lassandebiztosan

2015. február 12., csütörtök

Köhög, beteg (oltásellenességről is egy pici)

Szegény Cukkancs ismét beteg, szerdán már nem ment oviba. Láza, sőt még hőemelkedése sincs (a legmagasabb 37,4 volt, de magától lejjebb ment), de a megfázás tüneteit hozta/hozza rendesen. Így itthon gyógyulgat. Nem tűnik olyan vészesnek, így gondoltam nem viszem el orvoshoz, hogy a rendelőben a legyengült immunrendszerével összeszedjen valami komolyabbat...
Szárazan köhög, egyre jobban. Ma este be is hányt tőle. :( Kap köptetőt (Rhinathiol-t). Ha nem javul, akkor természetesen elvisszük orvoshoz.

A köhögését hallva és látva jutott eszembe, hogy ha egy "mezei" megfázás ilyet tud okozni, akkor a szamárköhögés milyen lehet. Mamám akkor volt gyerek, mikor még nem volt oltás (vagy legalábbis a tanyavilágban nem volt elérhető) és sokat mesélt róla (meg a torokgyíkról és arról, hogy milyen sok gyermek halt meg a szomszédai közül a mára már oltásokkal megelőzhető betegségekben :( ). Én nem hiszek abban, hogy az oltások lennének a felelősek az autizmus egyre nagyobb mértékű "elterjedésében" (inkább a diagnosztika lett fejlettebb és akik eddig skizofrén/magatartászavaros/fridzsider szülők áldozatai-nak lettek tévesen titulálva; kiderült, hogy az autizmus okozza a többségitől eltérő reakcióikat, viselkedésüket, gondolkodásmódjukat, látásmódjukat; és a diagnózist is már hamarabb fel merik állítani a szakemberek (lásd, a Cuki 2,5 évesen kapta, míg nemrég 3 éves kor alatt nem volt erre példa nálunk). Na de tegyük fel, hogy az oltástól lett autista a lányom. Ennek tudatában sem választanám azt, hogy kockáztassam azt, hogy meghaljon nem autistaként gyermekbetegségben, minthogy éljen autistaként. De ismét szeretném hangsúlyozni, hogy nem tartom valószínűnek, hogy az oltásoktól lesz valaki auti! Erről egy nagyon jó bejegyzést találhattok itt, nem rövid, viszont nagyon logikus és elgondolkodtató, érdemes elolvasni:


Egy cikk hasonló témában:


Ezt sem hátrány nézegetni (a linkre kattintva interaktív térkép nyílik meg), mikor rettegve remegünk az oltások generálta félelemtől, amit azzal is próbálnak alátámasztani, hogy jujjj, hát tőlünk nyugatabbra nem kötelező...
forrás: Council of Foreign Relations térképe 

Nem áll szándékomban megbántani senkit sem a bejegyzésemmel, pusztán az én álláspontomat vázoltam. Mindenki abban hisz, amiben akar. Béke!

15 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled, én is így gondolom, hogy az oltásoknak semmi köze az autizmushoz, csak erre fogják, hogy mégis legyen mire fogni. Jobbulást kívánok! Nálunk is tombol a betegség, csak sajnos nálunk az influenza. :(

    VálaszTörlés
  2. Az autizmust sok mindenre fogták már, ami ugyanúgy vaklármának bizonyult, mint az ,hogy az oltás okozná. Én egyedül a rotavírus ellenit nem adattam be eddig, a dokink beszélt le róla. Szerintem is forduljatok orvoshoz, én legalábbis halálra lennék rémülve, ha Zalán így köhögne. Bár itt sem fenékig tejfel a dolog, összeszedett egy kötőhártya-gyulladást, három órát vártunk a váróban, körülöttünk szinte mindenki köhögött-prüszkölt, most nagyon lesem, nem kapott-e el még valamit...

    VálaszTörlés
  3. Jobbulast! En is most kezdek jobban lenni majd 3 het utan. Itthon kuraltam magam az elso heten, utana mentem orvoshoz. Tudogyuszim volt laz nelkul. Egyutt lettunk Lillaval betegek, igaz neki 39,5 volt a laza, de teljesem virgonc volt. Ot azonnal elvittem dokihoz. Kapott antibiotikumot es az elso szem utan semmi baja nem volt. En, alig jovok ki belole. Nekem is csak az antibiotol kezdett jobb lenni.
    Eddig az influenza ellenit soha nem adattam, de mostantol fogom.

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük, nektek is mielőbbi gyógyulást! Olvastam, hogy betegek vagytok, sajnálom! Bebének pedig utólag is nagyon boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  5. Végül nem vittem el, nagyon bevált most nálunk a Rhinathiol, szépen csökkent az orrában is a trutyi mennyisége és a köhögés is csak két este volt durva (és mindvégig pörgött, mint a ringlispíl :) ). És elképzelhető, hogy az meg azért volt, mert vízszintes helyzetben lecsordogált a slejm, meg még nem tudja egyedül kifújni az orrát. Plussz ez a gyógyszer is olyan, hogy először megnövekszik tőle a "cucc" mennyisége.
    Szorítok, hogy Emma jövőhét második felében már mehessen oviba! Jobbulást!

    VálaszTörlés
  6. Remélem nem szedtetek össze semmit! Szorítok, hogy a kötőhártya-gyulladás mielőbb elmúljon!
    Nem mentünk el, szerencsére hatott a köptető, már jól van. Ha bágyadt lett volna, meg felment volna a hője és nem csak este köhögött volna ennyire, akkor elvittem volna. De kopkopkop megúsztuk.

    VálaszTörlés
  7. Sajnálom, hogy beteg voltál, mielőbbi gyógyulást! Azt olvastam, hogy felnőtteknél láz nélkül is lehet tüdőgyulladás. :(
    De annak örülök, hogy Lillának hamar hatott a gyógyszer!
    Amúgy nem vagyok antibiotikum ellenes sem, csak a túlzott használata nem tetszik. Emlékszem, mikor bacis bőrfertőzés volt a számon, hogy mennyire gyorsan hatott a gyógyszer és az antibiós krém.

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük szépen! :)
    Örülök, hogy már jobban vagytok! :)

    VálaszTörlés
  9. Minden beteg gyereknek gyógyulást! Én nem tudom mi a rosseb kering Európában, 1 hétig voltunk ott és olyan köhögve jöttem vissza hogy becsinálok. Nincs láz. Szerencsére a többiek nem betegek. Én mindenre beoltattam magunkat mikor kijöttünk, az összes otthoni kötelezőt és javasoltat, valamint az itteni kötelezőt és az összes javasoltat. Jó hogy megroggyantunk egy kicsit tőle mert sok volt egyszerre de így tartom biztonságosnak. Az influenza ellenit nem adattam be egyedül az idén, meg keveset vagyunk ott, itt meg nincs igazán. Csak nekem DD

    VálaszTörlés
  10. Jobbulást! Mi dec végén-jan elején csináltuk ugyanezt, hol köhögött, hol jobban lett, aztán én, aztán az apja, aztán megint én ... kopp-kopp most így február elején mondhatom ki, hogy már senki sem beteg. Az én lánykám egyébként ilyen munkáltatóbarát módon csinálta: kariszünetre lett beteg, aztán mindig pénteken jött elő, vasárnapra kutyabaja :) Én se vittem orvoshoz, mert nem volt annyira gáz, ő pl nem is lázasodott, kezelhető volt a köptető-orrspré-orsziporszi tiróval. Azóta egyébként nagy dózisban adom neki a C vitamint (az ajánlott 10 csepp helyett van amikor 20-25-is belemegy), és mondhatom, azóta múlt el a dolog. Én magam is szedtem, mikor beteg lettem, volt hogy 3000 mg is beszaladt egy nap (500 mg-onként). Szerintem csodaszer a C vitamin, nálunk bevált. Esetleg próbáld ki. Egyébként jobbulást :)

    VálaszTörlés
  11. Ja és annyi öröm volt az ürömben, hogy azóta ha kicsit is dugul az orra, hozza az orszifejet, kibányássza a porszívót az ágy alól, és mondja hogy "pú", ez a porszizást jelenti, nem hagy élni míg ki nem szívózom neki. Korábban ketten kellettünk hozzá, azt hiszem elég annyit elmondanom, hogy rá kellett "ülnöm" a gyerekre a művelet elvégzéséhez. Úgy tűnik megértette, hogy ez nem gyerekkínzás :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönjük! A leány már jól van, most én kezdek beleesni. Lehet, hogy hülyeség, de talán azért is van ennyi betegség, mert igazi tél nem is volt. Egyik nap tavasz, utána hideg, szerintem tök hülye az időjárás. Neked is jobbulást!

    VálaszTörlés
  13. Én eddig 10 cseppet adtam neki, de akkor lehet, hogy megpróbálom emelni a dózist. Eddig Béres Cseppet kapott, most áttértem rágótablettára, de úgy érzem, a Béres Csepp jobban bevált. De asszem néha nem árt váltani. (Legalábbis ezt olvastam, de az egyik gyógyszerész szerint hülyeség.)
    Nálam a C vitamint csak óvatosan lehet, mert volt egyszer vesehomokom. Retardot szoktam szedni, az háthe nem terheli úgy meg a vesémet.

    VálaszTörlés
  14. De ügyes! :)
    Én is úgy szoktam szívni, hogy "ráülök". Gyámügyis látná a műveletet, lehet, hogy vizsgálatot indítana. o.O De máshogy nem megy. Kezdi már ő is kapisgálni, hogy ennek a macerának a végeredménye jó, de azért lelkesen tiltakozik, rugdalózik, üvölt...

    VálaszTörlés
  15. Köszönjük, Zalán szerencsésen kigyógyult a kötőhártyagyulladásból, volt néhány taknyos-prüszkölős napja, de semmi komolyabbat nem kapott el. A dokink azt mondta, az oltás ellenére is sok a rotavírusos megbetegedés, és mivel az ára sem épp pénztárcabarát, nem szorgalmazná a beadását. A környezetünkben is a legtöbb anyuka ezt az egyet nem adatta be, így végül mi sem, de pl az agyhártyagyulladás elleniről nem hagynám lebeszélni magam (kertes házunk van, sokat kirándulunk, kutyák is vannak, igazi kullancstanya).

    VálaszTörlés