lassandebiztosan

2015. május 29., péntek

Ezt egyszerűen nem tudom hová tenni és rohadtul elegem van!!!

És nem érdekel, hogy felhasználom a levelét az illetőnek (aki az oviban dolgozik) és ez esetlegesen bűncselekménynek számíthat, ledolgozom (de ha nyáron kell, akkor hová teszem a gyerkőcöt :P o.O :D ...) mivel a kijelölt ovi 3 hónapig nem hajlandó fogadni a lányomat. MÉG 2 KIBA' HÉTIG SEM!!!) vagy leülöm!
Nem fogok kussolni! Tudom, hogy sokan őrültnek néztek emiatt, de egyszerűen késztetést érzek aziránt, hogy az ilyen eseteket ne hagyjam szó nélkül.
Tervezem, hogy jártasabb emberektől jogi tanácsot kérjek, mert egyszerűen nem értem a kirekesztés indokait, amikkel nekem estek: ha gyesen vagy, akkor nem viheted a gyerekedet ügyeletre HÁROM HÓNAPIG EGYÁLTALÁN!!!, mert nem kaphat kétféle ellátást egyszerre (gyes+ óvodai felügyelet, ami érdekes mód szeptembertől május végig lehetséges, de júniustól augusztus végéig elképzelhetetlen és törvénysértő WTF???), de közben meg gyes mellett elméleti síkon 8 órában is dolgozhatna az emberjánya!
Ha mindannyian meghunyászkodunk, elhiszünk mindent, akkor soha nem fog változni semmi! Lehet, hogy az én (és pár sorstárs, hasonlóan temperamentumos szülő :) akikben nagy bizodalmam van és remélem, hogy nem csak én próbálok meg az árral szemben úszni ilyen tekintetben! ;)  ) pattogása is majd csak pár generáció múlva fog célt érni, de akkor is úgy érzem, hogy cselekednem/cselekednünk kell! Helyettünk nem fogja senki sem megtenni! És igen, tisztában vagyok azzal, hogy az esetleges akció(i)mmal a saját gyerekemnek árthatok; de ha az ott dolgozók ez alapján bánnak egy gyerekkel, akkor nincs továbbá ott keresnivalónk! És a tükörbenézéssel nem nekünk lesz gondunk...
Meg ne tartson senki hülyének, ha nem túl nagy kérés! Sajnos az utóbbi pár hétben, napban koncentráltan próbáltak annak nézni és ez nálam rendesen kiverte a biztosítékot!!! Legyetek könyörgöm velem őszinték és nem csak az ovi munkatársaitól esne jól mindez, hanem a rokonaimtól is...

Előre szeretném jelezni, hogy hosszú lesz a bemásolt anyag, de nem akarom, hogy csak részleteket emeljek ki, hisz úgy esetleg félreérthető, egyoldalú lenne. A levelezést egy fb bejegyzésem indította, amiben virágnyelven kifejtettem, hogy mennyire kivan a faszom a sok ál-integrációval, esélyegyenlőtlenséggel, kivételezésekkel, ami azt takarta, hogy mennyire zavar, hogy ma is közölték velem, hogy nem vihetem ügyeletre egyáltalán a gyerekemet nyáron, mert gyesen vagyok vele (előzmény ITT és ITT). Erre reagált privátban egy ott dolgozó illető...

A bicskanyitogató bejegyzés, amire írt egy túlbuzgó, ál lelkiismeretes ottan dolgozó:

"Éljen az egyenlő bánásmód, az integráció, esélyegyenlőség... :( Mire felnő a lányom, harci amazon leszek, aki csomó paragrafust kívülről fog fújni, vagy zártosztályra kerülök. Vagy mindkettő..."

Erre privát üzenetben:

Zsuzsi*.. nincs igazad most, az autizmushoz semmi köze hogy nem jöhet ügyeletre. De én semmit nem mondtam mert nem tehetem"

De akkor mi az oka??? Ki fogom deríteni, abban biztos lehetsz, a gyerekemért bármit! Vannak sejtéseim, a miértekről és ha ezt őszintén közölték volna velem, akkor nem lenne semmi probléma. De így, hogy köntörfalaznak és hülyének néznek, ez nagyon-nagyon fáj és rosszul esik! Mindig csak azzal jönnek, hogy a gyes miatt nem jöhet ügyeletre. De akkor mi a lópikuláért van az, hogy gyes mellett 8 órában is dolgozhatnék? És akkor 3!!! hónapig hova raknám a gyerekemet??? Őszinteség. Nekem ez fontos lenne, lett volna, tudok alkalmazkodni. És most azért is érint ez érzékenyen, mert a saját férjem, anyósom, az egész pereputtyom ilyen köntörfalazó üzemmódban közelít hozzám, amitől teljesen ki tudok borulni!!!

Pedig csak ez az ovoda az ahol vannak engedmények. EGYIK óvodába se mehet a gyerek ha a szülő nem dolgozik . Gyes mellett nem dolgozhatsz sztem 8-at de tény h az autizmusnak semmi köze ehhez. Aki "normális" gyerek az se jöhet mert ez igy működik az ügyeletbe.Ember sincs sok nekünk is most adják ki a szabikat. Szoval hidd el h ez a munkahelyes dolog nemkifogás hanem ez a tény! Mehetsz bhova attol ez nem változik. Mert ez ügyelet csak.
Amúgy meg sajnálom h ezt mondom dee alig viszitek vhova, más gyerekek közé általában a kutyusokkal vtok pedig egy játszon is sokat tanulhatna. Vagy egy bevásárlás alatt pl.
De én nemmondtam semmit mert nincs hozzájogom h óvodai dolgokról beszéljek.
Bajba kerülhetek


DE, igen is dolgozhatnék 8 órában gyes mellett a lány 10 éves koráig, ha lemondanám az ápolásit (+havi 16 ezer), így annyi megkötés van, hogy csak félnapos lehet és max. 4 órában vállalhatok melót. Ha ez az akadály, akkor miért nem ezt mondják? Jah, és én amúgy dolgozom a p*st*n... és hidd el, hogy sokszor többet, mint mások x órában...
Fú, Nelli***, ne haragudj, de most inkább nem írok semmit a nem visszük sehová témakrre, hisz nymdafestéket nem tűrne...
témakörre
nyomdafestéket
Köszi, puszi!

Te tudod de kár felháborodnod. Ezt el kell fogadni. Sajnálom szija
De annyira megkérlek h ne emlitsd már az oviba h beszéltünk erről. Köszi


Jah, és tök jó, hogy tudod, hogy hova visszük a gyerekemet, meg hova nem, csak gratulálni tudok a hozzáállásodhoz... Biztos attól lett ugye autista, hogy nem vittük közösségbe (ami nem igaz!!!), meg fridzsider anyuka és társai elméletek és szar szülők vagyunk... (mielőtt ítélkezel, legalább minimálisan tájékozódj lécci!) Meg a többi tévhit. Igen, és pont emiatt a hozzáállásod miatt nyilatkoztál Biankáról** is olyan negatívan... Tudod mit kívánok neked? Azt, hogy soha NE!!! legyen autista gyereked (vagy más kismillió dolog miatt SNI-s csemetéd). Mert ha akkor is úgy állsz a dolgokhoz, mint ahogy írtad: "Te tudod de kár felháborodnod. Ezt el kell fogadni.", akkor a gyereked fogja meginni a megalkuvásod levét. NEM, NEM FOGOM ELFOGADNI! SOHA! HA BELEPUSZTULOK, AKKOR SEM!!! És azért megnyugodtam, mert végül csak kibukik a szög a zsákbul... Csak ezt miért nem lehetett volna nekem őszintén elmondani??? Nem vagyok hülye basszus!!! Mondom: együttműködő és végtelenül toleráns embernek tartom magam, ha valaki nyíltan odaáll elém, hogy figyuzz, hát tudjuk, hogy állandó délutános műszakban vagyol a postán, így nekünk sokat jelentene, ha nem hoznád a nyáron a kölködet (még 2 kurvakibaszott hétre se), mert létszámhiány van és így ki tudnák venni a dolgozók a szabijaikat. Hallod, simán rábolintottam volna és készségesen belementem volna (még annak ellenére is, hogy mehettem volna idénymunkára délelőttönként...). Nem te vagy az első hidd el, akitől hallottam a nyári szabadságolás témaköréről velünk kapcsolatban... És ha ezt őszintén lekommunikáltátok volna, akkor most nem lennék felháborodva, nem csalódtam volna ekkorát bennetek... Nem fogok említeni egy nevet sem, de holnap ha sikerül, akkor beszélek az intézmény vezetőjével. És hidd el, hogy ha anya lennél, te sem bírnád szó nélkül hagyni ezt. És egy kis mellékes: akkor a te kutyád valszeg azért antiszoc és agresszív, mert nem jöttök elégszer a kutyafuttatóba, inkább műkörmöshöz mész pl. helyette és csak üríteni viszitek le... :P Remélem érzed az élcet.

De buta vagy
Erre mást nem tudok irni


Köszike!
"Amúgy meg sajnálom h ezt mondom dee alig viszitek vhova, más gyerekek közé általában a kutyusokkal vtok pedig egy játszon is sokat tanulhatna. Vagy egy bevásárlás alatt pl."

Nagyon félreértesz te mindent


Ezt te írtad és rám mondod, hogy buta vagyok :D :D :D

De nem azt mondtam h ettöl lett
Autista
Igen
Sajnos buta a felfogásod meg gonosz és támado
En segiteni akartam h ne ertsd felre miert nemhozhatod de innentől gondolj amit akarsz
az állásommal játszok h beszélek veled ilyenről,de tudod se a felfogásod se te nem érsz annyit h bajba kerüljek. Ez is kár volt. Es majd ha az en gyerekem is az lesz majd en is sajnáltatom magam és gondolok rád.
Tényleg gondolkozznod kéne h kivel mit és hogy...
Az agresszivitasrol annyit h te kis vmid is ugy ugatja az enyémet.. de nem süllyedek le a szintedre. Egyáltalan nem.
Egyszerűen szavakat nem találok rád.
De a jövőben se szeretnék
Szoval hidd h az autizmus a baj mindenki utalatos gonosz körülötted csak te nem.
Most zsuzsi* csalodtam benned de nagyot.


Na tudod ki sajnáltatja magát... Úgy érzem, hogy provokálni próbálsz, de kicsi csillag, megsúgom, hogy kurva sok emberrel kellet már megküzdenem a lányom érdekében, és te nem fogsz rajtam kifogni, bárkit "széttépek" érte, számomra Ő a minden. És kérlek olvasd át azokat, amiket írtál és ha van agyad, akkor próbálj belegondolni, hogy mennyire érzéketlen vagy ezek miatt. És neked a legnagyobb problémád a munkahelyed féltése... Jah, és az én kis valamim. Na a lányom után meg a jószágaim azok, akikért vérre megyek. Szóval bogárkám, igen, ugat, de nem támad rá senkire, vagy ha próbál keménykedni, akkor rászólok és abbahagyja... Van különbség. De most, hogy olvasom, hogy csalódtál  bennem nagyot, megyek és sírok és aludni sem fogok tudni emiatt, :D :D :D :D Nem ismersz te engem drágám, úgyhogy ez a mondatod visszafele is érvényes: "Tényleg gondolkozznod kéne h kivel mit és hogy..." Én egyszer sem sértegettelek, ellenben veled...

***

És itt rohadjak el, ecskübecsszó, hogy nem a személyére haragszom, hanem azért vagyok elkeseredve és üvöltenék legszívesebben, mert tudom, hisz a saját bőrömön tapasztalom, hogy ez a többségi vélekedés a kívülállóknak az SNI-s gyerekeket és szüleiket illetően. :( (anyuka,apuka, macilaci tehet róla; mit képzel ez, hogy ahhoz HASONLÓ! lehetőségeket, jogokat, bánásmódot remél ez az átok szülő az utódjának, mint amik a nem SNI-s gyerekeket alanyi jogon megilletik, hát Taigetoszt ezeknek a nyomingereknek, nemhogy örülnének fület-farkat behúzva, hogy megtűrjük itt egyáltalán őket). Tudom, a zárójeles rész túlzás és hátha nem is a többség vélekedik így, de sajnos a amiken mi átmentünk, ez a hozzáállás, felfogás nagyon gyakori. :/ Sosem felejtem el pl., mikor megkérdezte valaki, hogy miért ilyen a lány. Erre mondtam, hogy mert autista. Mire ő reflexből rávágta, hogy ne mondjak már ilyet erre a gyerekre, hát biztos nem az, normális vagyok -e, hogy így becsmérlem. o.O

Fáradt vagyok ezektől a rendszeres, szélmalomharcnak tűnő csatározásoktól, de most mégis azt érzem, hogy nekem ez a küldetésszerűségem. Valahogy velőből jön és bár sokszor próbáltam visszafogni magam, tenni ellene, de nem igazán ment. Lehet, hogy nem is baj ez...

*, **, ***: hogy ne (annyira) legyen beazonosítható és ne sértsek személyiségi jogokat vagy mi, így megváltoztattam a neveket...

9 megjegyzés:

  1. Én GYES mellett dolgozom 8 órában. Vagy nem is, férj dolgozik abban. :) (A táppénz miatt..) Az ügyeletről amúgy rendre eltanácsolják annak a gyerekét, aki otthon van akármiért is, szóval nem a GYES/ápolási számít, hanem maga a tény, hogy tudják, hogy nem dolgozol. (Ne érts félre, tudom, hogy te dolgozol, nem kifejezetten rád gondolva írom.)
    Az ügyelet egyébként nem jogszabályban rögzített, hanem a fenntartó határozza meg, hogy biztosítja és hogy mennyi időtartamra. A jogszabályban csak magát a tanévet rögzítik. (Az a szept-től júni valameddig tartó időszak, a hivatalos tanév.)
    Asszem ez így van, majd kijavít valaki, ha nem. :)
    Mást nem írok, mert a végén elküldesz engem is az anyámba, mert egyébként tényleg elég agresszíven kommunikáltál a levelezésben.

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, még nem olvastam végig a bejegyzést, csak annyit, hogy az én SNI gyerekem járhatna nyáron is oviba, noha én GYED-en vagyok az öccsével. Valószínűleg nem fog menni, de az augusztusi teljes leállást kivéve akkor vihetném a fiamat, amikor szeretném, csak szóljak pár nappal előtte, hogy a diétás ételét megrendeljék. Mivel, úgy néz ki, sok lesz a gyerek, a tervezett egy összevont csoport helyett kettőt indítanak. Megoldják, mert meg akarják oldani.

    VálaszTörlés
  3. Uristen milyen brutal agressziv vagy...fogadd mar el az eleted...

    VálaszTörlés
  4. Nem értem az időpontokat. Oldalt a facebook box-ban van egy poszt amiben azt írtad hogy megbeszélted velük a vitát. Akkor most melyik a frissebb hír, ez vagy a baloldali sávban lévő?

    VálaszTörlés
  5. Az ügyeleti ellátást 100%, hogy a fenntartó határozza meg? Biztos forrásból tudod? Annyi a félreértés amiatt, hogy nem tudjuk a legújabb rendelkezéseket, törvényeket és ezzel a hiányossággal szeretnek is visszaélni... Nem ügyeletről, de hasonló dologról szól ez a cikk: http://divany.hu/poronty/2015/03/19/nem_kotelezhetik_a_gyeses-gyedes_anyukakat_hogy_hazavigyek_az_ovibol_a_nagyobbat_ebed_utan/ Bár 2009 óta nem lehetne hazaküldeni azokat a gyerekeket, akiknek az anyjuk otthon van, mégis még még most is hallok ilyenekről.
    Te hogy kommunikálnál egy olyannal, aki mondjuk azt vágná az arcodba, hogy Peti azért betegeskedik sokat, mert tisztaságmániás vagy és emiatt nem találkozik bacikkal. Ez legalább akkora baromság, mint amit ez a nőszemély írt nekem és tudod, mivel évekig hallgattam, kicsit érzékenyen reagálok. És attól, hogy odaírta, hogy sajnálja, hogy ezt írja, attól még nem fáj kevésbé.

    VálaszTörlés
  6. "Megoldják, mert meg akarják oldani." Na nálunk azt látom, hogy ez a hozzáállás nincs sajnos. De megnyugodtam, hogy igen is vannak olyan ovik, ahol mehet ügyeletbe a gyerkőc úgy is, hogy ha az anyuka otthon van. Ez is kezd olyan lenni, mint az emelt ápolási körüli mizéria: az ország egyes részein járt, míg máshol nem.

    VálaszTörlés
  7. Gondolkodtam közben. Egyrészt szerintem jogsértő az a magatartás, hogy ráböknek és kizárnak az ügyleti rendszerből. Hacsak mondjuk a házirendben nem szabályozzák, de mivel nem mondták, így...
    Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy ehhez találni jogszabályi alapot, amit lobogtathatsz. Foglalkozom jogvédelemmel (bár nem ezen a területen), de bele akartam nézni egy kicsit a dologba, és ez volt az első, ami szembe jött:
    http://www.oktbiztos.hu/ugyek/jelentes2010/tanev.html
    Ez pont erről a témáról szól. Bár 2010-es, de aktuális lehet. És pont az a rész a kiemelendő, hogy "aki nem tudja máshogy megoldani a gyermeke felügyeletét, annak van". A te ápolási díjad és GYES-ed pedig elvileg pont a beteg hozzátartozó miatt kieső jövedelem pótlására van, vagyis a felügyelet kérdése szerintem támadható.
    De ezt hangsúlyozom, csak úgy magamban filózgattam ki. :)

    VálaszTörlés