lassandebiztosan

2013. február 4., hétfő

Helikopter, sárkány megy, anya meg csokit zabál

 A cím magyarázata: az van, hogy ez a kis nyavalyás azt tudja mondani, hogy sákány, és helikopt, és még azt is, hogy ajaje(anyajegy), de azt hogy anya, a világ összes kincséjért sem hajlandó. Régebben férjem azzal vigasztalt, hogy "jaj, hát az apa könnyebb szó", erre jól rácáfolt pl. a helikopterrel, ami szerintem egy csöppet nehezebb szó. Az anyajegyet az Embör tanította meg neki, hogy hátha abból majd lesz a hőn áhított szó, de nem. :P Azonban nem csak ezért eszek sok édességet, hanem mert tél van, meg a kedvemre nem jó hatással lévő időjárás is van, és sok bizonytalanság, meg férj is olyan, hogy csak na, nemsokára befekvés a pszichiátriára, a 30 oldalas auti teszt meg még sehol, így bánatomat csokis keksz zabálásába fojtottam... Meg rinyálásba, és némi magamban való fortyogásba. És sokat segített a csoki. :)
 Egyébként rengeteg új szót megtanult már Hancseszka, de arra még nem jött rá, hogy miért is jó beszélni, és a beszédértése sem a legkifinomultabb. Olyanokból merek erre következtetni, hogy mondom neki, hogy "életem, gyere enni", erre ő kiborul, nyüszít, dühöng. Ezután megmutatom neki a kaját, és erre meg jön, mint a sicc, és olyan, mintha ekkor esne csak le neki, hogy a bolond anyja mit is akar...

 Varrtam 2 egeret. :) A zabáláson kívül ez is elég megnyugtató tevékenység. Egyszerű megcsinálni, még nekem is, akinek nem is olyan rég még a gombfelvarrás is gondot okozott. :) A szabásmintát, és az ötletet itt találtam. És azon kívül, hogy a macskát álmában jól lehet velük basztatni, éber állapotban eljátszik velük, bár nem nagyon hagyom, mert a szemük gyöngy, és nem szeretném, ha megfullna. Ezen kívül kádból kicsalogató segédeszközként is funkcionálnak, mert nem egyszerű kihalászni a kisasszonyt, imád fürödni. Persze ő is csak ekkor, szigorú szülői felügyelet mellett kaparinthatja meg őket, mert azért a szemek veszélyesek lehetnek. Ezen kívül a napszemüvegtől kezdve a csipeszen át sok mindennel próbáljuk elkerülni a fürdőszobai duhajkodást. Én ettől hülyét szoktam kapni, mert csúszik, és félek, hogy a nagy harc közepette ki ne essen a karmaim közül. Nem semmi erő van benne... Szerencsére nálunk az a rendszer, hogy egyik nap én, másik nap meg férj fürdet, így csak minden másnap kell figyelmet elterelnem, vagy ennek sikertelensége esetén harcolnom. :) 

1 megjegyzés: