lassandebiztosan

2014. február 10., hétfő

Elfáradtam, felhúztam magam, és még bűnbak is lettem...

Nem bántam meg a posztot, mert fontosnak tartom, hogy ezekről a tabukról is lehessen beszélni és amúgy igen jót dumáltunk. :)
Volt már, hogy nekem is beszóltak itt, rosszul esett, fájt, túltettem magam rajta. Volt, hogy nem beszóltak, hanem nagyon nem értettünk egyet. Azt sem élveztem. De egy percig nem jutott eszembe, hogy emiatt abbahagyjam a blogolást. Nem azért írok, hogy mindenki szeressen, hogy mindenki egyetértsen velem, hogy bólogassanak az általam lefirkantott dolgokra.

Viszont az, hogy bűnbaknak lettem kikiáltva igencsak felháborít! Ugyanis szerény véleményem az (de elképzelhető, hogy nincs igazam), hogy aki szeret blogolni, az nem fogja pár "beszólás" miatt abbahagyni az egészet... Akkor beállítja azt, hogy ne lehessen egyáltalán kommentelni és kész. Az illetőnek valószínűleg el volt már tervezve a befejezés, és ez csak egy jó kis indok volt. Nem biztos, hogy igazam van, de az is lehet, hogy csak így akar megutáltatni, haragosokat keresni számomra. Vagy ez már üldözési mánia a részemről?

Nem érzem azt, hogy mi itt Anikót kibeszéltük, kinevettük a háta mögött. Olvasta a posztot, hozzá is szólt, nem értem, hogy ezt miért vette a személye elleni támadásnak... Oké, általánosítottunk, de ő nem ezt tette a divathomikkal? Nekik lazán adna anyai pofont úgy, hogy nem is ismeri őket; míg ugyanakkor neki fáj, ha róla alkotnak mások úgy véleményt, hogy igazából nem ismerik... De ő nem ugyanezt csinálta?

Még annyit akartam írni a témáról, aztán befejezem tényleg, hogy lehet rólam azt feltételezni, hogy biztos csak azért vagyok ilyen hű de nagy elfogadó a melegekkel, mert nekem is egy kisebbséghez tartozó gyerekem van. Ez nem fedi a valóságot, ugyanis akkor tudtam meg az egyik középiskolai barátomról (elmondta nekem és tisztán emlékszem, hogy mekkora megtiszteltetésnek éreztem, hogy elmondta), hogy meleg, mikor terhes voltam, és akkor még sejtésem sem volt arról, hogy egy csodabogarantyút növesztek a hasamban. :)
És amit még fontosnak tartok: attól, ha a szülők előítéletesek a melegekkel szemben és ezt jelzik is a gyerekeiknek, megtanítják, hogy az a norma, hogy csak nő és férfi lehet egy pár, ezek az óvintézkedések még nem garantálják, hogy a gyerek nem lesz majd meleg vagy elfogadó, nyitott, befogadó. Anyám iszonyú melegellenes. Mindig mosta az agyam, hogy ez Isten szemében halálos bűn és undorító és fúj és aberráltak, gusztustalanok, fajtalanok. Mégsem tudott meggyőzni... :D És attól, hogy "divatleszbiztem" (csókolóztam pár lánnyal...), nem érzem azt, hogy olyan nagyon rossz dolgot tettem és szégyellnem kellene magam. És nem is lettem ezektől a kamaszkori szárnypróbálgatásoktól meleg. Nem magamutogatásból, nem buliból, pusztán kíváncsiságból csináltuk. És tudtommal egyik "alkalmi partnerem" sem lett leszbi. ;) Szóval nyugi! Ha valakinek a génjeiben ott van, hogy meleg, akkor meleg. Ha nincs, akkor nem az. Ilyen egyszerű. És ezt nem fogja megváltoztatni az, hogy valaki el van -e szeparálva a melegektől, lát -e gyerekként, kamaszként csókolózó fiúkat/lányokat, stb.

Egy nálam jóval okosabb, tanultabb ember, Dr. Czeizel Endre nyilatkozta ezt:

"Czeizel Endre arról is beszélt az interjúban, hogy a homoszexualitás genetikai eredetű. Olyan ez, mint a balkezesség - fogalmazott a genetikus. Ki lehet verni az illetőből, de akkor ennek következményei lesznek. Ahogy egy látens balkezes mindig is ügyetlenül fog írni a jobb kezével, úgy a "megnevelt" homoszexuális sem lesz boldog soha az életben. A professzor egyébként nehezen viselte, amikor megtudta, hogy fia homoszexuális. "Ilyenkor az ember még jobban félti a gyerekét, hiszen létezik az AIDS, és tudom, hogy a társadalom minek tartja őket" - mondta Czeizel Endre."

forrás: http://www.babanet.hu/gyermekvallalas/csaladtervezes/czeizel-megadna-a-valasztas-lehetoseget/

És egy záró gondolat: egyre inkább azt érzem, hogy nem véletlenül kerülnek a kacifántos, más, eltérő fejlődésmenetű gyerekek azokba a családokba, ahová kerülnek...

77 megjegyzés:

  1. Szerintem zárjuk le. :-)
    BASZKI, KATI, MI NEM VAGYUNK A BÖLCSESSÉG NAGYMESTEREI!!! :-DDD
    Amúgy annyiban talán te is hibáztál, hogy kölcsönösen olvastátok egymást már régóta, és talán megérdemelte volna, hogy akkor nála válaszolsz, kommentelsz, és ha onnan kiutálnak, akkor megpróbálsz védelmet kérni tőlünk. :-DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy ha a téma felhúzott, akkor egy picit általánosabb jelleggel megközelíteni, nem kimondottan az ő posztja után.

      De Kati, amúgy megértelek. Azt hiszem, ebben 100%-ig egyetértünk most. :-D És mondom, a sors fintora, hogy Adrienn bloglistáján megláttam, és már a címe miatt odakattintottam... én csak azért nem írtam neki akkor, mert sosem olvastam korábban, és akkor meg minek, de amúgy én is egyből felháborodtam, tehát megértelek.

      Törlés
    2. Én is a lezárás mellett voksolok. :) Már szinte szétfőtt az agyvelőm. o.O :)
      Amúgy nála is válaszoltam, nem bírtam szó nélkül hagyni. Férjem az ilyen szitukra mondja mindig, hogy miért nem tudom befogni a szám. Hááát, nem megy. Egyszerűen nem tudok bizonyos dolgok mellett szó nélkül elmenni.
      De pont azért nem is linkeltem be az első posztomban, hogy ne legyen az, hogy ujjal mutogatok...

      Törlés
  2. Nagyon sajnálom, hogy "elfajultak a dolgok". :-(
    Én végigolvastam és írtam az adott bejegyzést.
    Szerintem tök normális beszélgetés volt. Egy jó példa arra, hogy van x ember, akik mást gondolnak, de tudnak egymással kommunikálni.
    De miért nem csak téged rakott ki a picsába?
    Most pont Nyonyeszka blogján van, hogy baromira nem értek vele egyet, meg Babival se, de nem gondolom, hogy ezután kiutálnak. Aztán lehet. :-D
    Továbbra se értem, hogyha elkapcsolod a tv-t, akkor már nem létező lesz az ottani dolog? :-O :-)
    Na dobjál fel valami más témát. :-)
    Ölelés. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem utállak. Sőt! Nagyon örülök, hogy az olvasóm vagy. Hát, aki nem néma, az néha konfrontálódik. :-)

      Törlés
    2. Gyöngyi, szerintem sem volt semmi rossz a beszélgetésben, egyszerűen nem értem Anikó kirohanását. Mindegy, szerencsére nem vagyunk egyformák. Pont ez az, volt, hogy Babival sem értettem egyet, volt is belőle egy jó hosszú kommentezés, fájt is picit, de elfogadtam, hogy különbözünk és kész. Nem olyan bonyolult ez.
      Most egy játékot írogatok, szóval egyelőre ne készülj semmi bicskanyitogató témára. ;) De biztos lesz még olyan is... :)

      Törlés
  3. A genetikai kodoltsaghoz meg annyit, hogy nem veletlenul fordul elo az allatoknal is kb. 1500 fajnal a homoszexualitas. Pedig szegenyeim azt sem tudjak, mi a divat!:)
    Tok jo hozadeka ennek az egesz temanak az, hogy latod, hogy mennyire elfogado es nyitott vagy, igy talan elhiszed idovel, hogy menni fog, hogy megbekelj a kislanyod kulonlegessegevel. :) en hiszem, hogy menni fog neked, csak adj magadnak idot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez az! És még tv-jük sincs a homi állatoknak, hogy abból tanulják meg a divatbuziskodást. :D
      Köszönöm szépen, nagyon jól esett a 2. bekezdésed!!! :) Örülök, hogy más is úgy érzi, hogy menni fog nekem. Fontos a megerősítés, mert persze, reménykedem benne, hogy egyszer belenyugszom abba, hogy a Cuki ilyen, de azért néha megingok és félek.

      Törlés
  4. Hát én a "vita" végére értem csak ide. :) jellemző. Pedig nagyon izgi téma, tudok is benne bőszen állást foglalni. (meleg párti vagyok.)
    Mivel úgy tűnik, a téma lepangott, így csak a végeredményhez annyit: Abból látszik, hogy nincsen egyáltalán elfogadás a másság iránt (és most nem csak a melegekre gondolok), hogy egy egyszerű pici poszt ekkora port tudott kavarni, és ha jól olvasom ti régi cimbik vagytok, és mégis annyira megosztott ez benneteket, hogy többen duzzogva, sértetten, csalódottan ültök otthon a kanapéitokon. Pedig ha lenne az emberekben elfogadás, tolerancia, vagy csak egyszerűen empátia, akkor most minden menne a régiben, ki-ki olvasná azt a blogot amit szeretne, ki-ki kapcsolgatná a tévéjét, ahogyan szeretné...
    Én anikó blogját nem olvasom, tehát nem ismerem őt, csak kati posztja után kíváncsiságból néztem meg, tehát nem ítélkezhetek, nem alkothatok véleményt egyetlen bejegyzésből. Viszont katit ismerem, és értem én, amit itt is írsz, hogy ez most nem meleg pártolás, csak azért, mert van egy kacifántosod otthon. Nyilván, nem! Egyik nagyon jó barátom meleg, Cica még egy kósza gondolat sem volt, mikor ezzel a sráccal már együtt piáltunk, buliztunk.... Mégis, mióta van egy lányom, aki kilóg a kiba' tömegből, azóta még érzékenyebb vagyok a témára. És pontosan azért, mert tudom, hogy aki a melegeket nem fogadja el, az az én lányomat sem fogadja el. Mert ha ahhoz túl konzervatív, hát, akkor ehhez is! A szemembe mosolyog, persze, ez a látszat. De ha tévében látná a lányomat, akkor elkapcsolna, mert nála van a "távirányító"... És igen, ez szar érzés, még akkor is, ha előbb volt buzi haverom, mint genetikailag "más" lányom. Szóval én azt is megérteném Kati, ha nálad meg ezért verte volna ki a biztosítékot az a bejegyzés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, arra tippeltem ám magamban, hogy te meleg párti vagy. :)
      Hát, azért Anikóval cimbik nem voltunk szerintem sosem. ;) De jócskán félreismertük egymást és annyira különbözünk, hogy csak na.
      Igen, jól érzed, volt bennem is egy olyan gondolat, hogy aki a melegeket nem fogadja el, az a csodabogarakat sem. Csak eljátszák. Mert az is egy társadalmi elvárás, hogy bizonyos esetekben elfogadást kell színlelni és mosolyogni. :( És a gyerekek irányába ez az elvárás fokozottan igaz... Úgyhogy igen, ilyen téren nálam is kiverte a biztosítékot. Főleg a pofonos kijelentés, hisz tudom, hogy az autizmusról is sokan azt gondolják, hogy csak azért olyanok, mert nem kapnak jó nevelést, elég "anyai pofont"...

      Törlés
  5. Kati: nyilván ha a lányod olyan helyre születik, ahol tagadnak, meg homokba dugják a fejüket, ott sokkal-sokkal nehezebb élete lenne.
    Most tudom, hogy geci leszek, de ha valaki teljesen elutasítja a homoszexualitást, akkor jó kis sors fintora lenne, ha a gyerekéről kiderülne, hogy meleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy még fejlesztésre sem járna... Csomó gyógyped meg doki le volt döbbenve azon, hogy ilyen hamar kiderült. Mert azt mondták, ez abszolút nem jellemző, sőt, sokszor úgy kell a szülőknek könyörögni, hogy vigyék el vizsgálatra a gyereket, mert valami van vele, és erre ők inkább megsértődnek. De nem látnak a szemüktől??? Sosem fogom ezt megérteni.
      Szerintem nem vagy ettől geci, én is így gondolom... :D

      Törlés
  6. Már csak katasztrófaturizmusra járok Anikóhoz, meg kíváncsi voltam, hogy válaszolt-e valamit, de nem, csak valami kalapos dáma. :-DDD
    A lényeg, hogy a tegnapi bejegyzésében nagyjából megfogalmazta azt, amiért én sosem fogom őt olvasni. Mondjuk, nyilván nem bánja. :-)Megígértem, hogy nem írok neki többet. Ezt betartom, pedig a tegnapi bejegyzésébe is millió helyen szeretnék belekötni. :-) Nem is belekötni, inkább megvédeni magam, mert most ez olyan, mintha nekem az értékek a való világnál kezdődnének, miközben azt pl. nem is nézem, de még ha nézném, akkor sem abból a műsorból tennék magamévá elveket. :-) Nem hiszem, hogy akik nézik, azok a VV-ből okulnak, inkább csak röhögnek, de konzervatív fronton ez ezek szerint nem szokás. Ja, és nekem is tetszenek a néptáncos fiúk és lányok, és Fannit is be fogom íratni, mert indul az oviban is, ahova megyünk, és anno én is néptáncoltam, sőt, még fel is léptem népviseletben, úgyhogy ez nem jött be. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már oda nem írok, akkor ide muszáj. :-) Tipikus konzi hozzáállás, hogy nem mehetsz el egy néptáncbemutatóra és utána egyből egy melegfelvonulásra... nem, nem tetszhet mindkettő. Mindenáron állást kell foglalni, meg kell mondani, mi a helyes, ítélkezni kell... becarok!!! Ha együtt nevetek egy tüllszoknyás meleg gyerekkel, akkor nekem már nem szabad a néptáncos fiúra is rámosolyognom. Ezt nem tudom hova tenni.

      Törlés
    2. Ja, és a bejegyzésben természetesen elhangzik, hogy "én konzervatív vagyok". :-) Én felvállalom, hogy ezt a dolgot úgy, ahogy van, kiröhögöm. Most mit tagadjam???

      Egyébként a bejegyzésből az is kiderül, hogy ő egy jóérzésű ember, csak hát nem nagyon találkozott... mindegy, ne menjünk bele... szóval ő jó ember, ezért nem akarom a saját oldalán szétszedni. :-) Csak ne írjon hülyeségeket úgy, hogy közben célozgat Katira és rám. És igen, azt én is látom, hogy igazi tyúkanyó típus, és semmi közöm ahhoz, hogy milyen nézetek szerint neveli a gyerekeit. Mindenesetre azt gondolom, hogy a hagyományok tisztelete, az egy dolog. Egy másik meg, hogy azért haladni kell a korral, és nem bezárni és elzárni a fiatalokat az élet folyásától.

      Törlés
    3. De most érted, gyilkolnak is a tv-ben, mégsem fogok kimenni az utcára és leszúrni valakit, mert azt láttam előző nap... Így nem fér a fejembe, hogy valaki hogy hiszi azt, hogy majd a divatbuzik láttán megmelegedik a gyereke???
      Én is elolvastam, de most már tényleg nem megyek oda. Így is vissza kell magam fogni, hogy ne írjak többet, pedig még van ez-az a bögyömben...
      Nekem is tetszenek a néptáncosok, nem értem, hogy ezt miért írta. Meg azt sem, hogy tüllszoknyás meleg. WTF??? És itt is látszódik, hogy mennyire nem elfogadó és mennyire általánosít és mindezt lenéző irányba.
      Ez a mi az érték és mi nem dolog is felhúz. A tv-t nem arra találták ki, hogy értékeket közvetítsen. Legalábbis elég kevés olyan műsor van, amire ez igaz lenne... De a másik: miért érték az, ha valaki heteroszexuális? És miért érték az, ha homoszexuális? Ezek nem értékek, és a homik sem azért vonulnak ki, hogy példát mutassanak, és hogy utánozzák őket és megfertőzzék a homisággal a szegény nézőközönséget, hogy ők legyenek többen. :D Az, hogy valaki milyen szexuális beállítottságú, nem egy érték, hanem egy genetikailag meghatározott tulajdonság. Nem kellene keverni a dolgokat ennyire.
      Na igen, ő egy kedves, nagyszívű nő, én is emiatt fogom csak vissza magam...

      Törlés
    4. Babi: igen az egy dolog hogy a hagyományok őrzése, tisztelet jó dolog is lehet, de közbe meg annyi minden történik és változik a világba, hogy nem lehet azt mondani, hogy akkor becsukom a szemem.
      Nyitottnak kell lenni tényleg mindenre, nem kell mindennel egyetérteni, de én az emberekbe ezt a szemellenzősséget nem szeretem, hogy csak nézünk előre azt jónapot.
      Nem is értettem mit ért azalatt, hogy konzervatív. :-O
      Biztos voltam benne, hogy nem zárja be a blogot. Ilyen miatt besértődni?
      Közérdekű közlemény: nem szeretem a néptáncot. :-))))))))))))))))
      Nem tudom, hogy jön ide, de biztos nagyon fontos infó. ;-)

      Törlés
    5. Gyöngyi :-DD
      Én értem, hogy mit ért konzervatív alatt, de szerintem a konzervatív nem azt jelenti. Mindenwsetre Ő gyöpös konzervatív. A haladó konzervatív legjobb barátnòmmel pl. Semmi bajom... főleg, hogy a legjobb barátnőm, és egyenesen imádom. :-)

      Törlés
  7. Megkérhetlek benneteket, ne itt csámcsogjatok rólam. Babi azért nem írtam neked, mert azt írtad nem jössz vissza olvasni, aztán...mégis? ;-) Dáma, vaskalapos...egyre jobb jelzők rám...
    Kati én az elején feltártam előtted, hogy nekem is van sérült gyermekem, igaz nem autista, úgyhogy ne sértegess azzal, hogy nem fogadom el őket!:-(
    Én nem írtam a blogomban a homoszexualitásról, csak a tévében levő morális válságról, amiből ezt hoztátok ki a végén.
    És Gyöngyi, ha ismersz, akkor megértem, hogy tele szájjal kineveted a konzervatív nézetemet.
    És nem...nem,nincs igazatok, én gyerekeim sem járnak néptáncra, és van rengetek kütyüjük ami ugye ebben a világban naaaaaagyon fontos! Az értékeim az ENYÉMEK, nem a gyerekeimé, úgyhogy, megkérlek benneteket szakadjatok le a témáról, vagy ne emlegessétek a nevemet többé!
    Ja és az elfogadás...ha annyira hirdetitek, miért nem fogadjátok el, ha valaki nem úgy gondolkodik mint ti????

    És csak azért itt, mert rengeteg "katasztrófaturizmus" jön erről a blogról...pedig nálam már nem téma! És még moderálnom sem kellett senkit, főleg nem benneteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a jel: :-O ez azt jelenti, hogy csodálkozom, nem azt hogy tele szájjal nevetek.
      Mást nem akarok mondani. :-)

      Törlés
    2. Teljesen mindegy! Ha véleményed van rólam, nekem írj, légyszi!

      Törlés
    3. Én nem sértegettelek, hanem feltételeztem. A blogodban is írtam már, hogy az, hogy elfogadom a homoszexualitást és a másság igen sok változatát, nem jelenti azt, hogy mindent elfogadok, így sosem fogom elfogadni azt, ha valaki morális válságnak tekinti azt, ha lát 2 fiút csókolózni. Ennyi...

      Törlés
  8. Az alapvető problémám az, hogy akkora füst van a fejetekben a homoszexualitásról, hogy komoly szmogriadót kellene elrendelni. Semmi köze a homoszexualitás elítélésének a konzervatív életszemlélethez. Könyörgöm, ezt a szót felejtsd már el ebben a kontextusban.

    Az, hogy a homoszexualitás mellett is úgy kampányoltok, hogy azért a norma ne az legyen, vagy aztán Erika úgy helyesbít, hogy a példa ne az legyen... szóvl ez olyan dolog, ami nem arról szól, hogy másképp gondolkoztok, hanem egy olyan elemi, alapvető emberi jogot sértetek meg, és kérdés, hogy a szavak jelentésével nem vagytok tisztában (amit nem hiszek), vagy konkrétan azt gondoljátok, hogy a homoszexualitás választás és döntés kérdése. Mert követendő példa csak abból lehet, amiből választék is van. Pl. anyám gyereknevelési elvei, vagy a római jogrendszer stb... de szexuális beállítottságot választani??? Képzeld, elfogadom, ha valaki másképp gondolkodik, de ez nem egy álláspont a részetekről. Elfogadom, hogy valamiről más a véleményed, de a blődséget nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert én nem írok oldalakat arról mi a véleményem erről a témáról, az nem jelenti azt hogy nincs véleményem. Hatökör nem vagyok, én sem általánosítalak, te Babi vagy, van Kati...Meg Julcsapista...És ki mondja meg, mi a blődség? Te vagy én?

      Törlés
    2. Ne hergelj! A hetero életmódot követendő példaként említeni, egy blődség. Értelmezhetetlen. A jó magyar nyelv szerint, nem szerintem.

      Törlés
    3. :-) Jó, nem hergellek, megyek is...:-) Csak azért jöttem, mert nem dugom a homokba a fejem...
      További jó beszélgetést, a nevem mellőzésével, kérlek benneteket!

      Törlés
    4. A hetero életmódot követendő példaként említeni, egy blődség.
      Egyetértek. :-)
      Azt értsd meg, hogy ez nem választás kérdése, hogy hetero vagy homoszexuális vagy.

      Törlés
    5. Én nem is a homoszexuálisokról írtam, hanem arról akik divatból mert celebek és sok pénzt kapnak ezért, ezt teszik,,,és nekem ez nem tetszett. ÉRTHETŐ?

      Törlés
    6. Anikó van egy színt ami alá ne menjél! Engedd el ezt az egészet, ez a két ember nem stílusosan beszélget itt Veled, és úgy látom, hogy egyáltalán nem érti amit mondani akartál, ill. szeretnél ebben a témában.
      Üdv. Livia

      Törlés
    7. Szerintem stílusosak vagyunk!
      Na, ez igaz... valóban nem értjük, hogy mit akar mondani.

      Törlés
    8. Én se értem mit akar mondani.
      De hogy Te ki vagy, azt meg főleg nem értem.
      Anikó véleményét képviseled? Szerintem ki tud állni magáért. ;-)

      Törlés
  9. Na mindenki nyugodjon le a picsába! :-)
    Nekem nincs Anikóról, mint emberről véleményem, hisz nem ismerem. Lehetnél Gizi, Jolán...bárki...
    Nekem arról a hülyeségről van véleményem, amit leírtál a blogodba. ;-) És azt tárgyaltuk itt ki, nem tégedet.
    De tényleg felesleges ragozni. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vagyok ideges!:-) Komolyan! A hülyeség amit leírtam, az ÉN blogomban, az ÉN véleményem, éppen adott pillanatban. Lehet ma már megbántam a bezárást! De azért a lényeg az...Én írtam egy tévéműsorról a véleményem, amiből már minden lett...én sem ragozom már...És még a bejegyzés címe sem volt megosztó! Hol élünk? címmel...

      Törlés
    2. Hol élünk. Tényleg ez volt a címe. Hát, egyelőre még örülhetsz. Nincs melegek közti házasságkötés, nem fogadhatnak örökbe, kötelező a párthittan, párterkölcs... aztán majs meglatjuk, mi lesz.

      Törlés
    3. Nem örülök, tőlem házasodjanak, legyen gyerekük is. De nem baj, ha NEKEM nem lesz lány férjem, vagy feleségem, és nem is csókolózok lányokkal? Mint írtam ÉN és nem a GYEREKEIM..
      A mai világ elég szabad szerintem...hogy én meg nem erre a világra való vagy, régóta tudom!

      Törlés
    4. Gyöngyi! Elég döbbenetes amiket itt össze-vissza írsz! Tudod, hogy a stílus maga az ember?
      Babit sem értem egyáltalán!
      Mind a ketten várjátok meg amíg gyermeketek akkora lesz, hogy párt választ, és akkor - ha azonos párt választ, mint a gyermeketek - na majd akkor az érzéseitek tapasztalata után nyílatkozzatok!
      Teljesen érthetetlen, hogy miért mentek ennyire neki Anikónak!?((((
      üdv, és további szép napot kívánok mindenkinek Livia

      Törlés
    5. Neked is szép napot, nem tudom ki vagy, de pont hiányoztál. :-)
      Teljesen érthetetlen, hogy most miért mész nekem ennyire. ;-)
      Szegény Anikó...

      Törlés
    6. :-D

      Livia: itt nemcsak a saját gyerekeinkről volt szó, hanem arról is, hogy a melegeknek nem járnak azok a jogok, amik a heteróknak. Meg arról is, hogy mi az a divatmeleg, és mi az, hogy a norma legyen a heteroszexuális beállítottság???? Nagyon leragadtál annál a résznél, hogy mi van akkor, ha a saját gyerekemmel történik ez vagy az. Miélrt, ha a saját gyerekeddel történne, akkor nem azt akarnád, hogy ugyanúgy felvállalhassa a nagyvilág előtt a szíve választottját? Talán nem azt szeretnéd, mint anya, hogy boldog legyen, és minél könnyebben boldoguljon az életben? Nem azt szeretnéd, hogy neki is legyen része a szülői örömökben?

      Törlés
    7. Azt nagyjából előre is lehet tudni, hogy ki és hogyan állna egy ilyen dologhoz. Ezért is van az, hogy vannak, akik gond nélkül felvállalják, és vannak olyanok is, akik évekig szenvednek, mert félnek, hogy a szüleik kitagadnák őket. Lehet ezt sejteni. Én sejtem, hogy nem vágnék eret rajta.

