lassandebiztosan

2015. február 8., vasárnap

Nem

A kedvenc szava manapság a drágaságunknak a nem. Fogalmam sincs, hogy egy nem auti gyereknél ez a korszak milyen, mikor van, mennyire intenzív, meddig tart, de nálunk most kezdődött. Legtöbbször a hajamat tépném; hosszútávon az állandó tiltakozás és az együttműködés hiánya azért jócskán fárasztó tud lenni lelkileg és fizikailag is... Mondjuk eddig sem volt könnyen kezelhető gyermek, de ezzel az állandó nemmel sokszor kihúzza a gyufát. :) Persze azért vicces párbeszédek is ki tudnak alakulni: az egyik reggeli rutin során hangzott el a "nincs van!" duzzogás a kisasszonytól. :D Őkelme mondta, hogy nincs óvoda, nincs bugyika, nincs felöltözünk én meg persze rávágtam, hogy de bizony van óvoda, van bugyika és még fel is öltözünk. Erre kaptam a határozott kiosztást, hogy "nincs van!". :P :D

A következő videó egy vacsorára való invitálás során készült, egyetlen este alatt. Azt azért hozzátenném, hogy csak a videó kedvéért kérleltem ennyiszer, én nem szoktam neki ennyit könyörögni, továbbra is igyekszem következetes maradni, bármennyire is nehéz; szóval kettőször szólok, harmadjára viszem "módszert" még mindig alkalmazom. (Az már más kérdés, hogy rajtam kívül senki sem, de most ebbe nem szeretnék belemenni... :/ )

(Igen, még februárban is van nálunk adventi naptár, szerintem még nyáron is lesz... :) )

5 megjegyzés:

  1. Hát Kati, üdv a dackorszakban. Teljesen tipikus. :)

    VálaszTörlés
  2. Tipikus?? Ez szerintem hergelés. Már bocsánat, hogy így ismeretlenül szólok bele, de a kisfilmet látva azt gondolom, hogy ez nagyon el lett szúrna. És most ne gyere az autizmussal, mert többen vagyunk érintettek, mint gondolnád, de ezen most rendesen kiakadtam. :-(

    VálaszTörlés
  3. :) Akkor ideje lesz felgyűrni a gatyaszárat... o.O

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom, hogy a szöveget olvastad -e, de írtam, hogy a videó kedvéért történt az általad hergelésnek titulált dolog. Mi benne annyira vérlázító? Jó, nem egy cukika videó, de azért nem is olyan brutális szerintem, mint ahogy te előadod. Egyébként nyugodtan el lehet jönni, privátban megadom a címem és lehet segíteni, tanácsot adni, csinálni. Nekem ő az első gyerekem és egy percig nem állítottam sosem, hogy mindent jól csinálnék, sőt. De nem kellene ennyire túldramatizálni ezt az egészet. Vagy ha nem tetszik, nem kötelező olvasni.
    Fontosnak tartottam megörökíteni azt, amin nap mint nap átmegyünk és érzékeltetni annak fontosságát, hogy ha nem vagyunk következetesek, akkor idáig fajulhatnak a dolgok.
    Sajnálom, ha felzaklattalak...

    VálaszTörlés
  5. Bocs, ha a "rendesen kiakadtam" szókapcsolatot olvasva ezek a jelzők jutottak eszembe (vérlázító, brutális, túldramatizálás). De hidd el, hogy nem akadtam ki, nekem kissé magasabb az ingerküszöböm ennél. ;)
    Nincs bajom a kritikákkal, főleg az építő jellegűekkel. De továbbra sem kaptam a kérdésemre választ, hogy mi olyan durva ebben a videóban? És én nem azt írtam, hogy ne olvass, hanem azt, hogy nem kötelező. ;) Nem sok a különbség, de árnyalatnyi azért van.
    Tudom, hogy nemcsak másokon, hanem rajtam is sok minden múlik, de sajna nem vagyok mindenható, nem tudom megváltani a világot (gimisként még szerettem volna), hisz vannak fizikai/lelki korlátaim. De áll az alkum, tényleg szívesen látok érdeklődőket, segítőket, éles szituban tanácsot osztókat. :)

    VálaszTörlés