lassandebiztosan

2015. április 17., péntek

Szemészet

Egy ideje (jó pár hónapja...) húzzuk-halasztjuk a vizsgálatot. Nem akarok túlokosnak tűnni, de a Tündike szeme olyan, mint az enyém, meg mint a nagyapjáé: alkalmi bandzsi. Ezért nem értettem, hogy mikor pirinyócska volt, miért erőltette ennyire a szemész (aki ugyanaz a hölgy, aki most vizsgálta), hogy márpedig szemüveg és szemtapasz kell. Akkor mondtam, hogy nálunk ez valamiféle családi hagyomány/örökség, de nem hatotta meg a doktornőt, így maradt a tapasz és a szemcsi...

A tiltakozás és a letépés után az volt a csoda, ha nem így nézett ki a szemüveg....

(Anyám elvitt egy nagyon nagy megye székhelyének a gyermekszemészetére, mert nem tudta feldolgozni, hogy ha elbambulok/fáradt vagyok, akkor keresztben állnak a szemeim... Szerintem köze van anyunak ahhoz, hogy abszolút nincs önbizalmam, na mindegy. E hírÖs városban aztán hosszas vizsgálatok után azt mondták, hogy ez "enyhe kozmetikai probléma", nincs teendő. Ennyike.) 
1 éves körüli korában kérdeztem az ominózus vizsgálaton a dokinőt (amit megelőzött egy többnapos pupillatágítóval való otthoni csepegtetés), hogy ha tapasztunk és szemüvegezünk, akkor ez mennyire garantálja az abszolút kancsal-mentességet, azt mondta, hogy ezt nem lehet előre tudni, lehet, hogy ezek ellenére is az marad. Hát köszike! :O 
Kiváltottuk huszonvalahányezerér' a szemüveget, meg a szemtapaszt is használtuk, de tényleg max. az ellenségeimnek kívánom azokat a harcokat, amik ezzel jártak. Próbáltam trükközni (tapasz helyett a szemüvegre "alkotott" takaró alkalmatosság), de idővel hasztalan volt, letépte, nem viselte el magán. Így maradt a lázadás és a reménykedés, hogy hátha csak örökölte tőlem az enyhe kozmetikai problémát. Az új gyerekorvos viszont rendszeresen pedzegette a témát, de igyekeztünk kibúvókat találni. De így a 4 éves státuszhoz közeledve (jut eszembe: nem ártana időpontot kérnem) nem akartuk tovább húzni.
Az apukája vitte el kedden, minden rendben ment, nagyon ügyes volt. A várakozásnál is. Bent is remekelt. Annyi volt, hogy mivel egy cseppet merev a csajszikám, így pl. a cirombás tetejű házat nem ismerte fel, mert számára a házikó az egy letisztult formájú kockán négyzeten lévő háromszög pölö. De a látásélességéről tanúbizonyságot tett azzal, hogy a legpirinyóbbat felismerte és mondta. Aztán volt olyan, hogy mesélt az Apja a szemtapasztási kudarcról, és arról, hogy hát nem tudjuk neki igazán megmagyarázni, hogy ez miért kell. Erre a doktornő jött persze azzal, hogy egy ekkora gyereknek azért meg kellene tudni magyarázni, mire férj lelőtte a poént, hogy hát egy autinak azért nem annyira egyszerű. Egyből alább hagyta a doktornőt a kérdőrevonási szándék és Embör elmondása szerint hirtelen a papírmunka felé fordult.
Szerencsére nincs gond a látásával és valószínűleg nála is csak "enyhe kozmetikai probléma" ez az alkalmi bandzsítás. :) Jupijééééé! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése