lassandebiztosan

2015. szeptember 5., szombat

Menekültek

Tényleg nem akartam erről írni, de eljutottam arra a pontra, hogy nem tudom megállni. Mélységesen elszomorít az, ahogy sok ismerősöm a helyzethez áll. Családos anyák, többgyerekes apák, szomorú szemű gazdátlan kiskutyáktól sírógörcsöt kapó ismerőseim nyilatkoznak úgy a Facebook-on és a való életben is a menekültekről, hogy férgek, potenciális robbantók, gusztustalan állatok, dögölne meg mind, golyót beléjük és még sorolhatnám. Nagyon elszomorít mindez, mert nem gondoltam volna, hogy ennyire manipulálhatóak az emberek a szűk környezetemben is és hogy ennyi elfojtott gyűlölet tör most belőlük a felszínre az új ellenségkép kapcsán... :( Akikre egyből ráhúzzák, hogy csőcselék, hálátlan senkiházik; mert mondjuk páran közülük balhéznak. És egyből általánosítanak, hogy mind ilyen. De ezek persze nem gondolnak abba bele, hogy akkor ennyi erővel a tegnap és tegnapelőtt randalírozó focihuligánok miatt mondjuk az egész magyarságot beazonosíthatnánk autókat borogató, felgyújtó agresszív vadbarmokként is. Mert ezt próbálják a szélsőségesek eljátszani egy-egy balhézás kapcsán a menekülteknél. A hazugságokról, ferdítésekről, felnagyításokról nem is beszélve (itt pl. a Bp.-Szeged vonalon, a WC-ben megerőszakolt lány estére is gondolok...).

Tudom, össze-vissza írok, de fűt az indulat és a tehetetlenség, ezért bocsi, ha csak úgy bele-bele kapok egy-egy dologba ennek az ügynek a kapcsán. 

Bevallom, már a nemzeti konzultációs leveleknél is hülyét kaptam. A plakátokról nem is beszélve, nah azok rendesen felb*szták az agyamat! A rájuk fordított pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is fel lehetett volna használni, de hát a szavazótábor megtartásáért tenni kell, manipulálni kell, magyarul ki kell írni a menekülteknek, hogy nem vehetik el a munkánkat, meg tisztelniük kell a kultúránkat. o.O WTF? És nem gondoltam volna, hogy ennyien vevőek erre a f*szságra. A terrorizmus és a bevándorlás összemosása is sokkal több embernél célt ért, mint gondoltam volna. :( 

A mostani eseményekről nekem a 2. világháború gyalázatos történései jutnak eszembe. És mindez félelemmel tölt el. Most nem a zsidók az ellenség, hanem az "illegális határátlépők". Eddig voltak a cigányok, most meg ők a főbűnösök. Mennyire jól járnak azzal az uszítók, hogy a vándorlók bőrszíne sötétebb, mint az európaiak többségének és ezáltal könnyebb őket utálni, "sivatagi cigányok"-ként említik őket...
Sajnálom, hogy sokan nem látják, hogy csak a szavazataikra apellálnak ez ügyben is. Annyira birkaként viselkednek sokan, hogy hihetetlen számomra. Teljesen abszurdak a reakcióik. Félelemmel vegyes undort érzek emiatt. 
Ismét bebizonyosodott, hogy rossz emberismerő vagyok, mert csomó olyan ismerősöm is vevő a gyűlölködésre, akikről nem is gondoltam volna. :/ Sajnos nem látják, hogy ha a civilek az állam helyett (mely sok-sok euró-t kapott az ügy kezeléséért, de baszott bármi érdemlegeset is tenni, hisz az érdekeik nem ezt szolgálták) tették a dolgukat. Felháborít, hogy ezen honfitársaim hazaárulónak vannak kikiáltva, pedig nélkülük lett volna itt igazi káosz, lázongás; ami szerintem a fidess-nek és a jobbiknak nagyon jól jött volna, de úgy látszik az emberség győzött. Remélem a továbbiakban is így lesz, mert ez nem egy rövid történet...
Hányok attól, hogy csomó hsz-ben arról okoskodtak, hogy mé' nem a magyar rászorulókon segítenek ezek a geci önkéntesek. Anyádé' vazzz... Milyen jogon akarja megmondani a kedves kommentelő, hogy az adott illető kin segítsen? Ezek többsége csak a monitor mögött pofázik, érdemlegesen nem tett semmit sem a magyar, sem a menekült embertársaiért, sem pl. kutyamenhelyek lakóiért (ez azért jutott eszembe, mert pár éve volt egy balhé egy fb-os gyűjtésnél, melynek során páran anyázták az állatvédőket, hogy mé' nem az embergyerekeket védik, hülye köcsögök...) 

Most nem szeretnék belemenni a szerintem mi miért történik globális szinten dologba, de azzal is tököm tele, hogy akik lenézik és hazaárulózzák azokat, akik nem akarják lapáttal agyonverni a kerítésen áthatolókat, sőt még segítenek is; jönnek egyből azzal, hogy sz*pkodják a nigger f*szukat... Meg hogy ha ennyire imádjuk őket, akkor fogadjunk be párat közülük. Meg hogy fertőznek. Terroristák. És reggelig sorolhatnám még. 
Tudjuk, mi nem gyűlölködők is, hogy ez a helyzet mekkora terhet ró egész Európára, amibe akár bele is roppanhat (ami nagyon jó lenne más nagyhatalmaknak...), de nem szabad, hogy emiatt elembertelenedjünk, rasszisták legyünk, a keresztény és európai értékeket kukába dobva eres szemekkel, habzó szájjal ontsuk magunkból a gyűlöletet, kirekesztést, agressziót. Az egyik ismerősöm egy olyan képre reagált számomra felháborítóan, melyen menekült gyerekek szerepelnek és erről neki egyből az jutott eszébe, hogy potenciális bombarobbantó palánták láthatóak a fotón, kiktől meg kell védenie a családját. :O És persze megkaptam a "vigyél haza párat" örök érvényű dumát is:

(Tudom, kissé magyarázkodás szagú a válaszom második része, de cseszettül idegesít, hogy egy olyan ember mondja meg nekem, hogy otthon vagyok szerinte állandóan naplopóként, akinek az anyja előlegezte meg pl. a kocsija árát, amit az anyucikájának törleszt, gondolom nem olyan kamattal, mint ha bankon keresztül vett volna fel kölcsönt...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése