lassandebiztosan

2014. február 15., szombat

A fiamról

Neeem, nem vagyok terhes (és eltitkolt fiam sincs.) Nem is szeretnék várandós lenni, talán soha vagy max. 20 év múlva... Ami egyenlő a sohával. A szívem mélyén még vállalnék vagy 2 gyereket (az eredeti terveink alapján 3 gyerkőt szerettünk volna), de ez lehet, hogy ilyen fajfenntartási ösztön. Mármint hogy minden porcikámmal vágyom az agyamon kívül újabb babára, babákra. :(

De visszatérve a címadóhoz, hát persze, hogy a Ficak Úrról van szó. :) Egyem is meg, tegnap vittük állatorvoshoz, kapott veszettség elleni oltást és chippet. Sok helyről hallottam, hogy brutális a behelyezés, de szerencsére Fickót nem igazán viselte meg. Legalábbis nem mutatta. Egy hangja nem volt. :O Pedig azért nem volt olyan hű de vékony a tű, amivel belehelyezték a mikrochippet. Hát hős na, nincs mit tenni. :) Pedig vérzett is picit szegénynek.

Kifaggattam a dokit, hogy szerinte igaz -e, amivel számtalan ember ijesztgetni próbál, hogy óriási kutya lesz, németjuhász, meg ilyenek. Ő is azt mondta, mint a menhely, hogy közepes termetű lesz max. Az orvos szerint 75%-ban Jagd terrier-nek mondható, akikre nem a behemót méret jellemző. Szóval jól sejtettük, hogy nem lesz óriás. Még biztos fog nőni (most 7,7 kg), de én olyan 10 kilósra saccolom a végleges termetét.

Pénteken volt 4 hete, hogy levisszük sétálni és eddig 4 kaki és 5 pisi történt a szabad ég alatt. :D Azt hittem, hogy azért könnyebben fog menni, de hát csóré kutya 9 hétig lakásfogságban volt, és eléggé azt szokta meg, hogy a taposóra kell végeznie a dolgát. De mindig, mikor lent ürít, agyon van dicsérve. És idővel biztos rá fog jönni, hogy jobban örülünk annak, ha lent szarik vagy pisál. Amúgy szobai baleset már csomó ideje nem volt, szóval nincs okom panaszra. Vezényszavak közül az ül és a fekszik megy neki (párszor kellett csak kajával motiválni), az eldobott dolgokat visszahozza és kérés nélkül leteszi. Szerintem amúgy tök okos és cuki. Egyre kevesebbszer ugrál, egyre szebben sétál, a macskát még hajkurássza, de nem látom ezt agresszív üldözésnek, inkább csak játszana vele, de szegénykém a közeledéseire mindig pofon választ kap. De szerintem nem fogja megenni Mókit. :) Sokszor, ha kergetné, mondom, hogy maradj, és marad. Vagy legalábbis lassít.

A chipnél elkezdtem félni, mert az orvos beadta, de utána nem ellenőrizte le, hogy csipog -e (meg ahogy láttam, nem a nyaka bal oldalába, hanem a két lapockája közé adta o.O ). És én már csak ilyen mindenen aggódó idióta vagyok, akinek egyből az jutott eszébe a hazafelé úton, hogy mi van, ha hibás darab, nem lett leellenőrizve és ha ne adj' Isten elszökik tőlünk véletlenül, ha majd póráz nélkül futtatjuk, akkor nem kerül vissza hozzánk. Akinek van kutyája, megköszönném, ha elárulná, hogy náluk a chip beadása után leellenőrizték -e leolvasóval, hogy műkszik -e. Előre is köszi! A neten megnéztük, és a száma már regisztrálva van, ott virít, hogy Fickó, meg hogy kan, fekete-cser színű. :)

Jah, és fogatlan bába. Elkezdte lecserélni a tejfogait. :)























Nem lógott ki a kukija, de mondom ha maradtak még a homi téma után konzervatív olvasóim, nem sokkolom őket kutyahímtaggal és herezacsival... :P De azért láSSátok, hogy mennyire szenved szegénykém a panelban? :D (apám szerint pölö nem való lakásba jószág... én ezt cáfolnám)

8 megjegyzés:

  1. Szia, nekünk nem teljesen balra került a chip, de nem is középre. Kicsit balra húz. :) És igen leellenőrizték azonnal, hogy működik-e. Én neten meg sem néztem, hogy lett e valóban regisztrálva. Ha aggódsz, a következő oltásnál érdemes megkérni a dokit, hogy nézze már meg, működik-e a cucc. Pucinak sem fájt egyáltalán, hangja sem volt, mikor betolták neki, meg nem is vérzett. Sztem nem volt olyan vészes a dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam olyat is, hogy ezek a szerkentyűk el is vándorolhatnak, szóval ha véletlenül elveszne A Ficak Úr, és megpróbálnák leolvasni, akkor majdcsak nem kizárólag a nyaka bal felénél keresgélik. De egy darabig még nem merem elengedni póráz nélkül, de idővel csak el kellene, mert iszonyú nagy mozgásigénye van. És imád labdázni. :)
      Azzal nyugtatom magam, hogy hátha a behelyezés előtt leellenőrizték. :)
      De a következő oltásnál vagy az ivartalanításnál mindenképp megkérem a dokit, hogy ugyan nézze már meg.
      Szerintem sem volt olyan veszett dolog, mint amennyire féltem tőle.

      Törlés
  2. Komolyan mondom, falnak megyek a bejegyzéseid címeitől! :-D
    Nem is tudom mire gondoltam, de nem a kutyátokra. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :P Imádok félrevezető címeket adni. :D (Hoxán írtam pár cikket és ott is megkaptam, hogy egész másra gondoltak a cím alapján. Lehet, a Blikknél kellene dolgoznom :D :D :D )

      Törlés
  3. Megkérdezhetem, hogy ha az agyadon kívül minden porcikáddal vágysz egy
    újabb babára, akkor miért nem engeded az agyadnak is, hogy vágyjon?
    Hidd
    el nekem, egy (vagy több) tesó komoly gyógyír. A szülőknek is, és az
    auti tesónak is!!! Hihetetlen szeretet-többlet, és jókedv-forrás. A legjobb terápia. És végre választ kapnál a kérdéseidre, megtudnád, milyen lehet. Akár többször is. Ez csak egy jótanács, de én tapasztalatból beszélek!

    VálaszTörlés
  4. Nem csak az agyam miatt nem merek belevágni. Csak az egyik legpitiánerebb, legegyszerűbb ürügy: 4.-en lakunk, lift nincs és az hagyján, hogy vinni kell a leányzót, mert azt még valahogy kibírom, na de mikor magából kikelve tombolva vagyok muszáj felkacimbálni. Ilyenkor szituknál is sokszor eszembe jut, hogy nagy hassal mi a csudát csinálnék... A másik, ami nyomosabb: gyógyszerfüggőség. :( Sajnos mikor a szülészeten nem tudták lejjebb vinni a vérnyomásomat, átszállítottak a belgyógyászatra, ahol bár nem viselkedtem dühöngőként, mégis leszedáltak xanax-al... (nem tudtam, hogy a napi jó pár bogyesz közül az egyik pont nyugtató) És ennek hiánya, megvonása az itthon töltött napokban kiütközött, visszacsapott, és azóta sajnos függő vagyok. És emellett nem igazán tanácsos babát vállalni. Ez is nagy fájdalmam, mert bár nem lehetetlen lejönni ezekről a szerekről, de több év után nem is olyan könnyű. Gondolom. :( (És akkor az anyagiakról még nem is szóltam...)
    Meg ugye tényleg benne van a pakliban, hogy a következő gyerkőc is érintett lenne. És duplán nem biztos hogy lenne elég erőm. :/
    A 10 éves tervemben továbbra is benne van, szóval nem zárkózom el, de még várok. :)

    VálaszTörlés
  5. Értelek! De továbbra is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne add fel. A gyógyszer elhagyásához kérj segítséget minél előbb! A gyerekvállalástól függetlenül. Aljas dolog, hogy a tudtod nélkül leszedálnak, rászokatnak bármire is!! Ha valóban nem tájékoztattak erről, érdemes lenne feljelenteni őket.

    VálaszTörlés
  6. Csak azt nem tudom, hogy honnan kérhetnék segítséget az elhagyáshoz... A pszichiátrián ugye az a módi, hogy megírja a dokinő a szakorvosi javaslatot 1 évre, és majd a lejárat környékén találkozunk... :/ Itt mifelénk tb alapon nincs ingyé pszichológus.
    Rendesen néztem itthon, hogy basszus, xanax-al tömtek, de ennél komolyabb ügyeknél is kimosdatják magukat, szóval reménytelen szerintem. :(

    VálaszTörlés