lassandebiztosan

2015. január 31., szombat

Elfogadás, integráció

Régebbi olvasóim talán emlékeznek még arra, hogy írtam már erről. Csak hát a kommunikáció és a fogalmazás nekem sem az erősségem, így lehet, hogy nem tudtam szavakkal kifejteni megfelelően azt, amit ez a videó remekül megragadott.

Nekünk kell tanulnunk a gyerekektől és tényleg meg kellene próbálni sok esetben az ő szemükkel látni! A szülők szemében a félelem, a döbbenet. Csupa negatív érzés árad belőlük. Miközben mellettük a gyerekeik ugyanúgy végrehajtják a feladatot mindenféle sajnálkozás nélkül, mint előtte. Jó, ők még nem tudják, hogy mondjuk a kislánynak mennyivel nehezebb az élete, mint az övék, a szülők viszont igen; szóval akár ez is kiülhetett az arcukra. De amint látják ezt a reakciót a gyerekek, azt érezhetik, hogy a másság rossz, félelmetes, el kell inkább fordítani a fejünket, stb. Ez mindenképp tanult reakció és tudatosan kell nekünk felnőtteknek azért tennünk, hogy ne adjuk át ezt a gyerekeinknek!

1 megjegyzés:

  1. Big like :) az viszont elszomorító, hogy ezek a felnőttek is a paraván másik oldalán ültek anno, és valószínűleg ugyanúgy reagáltak, mint a gyermekeik ...

    VálaszTörlés