      Törlés
    8. tudod előre sok-sok véleményed, véleményetek lehet, de ameddig nem éltek át dolgokat, addig az mind csak elvi feltételezés, és nem a valóság!
      Nem is érvágásról beszél itt senki. Na látod. látjátok pont ez az, hogy félremagyaráztok dolgokat! Csinos kis emberkék /és nagyon fiatalok/ vagytok, de egy elvi dolog csak akkor áll meg, ha az működőképes, addig pedig csak elvi síkon megy a beszélgetés, gondolkodás!
      Hagyjátok végre békén az Anikót, mert Ő senkit sem bántot! Itt Ti - elsősorban ketten Gyöngyivel - vagdalkoztok!!!!!!((((((

      Törlés
    9. Nem veszem magamra! Te se tedd, csak jobban megy a műsor..:-)))

      Törlés
    10. Nem bántjuk Anikót! Most éppen a tiédre válaszolok: már válaszoltam feljebb. :-) Lehet előre tudni. Ha te elítéled a melegeket, akkor nyilván nem fogsz az ölébe ugrani, ha megmondja, hogy meleg. :-) Ez most ki van sarkítva, de a lényeg, hogy ezt lehet előre tudni! Az ember jó esetben ismeri a saját gondolkodásmódját.

      Törlés
    11. Ne én elmegyek elásom magam. :-D
      Sziasztok

      Törlés
  10. Kati kérdezte: Tényleg, ha megtisztelnél a válaszoddal, őszintén érdekelne, hogy ha kiderülne valamelyik gyerekedről, hogy meleg, akkor is így vélekednél a témáról?
    Te: Nagyon, nagyon szomorú lennék, de elfogadnám!
    Na ez nálam kiverte a biztosítékot.
    De tényleg nem olvaslak és ezután se foglak.
    Ha itt megemlítenek, akkor azért arról én kifejtem a véleményem. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, de én sem megyek a blogomba és a hátad mögött leírom, hogy a Gyöngyi ezeket, és ezeket írta és nem értek vele egyet.
      Különben megint begyöpösödött vagyok mert nem értem.mi verte ki a biztosítékot?..Írtam én olyat valaha is, hogy kiirtanám a homosexuálisokat? Mert komolyan már lassan úgy érzem magam, mintha azt írtam volna..

      Törlés
    2. Igen, de azért szerintem senki sem járna örömtáncot, ha kiderül a gyerekéről, hogy meleg. Sokkal nehezebb boldogolniuk az életben. A lelkivilágukra gondolok. Nyonyeszka írta, hogy ő fiút várna haza, és igen nyilván én is, de engem nem viselne meg cseszettül, ha Fanni csajjal jönne... mert azt Nyonyeszka elfelejtette :-), hogy ma már egy leszbi vagy egy meleg párnak is simán lehet gyereke egy értelmes országban. A leszbik is tudnak szülni, a meleg fiúk pedig béranyát fogadni. Más kérdés, hogy ez nálunk még minimum 100 év. :-D

      Törlés
    3. Az verte ki biztosítékot, hogy azt mondod ezzel ( számomra ) legalábbis, hogy elfogadom én a melegeket, csak ne legyen a családomba.
      Hát tényleg marha nagy elfogadó vagy. :-)

      Törlés
    4. Nem értem, szomorú lennék hogyha kiderülne, de ez az anyai szeretetemet nem befolyásolná. Én az embereket szeretem, attól függetlenül, kivel bújik ágyba este. Ha jó ember, amíg nem provokál vele, amíg ember értékek vannak...

      Törlés
    5. Nincs igazad. Egyből elfogadnám a helyzetet. De Magyarországon nagyon szar dolga van a melegeknek. Nagyon. Több ember is nyilatkozott már arról, hogy milyen nehéz itthon melegnek lenni.

      Törlés
    6. Ha a melegeknek ugyanolyan jogaik lennének, mint a heteróknak, amit én szorgalmazok :-), akkor onnantól lehetne ugyanolyan életet biztosítani nekik, mint amilyen a többségnek jár.
      Azért ne legyél már álszent, ha elképzeled a fiad jövőjét, nyilván van előtted egy kép az esküvőjéről... de ez nem jelenti azt, hogy ha kiderülne, hogy meleg, akkor elítélnéd, és nem fogadnád el.

      Törlés
    7. mint amilyen MA a többségnek jár... na, érted.

      Gyöngyi, tudtam, hogy megpróbálod majd kiforgatni. :-DDD

      Törlés
    8. Mivel én nem jártam melegbárba, és nincs meleg ismerősöm, nem sokat foglalkoztam ezzel a témával EDDIG! Nekem valahogy a felhők felett járva, tudod, férfi, nő, házasság.. nem gondolkodtam el azon, mi lenne, ha a gyerekem ezzel állítana haza..Magyarországon igen, és látom a csapból is az folyik, bezzeg Angliában...

      Törlés
    9. De milyen jogaik nincsenek meg?

      Törlés
    10. nem házasodhatnak össze. nem nevelhetnek gyereket.
      és bujkálni is kell, mert mindenki megnézi őket.

