itt az én bejegyzésem a játékkal kapcsolatban, "ötletszegény, hülyeszegény" voltam, úgyhogy visszakapod ;-) Mentségemre szóljon, hogy most csak 3 blogot olvasok idő hiányában :-(
    Szóval a link:
    http://rekababanaploja.blogspot.hu/2014/02/jatek.html

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen hogy rám is gondoltál! Én is igyekszem teljesíteni, csak nekem is a 7 blog tűnik soknak... :)

    VálaszTörlés
  9. Turchi: rád egy hasonló játék során találtam, ha nem tévedek, akkor Molly adta tovább nekünk és akkor kattintottam rád. :) De lehet, ezt már írtam, ha igen, akkor bocs! :D

    Gyöngyi: ha jót akarsz magadnak, sose egyél tejlevest!!!! Gusztustalan, de tényleg! Nem tudom, kinek juthatott legelőször eszébe ez a kaja, de azt mégúgy sem értem, hogy hogy terjedhetett valamennyire el. Bevallom, a paprikás kalácsról nem hallottam. o.O Az sós???

    Bettina: Ugyan, ha nem adtátok volna tovább, vagy egyáltalán nem foglalkoztatok volna ezzel a játékkal, akkor sem sértődtem volna meg. Alapjáraton én sem szeretm ezt a továbbküldözgetést, de amióta Turchit megismertem, változott a véleményem. :) És most kezdtem ennek a játéknak a hatására beleolvasni Adri blogjába, mert tetszett, amit írtál róla. :)

    Umariann: Addig örülj, míg nem tudod, milyen a tejleves. :D Cukros-tejes-vizes lötty tésztával. Valami borzasztó...

    Adri: Te hogy tüntetted el??? :D Nálunk is Mamákám ötlete volt mindig a tejleves, aminek én nem örültem, és pár falatot azért magamba kellett erőltetnem. :O Aztán kikönyörögtem, hogy ne kelljen már megennem.
    Gyöngyim nem tudom, Adri hol él, de mi az Alföld közepén. ;)

    Zsu, ugyan, nagyon szívesen! És akkor sincs örihari senki felé, ha nem adjátok tovább vagy nem 7 embernek vagy nem foglalkoztok vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a Balaton felvidéken lakunk a nagymamám pedig egy bakonyi sváb faluban élt.A tuti módszer az volt hogy kikönyörögtük hogy had együnk a kertben, majd míg az egyik uncsitesó figylemelterelt a másik kilöttyintette a levest a farakás mögé. Én mindig azt hittem ez valami sváb leves, de most már azt gondolom az olcsósága miatt inkább valami háborús és ínséges időkből megmaradt csökevény lehet.Ja és nálunk rizs volt a levesbetét :-PP

      Törlés
    2. Milyen jó módszerrel tüntettétek már el! :)
      Rizs??? De érdekes. Nálunk tészta volt mindig benne. :O

      Törlés
    3. Kati: Jó ez a blog ajánlósdi csak kellene valami időkeret hogy mennyi időközönként és max. 1-2 blogajánlás, mert hamar lemegy a kör. Örülök hogy örülsz, mármint hogy rám kattintottál, lehet hogy Mollynál volt valóban, már nem emlékszem. A tejleves rizzsel, tésztával egykutyaszar. Egy életre megutáltam a tejet.

      Törlés
    4. Szerencsére velem nem utáltatta meg a tejleves a tejet. :)

      Törlés
  10. Az jutott eszembe, hogy lehet ez valamelyik tájegység jellegzetes levese, ami mondjuk tőlünk messze esik km-be, de aztán leesett, hogy Katitól olyan messze nem laktam anno. :-)
    Tejbe belerakták a rizst levesbetétnek? Akkor csak egy kicsit kellett volna továbbfőzni és tejberizs lett volna. :-D Az meg isteni finom.
    Sós a paprikás kalács. ;-) Kevés étel van, amibe egy kalocsai nem tud paprikát belecsempészni. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, érdekes lehet azért az a paprikás kalács! Lehet, hogy finom. Ha arra járok, megkóstolom. :)

      Törlés