      Törlés
    11. Ja, jóvan Gyöngyi! Aszittem belém kötsz, vazze! De rájöttem, hogy ezt benéztem! :-DDD

      Törlés
    12. Merek én belédkötni??????????????? :-D
      Majd a saját blogodba! :-)))))))))))))))))))))

      Törlés
  11. Amúgy az nálam is kiverte a biztosítékot, amikor Anikó azt írta, hogy "nagyon-nagyon szomorú lennék"... talán az örömtáncos kifejezés nem volt a legjobb tőlem, ezt lehetett félreérteni. De én azt gondolom, hogy egy bejelentéssel megváltozik a jövőről kialakult kép, és ez nem jó vagy rossz, egész egyszerűen egy új helyzet adódik. Tehát nem lejtesz örömtáncot, de a szomorúságot sem értem... tovább nem magyarázkodok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mit hoz a jövő, kiderül...
      Örülni nem örülnék neki, mert igen, én is egy lányt képzelnék el a gyerekem mellett. De idővel megszoknám, és élnék abban a helyzetben.
      Viszont a jogokat nem értem...már mindenre van megoldás...

      Törlés
    2. De tényleg nem az a bajunk, hogy nem örülnél. Nem is kell. Csak nem kéne nagyon-nagyon szomorúnak lenni.
      Nem biztos hogy megszoknád. ;-) Lehet, hogy hangoztatnád, hogy elfogadod, közbe meg este sopánkodnál, hogy miért pont az én fiam ilyen.

      Törlés
    3. Na mindegy, ki is merült a téma! Jobb ha tisztáztunk egy pár dolgot!
      Bár amire szerettem volna nem kaptam konkrét választ, de mindegy is már...a többi csak "mi lenne ha.."

      Törlés
    4. Szerintem az a megoldás, hogy nekik is legyenek jogaik. Vá, ebben nem fogunk egyetérteni.
      Nekem nem kellene idő hozzá, pikk-pakk menne, nem hiszem, hogy másképp működik egy komoly meleg párkapcsolat, mint egy hetero... legalábbis 'amitanyósnakfeltétlentudniakell' kategórián belül értem ezt. :-) És mégis milyen megoldás lenne arra, hogy szeretnének gyereket örökbefogadni, de nem tudnak. Az szerinted jó, hogy titkolják el a kapcsolatukat? Végül is, nálad a távirányító! :-)

      Törlés
    5. Mert gondolom, így érted, hogy van más megoldás... titkolják el, csak sötétben menjenek utcára stb... és az iskolában mit mondanának, ha szülőire kell menni???? Muszáj legálisan megoldani, vagy nincs megoldás. Jogok kellenek!!!

      Törlés
    6. Én azért köszönöm, hogy leálltál velünk fecsegni, nagyot nőttél a szememben. Amúgy a barátnődre nem azt mondtam, hogy vaskalapos dáma, hanem csak kalapos dáma, de lehet, hogy nem véletlenül írtad másképp. :-DDD

      Törlés
    7. Ez megint olyan gúnyolódós.. kevesebb joga van mint a élettársi kapcsolatnak? De én nem azt veszem észre, hogy titkolnák, sőt!
      És azért jó, hogy beszélünk róla mert van, létező dolog ez! Azért abban egyetértünk, hogy a többség heteroszexuális. És a homoszexuálisok, sem mind szeretné a mutogatni nyíltan a kapcsolatát, hiszen mi sem tesszük ezt! Itthon igen...de az utcán nem!

      Törlés
    8. Nem írtad már hogy vaskalaposak vagyunk mi, akik így gondolkodunk..:-)

      Törlés
    9. De megyek is...mert ezer a dolog...Sziasztok!

      Törlés
  12. "2009. július 1-jétől Magyarországon is bevezetésre került a bejegyzett élettársi kapcsolat intézménye.[1] A törvény szerint két azonos nemű személy anyakönyvvezető előtt létesíthet bejegyzett élettársi kapcsolatot. A bejegyzett élettársi kapcsolatra néhány eltéréssel a házasságra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. A legfontosabb különbségek, hogy a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe és nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben. A törvény elfogadására azután került sor, hogy az Alkotmánybíróság alktományellenesnek találta[2] a 2007. évi CLXXXIV törvényt.[3] Az Alkotmánybíróság azt sérelmzte, hogy a korábbi törvény azonos- és különnemű párok számára is lehetővé tette volna bejegyzett élettársi kapcsolat létesítését, mivel a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat nagyon közeli jogintézmények, a heteroszexuális párok esetében ez a házasság megkettőzését jelenti. Azonos nemű párok számára azonban egy, a házassággal azonos jogokat biztosító bejegyzett élettársi kapcsolat nem csak hogy alkotmányos, de egyben az alkotmányból levezethető követelmény."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A bejegyzett élettársi kapcsolat joghatásai
      A bejegyzett élettársi kapcsolat joghatásait illetően is általánosságban a házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV. törvénynek (a továbbiakban: Csjt.) a házasságra vonatkozó szabályai alkalmazandók. Azonban - hasonlóan a két jogintézmény létrejöttének törvényes feltételeihez - a joghatásukban is vannak különbségek.

      A két jogintézmény joghatásait tekintve azonos a Csjt.-ben szabályozott vagyonjogi §, a lakáshasználat rendezése §, egymással és a rokonokkal szemben fennálló tartási kötelezettség §, sőt ezen felül az élet más területeit szabályozó jogszabályokból eredő jogok és kötelezettségek vonatkozásában is. Így pl. egészségügyi, társadalombiztosítási, szociális, munkajogi kedvezmények, jogosultságok döntési jogok, tanúvallomás megtagadásának joga stb.

      A bejegyzett élettársak a házastársakéval azonos státusban vannak az öröklési jog tekintetében is. §

      E jogosultságok megtalálhatók a vonatkozó tárgyú leírásokban, ezért azokat e helyütt nem ismételjük meg.

      A házastársak és a bejegyzett élettársak jogaiban különbség

      az örökbefogadás,
      az emberi reprodukció,
      az apasági vélelem és a
      névviselés
      vonatkozásában van.

      Örökbefogadás

      A bejegyzett élettársi kapcsolatban élők számára a törvény nem teszi lehetővé a közös gyermekké fogadást. Ez azt jelenti, hogy a bejegyzett élettársak:

      közösen nem fogadhatnak örökbe gyermeket,
      és arra sincs lehetőségük, hogy az egyik bejegyzett élettárs a másik, az élettársi kapcsolatba bevitt gyermekét fogadja örökbe. §
      Emberi reprodukció

      Nem alkalmazhatók a bejegyzett élettársak esetén az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek az emberi reprodukcióra irányuló rendelkezései sem. [A reprodukciós eljárást akkor alkalmazzák, ha bármely félnél fennálló egészségi ok (meddőség) következtében a kapcsolatból természetes úton nagy valószínűséggel egészséges gyermek nem származhat.] Ez az eljárás csak házastársak és különnemű élettársak esetén alkalmazható, ez utóbbinál is csak akkor, ha az élettársak egyike sem áll házastársi kapcsolatban. §

      Apaság vélelme

      A gyermek apjának alapesetben azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a születéséig házasságban élt. Vannak azonban olyan esetek, amikor az anya csupán fenti idő egy részét töltötte házasságban, vagy a fogamzás után elvált és újból házasságot kötött, vagy az anya hajadon volt, amikor megfogant és megszületett a gyermek. A Csjt. ezekre az esetekre tartalmaz szabályokat és mondja ki, hogy kit kell vélelmezni a gyermek apjaként.

      A bejegyzett élettársi kapcsolatban élőkre azonban ezek a szabályok nem vonatkoznak. §" /www.ugyintezes.magyarorszag.hu/

      Törlés
  13. Babi és Gyöngyi, bocs, de mint ha nem lennétek /főleg ez ügyben/ 100-asok!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy kicsit belefáradtunk a témába szerintem. :-) Elgurult a gyógyszerünk. :-)

      Fogalmam sincs egyébként, hogy konkrétan mire gondolsz... de tudod mit? Leszarom! Úgyis ugyanazokat a dolgokat puffogtatnád, hogy norma, erkölcs, konzervatív vagyok... ecetera! :-)

      Nyilván már el is poénkodunk részeket, mert mondom ,szerintem már belefáradtunk.
      Ha te is azon lovagolsz, hogy simán megemészteném, ha a lányom leszbi lenne, akkor oké, persze, én is úy képzelem, hogy ott áll menyasszonyi ruhában, mellette pedig a vőlegénye, aki férfi. Persze, hogy így képzelem. De ha másképp alakulna, akkor is mellette maradnék, és nem kellenének évek, hogy megemésszem, sőt, lehet, hogy hülyének néztek, de én elég hamar elfogadnám, most akkor húzzam le magam a wc-n? Nem vagyok álszent, simán leírnám ,ha nem így érezném. Ismerem magamat, és már másnaptól harcolnék a jogaiért :-) (manapság -meleg gyerek nélkül is- szoktam ilyen ambíciót érezni magamban), megpróbálnék neki segíteni, kíváncsi lennék a szerelmére, ha lenne neki. Az lehet, hogy eleinte fura lenne látni őket az asztalnál, és hogy így alakult, de nem vennének észre semmit abból, hogy esetleg furán érzem magam. :-) És szorgalmaznám, hogy attól még szüljön! :-D

      Törlés
  14. Hát Te ki vagy!
    Máskor legalább írd alá a neved. köszi :)

    VálaszTörlés
  15. Utálom ha valaki arctalanul írogat. ;-)
    Szerintem zárjuk le. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok, én ezzel zárok, hogy hozzam a "színtet", és stílusos maradjak. :-DDD
      http://tv.gamestar.hu/video/stohl-buci-rossz-vagyok-de-hasznalhato

      Törlés
  16. Hát ez egy gyöngyszem. :-D
    Szegény Kati, ha ezt meglátja ezt a sok kommentet. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őőő, írni akartam posztot, (nyugalom, egy blogos játék, semmi megosztó, kell egy kis lazulás is... :P ), de a kommentek olvasásáig jutottam. ;) Most meg fürdetni kellene a leányt. :D

      Törlés
  17. Lányok, ti egész nap a billentyűket nyomtátok? ;-) Babi, amúgy tudom, hogy máshol lehet mesterséges megtermékenyítéssel saját gyerekük a meleg pároknak, de erről meg inkább nem írok, mert azért ez nem olyan egyszerű.
    Én azt szertetném, ha gyerekemnek férje lenne, és nem kémcsőben foganna az unkám. Lenyelném a békát is, de nem mondom, hogy egyszerű lenne, bár ki tudja, addig még merrefelé halad a személyiségfejlődésem? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hozod a szintet, és már poénra veszed :-)
      Ma nem lwsu lehetőségem nyomkodni a laptopot, és amúgy is besokalltam... meg azé' most már visszaveszek az arcomból. :-) NEm viccből mondtam, hogy Anikó jóérzésű és kedves nő, ráadásul leállt velünk. :-) én inkább lapozok!

      Törlés